江苏省靖江高级中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省靖江高级中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析 江苏省 靖江 高级中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省靖江高级中学2020-2021学年第一学期期中考试英语试卷本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)。满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有
2、关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the woman feel about Tom?A. He doesnt play fair. B. He is creative. C. He is boring.2. What will the speakers do?A. Go to a Mexican restaurant.B. Cook dinner at home.C. Look for other restaurants in the plaza.3. Where does the man think the woman should have the party
3、?A. At her dorm. B. At a nightclub. C. At a swimming pool.4. How does the woman probably feel?A. Happy and grateful (感激的).B. Embarrassed (尴尬的) and amused.C. Surprised and annoyed.5 Why did the woman put the mask on her face?A. To scare the man.B. To make her skin look young.C. Not to waste the cucum
4、ber.第二节:(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats special about the womans new diet?A. She avoids anything white.B. She just eats meat.C. She eats food from certain boxes.7. What do
5、es the man think of the woman?A. She is too fat. B. She eats too much cookies. C. She isnt overweight.听第7段材料,回答第8至10题。8. How did the man feel after watching the movie?A. He was not impressed. B. He was embarrassed. C. He was much moved.9. How many times has the woman seen the movie?A. Three. B. Five
6、. C. Eight.10. What does the woman think the man should do?A. Watch the movie for many times.B. Watch the movie on a bigger screen.C. Watch the movie with her.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where should students walk if the fire alarm rings?A. To the gym. B. To the parking lot. C. To the park behind the schoo
7、l.12. Who are the speakers in this conversation?A. Two teachers. B. Teacher and principal. C. Teacher and student.13. Why does the woman ask so many questions?A. The fire alarm procedures at school have changed.B. She is very worried about fire safety.C. She is new to her job.听第9段材料,回答第14至17题。14. Ho
8、w many hours does the man have to turn in his application?A. One. B. Two. C. Three.15. Why is the woman concerned?A. Therere some errors in the application.B. The jobs salary is a little low.C. The man will be late turning it in.16. Where did the woman use to work?A. At City Hall. B. In the Park Ser
9、vice. C. At the Water District.17. What will the man do next?A. Correct the mistakes. B. Rush to the post office. C. Ask about the manager.听第10段材料,回答第18至20题。18. How did Rebecca feel about her job at the big company?A. Challenging. B. Dissatisfying. C. Interesting.19. Why did Rebecca open Dog Ma?A. T
10、o adopt homeless dogs.B. To have other dogs play with her dog.C. To help dog owners take care of their pets.20. What service does Dog Ma NOT offer?A. Bathe dogs. B. Pick up dogs. C. Provide dogs with medical care.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节:(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将
11、该项涂黑。ABaggy has become the first dog in the UKand potentially the worldto join the fight against air pollution by recording pollutant levels near the ground. Baggy wears a pollution monitor on her collar so she can take data measurements close to the ground. Her monitor has shown that air pollution
12、levels are higher closer to ground level, which has helped highlight concerns that babies and young kids may be at higher risk of developing lung problems. Conventional air pollution monitors are normally fixed on lampposts at about nine feet in the air. However, since Baggy stands at about the same
13、 height as a child in a pushchair(婴儿车), she frequently records pollution levels which are much higher than the data gathered by the Environment A gency. The doggy data research was the idea of Baggys 13-year-old owner Tom Hunt and his dad Matt. The English youngster noticed that pollution levels are
14、 around two-thirds higher close to the ground than they are in the air at the height where they are recorded by the agency. Tom has since reported the shocking findings to the government in an attempt to emphasise that babies are at higher risk of developing asthma(哮喘). Matt Hunt said he was very pr
