2021高考英语一轮统考复习第一编Book7Unit21HumanBiology课时作业含解析北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 第一 Book7Unit21HumanBiology 课时 作业 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 21 Human Biology课时作业.完形填空(2020内蒙古自治区奋斗中学高三月考)When faced with difficult situations in their lives, many people find them too _1_ and give up, especially on their life dreams.But not for Gabriel Heredia.Gabriel is a 20yearold Argentinian barber who was born without hands. _2_ his physical disabil
2、ity, he was able to grow up happy and _3_. He also always had the support of friends and family, never feeling _4_ treated at all by his schoolmates. At the age of 14, he _5_ working as a barber, and learned all the techniques to perfect haircuts. Although he first saw it as a hobby, Gabriel quickly
3、 _6_ that this was the profession he wanted to work in.His family _7_ him to open his first barbershop, which he worked at for one and a half years. There, he _8_ the president of Argentina Corta, an organization for barbers to connect, do charity work in less fortunate _9_, and teach hairdressing t
4、o those who are _10_. Gabriel is now part of Argentina Corta, offering his services to people of all _11_ so they can build up the _12_ they need to get decent jobs.As a bright and caring young man, Gabriel _13_ not only to be a barber, but also to make a _14_ with the neighborhood:“The thing that I
5、 like most of my _15_ is that people feel comfortable and stylish with my cuts and that makes me _16_.”Nowadays, Gabriel runs his own barber shop in Buenos Aires, where people _17_ around the block for his services. Gabriels _18_ shows that the barriers we face in life are never _19_ to deal with su
6、ccessfully. Whatever problem you face, you can _20_ tackle it by adopting the right mindset, and never giving up.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了Gabriel天生就没有双手,但他经过努力成为一名理发师,并投入到慈善工作中。1.A.dangerousBcruelC.largeDchallenging答案:Ddangerous “危险的”;cruel “残忍的”;large “大的”;challenging “有挑战性的”。根据句意可知,当面对生活中的困难时,很多人认为它太具
7、挑战性就放弃了,故D项正确。2.A.ExceptBBesidesC.DespiteDThrough答案:C下文提到他快乐地长大,由此可知他并没有受到身体缺陷的影响,despite “尽管”符合语境,故C项正确。3.A.independentBhonestC.wealthyDcareful答案:A根据下文提到他未被区别对待以及他能独立工作可知,他独立性很强,故A项正确。4.A.equallyBfairlyC.differentlyDkindly答案:Cequally “平等地”;fairly “公平地”;differently “不同地”;kindly “友好地”。根据上文可知,他很乐观,所以有
8、了朋友和家人的支持,他从来没感到自己被同学们区别对待,此处表示“不同地”,故C项正确。5.A.startedBcontinuedC.stoppedDimagined答案:A根据语境可知,14岁时,他开始当理发师,故A项正确。6.A.promisedBhopedC.determinedDpredicted答案:Cpromise “承诺”;hope “希望”;determine “决定”;predict “预言”。他很快就决定这是他想要从事的职业,表示“决定”,故C项正确。7.A.advisedBforcedC.inspiredDhelped答案:D上文提到他总是有家人和朋友的支持,所以在他决定做
9、理发师的时候,他的家人就帮助他开了第一家理发店,故D项正确。8.A.introducedBmetC.foundDinfluenced答案:B根据空前“There”可知,在理发店,他遇到了Argentina Corta的主席,指“遇到”,故B项正确。9.A.neighborhoodsBclubsC.schoolsDorganizations答案:AArgentina Corta是一个帮助理发师建立联系的组织,他们在社区做慈善工作。下文“with the neighborhood”给了提示,故A项正确。10.A.luckyBpuzzledC.interestedDintelligent答案:Clu
10、cky “幸运的”;puzzled “困惑的”;interested “感兴趣的”;intelligent “聪明的”。他们还教那些对理发感兴趣的人理发技能,故C项正确。11.A.levelsBabilitiesC.typesDages答案:DGabriel现在是Argentina Corta的一员,为各个年龄段的人服务,指“各年龄的人们”,故D项正确。12.A.imagesBtrustC.skillsDrespect答案:Cimage “影像”;trust “信任”;skill “技能”;respect “尊敬”。根据上文可知,这个组织教一些理发技能,这样,他们就能通过学到的技能获得体面的工
11、作,指“工作技能”,故C项正确。13.A.failsBstrugglesC.happensDrefuses答案:B结合语境可知,他不仅努力(struggle)做一名理发师,而且还与社区建立联系,故B项正确。14.A.connectionBconversationC.debateDbargain答案:Aconnection “联系,连接”;conversation “谈话”;debate “辩论”;bargain “交易”。他还与社区建立联系,故A项正确。15.A.futureBshopC.dreamDjob答案:D根据语境可知,他在谈论他的工作。句意:对我的工作,我最喜欢的一点是人们觉得我设计
