江西省临川第一中学暨临川一中实验学校2021届高三英语上学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省 第一 中学 暨临川 一中 实验学校 2021 届高三 英语 上学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江西省临川第一中学暨临川一中实验学校2021届高三英语上学期第二次月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每个题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the weather be like according to the radio?A. Sunny. B. Windy. C.Rainy.2.Who will pay the bill?A.Tom B.The boss. C.Th
2、e woman3.What is the man planning to do?A.Go on a trip. B. Find a job in Paris. C.Make some cheese.4. What does the man ask the woman to get?A. Some carpet cleaner. B.A glass of wine. C.A paper towel.5.Where is the Blue ocean Restaurant?A. Beside the Blue Sky Restaurant.B.Opposite the Blue Bay Resta
3、urant.COpposite the Blue Sky Restaurant.第二节 (共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听第6段材料,回答第6、7题。6. What time was the plane originally scheduled to leave?A.At 3:00. B.At 4:00. C.At 6:00.7.Why is the woman worried?A. The weather is bad.
4、B. The report is not finished. C. An appointment will be delayed.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where did the family get the animal?A. From a pet stand. B. From a rescue center. C. From an animal shelter.9. How much did the animal eat per meal?A. A box of noodles. B. Two boxes of noodles. C. Two boxes of meat.10
5、. What was the animal actually?A. A dog. B. A tiger. C. A bear.听第8段材料,回答第10至13题。11. Where does the conversation probably take place?A. In a car shop. B. In a car race. C. In a car company.12. What kind of car is Schumacher driving?A. Maserati 248F1. B. Ferrari 284F1. C. Ferrari 248F1.13. What can we
6、 learn from the conversation?A. The man is the boss of a big car company.B. The mans company only sells Ferrari sports cars.C. The man has chances to meet famous racing drivers.听第9段材料,回答第14至17题。14. What are the speakers mainly talking about?A. What abilities to possess.B. What job to do in the futur
7、e.C. Which professor to follow.15. What subject does the man probably prefer?A Art. B. History. C. Marketing.16. What do the womans parents expect her to be?A. A teacher. B.A politician. C. A restaurant manager.17. What is the woman good at doing?A. Dealing with people. B. Working with kids. C. Pain
8、ting pictures.听第10段材料,回答第18至20题。18. When did the speaker forget the next days math test because of a game?A. In the 8th grade. B. In the 9th grade. C. In the 10th grade.19. Who made the speaker more determined to change?A. His tutor. B. His parents. C. His brother.20. What happened to the speaker at
9、 the end of high school?A. He became a private tutor.B. He got an acceptance letter to MIT.C. He got a computer programming job.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANursery Teacher (Fluent English Speaker)Are you passionate about teaching young children? Are y
10、ou looking for an exciting overseas working experience? Then we are the right place for you.Ylaa child care center has opened its first location in Basel, Switzerland in 2011. The concept has been very successful, and a second location has been opened in May 2012. Ylaa is a bilingual (German and Eng
11、lish) day care center for children starting 3 months old till 6 years old. Ylaa is aimed to provide high-quality child care services and an exciting and individual-focused learning program in a multicultural environment.We are looking for a full time ( 42 hours per week) Nursery Teacher (fluent in E
12、nglish)YOUR TASKSpreparing the pedagogic program together with other managers and team membersworking with 1 or 2 other team members to take care of a group of children (6-10 children)managing communication with parents including daily reports, regular meetings and yearly development reportsbacking
13、up other team members for absencesREQUIREMENTyou are a fluent English speaker and have completed a degree in Early Childhood Educationyou have 2-3 years of working experience with young children in day care centers or nurseriesknowledge of German is a plusyou are at least 24 years oldWHAT WE OFFERGo
14、od working conditions : salaries in CHF according to Swiss standards, paid vacation, lunch subsidies, insurances ( accident insurance, social insurance, etc) , German language courseInternal and external trainingsCareer development opportunities in a growing organizationPlease email your complete ap
15、plication ( CV, certificate, references, etc). Applications sent via Post will not be considered nor returned.For more information, visit our website www. Ylaa.ch.We are looking forward to hearing from you!Ylaa team1. The passage written is intended for _.A. salesmenB. actorsC. college studentsD. jo
16、b hunters2. The person suitable for the job must _.A. be more than 24 years oldB. speak English and German fluentlyC. work with young children for 4-5 yearsD. have a degree about Early Childhood Education3. If you want to apply for this job, you should send your application by _.A. posting lettersB.
