分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 2 Making a difference 外研版必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:960699
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:38.46KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit Making difference 外研版必修第三册 备考 2024 高考 英语 一轮 复习 课时 第一 部分 教材 外研版 必修
    资源描述:

    1、Unit 2 Making a difference一、阅读理解AA crowd cheered Kunle Adeyanju as he turned off his motorbike engine after completing a tiring 41-day trip. The 44-year-old left London on April 19 and arrived in Nigerias commercial hub Lagos on Sunday after travelling more than 8,000 miles across 13 countries. He s

    2、tarted the impressive journey to raise funds for Rotary Internationals fight against polio (小儿麻痹症).Accompanied by a dozen bikers for the last stretch of the journey from the Republic of Benin, Adeyanju was welcomed by supporters in Ikeja, in central Lagos. Adeyanju, called Lion Heart by fans, won po

    3、pularity among the public by posting daily pictures with comments about his journey on social media. At every stop along the way, he was greeted by enthusiastic supporters. He did face some challenges, like in Mali where one of his wheels broke.I was standing in the middle of the night, alone in a b

    4、ush, not knowing what to do, without speaking the language, he said, explaining he had to walk to the nearest village.Fortunately, the locals helped me. Not all of the challenges he faced were solved smoothly.Mauritania, a country in northwest Africa, was terrible, he said after he got robbed of hun

    5、dreds of euros.The worst experience, he added. The former Shell employee self-funded his trip with $20,400 in savings, hoping to raise up to $48 million for Rotary International.I have been suffering from a lack of sleep lately because I slept only three to four hours per night. But I feel proud bec

    6、ause I finished this challenge, Adeyanju said just after he arrived, wiping the sweat off his face. Adeyanju added that he is now planning to have a possible cycling trip to Ghana or a bike ride to Israel to help raise more funds. And he has another dream: to climb Mount Qomolangma. 本文是记叙文。为了给国际扶轮社筹

    7、集资金以应对小儿麻痹症,Kunle Adeyanju成功完成了从伦敦到拉各斯的摩托车骑行。【词语积累】accompany v.陪同,陪伴;伴随,与同时发生rob v.抢劫,掠夺,盗取savings n.储蓄金,存款wipe v.(用布、手等)擦干净,抹掉1.Why did Adeyanju go on the 41-day trip?A. To challenge himself. B. To help fight polio. C. To connect with more people.D. To advertise Rotary International. 解析B细节理解题。由第一段中

    8、的He started the impressive journey to raise funds for Rotary Internationals fight against polio(小儿麻痹症)可知,Adeyanju进行为期41天的旅行是为了给国际扶轮社筹集资金以应对小儿麻痹症,故B项正确。2.How did Adeyanju become popular during the journey?A. By using the title Lion Heart. B. By commenting on other bikers journeys. C. By sharing his e

    9、xperiences online.D. By showing his deep love for his hometown. 解析C细节理解题。由第二段中的Adeyanju.won popularity among the public by posting daily pictures with comments about his journey on social media可知,本题选C。3.What made Adeyanjus experience in Mauritania unpleasant?A. His getting lost in a bush.B. His meet

    10、ing with crime.C. His failing to understand the locals.D. His motorbikes breaking down. 解析B细节理解题。由题干中的Mauritania可将解题信息定位至第三段。由第三段中的Mauritania . was terrible和he got robbed of hundreds of euros可知,B项正确。4.Which words can best describe Adeyanju?A. Caring and determined.B. Reliable and enthusiastic. C. Ge

    11、nerous and sensitive. D. Adventurous and confident. 解析A推理判断题。由第一段内容可知,为了给国际扶轮社筹集资金以应对小儿麻痹症,Adeyanju进行了为期41天的骑行,由此可知,他是一个关心他人、乐于助人的人。在骑行中虽然遇到了一些困难,但他没有放弃,由此可知,他是一个意志坚定的人,故A项正确。B责任担当/In Birmingham, one school is offering its students an education that will change their lives. The unique program is cal

    12、led Build UP, which enables students to earn a high school diploma while working as paid apprentices (学徒) in construction work. As part of their training, they remodel old and abandoned houses in their neighborhood!At any school, the burden on students can be heavy, but for those in low-income areas

    13、, it is much heavier.The kids that Ive worked with during my entire career are all from disadvantaged groups with all the challenges that come with poverty, said educator Mark Martin. So he founded Build UP in 2018 to offer students a different kind of education: real-world training. As far as real-