15、oud of his son because “when the boy gets an idea, he keeps his head down and gets on with it, and he really does want to do some good and stop young kids from getting asthma.“Tom built up a passion for environmental protection at a very early age, Matt added. “He became very interested in gadgets(小
16、装置). About one year ago, he got this new piece of tech which is like a test tube. One Sunday afternoon, we went out to do some monitoring, and he said, why dont we put it on Baggys collar and let her monitor the pollution?So we did it.Tom said, Most of the time, Baggy is just like any other dog. But
17、 for the rest of the time she is a super dog, and we are all really proud of her.1. With a monitor on her collar, Baggy can _.A. take pollutant readingsB. record pollutant levelsC. process collected dataD. reduce air pollution2. What can we learn from the Baggy data?A. High places are free of air po
18、llution.B. Higher pushchairs are more risky for kids.C. Conventional monitors are more reliable.D. Air is more polluted closer to the ground.3. What is Toms purpose of doing the research?A. To warn of a health risk.B. To find out pollution sources.C. To test his new monitor.D. To prove Baggys abilit
19、ies.4. According to the passage, which word can best describe Tom Hunt?A. Modest.B. Generous.C. Creative.D. Outgoing.【答案】1. B 2. D 3. A 4. C【解析】本文是一篇说明文。主要讲述了13岁的孩子Tom Hunt和他的爸爸通过在自己的宠物狗的脖子上戴污染监测器来记录地面附近的污染物水平;监测仪显示,接近地面的空气污染水平更高,这有助于强调婴儿和幼儿可能面临更高风险发展肺部问题的担忧。【1题详解】细节理解题。本题题干意为:她的衣领上戴着监视器,Baggy 可以。根据
20、文章第二段Baggy wears a pollution monitor on her collar so she can take data measurements close to the ground. Baggy在她的衣领上戴着污染监测器,这样她就可以在接近地面的地方进行数据测量。可知戴着污染监测器可以记录污染物的水平。故答案为B项。【2题详解】推理判断题。本题题干意为:我们从Baggy收集到的数据中可以了解到什么?根据文章第二段 Her monitor has shown that air pollution levels are higher closer to ground l
21、evel, which has helped highlight concerns that babies and young kids may be at higher risk of developing lung problems.她的监测仪显示,接近地面的空气污染水平更高,这有助于突显婴儿和幼童罹患肺部疾病的风险更高的担忧。可知接近地面的空气污染水平更高。故答案为D项。【3题详解】推理判断题。本题题干意为:进行这项研究Tom的意图是?根据文章第四段Tom has since reported the shocking findings to the government in an a
22、ttempt to emphasize that babies are at higher risk of developing asthma(哮喘).汤姆已经令人震惊的发现报告给政府,试图强调,婴儿患哮喘的风险更高。可知Tom研究的目的是对健康风险提出警告。故答案为A项。【4题详解】推理判断题。本题题干意为:根据文章,哪个词最能描述汤姆亨特?根据文章倒数第二段“Tom built up a passion for environmental protection at a very early age, Matt added. “He became very interested in ga
23、dgets(小装置).About one year ago, he got this new piece of tech which is like a test tube. One Sunday afternoon, we went out to do some monitoring, and he said, why dont we put it on Baggys collar and let her monitor the pollution?So we did it.汤姆在很小的时候就对环境保护产生了热情,马特补充说。他非常感兴趣的产品(小装置)。大约一年前,他得到了一个类似试管的新
24、技术。一个星期天的下午,我们出去做一些监测,他说,为什么我们不把它戴在Baggy的衣领上,让她监测污染?于是我们就这么做了。可知Tom是非常的有创造力的。故答案为C项。BIts not easy to grow up. Actually its far from easy. Growing up can be a real “pain” for some of us. We are always doing things that someone else makes us do and arent allowed to do all the things we like. Sometimes
25、 we feel trapped, sometimes we are fearful, and sometimes we just dont understand why we cant stay young forever. When we look back on all the hardships in life with a positive attitude, we realize that all of our growing pains actually turn into growing gains!As a young girl my parents forced my si
26、sters and me to do so many things that I never liked. They made me learn to play the violin and then the piano. At that time I hated music, just because it was what they wanted me to do. But looking back now, I am so glad that my parents encouraged me to take music lessons. Music has enriched my lif
27、e in so many ways. I realize that my parents and teachers were always pushing me along, not because they wanted me to suffer but because they wanted me to succeed in life. Theyve always wanted me to have a better life than they did themselves.Every moment of our lives we are either living or dying,