17、 telephoningC. sending an emailD. interviewing for yourself【答案】1. D 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇招聘幼儿教师的广告,详细介绍了公司信息、工作内容、应聘要求、薪资待遇、工作环境和简历投递方式等进行了详细说明。【详解】1.推理判断题。根据“Are you passionate about teaching young children? Are you looking for an exciting overseas working experience? Then we are the right place fo
18、r you.”你对教小孩子有热情吗?你想找一个令人兴奋的海外工作经历吗?那么我们就是适合你的地方。以及小标题“Nursery Teacher”(幼儿园老师)、“YOUR TASKS”(你的任务)、“REQUIREMENT”(应聘要求)、“WHAT WE OFFER”(我们会提供什么)可知,这是一份招聘广告。所以这篇文章的目标读者是求职者。故选D。2.细节理解题。根据“REQUIREMENT”中的“you are at least 24 years old”可知,要求是最少24岁,所以选项A错,排除A;根据“REQUIREMENT”中的“you are a fluent English spea
19、ker and have completed a degree in Early Childhood Education”(你能说一口流利的英语,并获得了幼儿教育学位)可知,并不要求会德语,所以选项B错,排除B;根据“REQUIREMENT”中的“you have 2-3 years of working experience with young children in day care centers or nurseries”(你有2-3年在日托中心或托儿所照顾幼儿的工作经验)可知,选项C错,排除C;根据“REQUIREMENT”中的“you are a fluent English s
20、peaker and have completed a degree in Early Childhood Education”(你能说一口流利的英语,并获得了幼儿教育学位)可知,要有幼儿教育学位。故选D。3.细节理解题。根据到第三段第一句“Please email your complete application ”(请用电子邮件发送您完整的简历)可知,需要用电子邮件发送简历。故选C。BOn a very cold night my new friend and I were in downtown Seattle when a strange man walked up to us. B
21、ehind him was a woman pushing a stroller with a child inside. The child had a jacket on but it wasnt zipped. The man began to tell us that he wanted to borrow some money for the night to get his wife and kid into a hotel. He had a job but no place to live and was waiting for his first paycheck. He s
22、aid he could get our mailing address and mail the money back to us.The guy I was with reached into his pocket to give this man a 20 bill. As the man was reaching out his hand to take the money, I put my hand on my new friends hand and said,“Can I talk to you for a minute?”I told him about how my mot
23、her worked in Seattle and every day people asked her for money on her way to work. She said they made more money than she did, simply begging for money. These people were scamming those people with soft hearts. And if they were truly worried about their child being out of the cold, they would have a
24、t least zipped his jacket or covered him with his blanket.My friend looked at me with disappointment and said, “Michelle, I know there are people who cheat others. I also know there are people who are one paycheck away from being homeless. If I give 20 to 10 people and only one of them really needs
25、it and uses it for the right thing, it is worth it.”I am now 37 years old and have never forgotten what he said to me. I dont even remember his name. He could have been an angel for all I know. But I do remember that that experience changed the way I looked at different situations.4. According to th
26、e first paragraph, the stranger said that he _.A. was a complete beggarB. didnt care about his familyC. lost his walletD. didnt get his salary then5. The underlined word“scamming”in Paragraph 3 probably means _.A. respectingB. helpingC. cheatingD. killing6. What did the writers friend think of the w
27、riter?A. Careful.B. Soft-hearted.C. Wise.D. Disappointing.7. From the friends words, we can learn that _.A. he knew the strangers true meaningB. he didnt regret his act of kindness even if cheatedC. before helping others, think it overD. he had helped at least 10 people【答案】4. D 5. C 6. D 7. B【解析】【分析
28、】这是一篇记叙文。讲述了作者和朋友在路上遇到无家可归的一家人,作者劝说朋友不要施舍以免被欺骗,但是他的朋友对其说了一番很有道理的善良话语。【详解】1.细节理解题。根据第一段第五句“He had a job but no place to live and was waiting for his first paycheck.”(他有一份工作,但没有地方住,正在等待他的第一份薪水。)可知,这个陌生人有工作,但是还没有拿到第一份薪水。故选D。2.词义猜测题。根据第三段前两句“I told him about how my mother worked in Seattle and every day
29、 people asked her for money on her way to work. She said they made more money than she did, simply begging for money.”(我告诉他我母亲是如何在西雅图工作的,每天都有人在她上班的路上向她要钱。她说,他们赚的钱比她多,只是简单地讨钱。)可知,作者认为这些人是在利用人们的好心肠骗钱。所以scamming意为“欺骗”。故选C。3.观点态度题。根据第四段第一句“My friend looked at me with disappointment ”(我的朋友失望地看着我)可知,作者的朋友
