高考英语一轮随堂限时备考练习3完形阅读5新人教版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考 英语 一轮 限时 备考 练习 阅读 新人
- 资源描述:
-
1、完形阅读综合练(五)1(2022大同调研)Each summer in the late 1990s,my two sisters and I would take the Greyhound bus from Arizona to Arkansas to stay with our father.A World War veteran,Dad had many1problems,any one of which could cause many people to lose more than their senses of2,but not him.I have vivid3of Dad
2、waking us up in the morning.Before hed put on his4for the day (he had lost his legs after his discharge),his wheelchair was his mobility.Holding his cane,he would5through the house yelling,“Up,up,up!Get up and 6 the day!Its a beautiful day!Rise and shine!” 7 in the sixties,there were no wheelchairac
3、cessible ramps,so even a trip to the grocery store was a 8 task.Dad wanted no 9 from anyone.He would climb stairs slowly but surely, 10 all the way.As a teenager,I found this embarrassing, 11 if Dad noticed,he wouldnt let on!Once during a trip to the store,he found the three of us in the makeup 12 1
4、3 a container of powder and started 14 the label out loud.“Leaves your skin soft and silky from head to toe.Well that leaves 15 of me out,” he said,laughing.We had to laugh,too.He had a 16 for finding humor in everything he did.Our father has been 17 for a long time now,but not the 18 that he taught
5、 us,“You are only as handicapped as you let yourself be.”I know now,too late,that we would be 19 to walk beside him,whistling up a set of stairs.And be glad to 20 to the sound of his voice,to rise and shine and see one of his beautiful days.1 Bmental Cprivate Dmoral答案A解析根据下文可知,父亲的身体有问题。2A.security B
6、duty Chumor Ddirection答案C解析由下文可知,父亲幽默、乐观,其他选项分别为“平安,责任,方向”,都不符合文意。 Bmemories Cdescriptions Dimpressions答案B解析vivid memories清晰的记忆。4A.boots Bshirts Cglasses Dlegs答案D解析括号里面的句子说:他失去了双腿,所以这里应是装上假肢。5A.look Bwalk Croll Dcrawl答案C解析上一句提到“轮椅”,所以这里指“滚动着轮椅”。 Bface Cfind Dseize答案B解析由文章最后一句中“see one of his beautif
7、ul days”可知,face (面对)在此适宜。7A.Back BEven CAlready DAlmost答案A解析回头看,在六十年代。8A.rough Bdangerous Csimple Ddifficult答案D解析rough指道路“不平的”。六十年代还没有供坐轮椅的残疾人使用的“ramps (坡道)”,因此对于父亲来说,就连去逛杂货店也是一件困难的事情。Bmercy Ccompany Dcare答案A解析尽管行路困难,可父亲不想得到任何人的帮助。10A.whistling Bfalling Csinging Dtalking答案A解析文章最后一段有提示,父亲一路吹着口哨。11A.a
8、s Bso Cbut Deven答案C解析句意为:我觉得这很难堪,但如果父亲注意到了(我的心理),他也不愿意表现出来。Bdepartment Cfield Dworkshop答案B解析makeup department化装品部。13A.brought upBpicked up Cpointed out Dset down答案B解析父亲拿起(picked up)一盒粉。14A.thinking Breading Cspeaking Dreciting答案B解析结合语境知,这里指大声读出标签上的内容。15A.bottom Btop Cwhole Dhalf答案D解析文中提到该化装品可从头到脚使用,
9、由于父亲失去了双腿,故父亲说:我只能用一半。Bright Ctalent Dprivilege答案C解析have a talent for sth.有的天赋。17A.moved Bleft Cgone Ddeserted答案C解析我们的父亲已去世很长时间了。Bexperience Cway Dlifestyle答案A解析父亲去世了,但他的教导永存。19A.proud Bashamed Ceager Dwilling答案A解析上文提到,我曾为父亲感到难堪;多年之后,我认识到自己的错误,我为父亲感到自豪。20A.hear Btalk Cwake Dreact答案C解析与第三段内容相对应。2Scot
10、t Langteau has this message for kids:Spend less time playing video games.Its a message that many a mom and dad have tried to impress upon many a youngster (and some notsoyoungsters) who spends perhaps a bit too much time with game controllers in hand.But the 40yearold Langteau isnt a s a veteran (老手
11、) of the video game industryone who played producer on three “Medal of Honor” games and cofounded his own game development company.Langteau has just published a childrens book called “Sofa Boy”,which tells the story of a kid who spends too much time sitting on the couch with controller held in hand
12、and the rather terrible consequences that follow.Its a fairy tale picked straight from Langteaus own experiences as a lad with a fondness for video games.But first,Langteau would like to make one thing clear,“Im not saying that you shouldnt play video games.I think video games are great.I think they
13、 do great things for kids.” Instead,Langteau says his book is all about a little something called “moderation (抑制)”“Its about being wellrounded,” he says.“Just like anything else,we all need to make sure that theres variety in what we do.”Video gamers can be rather badtempered when it comes to accep
14、ting criticism about their favorite entertainment.And understandably so.After all,most people who go around talking about the dangers of playing video games tend to be outsiderspeople who dont play video games and certainly dont understand that they can be a valuable and healthy form of entertainmen
15、t.But Langteau and “Sofa Boy” seem to be in a unique position to deliver a message of gaming moderation that the young game masses might actually listen to.After all,this is a man who understands what it means to be a kid with a passion for games.His early experience has taught him a lesson.1Scott L
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