28、so live life to its fullest! We are all going to experience growing pains, but they are just small pains in life. They might seem so huge at the time but we must be strong. Think about how we would feel if we had no fear and live life like that. The future is ours!A little hard work and sweat never
29、hurt anyone! If we realize that these pains are just small bumps (凸块) on our road to success we will realize that our growing pains are actually growing gains!5. According to Paragraph 1, we learn that when we are young, _.A. life is full of joyB. life is easy for usC. we know we can stay young fore
30、verD. we sometimes cant do things we like6. What does the underlined phrase “to its fullest” mean?A. Directly.B. Completely.C. Carefully.D. Terribly.7. What can be inferred from the last paragraph?A. Growing pains are necessary for us to grow up.B We all have to experience growing pains.C. A little
31、hard work and sweat are harmful to us.D. Life without fear is a better choice for us.【答案】5. D 6. B 7. A【解析】这是一篇议论文。作者通过讲述自己小时候学习乐器的经历,说明在成长的道路上短暂的痛苦并不可怕,只要我们正确看待痛苦,它就会让我们在成长的过程中收获很多。【5题详解】细节理解题。根据第一段中“We are always doing things that someone else makes us do and arent allowed to do all the things we
32、like.(我们总是在做别人让我们做的事情,不允许我们做自己喜欢做的事情。)”可知,小时候,我们有时候不能做自己喜欢的事情。故选D项。【6题详解】词句猜测题。根据倒数第二段“Every moment of our lives we are either living or dying,(在我们生命中的每一刻,我们不是活着就是死去)”可知,作者认为,生命中时时刻刻都是非生即死的状态,所以我们应该把活着的时光完全彻底地利用到极致。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一句“If we realize that these pains are just small bumps (凸块) on
33、 our road to success we will realize that our growing pains are actually growing gains!(如果我们意识到这些痛苦只是我们成功道路上的小颠簸,我们就会意识到,我们成长的痛苦实际上是成长的收获!)”可知,作者认为在成长的道路上,痛苦并不能阻止我们成功,而只会让我们收获更多。经历痛苦是成长的必经过程。故选A项。CHow often do you get uncomfortable? A couple of years ago I bought a shirt as part of an adoption fundr
34、aiser. The front of the shirt said, Life begins at the end of your comfort zone.” That phrase has really resonated (产生共鸣) with me and has increasingly pushed me in many areas of my life so much that I really want 2018 to be a year when I challenge my comfort zone like never before.I believe the best
35、 things in life come from stretching(延伸,伸展) ourselves and getting uncomfortable.Take health and fitness, for example. It is so deliciously tempting (诱人的) to sit on the sofa and watch a favorite Netflix series with a favorite sweet or salty snack in hand. That is comfortable, and physically unhealthy
36、 when done repeatedly. A good heart-pounding, sweaty workout is uncomfortable in the moment, and physically and emotional strengthening when done repeatedly.Heres another example. My wife and I adopted a boy with Down syndrome in April 2016 to add to our family of three sons. It was a decision that
37、we cautiously made and with some level of fear and wonder as to what would happen. While we are still very early in this lifetime journey with him and while the past nearly two years have been more challenging and harder than we certainly imagined, I have personally never felt so much peace, joy and
38、 energy. In the many sacrifices (牺牲) required to raise our wonderful son, I believe I have found so much more that would have otherwise been possible.My goal is to stretch my comfort zone in all that I do as a husband, father, family member, and employee. We only live once and it will be done before
39、 we know it. I want to make as much difference as I can in the time that I have here before it all ends. And I really believe that begins with pushing past my comfort zone.Perhaps you should challenge yourself to get uncomfortable and see where the adventure takes you.8. What inspired the author to
40、challenge his comfort zone?A. Being an adoption fundraiser.B. Some words on a shirt.C. Being physically unhealthy.D. The coming of 2018.9. The author holds the view that his adopted son _.A. makes him happy and energeticB. seldom brings trouble to his familyC. sets a good example for his other sonsD
41、. hardly affects his lifetime journey10. What does the author probably advise readers to do?A. Treasure your comfortable zone.B. Relax yourself by watching TV.C. Solve problems by yourself.D. Risk living an uncomfortable life.11. How does the author mainly develop the text?A. By setting down general
