《金牌学案》2016秋英语北师大版必修5练习:第15单元过关检测 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 金牌学案 金牌学案2016秋英语北师大版必修5练习:第15单元过关检测 WORD版含答案 金牌 2016 英语 北师大 必修 练习 15 单元 过关 检测 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第15单元过关检测(时间:90分钟满分:120分).阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhat do you hear?Sounds all around you!You can hear the sound of traffic,the wind in the trees,a dog barking,your own breathing and lots of other things.But what is the sound?Sound happens when something vibrates(
2、振动)or shakes.We can make something vibrate by hitting it.Try this experiment.Put your ruler on your desk so that part of it sticks out(伸出)over the edge.Put your hand on the part of the ruler that is on the desk.Now pull the part that is sticking out over the edge down,and then let it go.The part you
3、 let go will vibrate.It will move up and down very quickly,and give out sound.The part of the ruler sticking out over the edge of the desk produced the sound.If you make that part longer,you will hear a lower sound.When you shorten it,you will hear a higher sound.Why does this happen?When you shorte
4、n the ruler,it will vibrate more quickly.When something vibrates more quickly it produces a higher sound.If you lengthen the ruler,it will vibrate more slowly.When something vibrates more slowly,it produces a lower sound.1.How does the sound happen?A.When something vibrates or shakes.B.When hitting
5、at something.C.When a ruler is put at the edge of the desk.D.A and B.答案:A提示:细节理解题。根据第二段第一句可知答案。2.We can hear a sound if we make the part of the ruler sticking out over the edge of the desk longer.A.higher B.lowerC.strongD.nice答案:B提示:细节理解题。根据第三段中“If you make that part longer,you will hear a lower sou
6、nd.When you shorten it,you will hear a higher sound.”可知答案。3.The underlined word “lengthen” in the passage means“”in Chinese.A.加长B.缩短C.敲击D.摇动答案:A提示:词义猜测题。根据前一句说明事物振动越快就发出越高的声音,故如果将尺子加长,则其振动越慢,发出的声音也就越低。故此处lengthen意思是“加长”。4.The best title of the passage is .A.An experimentB.A way of making soundC.Soun
7、ds are bad for usD.Sounds答案:D提示:主旨大意题。文章通篇介绍了“声音”,故用D项作为标题具有很强的概括性。B(导学号52040058)(2015全国课标)More students than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university.It used to be called the “year off” between school and university.The gap-year phenomenon originated(起源) with the months lef
8、t over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the Univers
9、ity and College Admissions Service(UCAS).That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and comp
10、lete,their chosen course.Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said.But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardship young people are being forced into earning money b
11、efore finishing their education.“New students are now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are force
12、d to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,” he said.5.What do we learn about the gap year from the text?A.It is flexible in length.B.It is a time for relaxation.C.It is increasingly popular.D.It is required by universities.答案:C提示:细节理解题。由第一段的第一句“More students
13、than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university.”以及第三段第一句“That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.”可推知,间隔年比以前流行。故选C项。6.According to Tony Higgins,students taking a gap year .A.are better prepared for college studiesB.know a lot more about the
14、ir future jobsC.are more likely to leave university in debtD.have a better chance to enter top universities答案:A提示:推理判断题。由第三段托尼希金斯所说的话“.Students who take a gap year are often more mature and responsible.”可推知,他认为选择间隔一年上大学的学生更成熟、更有责任心。这样他们能更好地为大学学习做好准备。7.How does Owain James feel about the gap-year phe
15、nomenon?A.Hes puzzled.B.Hes worried.C.Hes surprised.D.Hes annoyed.答案:B提示:细节理解题。由第四段中的“hardship”“in debt”可知,欧文詹姆斯对选择间隔一年上大学的现象并不感到高兴,即感到担忧。故推知答案为B项。8.What would most students do on their vacation according to NUS statistics?A.Attend additional courses.B.Make plans for the new term.C.Earn money for th
16、eir education.D.Prepare for their graduate studies.答案:C提示:细节理解题。由最后一段欧文詹姆斯所说的话“.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods.”可推知,根据NUS的研究,大多数学生在假期打工为自己挣学费。故选C项。C(导学号52040059)The trouble with school is that
17、you cant choose the people you get to see every day.If youre unlucky enough to be stuck with classmates who dont really “get” you,youve just got to try to make the best of it.But that doesnt mean you need to “fit in”,or at least in the way that people think.If you try to transform yourself into a cl
18、one of everyone else,it wont help you make friends.Itll just make you feel like a fake.You also shouldnt shut down or refuse to be friends with everyone who doesnt like you.If you do that,youll just make yourself miserable.Instead,youve got to work on being comfortable and confident with whom you ar
19、e while ignoring all the haters.Keep on speaking up,asking questions and getting to know people better.If you send out positive energy,then people will generally send some back to you.If you feel like youre doing all that but still not getting anywhere,then dont give up.Just expand your circle.Get a
20、 part-time job at a cool-looking place,join an after-school art class or youth groupdo whatever it takes to find a couple of like-minded people to connect with.A fun book called Uncool,by Erin Elisabeth Conley,has some tips for folks like you who want to stay positive at school while being true to y
21、our personality:Be kind to your fellow misfits.Throw caution to the wind.Take chances with fashion,hobbies,hopes and dreams.Dont be afraid to look strange.Have patience with people who are different from you.Dont change just because someone else thinks you should.Know that even though you may be a m
22、isfit,theres always some place where you will be welcome in the world.9.This passage was written mainly for .A.studentsB.teachersC.doctorsD.scientists答案:A提示:推理判断题。 根据第一段中的“The trouble with school is that you cant choose the people you get to see every day.”及全文内容可推断,本文主要是为学生写的。10.According to the aut
23、hor,what should you do if you meet people who dont appreciate you?A.Ask someone else for help.B.Try your best to fit in with them.C.Ignore their different opinions.D.Show positive attitude toward them.答案:D提示:细节理解题。根据第三段中的“If you send out positive energy,then people will generally send some back to y
24、ou.”可知答案。11.The author agrees that you should take part in more activities in order to .A.find a better place to make friendsB.get to know more friendly peopleC.get more chances of making friendsD.lay a better foundation for your future job答案:C提示:推理判断题。根据第四段中的“.do whatever it takes to find a couple
25、of like-minded people to connect with.”可知答案。12.In the book Uncool,Erin Elisabeth Conley thinks you should .A.always be kind to your friendsB.tolerate others mistakesC.help improve characters of othersD.keep your own personality答案:D提示:推理判断题。根据“Dont change just because someone else thinks you should.”
26、可推断出答案:。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(导学号52040060)Tips on how to save moneyIts important for you teenagers to know how to save money.You know that the money you save can be for rainy days and be used to pay through your college education.If you think its a difficult
27、 task and dont know how to do it,please do as the following.13My dad always tells me that if one doesnt respect money,it will never respect you.Hence,its important that you keep a record of your daily expenses.Make it a habit to write down all that you have spent.And when you find out the total expe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345263.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