30、认为作者很令人失望。故选D。4.细节理解题。根据第四段后三句“Michelle, I know there are people who cheat others. I also know there are people who are one paycheck away from being homeless. If I give 20 to 10 people and only one of them really needs it and uses it for the right thing, it is worth it.”(Michelle,我知道有些人会欺骗别人。我也知道有些人
31、离无家可归只有一份薪水的距离。如果我给了10个人20美元,就算只有一个人真的需要这笔钱,并且把它用在了正确的地方,那么这笔钱就是值得的。)可知,作者的朋友即使被欺骗了也不会后悔。故选B。CMany people fear a visit to the dentist. They are not so much afraid of the doctor, but of the dental equipment and treatments. For over a century, dentists have been repairing the bad tooth in the same way
32、. They first remove the bad tooth tissue with an electric-powered drill. Then, they fill the hole with a certain material. If the hole is deep and near the nerve of the tooth, it can be very painful. The worst part is that the process of drilling and filling the hole has to be repeated for the entir
33、e life of that tooth.A British company called Reminova says it has developed a kind of technology that will end the need for mechanical cleaning of bad teeth. It also says the technology speeds up a natural process of tooth repair. The new treatment begins with a cleaning of the hole. This does not
34、require power tools. The dentist covers the problem area with a mineral solution, and then uses an electrical current to harden this material. The electricity is too weak for the patient to feel. And the hardened mineral completely fills the hole.Researchers say this method could be especially usefu
35、l for children. Sometimes children have bad experiences at the dentist. They fear the drilling and injections. If they have a better experience of going to the dentist, theyll be much more positive in later life and probably become much more regular patients. The new method is most efficient on the
36、early-stage bad tooth. The whole treatment lasts about as long as a normal drill-and-fill visit. They believe the new technology can be further developed for treating the late-stage bad tooth.8. What do we know about the traditional treatment for the bad tooth?A. The experience can be unpleasant.B.
37、The bad tooth will be taken out directly.C. It costs much money.D. The bad tooth can be cured once and for all.9. Which of the following is TRUE about the new technology?A. It aims to speed up the process of tooth repair.B. More power tools will be used for treatment.C. The patient often gets an ele
38、ctric shock.D. It causes less pain than the old one.10. We can infer from the last paragraph that the new treatment _.A. is only performed on children nowB. will take the patient much more timeC. needs to be improved for wider useD. costs more than the drill-and-fill visit11. Whats the best title fo
39、r the text?A. Different Ways To Repair Bad TeethB. Its Necessary To Keep Teeth HealthyC. How To Prevent Children From Having Bad TeethD. Days of Painful Tooth Repair May Be Over【答案】8. A 9. D 10. C 11. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述的是许多人害怕看牙医,但他们并不是害怕看医生,而是害怕牙科器械和治疗方法。一种新的牙齿治疗技术的诞生可以减轻患者的痛苦。【8题详解】推理判断题。根据第一段“For
40、over a century, dentists have been repairing the bad tooth in the same way. They first remove the bad tooth tissue with an electric-powered drill. Then, they fill the hole with a certain material. If the hole is deep and near the nerve of the tooth, it can be very painful. The worst part is that the
41、 process of drilling and filling the hole has to be repeated for the entire life of that tooth.(一个多世纪以来,牙医一直在用同样的方法修复坏牙。他们首先用电动钻去除坏牙组织。然后,他们用某种材料把洞填满。如果这个洞很深而且靠近牙齿的神经,那会非常痛苦。最糟糕的是,在牙齿的整个生命周期中,钻孔和填充孔的过程必须重复进行。)”可知传统的治疗牙齿的方法会让人感到不舒服,故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第二段“It also says the technology speeds up a natura
42、l process of tooth repair. The new treatment begins with a cleaning of the hole. This does not require power tools. (它还说,这项技术加速了牙齿修复的自然过程。新的治疗方法是从清理孔开始。这不需要电动工具。)”可知,新技术不需要机械清理,所以补牙不会像以前那么疼。故选D项。【10题详解】推理判断题根据最后一段“They believe the new technology can be further developed for treating the late-stage b
