江苏省泰州中学2019-2020学年高一英语6月调研测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 泰州 中学 2019 2020 学年 英语 调研 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省泰州中学2019-2020学年高一英语6月调研测试试题(含解析)(考试时间:120分钟总分:150分)注意事项:所有试题的答案均填写在答题纸上(选择题部分使用答题卡的学校请将选择题的答案直接填涂到答题卡上,答案写在试卷上的无效。一、听力(共20小题,每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will th
2、e man probably do next?A.Go for a drive. B.Paint the shelf. C.Fix the shelf.2.What does the man want to know about the painting?A.What its called. B.When it was painted. C.Who painted it.3.Which country are the trees from?A.America. B.Japan. C.China.4.Where are the speakers?A.On a train. B.On a plan
3、e. C.On a ship.5.What does the man mean?A.He was sorry to have hit the dog.B.The dog could have been killed.C.The car could have been damaged.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why did the woman di
4、slike the first photo?A.She was making a strange face.B.Mandy wasnt in the picture.C.She thought that she looked ugly.7.Where are the speakers?A.At a camera shop. B.At a little bar. C.At the mans house.听第7段材料,回答第8、9题。8.What time is it now?A.9:40. B.9:20. C.9:00.9.What does the man say about garden p
5、arties?A.They are a lot of fun.B.They are common in Los Angeles.C.They are less popular than indoor parties.听第8段材料,回答第10至12题。10.What do we know about the woman?A.She had never been to that store before.B.She wants some furniture for her bedroom.C.She needs the mans help to make a decision.11.How man
6、y lamps does the woman agree to buy?A.One. B.Two. C.Four.12.What does the woman still need?A.Some curtains. B.Some tablecloth. C.Some wallpaper.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why did the woman especially love the show?A.It was performed by her friend.B.She thought the music was great.C.She also performed in it
7、.14.What was the general theme of the show?A.Ways to protect animals.B.The fun and useful side of computers.C.How technology affects peoples lives.15.According to the woman,what did dressing up like an animal represent?A.The animal side of people. B.The need to protect nature. C.The love for animals
8、.16.How might the speakers describe Rory?A.Thoughtful but crazy. B.Creative and talented. C.Funny and kind.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who is the speaker?A.An art teacher. B.A history teacher. C.A museum guide.18.Who is the founder of traditional Chinese painting?A.Wang Wei. B.Gu Kaizhi. C.Gao Kegong.19.Wh
9、ats the main feature of Hui-tsungs paintings?A.Theyre mostly of flowers and birds.B.Theyre mostly portraits.C.Theyre painted with a lot of ink.20.What will the speaker talk about next?A.Some old Western painters.B.Some old Chinese paintings.C.Some modern Chinese painters.二、阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分)请
10、认真阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATeens are now less likely to do part time jobs,drink alcohol or go out without their parents than their counterpart 10 or 20 years ago.This generation of teens is delaying the responsibilities and pleasures of adulthood.Some people think that to
11、days teens are more virtuous(品行端正的) and responsible.Others have suggested that todays teens arent working because they are simply lazy.To figure out whats really going on,we should look at these trends withlife history theory taken into consideration.Afast life methodwas the more common parenting ap
12、proach in the mid-20th century,when fewer labor-saving devices were available and the average woman had four children.The parents needed to focus on day to day survival.As a result,kids needed to care for themselves sooner.Aslow life methodon the other hand is more common in times and places where f
13、amilies have fewer children and spend more time on each childs growth and development.When the average family has two children,preparing for college can begin as early as primary schools.The two methods are adaptations to a particular cultural background,so each isnt naturallygoodorbad.Delaying expo
14、sure to alcohol,then,could make young adults less prepared to deal with drinking in college.One study found teens who rapidly increased there binge-drinking(酗酒) were more at risk of alcohol dependence than those who learned to drink over a longer period of time.The same might be true of teens who do
15、nt work,drive or go out much in high school. College administrators describe students who cant do anything without calling their parents. Employers worry that more young employees lack the ability to work independently.However,theslow-life methodis also likely beneficial as teens are spending more t
16、ime developing socially and emotionally before they drive,drink alcohol and work for pay.The key is to make sure that teens eventually get the opportunity to develop the skills they will need as adults: independence,along with social and decision making skills.For parents,this might mean pushing the
17、ir teenagers out of the house more.1. According to the text,teens in the past were more_.A. reliableB. outgoingC. intelligentD. independent2. What plays a vital role in the trend of teens growing up more slowly?A. Social standardB. Cultural changesC. Educational development.D. Methods of education3.
