江苏省江阴市四校2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 江阴市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省江阴市四校2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析)第一部分:听力(共两节,每题1.5分,满分 30 分) 第一节 (共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the man want to leave?A. The service is too slow. B. The food is bad. C. The music is too loud.2. What does the woman do?A. A teac
2、her. B. A nurse. C. A shop assistant.3. What has the man decided to do?A. Continue his talkwith Mr. Black. B. Go to see anengineer.C. Check the schedule.4. Where does the conversation most probably take place?A. On a bus. B. In a library. C. In a shop.5. How did the man feel about his jump in the en
3、d?A. Terrified. B. Disappointed. C. Excited.第二节 (共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers talking about?A. A restaurant. B. An accident. C. A magazine.7. Why is The Sunflower closed now?
4、A. It will move to another town B. The workers are on holiday. C. It is under repair. 听第7段材料,回答第8、9题。8. What do we know about Mr. Bannister?A. He lacks experience.B. He worked on a trade deal last year. C. He is a new member of the company.9. Who do the speakers think is suitable for the position in
5、 the end?A. Amelia. B. Mr. Duncan. C. Ms. Templeton.听第8段材料,回答第10至12题。10. What are the speakers doing?A Cooking. B. Watching TV. C. Doing shopping.11. What does the man like best?A. Ice cream. B. Milk. C. Cheese.12. When does the conversation take place?A. In the morning. B. In the late afternoon. C.
6、 At night.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who gave the woman her first mountain bike?A. Her father. B. Her uncle. C. Her brother.14. Why did the woman slow down at one point in the Regional Championship?A. The road was full of rocks.B. She was too tired to speed up.C. Someone appeared on the road suddenly.15.
7、What does the woman think is the most important before a race?A Making sure the bike is in good condition. B. Looking at the route in advance.C. Doing sports to keep fit.16. What does the woman say about the clothes for a race?A. Theyre comfortable. B. Theyre pretty. C. Theyre tight.听第10段材料,回答第17至20
8、题。17. When does the Business Studies course start?A. On June 5th. B. On June 12th. C. On July 11th.18. What can the students bring with them during the course?A. Business videos. B. Notebook computers. C. Mobile phones.19. Where is the Business Studies Department?A. Next to the staff car park.B. On
9、the left side of the science center.C. Beside the main entrance of the college.20. What language classes are provided this summer?A. Japanese and German. B. French and Chinese. C. Italian and Spanish.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分) 第一节(共10个小题:每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAutomati
10、c dishwashers have been around for more than 100 years. It started in 1886 with Josephine Cochrane, a woman in Shelbyville, Illinois. She was a rich woman who could afford servants to wash her dishes, so she really didnt mind the work. What she did mind was that her servants broke the dishes. She ho
11、sted quite a few dinner parties, and after every party the servants broke more of her expensive dishes.Finally, Cochrane took action. First, she measured her dishes and bent wire into racks to hold them. Next, she put the racks on a wheel in a large copper boiler. Then, the boiler sprayed hot, soapy
12、 water on the dishes as a motor turned the wheel. After a hot water rinse(冲洗), the dishes were clean!Josephine Cochranes friends were impressed with the machine and asked her to build more. After that, word got out fast. Soon hotel and restaurant owners who didnt like broken dishes also were interes
13、ted. Cochrane then knew that she had a wonderful machine, so she received a patent from the government, which said that only the inventor can make money from an invention. Then in 1893 Chicago held a Worlds Fair where inventions from all over the world were shown. Cochranes labor-saving machine was
14、a big hit. Her dishwasher won the highest award.Cochranes company came out with a smaller machine in 1914. It was supposed to be for the ordinary home, but it wasnt an immediate success. Many homes couldnt produce the extremely hot water it needed. Also, in most homes, dishwashing wasnt considered v
15、ery difficult compared to most other housework. In fact some people liked to relax at the sink after a hard day! Sales of the home model finally picked up in the 1950s when people had more money and wanted to have more time to enjoy themselves. Now many homes have electric dishwashers that arent ver
16、y different from the one Josephine Cochrane invented more than 100 years ago.1. Why did Josephine Cochrane invent the dishwasher?A. To avoid possible damage to the dishes.B. To reduce the number of servants.C. To host more dinner parties.D. To make the dishes cleaner.2. What does the underlined word