43、ad tooth.(他们相信这项新技术可以进一步发展用于治疗晚期坏牙。)”可知,这种新方法还有待改进,故选C项。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知很多人因为牙科器械和治疗方法害怕看牙医,因为会带来很不好的体验和感受,结合第二段“A British company called Reminova says it has developed a kind of technology that will end the need for mechanical cleaning of bad teeth. (一家名为Reminova的英国公司说,他们已经开发出一种技术,将不再需要对坏牙进行机械清洁
44、。)”可知新技术可以取代传统的牙科器械清理龋齿。牙医不必再使用令人疼痛的治疗方法来修复牙齿,所以D项“痛苦的牙齿修复日子就要结束了”符合文章主旨大意,适合作为本文的标题,故选D项。DIf you shoo(赶走鸟时发出的声音) a pigeon, that bird is likely to remember you and know to stay out of your way the next time you cross paths, according to a new study. Researchers found that wild, untrained pigeons can
45、 recognize individual peoples faces and are not fooled by a change of clothes.At a park in Paris, two researchers of similar build and skin colour, but wearing different-coloured lab coats, fed a group of pigeons.One researcher ignored the pigeons after feeding them, allowing them to eat the food, w
46、hile the other was hostile(充满敌意的) and chased them away. This was followed by a second session when neither researcher chased away the pigeons.The experiment was repeated several times, with the pigeons continuously recognizing the individuals and avoiding the researcher who had first chased them awa
47、y even when the participant no longer did so. Exchanging lab coats during the experiments did not confuse the pigeons, and they continued to stay away from the researcher who had been initially hostile.“It is very likely that the pigeons recognized the researchers by their faces, since the individua
48、ls were both female and of a similar age, build and skin colour,”study researcher Dalila Bovet of the University of Paris Ouest Nanterre La Defense said in a statement.“Interestingly, the pigeons, without training, spontaneously(自发的) used the most relevant characteristics of the individuals ( probab
49、ly facial traits ), instead of the lab coats that covered 90 percent of the body, ”Bovet added.The researchers noted that the birds appear to be able to tell from humans and are aware that clothing colour is not a good way to tell humans apart. They theorize that this recognition ability may have co
50、me about over the long period of association with humans, from early domestication to many years of living in cities.12. For the researchers, which of the following elements is not decisive to draw the conclusion of the experiment?A. The similar build and skin colour.B. In the same park.C. The same
51、gender(性别).D. A change of different-coloured lab clothes.13. The underlined word“traits”in the 6th paragraph can be replaced by“_”.A. outlinesB. characteristicsC. marksD. traces14. According to the researchers, why are birds aware that it is not a good way to tell humans by clothing colour?A. It may
52、 be the result of the long period of association with humans.B. Birds are very clever creatures.C. Different clothes may have different colours.D. Clothes can be exchanged, but faces cant be changed easily.15. Where can we most probably read this text?A. In a travel handbook.B. In a history book.C.
53、In a science report.D. In a student textbook.【答案】12. B 13. B 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,如果你赶走了一只鸽子,那只鸽子很可能会记住你,并且知道下次你遇到它时远离你。研究人员发现,未经训练的野生鸽子能够识别个人的面孔,不会被更换的衣服所迷惑。【详解】1.细节理解题。根据第二段“At a park in Paris, two researchers of similar build and skin colour, but wearing different-coloured lab coat
54、s, fed a group of pigeons.”(在巴黎的一个公园里,两名身材和肤色相似,但穿着不同颜色实验室工作服的研究人员喂了一群鸽子。)可知,决定性因素之一是相同的身材和肤色,排除选项A;根据第五段“since the individuals were both female and of a similar age”(因为这些个体都是女性,而且年龄相仿)可知,决定性因素之一是相同的性别,排除选项C;根据第四段最后一句“Exchanging lab coats during the experiments did not confuse the pigeons, and they
55、continued to stay away from the researcher who had been initially hostile.”(在实验过程中交换实验服并没有使鸽子迷惑,它们继续远离最初怀有敌意的研究人员。)可知,改变不同颜色的实验服是决定性因素之一。排除选项D。故选B。2.词义猜测题。根据括号前的“the most relevant characteristics of the individuals”(最相关的个人特征)可知,括号内的内容是对之前内容的解释。所以traits与characteristics(特征)意义相同。故选B。3.细节理解题。根据最后一段最后一句“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342952.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上册语文课件-12.小木偶的故事人教新课标(共22张PPT).ppt
