分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型专题53 语言学习经历-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:835643
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:317.54KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题53 语言学习经历-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练中考真题 各地模拟题 专题 53 语言 学习 经历 备战 2022 中考 英语 阅读 理解 热点话题 体裁 分类 训练 各地
    资源描述:

    1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)专题53 语言学习经历Passage 1(2021浙江杭州中考真题)When do children start to talk? If you ask a group of parents when this happened, most will say “around twelve months of age”. They will probably even remember what the children said. Many parents keep a diary of their childs “fi

    2、rst words”We can never predict what a first word is going to be. Often its the name for “mummy” or “daddy”, but it could just as easily be the word for an animal or a favorite toy. Everything depends on what has most caught the childs attention. But one thing is certain: after the first word, others

    3、 come quickly. By 18 months, most children have learned about 50 words. By two, the total has risen to around 200. Early words are actually one-word sentences. One of the first features(特征)of language a child learns well is to control the rise and fall of the voice to make the difference between sta

    4、ting and questioning. In English, daddy with a high rising tone(声调)means “is that daddy?” Daddy with a high falling tone means “Theres daddy”. Of course, only very basic meanings can be communicated using tones alone. So it soon becomes necessary to learn some grammar. In English, grammar means lear

    5、ning to put words in different orders. Children have to see that mummy push is different from push mummy. They start practising such changes at around 18 months. By two, they have learned the basic patterns of word order, and we hear them saying such things as man kick ball and where daddy go.What a

    6、re the parents doing all his time? Theyre acting as teachers and they always have an active role to play in their childs language learning.1How old are most children when they have learned about 50 words?AAbout 6 months old.BAbout one year old.CAbout 18 months old.DAbout two yearsold.2Which might an

    7、 English child say first when learning to talk?AMummy.BPush mummy.CMan kick ball.DWhere daddy go.3Whats Paragraph 4 mainly about?AWord order.BWord tones.CThe first words.DCorrecting words.4Who is most responsible for a childs early language learning?ATeachers.BParents.CFriends.DGrandparents.Passage

    8、2(2018湖北襄阳中考真题)People often ask me for suggestions about how to learn English. As for it, everyone is different. Ill share some of my experience. I once took a school year English course in Wuhan University, but I mostly learned English on my own.One thing I can tell you is that, once youve started

    9、learning, you should try to think in English as much as you can. If you see something when youre riding your bike or walking down the street, just think about “How would I say them in English?” At first, it might be with simple words or phrases, but later you should think about longer phrases and se

    10、ntences. Now Im in America, and for most of the time, I would think in English and speak it directly. Its amazing how much this helps.For several years after I started learning, I was often afraid of talking with others in English because I didnt want to make mistakes. Finally I got it over. And whi

    11、le traveling in America, Id try to hang out with friends who couldnt speak Chinese, so that Id have no choice but to speak English. And I also decided that if I said something stupid and other people laughed at me, then so be it. After that, my English started improving much more quickly.Besides, it

    12、 may be a good idea to ask your American friends to look at the way youre writing, and give you some suggestions for improvement.5The writer learned English in Wuhan University for about _.Aa weekBa monthCa termDa year6According to the writer, _ is a good way to improve your English.Athinking in Eng

    13、lishBlearning English grammarCwatching English filmsDreading English books7The underlined phrase “got it over” in Paragraph 3 means “_” in English.Astick to itBdepend on itCovercome itDunderstand it8To the writers surprise, his English improved quickly _.Ain the universityBin the middle schoolCin Ch

    14、inaDin America9The best title for this passage should be _.AThe Importance of EnglishBMy English Learning ExperienceCMy University LifeDMy American FriendsPassage 3(2020山东滨州中考真题)In 1972, Richard Sears, a young American began learning Chinese because of his interest in traditional Chinese culture. Dr

    15、awn to the ancient language, he went to China to study Chinese in the 1990s. In 1994, Richard Sears decided to put the ancient Chinese characters online. Then, in 2002, he did it. That is the beginning of the Chinese Etymology(汉字字源)website. My website did not get much attention for the next few year

    16、s. Until one day in 2011, it suddenly got a lot of attention. I got a few thousand emails, and a few million visitors and people started calling me Uncle Hanzi, Sears said with a smile. Hanzi means Chinese characters. He has put more than 96, 000 ancient Chinese characters onto the website. When I s