17、s in Paragraph 3 suggest?A. The machine wasnt as efficient as described.B. Josephine Cochrane could no longer keep it a secret.C. The invention drew immediate attention of the public.D. Josephines friends soon began to talk about the new machine.3. The smaller machine became popular only when .A. pe
18、ople had more relaxing jobsB. hot water was not neededC. housework became easierD. peoples living conditions improved【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇说明文,介绍了自动洗碗机的历史由来。【1题详解】推理判断题。根据第一段中的“What she did mind was that her servants broke the dishes. She hosted quite a few dinner parties, and after every party
19、 the servants broke more of her expensive dishes. ”她所介意的是她的仆人打破了餐具。她举办了几次宴会,每次宴会之后,仆人们都打破了她昂贵的餐具。为了避免打破她的餐具,后来Josephine Cochrane发明了自动洗碗机,故选A。【2题详解】词句猜测题。根据第三段中的“Josephine Cochranes friends were impressed with the machine and asked her to build more. ”Josephine Cochrane的朋友们对这台机器印象深刻,并要求她造更多;以及“Soon h
20、otel and restaurant owners who didnt like broken dishes also were interested. ”不久,不喜欢打破餐具的酒店和餐馆老板也对这个机器感兴趣。根据划线句子的前后两句可以推断Josephine Cochrane发明自动洗碗机的消息传播的很快,也就表明了The invention drew immediate attention of the public 这项发明立即引起了公众的注意。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Sales of the home model finally picked up in t
21、he 1950s when people had more money and wanted to have more time to enjoy themselves. ”在20世纪50年代,当人们有更多的钱,希望有更多的时间来享受时,这种家用模式的销售终于恢复了。也就是人们的生活条件提高了,自动洗碗机才流行起来,故选D。BSay youre in the supermarket parking lot, holding your baby, bags of goods, and trying to open your car. A stranger walks up and says, “
22、Here,let me hold your baby.” Should you let him?According to a new New York University study, knowing whether or not to trust someone is so important that we can tell whether a face is trustworthy before we even consciously know its there. The researchers knew from previous studies that people are f
23、airly similar when it comes to how they judge a faces trustworthiness. They wanted to find out whether that would be true if people only saw a face for a quick momentan amount of time so short that it would prevent making a conscious judgment.To carry out their study, the researchers monitored the a
24、mygdala (扁桃腺结构) of 37 volunteers while showing them 300 faces for 33 milliseconds each. Those faces had already been tested with a different set of 10 subjects, who saw them for much longer. In those earlier tests, people agreed about whether to trust each face. In this new study, fascinatingly, dif
25、ferent parts of the amygdala lit up when a subject saw an untrustworthy face and a trustworthy oneand it lit up more when the face in question was suspicious.“Faces that appear likely to cause harm are suddenly tracked by the amygdala, so it could then quickly change other brain processes and make f
26、ast responses to peopleapproach or avoid,” says Jon Freeman, the studys senior author. “Our talents for making instant judgments could either come from birth or be learned from the social environment.”So should you trust the guy in the parking lot? Your brain already knows.4. The amygdala lit up mor
27、e clearly when people _ .A. came across a neutral face maskB. met a reliable personC. saw an untrustworthy faceD. saw a familiar face5. What can we infer from Freemans words?A. Brain processes cannot be changed.B. The ability of making fast judgments can be acquired.C. The amygdala decides the accur
28、acy of judgments.D. The amygdala tracks only faces of bad men.6. What would be the best title for the passage?A. Is facial trustworthiness reliable?B. You can judge a person even without being aware of itC. Can the amygdala reveal how people make automatic judgments?D. Your brain decides whether to
29、trust people in milliseconds【答案】4. C 5. B 6. D【解析】本文是说明文。文章主要介绍了一项研究:人类在毫秒之内就能通过面容来判断出一个人是否值得信任。【4题详解】细节理解题。根据文章第三段最后一句中的different parts of the amygdala lit up when a subject saw an untrustworthy face and a trustworthy one - and it lit up more when the face in question was suspicious (可疑的)(当被试者看到一张不
30、值得信任的脸和一张值得信任的脸时,扁桃腺的不同部分就会亮起来当被考虑的脸可疑的时候,它亮更多)可知,当人们看到一个可疑的面孔时,人们的扁桃腺结构表现得更为活跃。故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第四段中的Our talents for making instant judgments could either come from birth or be learned from the social environment(我们迅速做出判断的能力既可能是天生的,也可能来自社会环境)可知作出快速判断的能力可能是习得的。故选B。【6题详解】主旨大意题。阅读全文可知,本文主要介绍了一项研究:人类
31、在毫秒之内就能通过面容来判断出一个人是否值得信任,文章最后一句Your brain already knows也提供了明确的答题依据,所以这篇文章最好的题目是“你的大脑在几毫秒内就能决定是否信任别人。”故选D。CThe other day, my sister and I were sitting in the restaurant, trying to have a conversation, but her children, four-year-old Willow and seven-year-old Luca, would not stop fighting. The argumen
32、ts-over a fork, or who had more water in a glass-never stopped.Then my sister reached into her handbag, produced two shiny iPads, and handed one to each child. Suddenly, the two were quite. They sat playing games and watching videos, and we continued with our conversation.After our meal, as my siste
33、r stuffed the iPads back into her bag, she said, “I dont want to give them the iPads at the dinner table, but if they keep them occupied for an hour so we can eat in peace, I often just hand them over. I am afraid that its bad for them. I do worry that it makes them think its OK to use electronics a
