江西省宜春市上高二中2020届高三下学期质量检测(五)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省宜春市上高二中2020届高三下学期质量检测五英语试题 WORD版含解析 江西省 宜春市 上高二中 2020 届高三 下学 质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、上高二中2020届高三下学期质量检测(五)英语试题本试卷总分150分,考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers talking about?A. Having a birthday party.B. Doing some exercise.C. Getting Lydia a gift.2. W
2、hat is the woman going to do?A Help the man.B. Take a bus.C. Get a camera.3. What does the woman suggest the man do?A. Tell Kates to stop.B. Call Kates friends.C. Stay away from Kate.4. Where does the conversation probably take place?A In a wine shop.B. In a supermarket.C. In a restaurant.5. What do
3、es the woman mean?A. Keep the window closed.B. Go out for fresh air.C. Turn on the fan.第二节(共15小题;每小题L 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the man going to do this summer?A. Teach a
4、 courseB. Repair his house.C. Work at a hotel.7. How will the man use the money?A. To hire a gardener.B. To buy books.C. To pay for a boat trip听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the probable relationship between the speakers?A. SchoolmatesB. ColleaguesC. Roommates.9. What does Frank plan to do right after gr
5、aduation?A. Work as a programmer.B. Travel around the world.C. Start his own business.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the woman make the call?A. To book a hotel roomB, To ask about the room service.C. To make changers to a reservation.11. When will the woman arrive at the hotel?A. On September 15B. On
6、 September 16C. On September 23.12. How much will the woman pay for her room per night?A, $ 179B. $199C. $219听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the womans plan for Saturday?A. Going shoppingB. Going campingC. Going boating.14. Where will the woman stay in Keswick?A. In a country inn. B. In a five-star hot
7、el. C. In her aunts home.15. What will Gordon do over the weekend?A. Visit his friends. B. Watch DVDs. C. Join the woman.16. What does the woman think of Gordons coming weekend?A. Relaxed. B. Boring. C. Busy.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is Wang Ming?A. A student B. An employer C. An engineer18. What do
8、es the speaker say about the college job market this year?A. Its unpredictable B. Its quite stable C. Its not optimistic19. What percentage of student job seekers have found a job by now?A. 20% B. 22% C. 50%20. Why are engineering graduates more likely to accept a job?A. They need more work experien
9、ce.B. The salary is usually good.C. Their choice is limited.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATHE SESSIONSTRAVEL WRITINGWhether youre trying to impress an editor, get yourself noticed or start a career as a writer, our sessions will give you all the help and
10、 advice you need to make your words count.Well also be discussing the future of travel writing in this ever-changing digital world.One-on-one sessionsAre you looking for tailored feedback on your work? If so, we have a limited number of one-on-one sessions with leading travel writers that will focus
11、 on your style, tone and narrative direction. Our partner, Olympus, will also be on hand to give you expert advice on getting the most use of their cameras. For more details on how to book, go online.PHOTOGRAPHYDon,t miss your chance to get tips straight from the top as our team of photographers and
12、 designers share their expertise. Well cover everything from wildlife and landscapes to planning the perfect shoot and adapting to your environment when talking photos.WHEN6, October 10:00-18:00WHEREUniversity of WestminsterMarylebone Road, LondonNW15LSTICKETS50 or two for 901. What should you do if
13、 you want to turn to Olympus for help?A. Attend photography sessions.B. Book one-on-one service.C. Land a job as a writer or an editor.D. Go to University of Westminster.2. How much should you pay for two tickets?A. 90.B. 110.C. 140.D. 180.3. Whats the purpose of the text?A. To advertise a magazine.