18、 What does the author advise parents to do?A. Spend less time in accompanying their children.B. .Force their children to leave home at an early age.C. Encourage their children to take part in social activities.D. Help their children to get to adulthood as soon as possible.4. Which of the following c
19、an be the best tile for the text?A. How teens develop skills they need in futureB. Teens take no responsibility for what they doC. Why todays teens arent in any hurry to grow upD. Nowadays teens cant make decisions by themselves【答案】1. D 2. B 3. C 4. C【解析】本文是一篇议论文。文章讨论了“当今青少年为何不急于长大”这一问题。【1题详解】推理判断题。
20、根据第一段中的“This generation of teens is delaying the responsibilities and pleasures of adulthood.”可知,这一代青少年推迟了成年的责任和快乐,再根据第二段中的“As a result, kids needed to care for themselves sooner.”可知,因此,过去的孩子要更快地学会照顾自己,由此可知,过去的青少年独立性更强,故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据第二段中的“To figure out whats really going on,we should look at t
21、hese trends withlife history theory taken into consideration.”及“The two methods are adaptations to a particular cultural background”可知,为了弄清到底发生了什么,我们应该考虑到“生命史理论”来看待这些趋势,“快速生活法”和“慢速生活法”是对特定文化背景的适应,也就是说造成这种现象的原因是随着社会的发展,孩子们成长的文化背景变了,由此可知,文化的变化在青少年成长缓慢的趋势中起着至关重要的作用,故B项正确。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的“The key is
22、 to make sure that teens eventually get the opportunity to develop the skills they will need as adults: independence,along with social and decision making skills. For parents,this might mean pushing their teenagers out of the house more.”可知,关键是要确保青少年最终有机会发展他们成年后所需要的技能:独立性、社交能力和决策能力,对父母来说,这意味着把孩子们更多地
23、赶出家门,由此可知,作者建议家长敦促孩子们积极参加社会活动以学习这些技能,故C项正确。【4题详解】主旨大意题。第一段Teens are now less likely to do part time jobs,drink alcohol or go out without their parents than their counterpart 10 or 20 years ago.This generation of teens is delaying the responsibilities and pleasures of adulthood.(与十年或二十年前的同龄人相比,现在的青少年
24、不太可能在没有父母陪伴的情况下做兼职、喝酒或外出。这一代青少年正在推迟成人的责任和乐趣。)是全文的主题句,结合全文内容可知,作者首先介绍了当今青少年成长变得缓慢这一社会现象,紧接着分析了造成这种现象的原因,最后又陈述了这种趋势的利弊,总的来说,文章紧紧围绕着“当今青少年为何不急于长大”这一问题展开讨论,故C项正确。BPeople who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds.Its possible that being full of vim and vigor helps the body fight i
25、llnesses,say the researchers from Carnegie Mellon University(CMC)in Pittsburgh.We need to take more seriously the possibility that a positive emotional style is a major player in disease risk,says psychologist Sheldon Cohen,the studys lead researcher.In a previous study,Cohen and his colleagues foun
26、d that people who tended to be cheerful and lively were least likely to develop sniffles,coughs and other cold symptoms.People who showed positive feelings were also less likely to mention symptoms to their doctors,even when medical tests detected those symptoms.Those findings were interesting,but t
27、hey didnt prove that a persons attitude affects whether he or she gets sick.Instead,it was still possible that a persons underlying personality is what matters.Evidence suggests,for instance,that certain people are naturally more likely to be outgoing and optimistic,with high self-esteem and a sense
28、 of control over life.This would mean that who we are,not how we feel,ultimately decides our chances of catching colds.To figure out which mattered more,personality or emotions,the researchers interviewed 193 healthy adults.The researchers talked to each person over the phone every evening for 2 wee
29、ks. They told the researchers about the positive and negative feelings they had experienced that day.The results showed that everyone in the study was equally likely to get infected.Their symptoms,however,differed depending on the types of emotions that they had reported over the previous fortnight.
