江苏省沭阳县修远中学、泗洪县淮北中学、鸿翔中学2019-2020学年高二英语下学期联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 沭阳县 中学 泗洪县 淮北 2019 2020 学年 英语 下学 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省沭阳县修远中学、泗洪县淮北中学、鸿翔中学2019-2020学年高二英语下学期联考试题(含解析)(考试时间120分钟 试卷满分150分)第I卷(选择题,共100分)第一部分 听力(共两节,每题1.5分,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读一小题。每段对话仅读一遍。1 What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Father and
2、 daughter. C. Boss and worker.2. Where are the speakers most probably?A. In a store. B. In an elevator. C. At home.3. Which part of Marias body got hurt?A. Her arm. B. Her hand. C. Her neck.4. What does Bill think of the movie?A. Disappointing. B. Exciting. C. Touching.5. What did the doctor ask the
3、 man to do?A. Receive an operation. B. Have a good rest. C. Take some medicine.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What are the speakers doing?A. Talking on the phone. B. Eating in a restauran
4、t. C. Playing on a beach.7. Why does the woman want to go to Mexico City?A. To have Mexican food.B. To enjoy the weather.C. To visit her relatives.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. How did the man intend to change his appointment?A. By calling it off.B. By changing it to another day.C. By making it earlier on
5、the same day.9. When will the man see Dr. Wilson?A. At 3:00 pm on Wednesday.B. At 4:30 pm on Wednesday.C. At 10:00 am on Thursday.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What kinds of flowers does the man want?A. Ones that look fantastic.B. Ones that do well in the shade.C. Ones that dont need a lot of water.11.
6、Why is the man unwilling to buy apple trees?A. He dislikes apples.B. They require too much water.C. His garden doesnt get enough sun.12. Where are the speakers probably talking?A. In a garden store. B. In the mans garden. C. On the phone.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. How does the woman find the mans sug
7、gestion at first?A. Interesting. B. Absurd. C. Reasonable.14. What will the second robot do?A. Put labels on the bottles. B. Fill bottles with mixture. C. Pack the bottles into boxes.15. What are the robots able to do according to the man?A. Work quietly. B. Work quickly. C. Work tirelessly.16. What
8、 might the man ask the workers to do?A. Find new jobs. B. Control the robots. C. Fix the broken robots.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What does the speaker say about her first roommate?A. She is extremely tidy. B. She has a good temper. C. She seldom tidies the room.18. What upset the speaker most when s
9、he lived with foreign girls?A. The messy house. B. The noisy parties. C. The high electricity bill.19. What is the biggest advantage of living with a good friend?A. She doesnt need to cook every day.B. She has someone to share feelings.C. She can live in a new and quiet place.20. What is the speaker
10、 mainly talking about?A. Problems of sharing flats.B. Friendship with roommates.C. Experiences of sharing flats.第二部分 阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)请阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIstanbul&FacesTitledTimeless City:Istanbul&Faces, the Turkey photography exhibition cele
11、brates the 30th anniversary of Istanbul and Shanghais sistership. The 42-year-old photographer focuses on the distinctive(独特的)historical quarters and the atmosphere that spreads in Istanbul. His work also pays respects to its people as well, with well-defined portraits. Date:Till Jan. 18, 10 a. m. -
12、4 p. m. Venue:Shanghai Art Collection Museum. Knitted WorksThe knitted(编织的)show is aimed at raising awareness of post natal depression. The works were created by more than 20 mothers from different cities. All the knitted dolls and other works will be sold with the profits(利益)going to charity when t
13、he exhibition ends. If you are interested in the knitted works, you can order a special piece. Date:Till Jan. 1, 7 a. m. -9p. m. Venue:Bl Jinxiu Fun. Old Shanghai TeahouseThe newly-opened zone at Shanghai Dungeon features nostalgic sets and experiences for visitors to havescary fun. Visitors can wea