    17、tudy each character, I wonder what the ancient Chinese thought, said Sears. After visiting many Chinese cities, Sears learned more about China and ancient Chinese culture, He said when he came to China in the last century, few Chinese could speak good English However, you can hear English in many pl

    18、aces in China now. Chinese language and culture were mysterious and not known by people in most countries then, but now, more and more people in the world are learning Chinese, even Chinese history, traditional Chinese medicine and so on, Sears added. At present, the 70-year-old American has made hi

    19、s home in China. When I die, I hope my website will live on, and Im planning to write a book about my research. This will be my gift to China, he said.10What does Drawn to the ancient language mean in Paragraph1?ASears was interested in ancient Chinese.BSears had to study Chinese characters.CSears c

    20、ould draw Chinese characters well.DSears could speak ancient Chinese very well.11Chinese Etymology website went online in_.A1972B1994C2002D201112What did Sears put on Chinese Etymology website?AChinese history.BAncient Chinese characters.CThe daily life of Richard SearsDTraditional Chinese medicine.

    21、13From the passage, we can infer that Sears set up the website to _.Abecome famousBget the nick name Uncle HanziCwrite a book about his researchDmake more people know about ancient Chinese characters14The best title for the passage could be _.AGreat Changes in ChinaBMysterious Chinese Language and C

    22、ultureCAmerican Uncle HanziDA Young American and Traditional Chinese CulturePassage 4(2020浙江绍兴中考真题) A Chinese song could be heard in a classroom in Sanaa, the capital ofYemen(也门), where around 20 Chinese-learning schoolchildren were singing. I love to learn the Chinese language because it is very ni

    23、ce, important and I want to travel to China to complete my studies there, Karim al-Areqi, a student of the private Languages Model School in Sanaa, told Xinhua. Teacher Mohammed Al-Ansi, who learnt the language in China and received a university degree, stressed(强调) the importance of learning the Ch

    24、inese language. It is the language of the future and it is necessary for all people to get advantages from the great development in China, he said. Like many other private elementary and secondary schools in Yemen, the Chinese language is a basic part of the Languages Model Schools courses, where th

    25、e students study Chinese as actively as math and science subjects. In teaching the Chinese language, I succeeded in educating students in a simple way that fits everyone, Al-Ansi said proudly, stressing that teaching Chinese has changed his life without doubt. Al-Ansi expects that Yemen and China wi

    26、ll work together to set up centers and schools for teaching the Chinese language in Yemen so that many young Yemenis can learn. I hope that a branch of the Confucius (孔子学院), could be built in Yemen to teach the language and spread the Chinese culture to many students and researchers who are interest

    27、ed in learning the Chinese culture and language, he said. Many people in Yemen see that learning a foreign language may open a way of hope to a new life, such as getting more money and paving(铺平)the way to a bright future in the country that has experienced war for almost five years.15The passage te

    28、lls us that Mohammed Al-Ansi .Ahas got a university degree in YemenBsings Chinese songs wellCthinks it important to study ChineseDowns a language school16In the Languages Model School, the students .Aconsider Chinese a simple languageBdo well in science and mathCtake pride in Mohammed Al-AnsiDare ac

    29、tive in learning Chinese17The 4th paragraph is mainly about .Athe Chinese cultureBMohammed Al-Ansis hopeCcenters for learning ChineseDthe way of doing research18It can be learnt from the passage that .Amany young Yemenis learn Chinese for a better futureBlearning Chinese is sure to make Yemenis rich

    30、Cmore and more Yemenis are going to work in ChinaDChinese has been popular in Yemen for five yearsPassage 5(2019四川宜宾中考真题)“I will learn Chinese!” This idea jumped into my head. It was born of something deeper inside. The idea has changed my life completely. When other people asked me why, I often jok

    31、ed that I was inspired by the nice tank of goldfish in the Chinese restaurant my family frequented(频繁光顾) when I was young. In fact, I started studying it because I was always attracted to Chinese culture, and learning the language is the key to achieving my dream of travelling around China.I was luc