42、 rules.B. By making comparisons.C. By giving examples.D. By presenting research findings.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】这是一篇议论文。文章通过举例子的方式证明了走出生活舒适区能给人带来更多的快乐和活力。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“The front of the shirt said, Life begins at the end of your comfort zone.” That phrase has really resonated (产生共鸣) with m
43、e and has increasingly pushed me in many areas of my life so much that I really want 2018 to be a year when I challenge my comfort zone like never before.(衬衫的正面写着:“生活从舒适区的尽头开始。”这句话真的与我产生了共鸣,并在生活的许多领域不断地推动着我,以至于我真的希望2018年成为挑战我的舒适区前所未有的一年。)”可知,作者是受了一件衬衫上的一句话的激励,才想挑战自己的舒适区。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“while
44、 the past nearly two years have been more challenging and harder than we certainly imagined, I have personally never felt so much peace, joy and energy.(虽然过去近两年的日子比我们想象的要充满挑战和艰辛,但我个人却从未感受过这么多的平静、快乐和活力。)”可知,作者认为他的养子使他非常的快乐和充满活力。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Perhaps you should challenge yourself to get u
45、ncomfortable and see where the adventure takes you.(也许你应该挑战自己,让自己感到不舒服,然后看看冒险会把你带到哪里。)”可知,作者建议读者挑战生活在不舒适区,看看冒险会带来什么结果。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据文章第三段段首“Take health and fitness, for example.(以健康和健身为例。)”和第四段段首“Heres another example.(这是另一个例子。)”可知,作者在文章中用了大量的篇幅去举例子,从而证明走出舒适区给他带来的惊喜和挑战。故选C项。DTeenagers who chec
46、k social media for several hours a day are at the risk ofdeveloping ADHD (多动症), a study has concluded.The research team, from the University of Southern California, tracked 2,600teenagers aged 15 and 16. They asked them how many times they checked theirphones and other digital devices for various re
47、asons, and then monitored them for symptoms of ADHD. After two years, those who had checked their phones the mostoften were twice as likely as those who checked the least often to show signs ofADHD.Writing in the JAMA medical journal, the scientists said, “Modern mediadevices immediately inform user
48、s when new text messages, social media postings, or videogame play invitations arrive. Exposure to such information may drawattention away from important tasks. Frequent distraction could interrupt thedevelopment of constant attention and organization skills.”They believe constant access to instant
49、entertainment also has an impact. Researcher Professor Adam Leventhal said all previous research had focused on the link between ADHD and televisions. “Whats new is that previous studies on thistopic were done many years ago, when social media, mobile phones, tablets andmobile apps didnt exist. We c
50、an say with confidence that teens who are exposedto higher levels of digital media are significantly more likely to develop ADHDsymptoms in the future,” he said.Leventhal believes the findings help fill a gap in understanding how newmobile media devices and seemingly limitless content pose a mental
51、health risk forchildren. And the findings serve as a warning.British scientists welcomed the findings. But Professor Andy Przybylski of theOxford Internet Institute said, “The study relies on survey responses provided bythe students in question. It is not clear if teachers or parents would rate the
52、childrensimilarly or if the self-reported measure of digital screen use is related with eitheractual behavior or higher quality survey items.”12. How did the researchers conduct the study?A. By monitoring 2,600 teenagers with ADHD.B. By tracking the participants for two years.C. By analyzing data fr
53、om previous researches online.D. By controlling different teens time spent on social media.13. What does Leventhal think of the exposure to higher levels of digital media?A. It will cause diverse ADHD symptoms.B. It will create higher ADHD risks.C. It will weaken teenagers confidence.D. It will have
54、 a major influence on organization skills.14. What does Professor Andy Przybylski think of the study?A. It provides a better understanding of the media.B. It should have focused on parents responses.C. Its findings are not reliable enough.D. Its a breakthrough in this field.15. What can be a suitabl