14、r traditional Chinese costumes and take photos with the performers. Date:Daily, 11 a. m. -8 p. m. Venue:Mosaic Shanghai Mail. Musical TitanicThe Tony Awards winning musicalTitanicis in Shanghai with more than 100 characters cast. The impressive stage effects promise to take the audience to the botto
15、m of the ocean. Date:Till Jan 22, 2 p. m. -7:30 p. m. Venue:SAIC Shanghai Culture Square.1. Where should you go if you want to learn more about Turkeys history?A. Shanghai Art Collection Museum.B. Mosaic Shanghai Mail.C. B1 Jinxiu Fun.D. SAIC Shanghai Culture Square.2. What can we know about knitted
16、 works?A. People can have a talk with the creators.B. All the works can be sold when the show begins.C. The show offers people chances to learn how to make one.D. They were made by people from different places.3. What makes the Musical Titanic special?A. Its opening time is the longest.B. It raises
17、money for a special purpose.C. It offers a lifelike experience under water.D. It allows interacting with performers.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个上海的特色旅游项目。【1题详解】细节理解题。根据第一段Istanbul&Faces中的The 42-year-old photographer focuses on the distinctive(独特的)historical quarters and the atmosphere th
18、at spreads in Istanbul.可知,这位42岁的摄影师专注于在伊斯坦布尔的独特的历史街区和所传播的氛围。而该土耳其的摄影展的地址是Venue: Shanghai Art Collection Museum.另外,伊斯坦布尔是土耳其的一个城市。所以,在“上海艺术收藏博物馆”就可以了解土耳其的历史。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二部分Knitted Works中的The works were created by more than 20 mothers from different cities.“这些作品是由来自不同城市的20多名母亲创作的。”可知,这些针织作品是来自不
19、同地方的不同的人制作的。故选D。【3题详解】细节理解题。根据第四部分Musical Titanic中的The impressive stage effects promise to take the audience to the bottom of the ocean.“令人印象深刻的舞台效果承诺把观众带到海底。”可知,它提供给观众在水下的逼真的体验。故选C。BTodays world is not an easy adjustment for young adults. Key skill set for success is persistence (毅力), a characteris
20、tic that researchers say is heavily influenced by fathers. Researchers from Brigham Young University discovered that fathers are in a unique position to help their adolescent children learn persistence.BYU professors Laura Padilla-Walker and Randal Day arrived at these findings after following 325 A
21、merican families over several years. And over time,the persistence gained through fathers led to higher achievement in school.There are relatively few studies that stress the unique role of fathers,Padilla-Walker said. This research also helps to prove that characteristics such as persistence-which
22、can be taught-are key to a childs life success.”Researchers determined that dads need to practice an authoritative parenting style. Authoritative parenting is not authoritarian:rigid,demanding or controlling. Rather,an authoritative parenting style includes some of the following characteristics:chil
23、dren feel warmth and love from their father;responsibility and the reasons behind rules are stressed children are given an appropriate level of autonomy(自主权).In the study,about 52 percent of the dads exhibited above-average levels of authoritative parenting. A key finding is that over time,children
24、raised by an authoritative father were significantly more likely to develop persistence,which leads to better outcomes in school.This particular study examined 11 to 14-year-olds living in two-parent homes. Yet the researchers suggest that single parents still may play a role in teaching the benefit
25、s of persistence,which is an avenue of future research.4. What is special about the BYU professors study?A. It centered on fathers role in parenting.B. It was based on a number of large families.C. It analyzed different kinds of parenting styles.D. It aimed to improve kids achievement in school.5. W
26、hat would an authoritative father do when raising his children?A. Ignore their demands.B. Make decisions for them.C. Control their behaviors.D. Explain the rules to them.6. Which group can be a focus of future studies according to the researchers?A. Single parents.B. Children aged from 11 to 14.C. A
27、uthoritarian fathers.D. Mothers in two-parent homes.7. Which of the following is the best title for the text?A. Three Characteristics of Authoritative Fathers.B. Key Skills for Young Adults to Succeed in Future.C. Children Tend to Learn Determination from Father.D. Family Relationship Influences Sch