30、Among those who reported good moods and had been infected with the flu virus,for example, 28 percent developed coughs and stuffy noses.On the other hand,those symptoms struck 41 percent of people who had been less positive.Scientists argue about whether negative emotions or positive emotions have a
31、stronger effect on how healthy we are.For now,it cant hurt to look on the bright side more often than not!5. What is the text mainly about?A. How to get rid of colds.B. Attitude determines life.C. Smiles turn away colds.D. Different opinions about colds.6. The phrasefull of vim and vigorunderlined i
32、n Paragraph 1 probably meansA. ignorantB. well-informedC. energeticD. passive7. According to the finding,a leading factor of catching colds should be ones.A. healthB. personalityC. qualityD. mood8. By saying the last paragraph,the writer intends to suggestA. the saying-every coin has two sidesB. pos
33、itive emotions are as good as negative emotionsC. it is not necessarily good for you if you always look at problems positivelyD. it will be good for your health to always keep up an optimistic state of mind【答案】5. C 6. C 7. B 8. D【解析】本文是一篇说明文。CMU大学的研究人员经研究表明快乐放松的人们更不容易患感冒,他们与旁人比较起来很少会有咳嗽、鼻塞等感冒症状。研究人员
34、指出这可能是因为人们内在的性格影响着身体健康状况,并且建议人们为了健康要保持积极乐观的心情。【5题详解】主旨大意题。本文是一篇科学研究类短文,文章开头提出中心“People who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds.(心情愉快放松的人不太可能患感冒。) ”,然后在下文进行详细讲述,所以文章主要是关于快乐能够抵抗感冒。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据文章首句“People who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds(
35、心情愉快放松的人不太可能患感冒。)”和helps the body fight illnesses帮助身体抵抗疾病,可知文章主要介绍快乐、积极的情绪对健康的作用,由此推测full of vim and vigor指“精力充沛,积极乐观”。故选C。【7题详解】细节理解题。根据第四段“Instead,it was still possible that a persons underlying personality is what matters.” 相反,一个人潜在的人的性格仍然起着很重要的作用。可知人的性格是人们是否容易患感冒的主要因素。故选B。【8题详解】推理判断题。在文章末段作者给出了一
36、些数字来证明积极乐观的心态对感冒的影响,而且最后提出“it cant hurt to look on the bright side more often than not!(经常看到光明的一面并没有坏处!) ”,由此判断作者的目的是要建议人们为了健康的缘故要保持愉悦的心情。故选D。CCreativity is the ability to generate novel,useful ideas and innovation is the successful application of those ideas.With this in mind,it is easy to think th
37、at technology has made us more creative:the digital revolution(改革)has clearly produced a large number of innovative products and services.However,it would be naive(幼稚的)to imply that these activities are truly indicative of creativity,even if quantity does eventually lead to quality.For instance,the
38、probability of taking a great photograph does increase when there are millions of Instagram pictures taken every day,and when 500 million tweets are generated(严生)daily,it is highly probable that one or two will be funny.Yet,much of the content people generate is unimportant and unoriginal.Before the
39、 Internet it would have stayed in the minds of their authors,but our thoughts can now be broadcasted to the. world as if they were worthy creations.The only thing that appears to have increased,rather greatly,is peoples self-perceived(自认为的)creativity.From the use of emoji(表情符号)instead of words,to th
40、e use of pre-determined functions to express our views-liking,sharing and disliking,these new forms human interaction promote efficient-but lazy-behaviors so that we can devote more time to consuming more content.Although user-generated content has been growing rapidly in the past decade,much of it
41、is noise and the result is that valuable and trustworthy information is now harder to find.In an age of information glut(过剩),everything is freely available but knowledge is hard to gain.This paradox highlights the importance of theless is morephilosophy of life.Curiosity evolved to make sense of the
42、 world and help us master our environments.Our ancestors must have benefited from taking on as much information from their surroundings as they could paying attention to everything and turning into the learning machine.Yet in an age of information glut,the curious mind is forced to ignore as much of
43、 the available data as it can,in order to consume only what is valuable.9. Why are the examples of great pictures and funny tweets mentioned in Paragraph 2?A. To show quantity will lead to quality.B. To explain creativity is something impressive.C. To show technology hasnt made us more creative.D. T
44、o explain innovative products come from creativity.10. What does the author think of the new forms of human interaction?A. They are worthy creations.B. They kill peoples creativity actually.C. They prevent effective communication.D. They help people consume more useful content.11. Which of the follo