55、e title for the text?A. The use of digital media is on the riseB. Teens are increasingly exposed to ADHDC. Heavy use of social media may increase ADHD risksD. Teens exposure to modern media calls more attention【答案】12. B 13. B 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。主要叙述了一项研究表明,每天花几个小时查看社交媒体青少年有患多动症的风险这一发现展开。研究人员通过对参
56、与者进行了为期两年的追踪得出了这一发现。科学家指出频繁的分心会阻碍持续的注意力和组织能力的发展。而两位教授Adam Leventhal和Andy Przybylski就此发现表达了自己的看法。【12题详解】细节理解题。根据第二段最后一句After two years, those who had checked their phones the most often were twice as likely as those who checked the least often to show signs of ADHD. 两年后,那些经常查看手机的人出现多动症症状的几率是那些不经常查看手机
57、的人的两倍。由此可知,研究人员对参与者进行了为期两年的跟踪来进行这项研究的,故选B。【13题详解】推理判断题。根据第四段最后一句We can say with confidence that teens who are exposed to higher levels of digital media are significantly more likely to develop ADHD symptoms in the future可知Leventhal认为频繁接触数字媒体的青少年在未来更有可能出现ADHD症状。由此判断出频繁接触数字媒体会增加ADHD的风险。故选B。【14题详解】推理判断
58、题。根据文章最后一句It is not clear if teachers or parents would rate the children similarly or if the self-reported measure of digital screen use is related with either actual behavior or higher quality survey items.可知Andy Przybylski认为目前尚不清楚老师或家长是否会对孩子做出类似的评价等,由此判断出他认为这项研究的发现不够可靠。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段Teenag
59、ers who check social media for several hours a day are at the risk of developing ADHD (多动症), a study has concluded. 一项研究表明,每天花几个小时查看社交媒体的青少年有患多动症的风险。以及文章主要内容围绕一项研究表明,每天花几个小时查看社交媒体的青少年有患多动症的风险这一发现展开。所以短文最佳标题为“过度使用社交媒体可能会增加患多动症的风险”。故选C。第二节:(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项
60、。Do you think youve lost your inspiration? Maybe the ups and downs of life and work have affected you. Youre not alone. The majority of people across the world are trying newer and easier ways to get inspired. _16_They start thinking to themselves that they are no good. And only a handful of people
61、can stay inspired for life. You can get inspired for life anytime you want. Thats the potential of being human.Alone time is just as important as socializing time. It is important to stay alone for you to understand your thoughts and emotions at a deeper level. _17_Its always inside of you, waiting
62、to be used.Do you have goals? If you dont, now is the time to write them down. A person without goals has no direction. And he or she can never know if he or she is making progress or not. Create your life goals and then break them down to yearly goals, monthly goals, weekly goals and daily goals, Y
63、ou can even go deeper to hourly goals._18_When socializing, listen to the stories of other people, Youll be happy to realize how fortunate you really are. Most of the people around you have gone through things you might never imagine. _19_ Listen to their stories and how they settled their problems.
64、 You can also read an inspiring book or watch a movie to get the inspiration you need to move forward._20_ If youre lost your inspiration, you can put to practice these tips any time. Its time to start living with passion.A. Inspiration comes from inside.B. Inspiration also comes from your success.C
65、. But they give up along the way gradually.D. And there they are standing in front of you.E. Everyone needs inspiration to succeed in life.F. But they always keep their experiences a secret.G. Having a sense of direction will keep you inspired.【答案】16. C 17. A 18. G 19. D 20. E【解析】【分析】这是一篇说明文。短文对如何获得
66、灵感提出了一些建议:比如在独处的时候,了解自己的想法,或者倾听他人的故事等。【16题详解】根据上文The majority of people across the world are trying newer and easier ways to get inspired.和空格后句子They start thinking to themselves that they are no good.可知,世界上大多数人都在尝试更新更简单的方法来获得灵感,他们开始自言自语地认为自己不好。所以选项与上文为转折关系。故C选项“但他们逐渐放弃了”切题。承上启下,故选C项。【17题详解】根据下文“Its
67、always inside of you, waiting to be used.”可知,它一直在你的内心,等待着被利用。所以选项承接下文。故A选项“灵感来自内心”切题。故选A项。【18题详解】根据上文“You can even go deeper to hourly goals”可知,你甚至可以进一步细化到每小时目标。所以选项对上文总结说明有目标对于获得灵感的益处。故G选项“有目标会让你保持灵感”切题。故选G项。【19题详解】根据上文句子Most of the people around you have gone through things you might never imagine
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-341151.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