    14、world issues are concerned, for low-income communities, one of the biggest needs is housing. Thats why Build UP made construction their main focus, offering a combination of regular and specialized classes. That way, instead of hearing the age-old question When am I ever going to use this? in a geom

    15、etry class, the teachers are able to redirect their students to shop class. There, students can connect those math principles to the building of a roof. The program hopes to draw in students who are likely to quit school by offering wages for their apprenticeships. Students receive $125 every two we

    16、eks when they start out as apprentices and can eventually work up to $200 every two weeks. Upon graduation, they have the opportunity to get an interest-free loan to purchase the remodeled homes. So far, they have been doing a pretty amazing job. And now with the help of a loan company, the program

    17、has the opportunity to bring their model to communities everywhere! They plan to first add similar programs in nearby neighborhoods. After that, they hope to train others to start similar schools and expand their network of partners particularly construction companies that can offer jobs to their st

    18、udents. 本文是说明文。Mark Martin成立的Build UP使低收入家庭的孩子能够在接受学校常规教育的同时在建筑工程中做学徒学习改造房屋。毕业后,学生有机会获得无息贷款购买这些房屋。【词语积累】remodel v.改造,改建disadvantaged adj.弱势的,社会地位低下的shop class工艺课draw in吸引,使参与interest-free adj.免息的,不收取利息的1.Why did Mark Martin found Build UP?A. To lighten students academic burden. B. To help students f

    19、rom tough backgrounds.C. To reconstruct and reuse unwanted houses. D. To popularize education in low-income areas. 解析B细节理解题。由第二段中的The kids that Ive worked with.poverty和So he founded .offer students a different kind of education可知,Mark Martin成立Build UP就是为了帮助来自贫困家庭的孩子,故选B。2.What is the feature of Buil

    20、d UPs classes?A. They combine theory and practice.B. They teach knowledge of the bank loan. C. They center on age-old unsolved questions. D. They explain math principles in simple words. 解析A推理判断题。由第三段中的Thats why Build UP made construction their main focus,offering a combination of regular and specia

    21、lized classes和There, students can connect those math principles to the building of a roof可推知,Build UP的课程的特色是将理论与实践相结合,故选A。3.What does the Build UP program expect to do?A. Reach out to more people.B. Offer students more job opportunities. C. Found more similar schools themselves. D. Get more funds fr

    22、om construction companies. 解析A细节理解题。由最后一段中的the program has the opportunity to bring their model to communities. their students可知,Build UP现在有机会将他们的模式带到世界各地的社区。他们计划首先在附近社区增加类似的项目。之后,他们希望培训其他人开办类似的学校,并扩大他们的合作伙伴网络特别是可以为学生提供就业机会的建筑公司这样的合作伙伴。由此可知,Build UP希望帮助更多人,故选A。4.Which can be the best title for the t

    23、ext?A. Build UP: a breakthrough in the construction industryB. Build UP: a makeshift solution to the housing problemC. Build UP: changing community education for the betterD. Build UP: giving students power through home building解析D标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍的是Build UP让低收入家庭的学生在接受常规教育的同时学习改造房屋等建筑方面的知识,帮助他们减轻

    24、贫困带来的负担,进而改变他们的人生,故选D。二、完形填空In September, a heartwarming post about a first responder was shared. It showed people how 1 emergency personnel could be. There is a common belief that they take care of the physical needs of 2. But this post proved that they also 3 to their emotional needs. In the photo

    25、, the fireman, who was 4 as 27-year-old Ryan Benton of the Billings Fire Department, was seated at the 5, and he had a little girl next to him.The girl had just6 a car accident. Both cars were damaged while no one involved was severely harmed. Car accidents may not always leave physical scars but ca

    26、n 7 with people mentally. To ease the little girls mind, this firefighter performed a simple but meaningful act on the spot. He read a story to the girl while her parents were dealing with the accident,8 her in her hour of need. This allowed her parents to 9 getting some sense of normality back.Abel

    27、l, Ryan Bentons colleague, said they always 10 stuffed animals and books around, so they are 11 when dealing with unpleasant events involving kids. While the firefighter said he was 12 doing his job, the fire department was 13 of Benton and all of its other employees who serve their communities well