    32、ky for many reasons. Back in 2010, Chinese was not as popular with foreigners as it is today. However, my family lent me strong support from my first year abroad in China. Even if they cannot see me often and miss me so much, I still have their support. I was also very fortunate that a Confucious In

    33、stitute opened. I will always thank for its excellent staff and all the great people I met there. Ni hao! The word “hello” in Chinese was the first word I learned in my first Chinese class. After class I was filled with enthusiasm and couldnt stop thinking about “ni hao” and all the new words yet to

    34、 come. Not only were many more words and phrases waiting, but also the experiences I never expected.19What caused the writer to study Chinese?AHis sudden idea.BHis interest in Chinese culture.CHis familys influence on him.DChinese restaurants goldfish tank.20The writers dream is to _.Alearn the Chin

    35、ese languageBchange his life completelyCopen a Chinese restaurantDtravel around China21What is paragraph 2 mainly about?AThe support which he has got.BThe reason for his study in China.CThe advantages of his Chinese learning.DThe difficulty he has in Studying Chinese.22How did the writer feel about

    36、his first Chinese class?ASatisfied.BDisappointed.CExcited.DWorried.Passage 6(2021安徽利辛三模)Meiyu, born in 1995, is from Turkey(土耳其). She is the youngest child of her family. After high school, many people learned English or Japanese, but Meiyu decided to learn Chinese in university. She learned Chinese

    37、 for four years in Ankara University in Turkey, and got her name Meiyu there.Meiyu fell in love with Chinese after going to university. She became more interested after she knew more about Chinese history. She graduated(毕业)from Ankara University in 2017. Since then, more Chinese have been visiting T

    38、urkey. The trade between the two countries also needs Chinesespeaking people. “Speaking Chinese means more job opportunities” said Meiyu. Now Meiyu has been in Wuhan, China for about two years. Besides going on studying Chinese, she shows great interest in Chinese kung fu as well, so she spends her

    39、free time on kung fu training with her coaches. Not only can kung fu help improve(改善)her health, but she is also interested in the history and culture behind it. Meiyu said, “The more I know about China, the luckier I feel to have been here. But the truth is that fun and pain go together in the proc

    40、ess of learning.”In the future, Meiyu decides to go back to Turkey to teach more students to learn Chinese.23Where did Meiyu learn Chinese at first?AIn China.BIn Turkey.CIn IndiaDIn Australia.24Whats probably the meaning of the word “opportunities” in this passage?AdecisionsBordersCmeaningsDchances2

    41、5Why does Meiyu spend her free time on kung fu training with her coaches?ABecause she shows great interest in Chinese kung fu.BBecause she has to learn kung fu to graduate.CBecause she wants to teach kung fu in Turkey.DBecause she wants to take part in kung fu competitions.Passage 7(2021河北路北三模)Three

    42、 years ago, I started working at the University of Leeds. Having moved to a new city, I was looking for things to do which would enable me to make some new friends. I noticed that a community school was offering Chinese evening classes. Without much thought, I signed up for a beginner class.I had no

    43、 plans to move to China. I just wanted to learn a new language. It was not something I had done before. I was raised to speak fluent English and Spanish. But I think there should be a huge difference between learning a language as a child and learning one as an adult.There was one lesson a week, eac

    44、h lasting 90 minutes. Mr. Kong, the teacher, was energetic. For each class, he would teach us what seemed like hundreds of new words. After each lesson, I felt as if my brain had been placed in a deep fat fryer(炸锅). Fortunately, after a few months, I got used to this. I began to realize that the mor

    45、e my brain ached after class, the more information I had taken in. Between weekly classes, my mind would reorder and make sense of the chaos(混乱).The University of Leeds had more than 6,000 international students. Finding Chinese students who would like to practice English in exchange for Chinese was

    46、 not difficult. My new Chinese friends helped me go over everything I had learned in class.I think Chinese grammar is easier than that of English or Spanish. But there are so many words and idioms! Nevertheless, I am ready to get over any difficulty and become fluent in Chinese.26Why did the author

    47、learn Chinese?ABecause he was planning to teach in China.BBecause he wanted to make some new friends.CBecause his new job required Chinese speaking abilities.DBecause it was very popular to learn Chinese in his new school.27Which question could best help us find out the main idea of Paragraph 3?AIs