34、t the dinner table in the future.”Dr. Gary Small, director of the Longevity Center at the University of California, Los Angeles says that the brain is highly sensitive to stimuli(刺激物),like iPads and smartphone screen, and if people spend too much time on one technology, and less time interacting(互动)
35、with people like parents at the dinner table, that could prevent the development of certain communication skills.“Conversations with each other are the way children learn to have conversations with themselves, and learn how to be alone,” said Sherry Turkle, a professor of science, technology and soc
36、iety at the Massachusetts Institute of Technology. She fears that children who do not learn real interactions, which often have imperfections, will come to know a world where perfect, shiny screens give them a false sense of intimacy(亲密)without risk. However, they need to be able to gather themselve
37、s and know who they are. So someday they can form a relationship with another person without a panic of being alone. “If you dont teach your children to be alone, they will only know how to be lonely,” she said.7. What did Willow and Luca fight about?A. Little things.B. iPads.C. Delicious food.D. In
38、teresting things.8. How did the authors sister feel about offering children iPads?A. She was critical of it.B. She was uncertain about it.C. She felt it was worth a try.D. She felt surprised at its effect.9. According to Dr. Small, what should parents do?A. Provide their children with various techno
39、logies.B. Teach their children communication skills.C. Limit their childrens screen time.D. Talk to their children at the dinner table.10. What is Sherry Turkle worried?A. Children are afraid of taking risks.B. Children try to escape from the real world.C. Children cant deal with companion-less situ
40、ations.D. Children cant live without electronic devices.【答案】7. A 8. B 9. C 10. C【解析】本文是一篇夹叙夹议文。用iPad让孩子们安静下来似乎很有效,但是这样做究竟对吗?本文就这个议题进行讨论,指出孩子们不应该沉溺于电子设备,而应该在现实交往中学会与人交谈,学会与自己交谈,学会独处。【7题详解】细节理解题。根据第一段The arguments-over a fork, or who had more water in a glass-never stopped(争论为了一把叉子,或者是谁的杯子里的水多从未停止过)可以
41、看出, Willow和Luca为一些小事争吵,故选A。【8题详解】推理判断题。根据第三段she said, “I dont want to give them the iPads at the dinner table, but if they keep them occupied for an hour so we can eat in peace, I often just hand them over. I am afraid that its bad for them. I do worry that it makes them think its OK to use electron
42、ics at the dinner table in the future.”(她说,“我不想在餐桌上给他们ipad,但如果他们让他们忙上一个小时,这样我们就能安静地吃饭,我通常会把它们交给他们。我担心这对他们有害。我确实担心这会让他们认为在未来的餐桌上使用电子产品是可以的。”)可知,她对此的态度是矛盾的,她并不确定自己的做法是不是正确,故选B。【9题详解】推理判断题。 根据倒数第二段if people spend too much time on one technology, and less time interacting(互动)with people like parents at
43、the dinner table, that could prevent the development of certain communication skills (如果人们花太多时间在一种科技产品上,而与父母等人在餐桌上互动的时间更少,就会阻碍某些沟通技能的发展)可知,Dr. Gary Small认为,长时间使用电子设备有碍于孩子们一些沟通技能的发展,因此家长应该限制孩子使用这些设备的时间,故选C。【10题详解】推理判断题。 根据最后一段She fears that children who do not learn real interactions, which often hav
44、e imperfections, will come to know a world where perfect, shiny screens give them a false sense of intimacy(亲密)without risk(她担心,那些孩子没有学会真实的互动,这往往是个缺陷,他们终会认识到一个完美、闪亮的屏幕带给他们的,是一种没有风险的虚假的亲密感。)可知,Sherry Turkle认为孩子们习惯了电子设备的陪伴,沉浸在虚拟的世界里,会错误地认为随时随地有人陪伴, 而真正的人际交往并不如此,她从而担心这些孩子们由于没有在真实的交往中学会独处,他们也就无法应付没有同伴的情
45、况,故选C。第二节 七选五(共5小题,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Children start out as natural scientists, eager to look into the world around them. Helping them enjoy science can be easy, as theres no need for a lot of scientific terms or expensive lab equipment. _11_.Give them time to thin
46、k. Studies over the past 30 years have shown that, after asking a question, adults typically wait only one second or less for an answer, no time for a child to think. _12_, children can give more logical, complete and creative answers.Watch your language. Once you have a child involved in a science
47、discussion, don t jump in with “Thats right or “Very good”. _13_. But in talking about science, quick praise can signal that discussion is over. Instead, keep things going by saying Thats interesting or I have never thought of it that way before”,or coming up with more questions or ideas. Never forc
48、e a child to think. _14_, as children are always thinking, without your telling them to.Whats more, giving them freedom to think can turn a conversation into a performance. The child will try to find the answer you want, in as few words as possible, so that he will be a smaller target for your disag
49、reement._15_ Real-life impressions of nature are far more impressive than any lesson children can learn from a book or a television program. Let children look at their fingertips through a magnifying glass (放大镜), and theyll understand why you want them to wash before dinner. Rather than saying that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