    28、. Abell said it showed we are the 14 for you when your darkest moment comes. Bentons behavior warmed the hearts of netizens, many of whom 15 Benton and expressed thanks for the work emergency personnel do for the greater good.本文是记叙文。交通事故有时可能不会给当事人留下身体上的创伤,但却可以给当事人带来心理上的影响。一个小女孩刚刚经历了一场车祸,为了减少此事对她的心理影

    29、响,一名消防员坐在她身边,给她读故事,他的举动温暖了许多人的心。【词语积累】heartwarming adj. 令人欣喜的,暖人心房的first responder第一反应人员ease v. (使)宽慰,减轻,缓解normality n. 常态,正常的形势【熟词生义】bear常用义:v. 承受,忍受n. 熊文中义:v. 携带1.A. flexibleB. considerateC. generousD. brave解析B由下文提到的take care of the physical needs. their emotional needs以及Benton给小女孩读故事以减少交通事故给她带来的影

    30、响可知,本题应选B。flexible能适应新情况的,灵活的;considerate考虑周到的,体贴的,替他人着想的;generous慷慨的,大方的;brave勇敢的。2.A. childrenB. patientsC. individualsD. victims解析D结合关键信息emergency personnel、fireman和a car accident可知,本题应选D。victim表示受害者。【名师点津】本题不能选children。虽然下文重点介绍的是第一反应人员在小女孩经历车祸之后给她读故事,以抚慰其心灵,但这里强调的是普遍情况,所填词指的应是所有遭遇事故的人,故应用victims

    31、。3.A. respondB. addC. keepD. turn解析A此处说的是他们还对受害者的情感需求作出回应,故选A。respond to对作出反应,响应;add to使(数量)增加,使(规模)扩大;keep to遵守(或信守、履行)诺言,坚守;turn to转向,求助于。4.A. appointedB. regardedC. identifiedD. addressed解析C照片中的那个人被认出是来自比林斯消防局的27岁的Ryan Benton,故选C。appoint任命,委任;identify确认,认出;address称呼(某人),冠以(某种称呼)。5.A. hospitalB. l

    32、ibraryC. officeD. roadside解析D下文提到a car accidenton the spot,那么,Benton和小女孩在交通事故现场;再结合常识可知,他们应是坐在路边,故选D。6.A. rememberedB. dreamedC. experiencedD. avoided解析C下文提到while her parents were dealing with the accident.getting some sense of normality back,由此可知,小女孩刚刚经历了一场交通事故,故选C。remember记起;dream梦到;experience经历;a

    33、void避免,避开。7.A. stickB. bondC. restD. tie解析A结合语境和常识可知,车祸不一定会在身体上留下伤痕,但会在心里留下印记,故选A。stick with留在的记忆里。8.A. greetingB. convincingC. supportingD. questioning解析C此处说的是Benton在小女孩需要帮助的时候给予她支持,故选C。greet和(某人)打招呼;convince使相信,使信服;support支持,帮助;question询问。9.A. focus onB. take toC. put offD. think about解析A上文提到发生车祸后

    34、,Benton陪着小女孩,并给她读故事,那么,此处表示这使得她的父母能够专注于让自己平复一些,故选A。focus on集中(注意力、精力等)于;take to开始沉湎于,养成习惯;put off推迟;think about考虑。10.A. purchaseB. bearC. collectD. search解析BAbell说他们总是随身携带毛绒玩具和书籍,以便他们在处理与孩子有关的不愉快事件时有所准备,故选B。purchase购买;bear携带;collect收集;search搜寻,找寻。11.A. preparedB. qualifiedC. confidentD. skillful解析A参

    35、见上题解析。prepared准备好的,有所准备的;qualified有资格的;confident自信的;skillful熟练的。12.A. obviouslyB. hopefullyC. cautiouslyD. only解析D由语境可知,此处表示这位消防员说他只是做了他该做的,故选D。obviously显然;hopefully怀有希望地;cautiously谨慎地;only仅仅,只。13.A. proudB. fondC. respectfulD. aware解析A此处想表达的是比林斯消防局为Benton和其他为社区好好服务的员工感到骄傲,故选A。proud自豪的,骄傲的;fond喜爱;re

    36、spectful尊敬的;aware发觉,发现。14.A. signalB. lightC. inspirationD. option解析Blight与下文中的when your darkest moment comes相照应。signal信号;light光;inspiration鼓舞人心的人(或事物);option选择。15.A. followedB. applaudedC. preferredD. approached解析B上文提到warmed the hearts of netizens,下文提到expressed thanks for the work emergency personn