    48、it lucky for the author to have Mr. Kong as his teacher?BIs it really difficult for the author to learn Chinese?CIs it very important for the author to learn Chinese?DIs it possible for the author to learn Chinese well?28Which of the following is not true according to the passage?AThe author spends

    49、one and a half hours taking Chinese lessons a week.BThe authors new Chinese friends helped him a lot.CThe author chose to attend Chinese classes carefully.DThe author thinks that Chinese is easier than English in grammar.Passage 8(2019安徽瑶海一模)Can you help me? I really want to speak English the right

    50、way with the correct accent(口音). Do you have any good ideas? I especially have a problem with sounds like “s”. I plan to work in the UK in the future and nobody will take me seriously if my English pronunciation is not that excellent.Jose I am working in London looking after two small children. I lo

    51、ve my job, but sometimes the way that English people speak is a little puzzling(令人迷惑的). For example, I also hear them say things like “more friendlier”, I think it should be “more friendly”. It also seems to be common for them to say “we was” instead of “we were”. Can you explain this? Would it be i

    52、mpolite for me to correct them?Lana Could you please give me some advice on a problem I have at the moment with my English studies? I came to the UK to improve my English, but the college I am studying in at present is full of people from my own country. Although the teachers tell us we should try t

    53、o speak in English with each other, its very difficult to do this. I am worried that my speaking will not improve.Maria29Jose wants to improve his _.AlisteningBspeakingCreadingDwriting30Lana uses two examples to show that _.Ashe loves her jobBEnglish people are friendlyCher English is a lot better t

    54、han beforeDEnglish people sometimes speak “incorrect” English31Maria finds it difficult to _.Aexpress her ideasBunderstand the UK accentCfollow some of her teachers in classDpractice speaking English in her college32What are these people mainly talking about?ATheir ways of learning English.BTheir En

    55、glish learning experiences.CProblems they have in learning English.DReasons why they want to improve their English.参考答案:1C2A3A4B【解析】【分析】本文介绍了孩子什么时候开始学习语言,孩子在学习语言时父母的作用。1细节理解题。根据“By 18 months, most children have learned about 50 words.”可知,到18个月时,大多数孩子已经学会了50个单词。故选C。2细节理解题。根据“Often its the name for “m

    56、ummy” or “daddy”, .”可知,“妈妈”可能是一个孩子在学习说话时首先要说的。故选A。3主旨大意题。根据“In English, grammar means learning to put words in different orders.”及本段的介绍可知,本段介绍了语法规则也就是语序的问题。故选A。4细节理解题。根据“What are the parents doing all his time? Theyre acting as teachers and they always have an active role to play in their childs lan

    57、guage learning.”可知,父母是孩子的第一任老师,并且在孩子学习语言方面充当一个积极的角色,所以父母对孩子的早期语言学习负责。故选B。5D6A7C8D9B【解析】【分析】文章主要结合作者自身学英语的经历给出了学好英语的一些建议。5细节理解题。根据第一段中的“I once took a school year English course in Wuhan University”可知作者在武汉大学学习了一年英语。故选D。6细节理解题。根据第二段“you should try to think in English as much as you can”可知作者认为用英语思考是一个很好

    58、的提高英语的方法。故选A。7词义猜测题。根据第三段“.I was often afraid of talking with others in English because I didnt want to make mistakes.”和第三段最后一句中的“my English started improving much more quickly”可推知最后“我”克服了对和别人用英语交谈的恐惧,可知此处表达“克服”。故选C。8细节理解题。根据第三段中的“And while traveling in America, Id try to hang out with friends who c

    59、ouldnt speak Chinese.After that, my English started improving much more quickly.”可知作者在美国时英语进步很快。故选D。9主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了“我”学习英语的经历。故选B。10A11C12B13D14C【解析】【分析】本文讲述了美国人理查德西尔斯喜欢学习中国古代汉字,他创建了一个名为“汉字字源”的网站,在网上张贴了很多中国古代汉字,引起了很多人的关注。他因此被称为“汉字大叔”。10词句猜测题。根据“In 1972, Richard Sears, a young American began le

