专题03 阅读理解-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(2).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题03 阅读理解-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编2 专题 03 阅读 理解 2011 2022 全国高校 体育 英语 分类 汇编
- 资源描述:
-
1、2022年体育单招英语真题阅读理解之B篇It was 5:00 am and the first call came. “Good morning, Nancy,” the Red Cross operator said, “We have a fire for you.” Six dogs were homeless after they and their owners were displaced(失去家园)by a fire in North Philly. The situation was exactly why Nancy Leary had founded Red Paw Em
2、ergency Relief Team, a nonprofit that rescues and takes care of pets and reunites them with families after fires, gas leaks, and other disasters. Red Paw started at midnight on July 25, 2011; it took barely five hours for Nancy to receive her first call.As a fire fighter for seven years and a volunt
3、eer Red Cross responder for nine years, Nancy was disturbed by how animals were lost or forgotten after a disaster. “Ive always been the person who see a problem and ways to fix it. People had to leave their pets in a burned house, take them to a shelter, or let them go on the street.” she says. Aft
4、er the flames of disaster die down, she always tries her best to find the pets and makes sure that no one is left behind.Nancy retired from the fire department in 2014 to devote herself to Red Paw, which has helped save over 2000 pets. She initially keeps many of them at home with her five cats, and
5、 two dogs. Her 500 volunteers include transporters and care providers. “I remember vividly how happy the family and the dogs were to be back together,” Nancy says, thinking back to Red Paws first rescue. “Its what makes this job meaningful.”35.What is the first paragraph mainly about?A. The rescue o
6、f homeless dogs.B. How Red Cross operatesC. The cause of a fire in North Philly.D. Why Red Paw was founded.答案:D解析:根据第一段The situation was exactly why Nancy Leary had founded Red Paw Emergency Relief Team, a nonprofit that rescues and takes care of pets and reunites them with families after fires, gas
7、 leaks, and other disasters可知讲述了Red Paw 建立的原因, 故答案为D36.Whal does Nancy think of herself?A. She is quick to find and fix problems.B. She is very good at training animals.C. She is an able and skillful fire fighter.D. She is an active Red Cross responder.答案:A解析:由第二段Ive always been the person who see a
8、 problem and ways to fix it.可知答案为A37. How long did Nancy work as a fire fighter?A. 3 yearsB.7 yearsC. 9 yearsD. 25 years答案:B解析:根据第二段 As a fire fighter for seven years and a volunteer Red Cross responder for nine years, Nancy was disturbed by how animals were lost or forgotten after a disaster可知答案为B3
9、8.Why docs Nancy think that her job is meaningful?A. It helps get pets back to their owners.B. It works to prevent huge disasters.C. It makes donations for needy families.D. It offers assistance to fire fighters.答案:A解析:根据最后一段中I remember vividly how happy the family and the dogs were to be back toget
10、her, Nancy says, thinking back to Red Paws first rescue. “Its what makes this job meaningful”可知答案为A2021年体育单招英语真题阅读理解之B篇Many young parents worry about the future success of their children, and may wonder at what age to have their children attend school. A good early childhood education allows the chi
11、ld to better deal with regular grades and help the child learn basic information required for school life. They could get a good start to learn to be more comfortable with other children. Early childhood education helps them have a strong learning ability they will need for future study. It makes th
12、em surer of themselves in school, which will finally show in their grades and their dreams.Different early childhood education programs start at different times. Some allow your children to start at three years old with beginners classes. They are around other children of their age and learn ideas s
13、uch as sharing and being fair. Other programs start at ages four and five, where the child learns the skills needed to make the transition (过渡)to kindergarten and to the first grade. These programs allow the child to be prepared for the school life, while other children get a head start at reading,
14、writing, art and maths.34.What does the text mainly talk about?A. A good school life.B. Future success of a child.C. Early childhood education.D. The importance of education.答案:C解析:纵观全文,本文主要讲了早期孩童教育,故选C35. What is more important for children to learn at an early age?A How to get along with others.B.