14、B. To provide part-time jobs.C. To promote some classes.D. To exchange experience.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章是一篇关于旅游写作和摄影课程广告,介绍了时间、地点和票价等信息。【1题详解】细节理解题。根据One-on-one sessions部分中Our partner, Olympus, will also be on hand to give you expert advice on getting the most use of their cameras.可知我们的合作伙
15、伴Olympus也会为您提供专业建议,让您充分利用他们的相机。由此可知,如果你想向Olympus寻求帮助,你应该预订一对一服务。故选B。【2题详解】细节理解题。根据TICKETS部分中50 or two for 90可知一张50英镑,或者两张90英镑。由此可知,两张票需要90英镑。故选A。【3题详解】推理判断题。根据文章是一篇关于旅游写作和摄影课程的广告,介绍了时间、地点和票价等信息,由此可推知,这篇文章的目的是推广一些课程。故选C。BI was 16 years old the day I skipped school for the first time. It was easily do
16、ne: Both my parents left for work before my school bus arrived on weekdays, so when it showed up at my house on that cold winter morning, I simply did not get on. The perfect crime!And what did I do with myself on that glorious stolen day, with no adult in charge and no limits on my activities? Did
17、I get high? Hit the mall for a shoplifting extravaganza (狂欢)?Nope. I built a warm fire in the wood stove, prepared a bowl of popcorn, grabbed a blanket, and read. I was thrilled and transported by a bookit was Hemingways The Sun Also Risesand I just needed to be alone with it for a little while. I a
18、ched to know what would happen to Jake Barnes and Lady Brett Ashley and Robert Cohn. I couldnt bear the thought of sitting in a classroom taking another biology exam when I could be traveling through Spain in the 1920s with a bunch of expatriates (异乡客).I spent that day lost in words. Time fell away,
19、 as the room around me turned to mist, and my roleas a daughter, sister, teenager, and studentin the world no longer had any meaning. I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved.Looking back on it now, I can see that some subtle
20、things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. Hemingways language was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to w
21、rite. Without realizing it, I was hot on the trail of my own fate. Writing now absorbs me the way reading once did and happiness is their generous side effect.4. Why did the author skip school on that day?A. Because her parents left home early.B. Because it was a cold winter morning.C. Because she w
22、as fascinated by a novel.D. Because she hated to take the biology exam.5. What did the author think is the source of true joy?A. Reading by the fire.B. Travelling in Spain.C. Breaking the regulations.D. Being occupied by ones passion.6. Which can best replace the underlined phrase “braiding itself i
23、nto” in the last paragraph?A. Entering.B. Destroying.C. Mending.D. Blocking.7. What can we infer from the passage?A. I was tired of my real-life roles.B. I learnt how to write on the internet.C. Hemingway skipped school when he was young.D. Becoming a writer was my childhood dream.【答案】4. C 5. D 6. A
24、 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候被海明威的太阳也会升起吸引,从此沉浸于小说美妙的语言中。海明威的语言风格慢慢地影响着作者,引导她走上了文学之路。【4题详解】细节理解题。文章第一段的“I was 16 years old the day I skipped school for the first time.”第一次逃学的时候我16岁,以及文章第三段中“I was thrilled and transported by a bookand I just needed to be alone with it for a little while”一本书让我兴奋不已,我
25、需要独处一段时间。可知作者被一本小说吸引了。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved”我偶然发现了通往完美幸福的钥匙:我完全被我所爱的东西吸引。可知作者认为真正快乐的源泉是沉浸于自己所爱的东西中。故选D项。【6题详解】词义猜测题。根据上文“I can see that some subtle things were happening to my mind
26、and to my life while I was in that state of absorption.”我可以看到一些微妙的事情出现在我的头脑和我的生活中,而我正处于吸收它的状态中。以及下文“I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was hot on the trail of my o
27、wn fate.”我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子,一个良好而坚实的情节。换句话说,我在学习如何写作。没有意识到,我在追寻自己的命运。由上下文内容可以推断出海明威的语言风格在潜移默化之中影响了我对语言的感悟,可知,海明威的语言风格进入我的想象中,即影响了我,故选A 项。【7题详解】推理判断题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved”我偶然发现了通往完美幸福的钥匙:我完全被我所爱的东
28、西吸引。以及第五段“In other words, I was learning how to write.”换句话说,我正在学习如何写作。可推断作者童年的梦想是成为一名作家。故选D项。【点睛】细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,第1题,文章第一段的“I was 16 years old the day I skipped school