28、ool Performance.【答案】4. A 5. D 6. A 7. C【解析】这是一篇说明文。研究人员发现,父亲在帮助青春期的孩子学习毅力方面具有独特的地位。研究人员认为,父亲们需要采用一种“权威”的养育方式,且一项重要的发现是,随着时间的推移,由权威父亲抚养长大的孩子更有可能培养出坚持不懈的精神,从而在学校取得更好的成绩。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句Researchers from Brigham Young University discovered that fathers are in a unique position to help their adolesc
29、ent children learn persistence.(杨百翰大学的研究人员发现,父亲在帮助青春期的孩子学习毅力方面具有独特的地位)可知杨百翰大学研究的特别之处在于,它关注的是父亲在养育子女中的角色。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第四段中Rather,an authoritative parenting style includes some of the following characteristics: children feel warmth and love from their father;responsibility and the reasons behind
30、rules are stressed children are given an appropriate level of autonomy.(相反,权威的养育方式包括以下一些特征:孩子们感受到来自父亲的温暖和爱;强调责任和规则背后的原因;孩子们被给予适当的自主权)可知一个有权威的父亲在抚养孩子时会向他们解释规则。故选D。【6题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句Yet the researchers suggest that single parents still may play a role in teaching the benefits of persistence,which
31、is an avenue of future research.(然而,研究人员认为,单亲父母仍然可能在教授坚持不懈的好处方面发挥作用,这是未来研究的一个方向)可知根据研究人员的说法,单亲父母是未来研究的重点。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据文章倒数第二段中A key finding is that over time,children raised by an authoritative father were significantly more likely to develop persistence,which leads to better outcomes in school
32、.(一项重要的发现是,随着时间的推移,由权威父亲抚养长大的孩子更有可能培养出坚持不懈的精神,从而在学校取得更好的成绩)和文章主要内容为说明父亲在养育子女中的角色,故选C选项“孩子们倾向于向父亲学习决心”最符合文章标题。故选C。CGoogle “information overload” and you are immediately overloaded with information: more than 7m hits in 0.05 seconds. Some of this information is interesting: for example, the phrase “in
33、formation overload” was popularised by Alvin Toffler in 1970. Some of it is mere noise: obscure companies promoting their services and even more obscure bloggers sounding off. The overall impression is at once overwhelming and confusing.“Information overload” is one of the biggest irritations in mod
34、ern life. There are e-mails to answer, YouTube videos to watch and, back in the physical world, meetings to attend and papers to shuffle(翻动). A survey by Reuters once found that two-thirds of managers believe that the data deluge(泛滥) had made their jobs less satisfying or hurt their personal relatio
35、nships. One-third thought that it had damaged their health. Another survey suggests that most managers think most of the information they receive is useless.Some researchers raise three big worries. First, information overload can make people feel anxious and powerless: scientists have discovered th
36、at multitaskers produce more stress hormones. Second, overload can discourage creativity. Teresa Amabile of Harvard Business School has spent more than a decade studying the work habits of 238 people. She finds that focus and creativity are connected. People are more likely to be creative if they ar
37、e allowed to focus on something for some time without interruptions. If constantly interrupted or forced to attend meetings, they are less likely to be creative. Third, overload can also make workers less productive. David Meyer of the University of Michigan has shown that people who complete certai
38、n tasks in parallel take much longer and make many more errors than people who complete the same tasks in sequence.What can be done about information overload? One answer is technological: rely on the people who created the fog to invent filters(过滤器) that will clean it up. Xerox promises to restore
39、“information purity” by developing better filtering and managing devices. A second answer involves willpower. Turn off your mobile phone and WiFi from time to time.Most companies are better at giving employees access to the information superhighway than at teaching them how to drive. This is startin
40、g to change. Management consultants have spotted an opportunity. Derek Dean and Caroline Webb of McKinsey urge businesses to apply three principles to deal with data overload: find time to focus, filter out noise and forget about work when you can. Business leaders are chipping in. David Novak of Yu