    37、el do for the greater good,不难得知,许多网民称赞Benton,并对应急人员所做的工作表示感谢,故选B。applaud称赞,赞许,赞赏。prefer更喜爱;approach接近,接洽。三、语法填空2023四省高考适应性测试The government has awarded $5 million to three different local nonprofit organizations. The money will 1(distribute) over a four-year period and is aimed at helping approximate

    38、ly 1,000 homeless people in the county of Arvada.One agency,2(base) in Woodbridge, is expected 3(receive) $1.5 million. The agency director says that they will focus their resources on 4(educate) the homeless. We will probably build another school-home with this money, he said. A school-home is exac

    39、tly 5 it sounds like. It is a school and a home. We have already built four school-homes throughout the county. We get the homeless off the street,6 we educate them so they dont have to return to the street. We teach them how to be gardeners, painters, carpenters, bricklayers, electricians, and air-

    40、conditioning repairmen.You wouldnt believe 7 success that we have had. In fact, a couple of weeks ago, our office air-conditioning went off. My secretary called a repairman. To our surprise, the repairman 8(be) one of our first homeless students. He now owns his own air-conditioning business, plus t

    41、wo houses, two cars and a boat! He has a dozen employees. Hes doing better than I am. He fixed our air-conditioning 9 free. I think I might sign up for the air-conditioning class 10(I).本文主要介绍了政府为帮助大约1000名流浪者,出资建设学校之家,教育并传授他们在社会上生存的各种基本技能,帮助其实现人生的转变。1.bedistributed考查动词的语态。分析句子结构可知,空处所填词在句中作谓语。distrib

    42、ute与主语之间为动宾关系,因此使用被动语态;will后跟动词原形,所以空处填be distributed。2.based考查形容词。形容词短语based in.相当于which is based in., based表示基地(或总部)在。3.toreceive考查非谓语动词。be expected to do sth.表示 预计做某事,故填to receive。4.educating考查非谓语动词。空前的on是介词,此处表示主动关系,且不强调时间对比,故填educating。5.what考查表语从句。分析句子结构可知,空处所填词引导表语从句,表语从句中缺少宾语,所填词相当于the thing that,故填what。6.and考查连词。分析句子结构可知,空前空后均是完整句子,故此处需要连词,再由前后句意可知,此处表示并列关系,故填and。7.the考查冠词。此处特指已经取得的成功,故填the。8.was考查动词的时态和主谓一致。由后文中的now可知,本句描述的是过去的情况,故时态用一般过去时,主语表示第三人称单数概念,故填was。9.for考查介词。这名维修工免费维修了空调。for free表示免费,故填for。10.myself考查代词。句子主语是I,再由句意可知,此处表达的是我认为我自己可能报名空调班,应用反身代词,故填myself。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 2 Making a difference 外研版必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960699.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(最新).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(最新).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-1函数的概念、定义域和值域.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-1函数的概念、定义域和值域.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-11导数的应用(一).ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-11导数的应用(一).ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(新).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(新).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-10导数的概念及运算.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-10导数的概念及运算.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-8N次独立重复实验与二项分布.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-8N次独立重复实验与二项分布.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(巩固).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(巩固).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-5古典概型.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-5古典概型.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(实用).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(实用).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-4随机事件的概率.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-4随机事件的概率.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-3二项式定理.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-3二项式定理.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(完整版).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(完整版).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-3简单的逻辑联结词、全称量词与存在量词.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-3简单的逻辑联结词、全称量词与存在量词.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(夺分金卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(夺分金卷).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-1集合的概念与运算.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-1集合的概念与运算.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(基础题).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(基础题).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第8节 曲线与方程.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第8节 曲线与方程.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第3节 圆的方程.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第3节 圆的方程.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优b卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优b卷).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第2节 直线的交点坐标与距离公式.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第2节 直线的交点坐标与距离公式.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第1节直线的倾斜角与斜率、直线的方程.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第1节直线的倾斜角与斜率、直线的方程.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优a卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优a卷).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第7章 第2节 空间几何体的表面积和体积.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第7章 第2节 空间几何体的表面积和体积.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(名师推荐).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(名师推荐).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第2节 一元二次不等式及其解法.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第2节 一元二次不等式及其解法.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第1节不等关系与不等式.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第1节不等关系与不等式.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(典型题).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(典型题).docx
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(b卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(b卷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1