    60、arning Chinese because of his interest in traditional Chinese culture.”可知,西尔斯对古代汉语很感兴趣,所以他去中国学习汉语。故选A。11细节理解题。根据“Then, in 2002, he did it. That is the beginning of the Chinese Etymology(汉字字源)website.”可知,汉字字源网站于2002年上线。故选C。12细节理解题。根据“He has put more than 96, 000 ancient Chinese characters onto the we

    61、bsite.”可知,他已经在网站上张贴的是古代汉字。故选B。13推理判断题。根据“That is the beginning of the Chinese Etymology(汉字字源)website. My website did not get much attention for the next few years. Until one day in 2011, it suddenly got a lot of attention.”可知,西尔斯创建这个汉字字源网站的目的是想让更多的人了解中国古代汉字。故选D。14标题归纳题。根据“I got a few thousand emails

    62、, and a few million visitors and people started calling me Uncle Hanzi, Sears said with a smile. Hanzi means Chinese characters. He has put more than 96, 000 ancient Chinese characters onto the website”可知,美国的西尔斯学习中国古代汉字,并创建网站,在网上张贴中国古代汉字,被称为“汉字大叔”。故选C。15C16D17B18A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,介绍了在也门的首都,许多人非常重视学习

    63、汉语,并且提到了一名在也门教汉语的老师的观点。15细节理解题。根据“Teacher Mohammed Al-Ansi, who learnt the language in China and received a university degree, stressed(强调)the importance of learning the Chinese language”,可知他认为学习汉语很重要,故选C。16细节理解题。根据“the Chinese language is a basic part of the Languages Model Schools courses, where t

    64、he students study Chinese as actively as math and science subjects”,可知学生们非常积极地学习汉语,故选D。17段落主旨题。通读整段,以及“Al-Ansi expects that Yemen and China will work together to set up centers and schools for teaching the Chinese language in Yemen so that many young Yemenis can learn”,可知该段主要表达了Mohammed Al-Ansi的期望,故

    65、选B。18推理判断题。根据“Many people in Yemen see that learning a foreign language may open a way of hope to a new life, such as getting more money and paving(铺平)the way to a bright future in the country”,可知许多也门人学习一门外语是为了更好的未来,而根据文章主要讲述的是他们学习汉语,可推知他们学习汉语也是为了一个更好的未来,故选A。19B20D21A22C【解析】【分析】这篇短文介绍的是作者突然决定要学习汉语,这

    66、个想法源自于他的内心深处,而且他学习汉语是因为被中国文化深深吸引,学习汉语能帮助他实现环游中国的梦想。最后作者真的开始学习汉语了,他很幸运有家人的支持,而且还有了孔子学院,作者的梦想会实现的。19细节理解题。根据短文第一段中In fact, I started studying it because I was always attracted to Chinese culture可知,作者想要学习汉语是因为他被中国文化深深吸引了。由此可知应选B。20细节理解题。根据短文第一段最后一句话and learning the language is the key to achieving my d

    67、ream of travelling around China.可知,作者的梦想是环游中国。故应选D。21细节理解题。根据短文第二段的内容可知,这一段的开头第一句话I was lucky for many reasons.是该段的中心句,在这一段里,作者介绍了他感到幸运的原因,有家人的支持,还有孔子学院的开放。故A选项最符合这一段的内容,选A。22推理判断题。根据短文最后一段Ni hao! The word “hello” in Chinese was the first word I learned in my first Chinese class. After class I was f

    68、illed with enthusiasm and couldnt stop thinking about “ni hao” and all the new words yet to come.可知,在第一节课上,作者学会了“你好”,课后他还充满了热情,忍不住去思考新学会的词语。由此可知他是非常兴奋的,故应选C。【点睛】这篇短文中作者给我们介绍了他学习汉语的经历。文章主题明确,叙述清晰,内容比较容易理解。题型是阅读理解,考查学生们通过阅读短文,获取信息,并对信息进行加工处理的能力。题目设置有细节理解题和推理判断题,细节题考查学生们快速寻找有用信息的能力,答案常可以直接在原文找到。做题时,应注意

    69、利用关键词进行定位,并结合选项选出最佳答案。累第2小题,可以dream为关键词,在短文中进行搜索,根据第一段最后一句话and learning the language is the key to achieving my dream of travelling around China.可知答案为D。第4小题是一个推理题,学生们应根据相关信息进行合理的推测和判断,根据短文最后一段Ni hao! The word “hello” in Chinese was the first word I learned in my first Chinese class. After class I wa