41、m! Brands urges people to ask themselves whether what they are doing is constructive or a mere “activity”. Cristobal Conde of SunGard, an IT firm, preserves “thinking time” in his schedule when he cannot be disturbed. This might sound like common sense. But common sense is rare amid the cacophony(不和
42、谐的声音) of corporate life.8. According to the survey conducted by Reuters, most managers believe _.A. the data deluge does harm to their health.B. most information they receive is of great use.C. information overload destroys their personal relationship.D. their jobs are satisfying thanks to the rich
43、information on the Internet.9. Which of the following is NOT a damaging effect of information overload?A. Making people unproductive.B. Causing people to lack creativity.C. Arousing peoples negative feelings.D. Leaving people bad at multitasking.10. The technological way to deal with information ove
44、rload is to _.A. improve the technique for filtering dataB. limit the uploading of informationC. provide limited access to the InternetD. develop better search engines11. Which of the following action may Derek Dean and Caroline Webb approve of?A. Listening to music while working.B. Finishing severa
45、l tasks at the same time.C. Taking your mind off work occasionally.D. Avoiding using your common sense in your work.【答案】8. C 9. D 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了如今信息超载是现代生活中最大的烦恼之一。人们认为信息超载不仅破坏人际关系,而且大部分信息都是无用的。文章还说明了三点信息过载的破坏性影响,以及人们对此的应对措施。【8题详解】细节理解题。根据第二段中A survey by Reuters once found that two-t
46、hirds of managers believe that the data deluge(泛滥) had made their jobs less satisfying or hurt their personal relationships.可知路透社的一项调查曾发现,三分之二的管理人员认为,数据泛滥使他们的工作不那么令人满意,或伤害了他们的人际关系。由此可知,根据路透社的调查,大多数管理者认为信息超载会破坏他们的人际关系。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中First, information overload can make people feel anxious and
47、powerless: scientists have discovered that multitaskers produce more stress hormones. Second, overload can discourage creativity.可知首先,信息超载会让人感到焦虑和无力:科学家发现,一心多用的人会产生更多的压力荷尔蒙。第二,超负荷会阻碍创造力。由此可知,A选项和C选项属于信息过载的破坏性影响;再根据第三段中Third, overload can also make workers less productive.可知第三,超负荷工作也会降低员工的工作效率。由此可知,C
48、选项属于信息过载的破坏性影响。故只有D选项“让人们不擅长多任务处理”不是信息过载的破坏性影响。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第四段中What can be done about information overload? One answer is technological: rely on the people who created the fog to invent filters(过滤器) that will clean it up. Xerox promises to restore “information purity” by developing better fil
49、tering and managing devices.可知如何应对信息过载?一个答案是技术上的:依靠制造雾的人发明过滤器来清理雾。Xerox承诺通过开发更好的过滤和管理设备来恢复“信息纯度”。由此可知,改进数据过滤技术是解决信息超载的技术途径。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中Derek Dean and Caroline Webb of McKinsey urge businesses to apply three principles to deal with data overload: find time to focus, filter out noise and f
50、orget about work when you can.可知麦肯锡的Derek Dean和Caroline Webb敦促企业运用三条原则来应对数据过载:找时间集中注意力,过滤噪音,尽可能忘掉工作。结合选项可推知,C选项“偶尔把你的注意力从工作中解放出来” Derek Dean和Caroline Webb可能会赞成。故选C。DLooking at his pile of unpaid bills always makes Giuseppe Del Giudice feel uneasy. Sometimes he incurs (招致) late fees, but in many ways
51、 the emotional toll (代价) is worse. “The longer the bills go unpaid,” says Del Giudice, 58, “the more my anxiety increases.”At the end of the day or month, most people get their tasks done on time, but around 20 percent are chronic procrastinators (慢性拖延者) at home and at work. One big factor for them
52、is fear of failure, of not living up to expectations. Kelli Saginak, a 57-year-old functional health coach from Wisconsin, procrastinated about looking for a new job for years. That inability to take action only confirmed her belief that she would never do any better. “If I dont take the risk, decid
53、e, or commit, I dont have to face the judgment,” says Saginak.Some people accept procrastination, believing that they make progress under pressure. But researchers have disproved that view. “I did an experiment several years ago, putting procrastinators under restrictions of time,” says Joseph Ferra