12、的发型既舒适又时尚。故D项正确。16.A.specialBgenerousC.confidentDhappy答案:D根据语境,他作为理发师主要让人们舒适,让自己快乐,故D项正确。17.A.turn upBline upC.end upDpack up答案:Bturn up “调高”;line up “排队”;end up “结束”;pack up “整理”。人们在Gabriel的理发店排队等着他理发,故B项正确。18.A.storyBlessonC.decisionDchoice答案:A根据整篇文章可知,本文在叙述Gabriel的故事,故A项正确。19.A.hardBimpossibleC.l
13、ikelyDuseless答案:Bhard “艰难的”;impossible “不可能的”;likely “可能的”;useless “无用的”。生活中没有什么困难是不能解决的,故B项正确。20.A.almostBusuallyC.hardlyDnever答案:B无论面对什么问题,你通常(usually)可以通过采取正确的心态,永不放弃来解决它,故B项正确。.阅读理解A(2019北大附中高考英语模拟试卷(3月份)Youve heard of the fat suit and the pregnancy suit;now meet AGNESthe old person suit.AGNES s
14、tands for “Age Gain Now Empathy (换位体验) System” and was designed by researchers at MITs AgeLab to let you know what it feels likephysicallyto be 75 years old. “The business of old age demands new tools,” said Joseph Coughlin, director of the AgeLab. “While focus groups and observations and surveys ca
15、n help you understand what the older consumer needs and wants, young marketers never get that Ah ha! moment of having difficulty opening a jar, or getting in and out of a car. Thats what AGNES provides.”Coughlin and his team carefully adjusted the suit to make the wearer just as uncomfortable as an
16、old person who has spent a lifetime eating poorly and not doing much exercise. Special shoes provide a feeling of imbalance, while braces on the knees and elbows limit joint mobility. Gloves give the feeling of decreased strength and mobility in the hands and wrists, and earplugs make it difficult t
17、o hear highpitched sounds and soft tones. A helmet with straps (带) attached to it presses the spine (脊柱), and more straps attached to the shoes decrease hamstring flexibility, and shortens the wearers step. AGNES has been used most recently by a group of students working on a design of an_updated_wa
18、lker. By wearing the suit they could see for themselves what design and materials would make the most sense for a physically limited older person. Coughlin said the suit has also been used by clothing companies, car companies and retail goods companies to help them understand the limitations of an o
19、lder consumer.“AGNES is not the destiny of everybody,” he said. “She is a badly behaved lady who didnt eat and exercise very well. A secondary benefit weve found with AGNES is that it has become a powerful tool to get younger people to invest in their longterm health.”篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了AGNES这套服装可
20、以让人感受年老以后的身体不适,从而更好地理解老年人,开发适合老年人身体状况的产品,还能促使年轻人保持身体健康。1.AGNES has been developed to _.A.make the users more comfortableB.let us understand old people betterC.help old people move more quicklyD.produce new tools for the oldage business答案:B细节理解题。根据第二段第一句中的“let you know what it feels likephysicallyto
21、be 75 years old”可知,AGNES的功能是让人们提前感受人老了以后的实际身体状况,即能更好地理解老年人。故选B。2.According to the article, young marketers never _.A.feel the same way as old people doB.see the efforts old people makeC.ask what old people need and wantD.say “Ah ha!” when they meet with difficulty答案:A推理判断题。根据第二段中的“young marketers ne
22、ver get that Ah ha! moment of having difficulty opening a jar, or getting in and out of a car”可知,年轻的销售人员在生活中从未感受到老年人的难处。故选A。3.The 3rd paragraph mainly tells about _. A.how the AGNES wearer feelsB.how AGNES has been developedC.how old people actD.how AGNES works答案:D段落大意题。第三段主要介绍AGNES这套服装是如何让人在具体部位有不舒
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525313.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