15、 How to be free from worriesC. How to get good grades.D. How to be comfortable with teachers.答案:A解析:由文章第一段中A good early childhood education allows the children to better deal with regular grades and help the child learn basic Information required for school life. They can get a good start to learn t
16、o be more comfortable with other children”可知答案为A36.Early education helps children _A. grow strongerB. learn things fasterC. get more knowledgeD. become more confident答案:D解析:由文章第二段Early childhood education helps them It makes them surer of themselves in school, which will finally show in their grades
17、 and their dreams.可知答案为D37.A five-year-old child in the program may learn how to _A. read with other childrenB. play some school gamesC. get prepared for school lifeD. become the head of the class答案:C解析:由文章第三段中“Other programs start at ages four and fiveThese programs allow the child to be prepared f
18、or the school life”可知答案选C2020年体育单招英语真题阅读理解之B篇The first capitol building (议会大厦)of Illionis was in Kaskaskia. It was a simple two-story brick that cost $4 per day.Vandalia become the second capital of Illionis in 1820, and it had three capitol building. Vandalias first capitol was a simple two-story b
19、uilding, which was destroyed by fire in 1824.Vandalias second capitol was to replace the burnt building for$15.000.Soon after the third capitol building was built, many Illinoisans suggested that the capital should be moved to a more central place in the state. In 1833, the General Assembly decided
20、to give Illinoisans the right to choose their capital city. This worried the people of Vandalia, who did not want to lose the capital.Therefore, in 1836, without authorization (授权) from the General Assembly, the city tore down the third capitol building and replaced it with the fourth, a brick state
21、 house, costing$16,000. Even though the forth capitol was rebuilt, Illionis voters (选民) selected Springfield as the new state capital city in 1839.Illioniss fifth capitol was built in Springfield in 1853 at coat of$260,00.Construction the sixth and present capitol was begun in 1868.The building took
22、 twenty years to complete at a cost of $4.5 million.35.The second capitol building in Vandalis was built because the first one_A. was not authorizedB. was destroyed in a fireC. was low and very simpleD. was not in the downtown答案:B解析:根据文章第二段第二句:Vandalias first capitol was a simple two-story building,
23、 which was destroyed by fire in 1824.可知答案为B. 在大火中被摧毁了。36.What was the cost for the construction of the second capitol building of Illionis?A. $15,000.B. $16,000.C. $260,000.D. $4,500,000答案:A解析:根据第二段最后一句:Vandalias second capitol was to replace the burnt building for$15.000. 可知答案为A37.What was the prob
24、able reason for choosing Springfield as the capital city of Illinois?A. It is located in central America.B. It has a newly-capitol building.B. It is in the middle part of the state.D. It is close to Vandalia and Kaskaskia.答案:C解析:根据第三段第一句:Soon after the third capitol building was built, many Illinois
25、ans suggested that the capital should be moved to a more central place in the state.可知答案为A. 它位于美国的中心。38.What can we learn from the text?A. Now we can see six capitol buildings in the state of Illinois.B. Illinois moved its capital from Kaskaskia directly to Springfield.C. The construction of the las
26、t state capitol was completed in 1888.D. The General Assembly built a new capitol replace the old one.答案:C解析:根据文章最后一段:Construction the sixth and present capitol was begun in 1868.The building took twenty years to complete at a cost of $4.5 million可知答案为C. 2019年体育单招英语真题阅读理解之B篇 Every society has its ow
27、n dances, we have records of dances from several thousand years ago, in Egypt and Greece. Sachs divides early dances into imageless dances and image dances. By imageless Dances”, he means dances which have no set from, but aim at getting the dancers into a state of extreme happiness and excitement.
28、In this state the dancers are often thought of as being possessed by spirits. These dances are done on certain occasions: marriage, war, illness or death, and so on. They are found in all early societies. The image dances, according to Sachs, are to do with the world outside the dancer. By imitating
29、(模仿) animals, the dancer believes he can gain a power and make it useful. To dance in imitation of the animal which is going to be hunted is to become one with them. Sachs points out that societies of this kind do not really understand the connection between cause and effect. They really believe the
30、 image dances work. Coming to more recent times, the first dance school we know about was opened in 1661 in Paris, France. Only men were accepted until 1681. After 1681, women were accepted, too. Until the 20th century most ballroom (舞厅) dances were sequence dances. The way people moved was planned
31、in set formation. These formations were usually lines or squares. Everyone moved at the same time, and finished at the same time. The music played for a set time, and then stopped. Around 1800, another style of dancing called the waltz (华尔兹) was invented In the waltz, and later dances, people danced
32、 in couples, but they did so separately. They did not dance in formation but moved round the room as they pleased. Now, once again, new dance styles have arrived. Some people dance as individuals, separately as they please. Street dance is like that. But all these types of dances have music.34.Accor
33、ding to Sachs, the imageless dance is a kind of dances performed_ A in the ballroom B. without a set form C. in a state of sadness D. without music答案:B解析:根据文章第二段第二句:By imageless Dances”, he means dances which have no set from, 可知答案为B. without a set form没有一套完整的体系35. What does the dancer do in perform