54、ri, a psychology professor at DePaul University. “They did worse than nonprocrastinators, but they thought they did better. They made more errors. They took longer.”Whatever the motivation, delaying a diet or exercise program may increase your risk of heart disease. Not having seen the doctor when y
55、our illness was easier to treat may shorten your life. Just thinking about what you havent done may cause discomfort. “Procrastinators experience higher levels of stress, both from leaving things to the last minute and from their own negative and self-critical feelings about their procrastination,”
56、says Fuschia Sirois, a psychology lecturer at the University of Sheffield.One of the most commonly procrastinated activities is going to bed. “You can put your lights on a timed dimmer switch to encourage a consistent bedtime,” said Joel Anderson, a philosophy researcher-lecturer at Utrecht Universi
57、ty, who performed an experiment on this and found it worked on most of his subjects. “They formed an intention,” Anderson says. “One of them said, When the lights start to dim, Ill start going to bed. Then, reward yourself for each step you take toward your goal. But dont try to convince yourself it
58、 will work the other way around! ”12. What prevented Kelli Saginak stepping into the job market again?A. Her old age.B. Her lack of skills.C. Her fear of judgment.D. Her past failure.13. What does the underlined part “that view” in Paragraph 3 refer to?A. Procrastinators tend to misjudge their abili
59、ties.B. Its hard for people to succeed under pressure.C. Procrastination is part of the human condition.D. Pressure usually leads to better performance.14. What is Paragraph 4 mainly about?A. Different forms of procrastinating.B. Negative effects of procrastinating.C. Common excuses for procrastinat
60、ing.D. Specific suggestions for procrastinating.15. How should people stick to a fixed bedtime according to Joel Anderson?A. They can use lighting as little as possible.B. They can first ask themselves about their intentions.C. They can read some boring research papers.D. They can try sending themse
61、lves signals to inspire action.【答案】12. C 13. D 14. B 15. D【解析】这是一篇说明文。在一天或一个月快结束的时候,大多数人都会按时完成他们的任务,但是大约有20%的人在家或工作中都有慢性拖延症。有些人接受拖延,认为他们会在压力下取得进步,但研究人员反驳了这种观点。文章主要说明了拖延的负面影响,以及针对睡觉拖延所给出的一些建议。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“If I dont take the risk, decide, or commit, I dont have to face the judgment,” says Sagin
62、ak.可知“如果我不冒险、不做决定、不做承诺,我就不用面对评判,”Saginak说。由此可知,Kelli Saginak对评判的恐惧,阻止了她再次进入就业市场。故选C。【13题详解】词义猜测题。根据上文Some people accept procrastination, believing that they make progress under pressure. But researchers have disproved可知有些人接受拖延,认为他们会在压力下取得进步。但研究人员反驳了这种认为压力通常导致更好的表现的观点。由此可知,that view指代的是“压力通常导致更好的表现”。
63、故选D。【14题详解】主旨大意题。根据第四段内容Whatever the motivation, delaying a diet or exercise program may increase your risk of heart disease. Not having seen the doctor when your illness was easier to treat may shorten your life. Just thinking about what you havent done may cause discomfort. “Procrastinators experi
64、ence higher levels of stress, both from leaving things to the last minute and from their own negative and self-critical feelings about their procrastination,” says Fuschia Sirois, a psychology lecturer at the University of Sheffield.可知不管动机是什么,推迟节食或锻炼计划可能会增加你患心脏病的风险。在你的病比较容易治疗的时候没有去看医生可能会缩短你的寿命。仅仅想到你
65、没有做的事情可能会让你感到不适。谢菲尔德大学的心理学讲师Fuschia Sirois说:“拖延者感受到的压力更大,既有把事情留到最后一分钟做的,也有自己对拖延症的消极和自我批评。”由此可知,第四段的主要内容是拖延的负面影响。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“You can put your lights on a timed dimmer switch to encourage a consistent bedtime,” said Joel Anderson, a philosophy researcher-lecturer at Utrecht University, wh
66、o performed an experiment on this and found it worked on most of his subjects. “They formed an intention,” Anderson says. “One of them said, When the lights start to dim, Ill start going to bed.” Then, reward yourself for each step you take toward your goal. But dont try to convince yourself it will
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342690.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