    70、s filled with enthusiasm and couldnt stop thinking about “ni hao” and all the new words yet to come.可知,在第一节课上,作者学会了“你好”,课后他还充满了热情,忍不住去思考新学会的词语。由此可知他是非常兴奋的,故应选C。23B24D25A【解析】【分析】本文主要介绍了Meiyu是来自土耳其的一个女孩,她在土耳其的安卡拉大学学习了四年中文。大学毕业之后,她来到中国武汉,她在中国武汉待了大约两年,除了继续学习中文之外,她对中国功夫也表现出极大的兴趣,中国文化对她的思想产生了深刻的影响。23细节理解题

    71、。根据“She learned Chinese for four years in Ankara University in Turkey, and got her name Meiyu there.”可知,她在土耳其的安卡拉大学学习了四年中文,并在那里得到了她的名字Meiyu。因此Meiyu最初是在土耳其学习中文,故选B。24词句猜测题。根据“Since then, more Chinese have been visiting Turkey. The trade between the two countries also needs Chinesespeaking people.”可知,

    72、越来越多的中国人开始来土耳其参观,两国之间的贸易也需要讲汉语的人。结合“Speaking Chinese means more job opportunities”said Meiyu.可以推断会说中文意味着更多的工作 “机会”,所以opportunities的含义是“机会”。结合选项可知,chances表示“机会”。故答案选D。25细节理解题。根据“Besides going on studying Chinese, she shows great interest in Chinese kung fu as well,”可知,Meiyu对中国功夫也表现出了极大的兴趣。故选A。26B27B2

    73、8C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者学习汉语的经历。26细节理解题。根据第一段“I was looking for things to do which would enable me to make some new friends.”可知,作者学习汉语是因为他想结交更多的朋友。故选B。27段落大意题。通读第三段可知,虽然似乎每堂课学习的词汇不多,但每节课后,作者都觉得自己的大脑好像被放进了油锅里。但随着时间的推移,课后他的大脑越疼,他吸收的就越多。由此可知,这一段作者主要在论述学中文的过程遇到的困难。B选项“作者学习中文真的很难吗”符合题意。故选B。28细节理解题。根据第一段“

    74、I noticed that a community school was offering Chinese evening classes. Without much thought, I signed up for a beginner class.”可知,作者刚搬来这个新城市,想认识一些新朋友,正好注意到一所社区学校开设了中文夜校。没想太多,他就报名参加了一个初级班。由此可知,作者选择上汉语课并不是很谨慎;C选项表述有误。故选C。29B30D31D32B【解析】【分析】本文主要给出了三个人在英语学习时遇到的具体问题是什么,希望别人能给出解决方法。29细节理解题。根据第一段“I reall

    75、y want to speak English the right way with the correct accent (口音).”可知,我真的想用正确的口音以正确的方式说英语。故选B。30细节理解题。根据第二段“I love my job, but sometimes the way that English people speak is a little puzzling (令人迷惑的). For example, ”可知,有时英国人说话的方式有点令人费解,使用例子是为了说明英国人有时说“不正确”的英语。故选D。31细节理解题。 根据第三段“Although the teachers