29、for the first time.”第一次逃学的时候我16岁,以及文章第三段中“I was thrilled and transported by a bookand I just needed to be alone with it for a little while”一本书让我兴奋不已,我需要独处一段时间。可知作者被一本小说吸引了。故选C项。CIn a world where nearly 6 million fingerprint records of government employees are stolen in one computer hack, and here mi
30、llions of people are victims of identity theft every year, the next step in cybersecurity may well be mapping your brain.Researchers at Binghamton University, State University of New York are working on a biometric system that records how your brain reacts to certain images. With a little more polis
31、hing, the scientists brainchild could become the way you get into a safe deposit box, your office or past scanners at the airport. It could replace the password for your online banking, your email or your social media accounts.The started their project by measuring the brain waves of 30 subjects, Th
32、e subjects were fitted with a cap that had 30 electrodes attached to it, and then shown various images and symbolscelebrity faces, words, pictures of foodon a computer screen in 200- millisecond bursts. The brains reaction was recorded.The idea is that every time a person needs to use a “password”,
33、he or she goes through the same procedure, and the results are matched with their first-time reaction. If the “brainprint” is compromisedlike what happened with the fingerprint recordsthen the system is merely reset by running another set of images and collecting a different set of brain waves. “Eve
34、n if that was stolen, you could just cancel it and record one to something else”, says professor Laszlo.Laszlo and her team have shown that their system can be 100 percent accurate. So one of the more difficult parts of making the system practical already has been overcome. Now theyre spending much
35、time recording accurate brainprints with as few as three electrodes, which could make recording in the future as easy as wearing a pair of special glasses. Theyre also working with cheaper material and methods to see if they can bring the cost down.8. What does the underlined word “brainchild” in Pa
36、ragraph 2 refer to?A. The brain function.B. The fingerprint record.C. The biometric system.D. The online password.9. Why were the images and symbols shown to the subjects?A. To create their brainprints.B. To check the brains reaction.C. To match brainprints with pictures.D. To connect brain waves to
37、 electrodes.10. What are the researchers doing with the program now?A. Making it user-friendly.B. Improving its accuracy.C. Recording more brainprints.D. Increasing the number of electrodes.11. Whichs the best the title of this passage?A. Brain wavesthe necessity of passwordsB. Biometric systermthe
38、hope of cybersecurityC. Brainprintthe future of passwordsD. Fingerpintthe challenge of cybersecurity【答案】8. C 9. A 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了在一次电脑黑客攻击中,近600万份政府雇员的指纹记录被盗,每年有数百万人成为身份盗窃的受害者,网络性安全的下一步很可能就是绘制你的大脑地图。文章主要介绍了一项生物识别技术“脑印”技术的开发过程和未来的方向。【8题详解】词义猜测题。根据上文Researchers at Binghamton University,
39、 State University of New York arc working on a biometric system that records how your brain reacts to certain images. 说纽约州立大学宾汉姆顿大学的研究人员正在研究一种生物识别系统,该系统可以记录大脑对特定图像的反应。由此可知划线词所在的句子With a little more polishing, the scientists brainchild could become the way you get into a safe deposit box, your office
40、 or past scanners at the airport.意思是再稍加打磨,科学家的生物识别系统就可以成为你进入保险箱、办公室或机场扫描仪的方式。由此可知,“brainchild”指的是“生物识别系统”。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段The subjects were fitted with a cap that had 30 electrodes attached to it, and then shown various images and symbolscelebrity faces, words, pictures of foodon a computer scr
