乌鲁木齐2015高考英语阅读、完形填空选练(9)答案(四月).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 乌鲁木齐 2015 高考 英语 阅读 填空 答案 四月
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家乌鲁木齐2015高考英语阅读、完形填空选练(9)答案(四月)阅读理解To hitch-hike successfully in any country you must be able to do two things: attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him. To fulfill the first requirement you must have some mark
2、to distinguish you at once from all other hikers. A serviceman, for instance, should wear his uniform, and a student his red scarf. In a foreign country an unmistakable indication of your own nationality will also arrest a drivers attention. When I hitch-hiked 9, 500 miles across the United States a
3、nd back recently I wore a well-tailored suit, a bowler hat and a trench coat, and carried a pencil-thin rolled black umbrella. My suitcase was decorated with British flags. Having plenty of luggage, moreover, I was not likely to be suspected of being a dangerous lunatic(精神病患者). I then had to get acr
4、oss to the driver the idea that I was a real traveler, and needed to get somewhere cheaply. But even with careful preparation, you must not assume that the task will be easy. You should be prepared to wait a little, for there are drivers who confess to a fierce prejudice against, (not to say hatred
5、of)hitch-hikers, and would no more pick up a hiker than march from Aldermaston to London. In America, my average wait is half an hour, and my longest is two hours, but I have heard of people waiting all day: they probably took less pains to make themselves easy to notice. Nor must you assume that al
6、l the drivers who stop for you are nice, normal people. On one occasion I found myself driving with two boys of about nineteen who turned out to be on the run from the police, and were hoping to use me as an alibi. There are also lesser(较小的)risks: you may find yourself in the car of a Fascist fanati
7、c, a Mormon missionary(传教士), or just a bad driver. You cannot tell, of course until you are in the car. But you soon learn the art of the quick excuse that gets you out again. If the hitch-hiker in the US remembers that he is seeking the willingness of drivers to give him a free ride, and is prepare
8、d to give in exchange entertainment and company, and not go to sleep, he will come across the remarkable, almost legendary, hospitality of American of the West. It will also help if he can driveI think that I drove myself about 4, 500 of those 9, 500 miles I hitch-hiked in the States. 【文章大意】文章主要介绍了作
9、者如何搭乘便车的一些经验, 如装束、等车、遇到的司机, 还特别提及了在美国的一些有关搭乘便车的趣事。1. A serviceman should wear his uniform. A. so as not to look too unusualB. to attract attentionC. to show he is on dutyD. to put the driver at ease【解析】选B。细节理解题。根据第一段“attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do
10、not intend to rob or murder him. . . A serviceman, for instance, should wear his uniform”可以得知答案。2. In Paragraph 3, we learn that the writer. A. has sometimes failed to hitch a rideB. has marched from Aldermaston to LondonC. has been successful in hitching a rideD. has had to wait for long hours for
11、a ride【解析】选C。细节理解题。根据第三段的最后一句中my average wait is half an hour, and my longest is two hours, but I have heard of people waiting all day可知作者是比较成功的。3. The main idea of Paragraph 4 is that. A. it is dangerous to be in a car with strangersB. hitch-hiking may turn out to be risky sometimesC. a hitch-hiker
12、 must also learn the art of quick excuseD. hitch-hikers might come across bad drivers【解析】选B。段落大意题。第四段的第一句是主题句。遇到的司机不见得个个都是正常人, 从后面的例子也得知乘便车是有危险性的。4. A suitable title for the passage would be“”. A. The art of hitch-hikingB. An Englishmans view of the USC. An English hitch-hikerD. The joys and dangers
13、 of hitch-hiking【解析】选A。主旨大意题。此处的art是“技巧”的意思。全文讲的是搭乘便车的一些经验和技巧, 故A是最佳答案。【技法导练】多学一点棋高一着阅读理解如何辨别主旨大意题的错误选项在阅读理解中, 主旨大意题的错误选项一般有以下几个特点: 1. 以偏概全。故意片面地理解文章, 把文章中出现过的某一个观点当成整篇文章的主题。2. 放大或缩小文章的主题。把文章的主题进行放大或者缩小。3. 偷换概念。把文章主题换成相关但不同的主题。请说出A篇阅读理解中三个错误选项分别属于哪种错误类型。题号选项错误类型4B_C_D_答案:题号选项错误类型4B偷换概念C放大主题D以偏概全阅读理解
14、Maggie was very glad that James was not a frequent visitor to the house. So far as the children were concerned, they had a mystery about him that stirred their imagination. He stirred Maggies anger, however, so that she often said to her husband, “Its mercy that brother of yours doesnt come oftener.
15、” In fact James came once a year, unexpectedly, around eight oclock in the evening, and he stayed for six hours of close discussion with his brother. His arrival was a signal to the children that their bedtime would be delayed. Not that he ever spoke to them or played with them. He took no notice of
16、 them, as if he was unable to see children, at least until the time came for him to go. Instead, after his first greeting and a careless kiss, James took no notice of Maggie either, except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her. Maggie paid him back in her
17、 own way. She kept the children up, the four of them, to keep her company, she said, but of course they sang and made a noise and broke the endless sound of Jamess voice. Very late, they dropped off to sleep in their chairs. Then, when James was about to go, Maggie woke them up and so more or less f
18、orced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfaction, for James, though rich, was mean. He always went home by the last train, just after two oclock. Maggies children secretly stared at their uncle. They could not forget that he had, in their mothers words, “lost two
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