    76、 tell us we should try to speak in English with each other, its very difficult to do this.”可知,虽然老师告诉我们应该互相用英语说话,但这很难做到。故选D。32主旨大意题。根据第一段“Can you help me? I really want to speak English the right way with the correct accent (口音) ”,第二段 “I love my job, but sometimes the way that English people speak is a little puzzling (令人迷惑的)”以及第三段“Could you please give me some advice on a problem I have at the moment with my English studies.”可知,本文讨论的主要内容是他们在英语学习中遇到的问题。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题53 语言学习经历-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-835643.html
    相关资源 更多
  • 人教版化学选修三重点强化教案.docx人教版化学选修三重点强化教案.docx
  • 人教版化学第六单元碳和碳的氧化物专项练习题(有答案).docx人教版化学第六单元碳和碳的氧化物专项练习题(有答案).docx
  • 人教版化学第三单元课题一分子运动实验专题练习(无答案).docx人教版化学第三单元课题一分子运动实验专题练习(无答案).docx
  • 人教版化学第一单元课题3第1课时 化学药品的取用 学案与练习.docx人教版化学第一单元课题3第1课时 化学药品的取用 学案与练习.docx
  • 人教版化学必修一第二章第一节物质的分类导学案.docx人教版化学必修一第二章第一节物质的分类导学案.docx
  • 人教版化学必修一第二章第一节物质的分类导学案.docx人教版化学必修一第二章第一节物质的分类导学案.docx
  • 人教版化学必修一第一章第一节第一节 化学实验基本方法化学实验安全 过滤和蒸发基础知识强化练习无答案.docx人教版化学必修一第一章第一节第一节 化学实验基本方法化学实验安全 过滤和蒸发基础知识强化练习无答案.docx
  • 人教版化学必修一第一章从实验学化学第二课时学案.docx人教版化学必修一第一章从实验学化学第二课时学案.docx
  • 人教版化学必修一同步检测卷(一)化学实验基本方法测试卷扫描版.docx人教版化学必修一同步检测卷(一)化学实验基本方法测试卷扫描版.docx
  • 人教版化学必修1 第一章 从实验学化学  蒸馏和萃取 导学案.docx人教版化学必修1 第一章 从实验学化学  蒸馏和萃取 导学案.docx
  • 人教版化学化学课题1 分子和原子中考常考练习题专练.docx人教版化学化学课题1 分子和原子中考常考练习题专练.docx
  • 人教版化学初三下第十二单元12.2化学元素与人体健康教案.docx人教版化学初三下第十二单元12.2化学元素与人体健康教案.docx
  • 人教版化学初三下第九单元9.1溶液的形成教案.docx人教版化学初三下第九单元9.1溶液的形成教案.docx
  • 人教版化学初三下册:第9单元 课题3 溶质的质量分数(第3课时)学案.docx人教版化学初三下册:第9单元 课题3 溶质的质量分数(第3课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第9单元 课题3 溶质的质量分数(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第9单元 课题3 溶质的质量分数(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第9单元 课题2 溶解度(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第9单元 课题2 溶解度(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第8单元 课题3 金属资源的利用和保护(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第8单元 课题3 金属资源的利用和保护(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第8单元 课题2 金属的化学性质(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第8单元 课题2 金属的化学性质(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第11单元 课题2 化学肥料(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第11单元 课题2 化学肥料(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第11单元 课题1 生活中常见的盐(第3课时)学案.docx人教版化学初三下册:第11单元 课题1 生活中常见的盐(第3课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第11单元 课题1 生活中常见的盐(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第11单元 课题1 生活中常见的盐(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第10单元 课题2 酸和碱的中和反应(第2课时)学案.docx人教版化学初三下册:第10单元 课题2 酸和碱的中和反应(第2课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册:第10单元 课题1 常见的酸和碱(第1课时)学案.docx人教版化学初三下册:第10单元 课题1 常见的酸和碱(第1课时)学案.docx
  • 人教版化学初三下册教案:第9单元 课题3第2课时 溶液的综合计算.docx人教版化学初三下册教案:第9单元 课题3第2课时 溶液的综合计算.docx
  • 人教版化学初三下册教案:第9单元 课题3第1课时 溶质的质量分数.docx人教版化学初三下册教案:第9单元 课题3第1课时 溶质的质量分数.docx
  • 人教版化学初三下册教案:第9单元 课题2第2课时 溶解度.docx人教版化学初三下册教案:第9单元 课题2第2课时 溶解度.docx
  • 人教版化学初三下册教案:第9单元 课题2第1课时 饱和溶液与不饱和溶液.docx人教版化学初三下册教案:第9单元 课题2第1课时 饱和溶液与不饱和溶液.docx
  • 人教版化学初三下册教案:第9单元 课题1第2课时 溶解时的热量变化及乳化现象.docx人教版化学初三下册教案:第9单元 课题1第2课时 溶解时的热量变化及乳化现象.docx
  • 人教版化学初三下册教案:第9单元 课题1第1课时 溶液.docx人教版化学初三下册教案:第9单元 课题1第1课时 溶液.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1