45、wing explains the underlined partThis paradoxin the last but one paragraph?A. There re more resources for knowledge but few people are willing to use them.B. Too much information has generated material wealth but not spiritual wealth.C. We live in an age of information explosion but we find it diffi
46、cult to get knowledge.D. Many people stick to theless is morephilosophy with large amounts of information at hand.12. Which of the following statements about user-generated content does the author most probably agree with?A. Much of it is original information about the real world:B. It is the fruit
47、of our ancestors mastering our environments.C. It gives the public quick and easy access to the required information.D. It presents us with the challenge of telling valuable information from worthless content.【答案】9. C 10. B 11. C 12. D【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要讨论了新的技术到底有没有使我们更有创造性?事实上,恰好就是现代的技术使人们变得懒惰,不再
48、有创造性了。【9题详解】推理判断题。根据第二段开头句However, it would be naive(幼稚)to imply that these activities are truly indicative of creativity, even if quantity does eventually lead to quality.(然而,暗示这些活动是真正的创造力的象征那就太天真了,即使数量最终会导致质量。)意思就是“这是不能表明技术使我们更有创造性的。”接下来就举例说明该观点。由此判断出该例子就是为了表明技术没能使我们更有创造性。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段the
49、se new forms human interaction promote efficient-but lazy-behaviors so that we can devote more time to consuming more content.(这些新形式的人类互动促进了高效但懒惰的行为,以便于我们就可以投入更多的时间去了解更多的内容。)可知,这种新形式的人类互动让人懒惰,只是获取更多东西,而实际上让人不愿独立思考,由此可推断出,它使人们没有了创造性。故选B。【11题详解】词义猜测题。根据倒数第二段In an age of information glut(过剩),everything
50、 is freely available but knowledge is hard to gain.(在这个信息过剩的年代,一切都可以自由获得,但是知识却很难获得。),可知下文中的This paradox指的就是上文内容,即此句内容:我们生活在一个信息爆炸的时代,但我们发现很难获得知识。然后下文接前着解释This paradox(这一悖论)强调“少就是多”的人生哲学的重要性。故选C。【12题详解】推理判断题。根据倒数第二段Although user-generated content has been growing rapidly in the past decade, much of i
51、t is noise and the result is that valuable and trustworthy information is now harder to find.(虽然用户创造的内容在过去十年中迅速增长,但其中大部分是噪音,其结果是,有价值和值得信赖的信息现在更难找到。)可知,因为有价值和值得信赖的信息现在更难找到,所以它给我们带来了从毫无价值的内容中分辨出有价值的信息的挑战。从而可以推断出作者是同意该观点的。故选D。【点睛】推理判断题不仅要求我们读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭
52、示文章的深层涵义。任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分推论的前提,从中推测出未知部分推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。本文的3个推理判断题就是很好的例子。根据倒数第二段Although user-generated content has been growing rapidly in the past decade, much of it is noise and the result is that valuab
53、le and trustworthy information is now harder to find.(虽然用户创造的内容在过去十年中迅速增长,但其中大部分是噪音,其结果是,有价值和值得信赖的信息现在更难找到。)可知,因为有价值和值得信赖的信息现在更难找到,所以它给我们带来了从毫无价值的内容中分辨出有价值的信息的挑战。从而可以推断出作者是同意该观点的。故选D。三、七选五阅读填空(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being organized is an important skill for sch
54、ool and life. When youre well organized, you can stay focused, instead of spending time hunting things down_13_For schoolwork, it means having one notebook or place where you store all your assignment, so you know what you have to do and when. Keeping all your school work neat and in a specific plac
55、e-these are the main parts of organization.For home stuff, being organized means having a place to put your things and putting them back as you go._14_It means keeping your schoolbag, your shoes, and your clean underwear in the same places so you always know where to find them.Planning is part of be
56、ing organized, too. _15_Calendars, lists, and schedules can help you plan. You can buy or draw a calendar and keep it near your workplace. Making a schedule or “to-do” list for yourself is a good idea. Looking at your list helps you keep track of what you need to do. _16_Check off things when youve
57、done them. Use your list to help you decide which thing is the most important to work on first._17_But once youre organized, it feels great. The less time you spend hunting around for things or panicking about homework, the more time you have for better things, like reading a good book or playing. A
58、. Planning means deciding what you will do and when you will do it.B. First, you should get your schoolwork organized.C. Add new things as you get assignments.D. You will benefit a lot from a good habit.E. What does it mean to be organized?F. It takes some extra efforts to organize yourself and your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