34、ing “image dances”? A. He copies animals actions.B. He dances around animals. C. He kills an animal before dancing.D He dances together with animals. 答案:A解析:根据文章第三段第二句:By imitating(模仿) animals, the dancer believes he can gain a power and make it useful. 可知答案为A,通过模仿动物的动作。36. When did it become accept
35、able for women to go to a dance school? A. Before 1661. B. After 1681 C. Around 1800. D In 2oth century 答案:B解析:根据文章第四段,尤其蓝色部分:Coming to more recent times, the first dance school we know about was opened in 1661 in Paris, France. Only men were accepted until 1681. After 1681, women were accepted, too
36、. 可知答案为B37. What do we learn about sequence dances? A. People dance freely as they please.B. People dance in couples for a set time. C People dance in lines and squares.D People dance with powerful movement.答案:C解析:根据最后一段前三句话: Until the 20th century most ballroom (舞厅) dances were sequence dances. The
37、 way people moved was planned in set formation. These formations were usually lines or squares. 可知答案为C人们排成直线或方阵跳舞。2018年体育单招英语真题阅读理解之B篇Anthropology is a biological and historical social science that helps us learn how groups of people are the same, and how they are different in all parts of the world
38、. Anthropologists do research in many places and study how people live now and how they may have lived in the past (using the study of Archaeology). They research in modern cities, small villages, tribes, and in the countryside. Applied anthropology is a type of anthropology that puts anthropologica
39、l theories into practice. One recent use of applied anthropology is the return of ancient ways of successful farming to people living in South America. Another use of applied anthropology is the learning of languages close to dying out and the teaching of young people the language of their ancestors
40、.The four big kinds of anthropology are: Archaeologythe study of how people lived in the past. Physical anthropologythe study of human biology, including how people adapt to where they live and how bodies changed over time. Linguistic anthropologyThe study of how people speak and the words they use
41、and how their language developed. Linguistic anthropology also studies how language changes. Cultural anthropologythe study of how people live their lives now and how they may have lived in the past, including the tools they used and the food they obtained and ate It is also related to sociology and
42、 social psychology.35. What do anthropologists study according to the text? A. Human beings and their societiesB. Differences in all parts of the world. C. Places suitable for people to live inD. Modem cities and countryside 答案:A解析:根据第一段最后两句Anthropologists do research in many places and study how pe
43、ople live now and how they may have lived in the past (using the study of Archaeology). They research in modern cities, small villages, tribes, and in the countryside. 可知人类学主要研究的是人类和他们所生活的社会。故答案为A36. What does applied anthropology deal with? A. Ancient ways of farmingB. Learning foreign language C S
44、tudying how to improve tools.D. Putting anthropological theories into practice.答案:A 解析:根据第二段第二句One recent use of applied anthropology is the return of ancient ways of successful farming to people living in South America. 可知答案为A. 37. Which of the following studies how the human body developed? A. Arc
45、haeologyB. Physical anthropology. C. Linguistic anthropology.D. Cultural anthropology 答案:B解析:根据文章第五段Physical anthropology-the study of human biology, including how people adapt to where they live and how bodies changed over time. 可知答案为B。2017年体育单招英语真题阅读理解之B篇Jackie Evanchom, born April 9, 2000, is an
46、American classical crossover(跨界)singer who became well-known at an early age. Between 2008 and 2010, Evancho entered several talent competition(达人赛)singing mostly in Pennsylvania. At the age of ten, the gained wider popularity with her performances in the fifth season of the Americas Got Talent comp
47、etition, finishing in second place.Evanchos parents are Lisa and Michael Evancho. Her father operated a video security(视频监控)business until 2010. She and her family live in a suburb of Pittsburgh, Pennsylvania. Evancho began her schooling in a public school, but in late 2010, because of her touring t
48、he country performing songs, she changed to study by the Internet. Beginning in January 2014, however, she returned to public schools. Evanchos interests include playing the piano, sewing, swimming, playing with her pets and drawing.Evancho showed great interest in singing after she saw the musical
49、The Phantom of the Opera in a movie theatre. Her mother bought the DVD before her 8th birthday, and Evancho began singing the songs around the family home. Her parents have said that they did not recognize that her voice was unusual until her first talent competition. In March-April 2008, Evancho co
50、mpeted in Kean Idol, a local talent competition, finishing in second place to a 20-year-old opera singer. She began taking voice lessons after her success in the competition, and her parents began receiving requests for her to sing at various events, churches and nursing homes mostly in Pennsylvania
51、.34.What is this passage mainly about?A. A music-loving familyB. A gifted girlC. A talent competitionD. A famous opera singer答案:B解析:根据全文可知,整篇文章一直在介绍一个有天赋的女孩,故答案为B35.Why did Evancho leave the public school in 2010?A. She had a travel a lotB. She had to support her familyC. She felt bored with her stu
52、dyD. Her home was far away from school答案:A解析:根据文章第二段:but in late 2010, because of her touring the country performing songs, she changed to study by the Internet.可知答案为A36.When did Evancho begin to take voice lessons?A. In late 2010B. Before her 8th birthdayC. After her first competitionD. At the age
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828293.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