41、een in 200-millisecond bursts. The brains reaction was recorded.可知受试者戴上一个有30个电极的帽子,然后在电脑屏幕上以20毫秒的速度显示出各种各样的图像和符号名人的脸、文字、食物的图片。大脑的反应被记录下来。由此可知,图像和符号被展示给受试者,是为了创造他们的脑印。故选 A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段Now, theyre spending much time recording accurate brainprints with as few as three electrodes, which could mak
42、e recording in the future as easy as wearing a pair of special glasses. Theyre also working with cheaper materials and different methods to see if they can bring the cost down.可知现在,他们只需要三个电极就可以记录下精确的脑印,这使得在未来记录起来就像戴上一副特殊的眼镜一样简单。他们也在使用更便宜的材料和不同的方法,看看是否能降低成本。可知现在,研究人员正在使这个程序更容易使用。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一
43、段In a world where nearly 6 million fingerprint records of government employees are stolen in one computer hack, and here millions of people are victims of identity theft every year, the next step in cybersecurity may well be mapping your brain.可知当今世界,在一次电脑黑客攻击中,近600万政府雇员的指纹记录被窃取,每年有数百万人成为身份盗窃的受害者,网络
44、安全的下一步很可能就是绘制你的大脑图谱。结合文章主要介绍了“脑印”技术的开发过程和未来的方向。由此可知,C选项“脑印密码的未来”最符合文章标题。故选C。DThe popular streaming service Netflix announced plans to exclude (排除) tobacco use from any of its new shows and movies that target younger audiences, specifically those below the age of 15. According to media reports, the d
45、ecision comes from pressure from Truth Initiative, a large non-profit organization aiming to get rid of tobacco and make its use “a thing of the past”.Smoking is a bad habit and no parents want their kids to start smoking. As such, excluding the vice (坏习惯) from television shows and movies young peop
46、le watch makes good sense. Ill acknowledge that Netflixs decision to exclude smoking is a good one but its a wildly inconsistent standard. What about other vices? For example, the use of bad language?As parents of three young boys, my wife and I are trying to expose our children to good things. We w
47、ant to encourage them to grow up to become responsible men who see the value and potential in every person. We want to see them avoid the landmines that so often entrap young people today.Sadly, typical television shows and movies contain material thats the exact opposite of that. Its often said tha
48、t companies only produce what people will consume and theres some truth in such a claim. But the organization I work for has long had an online site that helps parents know about whats in a movie, show or music album. We dont tell you whether you should watch or listen we simply let you know what it
49、s about and let you decide. Its our most popular site, attracting millions of visits each month.Netflix might be surprised how many new customers they would win if they started producing content that parents actually want instead of themes that regularly stand in opposition to the values of the mill
50、ions of moms and dads like me who want to see our kids accomplish more in life rather than simply avoiding the smoking habit.12. Why did Netflix plan to cut smoking from youth-targeted content?A. Because of appeals from parents.B. Because of the influence of media reports.C. Because of requests from
51、 young audiences.D. Because of pressure from a tobacco control organization.13. What are “the landmines” in Paragraph 3?A. Bad habits.B. Comfort zones.C. Unrealistic dreamsD. Improper friendships.14. What does the online site mentioned in Paragraph 4 do?A. It teaches parenting skills.B. It promotes
52、youth programs.C. It advertises movies and shows.D. It serves as an entertainment guide.15. What does the author think of Netflixs decision to exclude tobacco use?A. It is helpless.B. It is far from enough.C. It is against popular values.D. It is a warning to tobacco makers.【答案】12. D 13. A 14. D 15.
53、 B【解析】这是一篇新闻报道。广受欢迎的流媒体服务商Netflix宣布,计划在其针对年轻观众,特别是15岁以下观众的任何新节目和电影中排除烟草的使用。【12题详解】细节理解题。根据第一段According to media reports, the decision comes from pressure from Truth Initiative, a large non-profit organization aiming to get rid of tobacco and make its use “a thing of the past”.可知,据媒体报道,这一决定来自Truth In
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344315.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
