江苏省如皋中学2019-2020学年高一英语下学期教学质量调研试题(一)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 如皋 中学 2019 2020 学年 英语 下学 教学质量 调研 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省如皋中学2019-2020学年高一英语下学期教学质量调研试题(一)(含解析)(满分150分 时间120分钟)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一部分 听力(共20题 30分 每题1.5分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When was the woman born?A. In 1984. B. In 1982. C
2、. In 1980.2. What are the speakers probably doing?A. Looking for Johns new apartment.B. Visiting Johns old house.C. Helping John move house.3. Why does the woman refuse to go to the beach?A. Its hot there. B. She cant swim. C. She isnt free.4. What are the speakers talking about?A. A news report. B.
3、 A driving test. C. A car accident.5. What does the man mean?A. He doesnt have a computer.B. He doesnt know how much a new computer costs.C. He thinks the price of the new computer is reasonable.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题
4、5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where was the woman when the theft happened?A. At home. B. On her way home. C. On her way to the bank.7. What did the theft look like?A. He wore blue trousers. B. He was short and thin. C. He had medium-length hair.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the w
5、oman think of buying a mountain bike?A. Unnecessary. B. Useful. C. Reasonable.9. What will the man do next?A. Buy a mountain bike.B. Have his old bike repaired.C. Ask somebody else for money.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the speakers?A. Master and servant. B. Boss an
6、d clerk. C. Husband and wife.11. What is the woman complaining about?A. Her work. B. Her salary. C. Her life.12. What will the man probably do in the near future?A. Help the woman.B. Let the woman have a rest.C. Have the woman work as usual.听第9段材料,回答第13至16题。13. What can we learn from the conversatio
7、n?A. People will enjoy guitar music at the party.B. About 18 people are coming to the party.C. People will enjoy some apple pie at the party.14. Why will the woman hold a party?A. To celebrate Joans birthday.B. To celebrate Emmas birthday.C. To celebrate Emmas entering the college.15. What present h
8、as the woman bought?A. A camera. B. A football. C. A video.16. When will people probably arrive?A. At about 8:00. B. At about 8:30. C. At about 9:30.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many bedrooms does the speaker need?A. Four. B. Three. C. Two.18. What is very important to the speaker?A. A nice view. B. A
9、big kitchen. C. A school nearby.19. How does the speaker usually travel?A. She walks.B. She drives a car.C. She uses public transportation.20. What do we know about the speaker?A. She is married.B. She uses the Internet a lot.C. She likes to cook at home.第二部分 阅读(共20题 满分50分 每题2.5分)第一节 阅读理解(37.5分)阅读下列
10、短文,并从后面的ABCD选项中选出刻意回答问题的最佳选项。AWhat will the schools of the future look like? With the introduction of 5G technology, were starting to find out.The answer is smart campuses, with high-tech features to help students learn more effectively and safely. They also bring convenience to teachers and adminis
11、trators (管理者).The University of British Columbia has what is believed to be Canadas first 5G-powered smart campus, according to The Star newspaper. The school has partnered with tech company Rogers Communications to install (安装) a massive 5G network on its campus. Researchers at the school can use t
12、he network to test real-time 5G applications, as well as access a data storage facility (设施) similar to “cloud” storage, the newspaper noted.US tech company Amazon is also looking to get into the smart campus arena (舞台). Alexa, the companys voice-activated (声控) smart assistant, is being aimed at tea
13、chers. They may help to run classes more efficiently, says Amazon. For example, if a teacher has to teach different classes in different rooms, Alexa can remember the teachers preferences, such as whether or not they need to use a projector (投影仪).Smart technology can also be used to keep students an
14、d teachers safe. At the Global Indian International School in Singapore, CNET reports that facial recognition scanners (扫描器) allow teachers to automatically lock or unlock classroom doors, while students can store their textbooks in smart lockers linked to their student ID cards.People often describ
15、e college campuses as “mini-cities”. After all, they have their own on-campus infrastructure (基础设施), including transport links, roads, shops, restaurants even police. And just like the smart cities being designed around the world, many college campuses are adopting smart technology. The University o
16、f Michigan in the US, for example, has its own self-driving shuttle (班车) system, allowing students to go from classroom to classroom in a safe and efficient manner.Unlike cities, universities are seen as a particularly good testing ground for smart technology because many of them have sole (单一的) con
17、trol over their property (财产). “Cities are so big, and there are so many players and stakeholders (利益相关者), it can be difficult. But many universities around the world have control over their estates (房产). They own all their buildings so they can become like a living lab,” said Gemmy Ginty, a designe
18、r working on a smart campus development strategy for the University of Glasgow, UK, in a news report by the Guardian.1. How is the text mainly developed?A. By giving examples.B. By making comparisons.C. By following the order of time.D. By explaining causes and effects.2. What can we learn about Ale
19、xa from the text?A. It offers free “cloud” storage to its users.B. It is used to test real-time 5G applications.C. It can help improve classroom efficiency.D. It can help monitor students class performances.3. Why are universities seen as a good testing grounds for smart technology, according to the
20、 text?A. Smart technology benefits students the most.B. Universities are full of laboratories and researchers.C. Sole control over their properties makes it easier to test new techD. There are many players and stakeholders on university campuses.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】这是一篇说明文。文章主要通过实例讲述了未来学校的模样。【1题详解
21、】推理判断题。根据文章的结构为总分结构,文章第一段提出主题“What will the schools of the future look like? With the introduction of 5G technology, were starting to find out.”,其他段落分别用“The University of British Columbia”;“US tech company Amazon”;“The University of Michigan in the US”等学校或公司举例说明了未来学校的模样。因此可以推知,文章是用举例的方式展开主题的。故选A项。【2
22、题详解】细节理解题。根据文章第四段内容“They may help to run classes more efficiently, says Amazon. For example, if a teacher has to teach different classes in different rooms, Alexa can remember the teachers preferences, such as whether or not they need to use a projector.( 它们可能有助于更有效地进行上课,Amazon说。例如,如果老师要在不同的教室里教不同的课
23、,Alexa可以记住老师的偏好,比如他们是否需要使用投影仪。)”可知,Alexa可以提高课堂效率。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文章末尾段内容“Unlike cities, universities are seen as a particularly good testing ground for smart technology because many of them have sole control over their property.( 与城市不同,大学被视为智能技术特别好的试验场,因为许多大学对自己的财产拥有唯一控制权。)”及后文内容“Cities are so bi
24、g, and there are so many players and stakeholders, it can be difficult. But many universities around the world have control over their estates . They own all their buildings so they can become like a living lab( 城市这么大,有这么多的参与者和利益相关者,这可能很困难。但世界各地的许多大学都控制着自己的领地。他们拥有所有的建筑所以它们可以变成一个活实验室)”可推知大学之所以会被视为智能技
25、术特别好的试验场是因为其对自己财产的唯一控制权会使实验项目开展起来更容易。故选C项。BIts a land where winter darkness is long, and summers bring continuous sunlight.However, people are very happy in Finland, despite the countrys natural challenges. Last month, the nation was named the happiest on Earth, according to the 2018 World Happiness
26、 Report released by the UN Sustainable Development Solutions Network.The Finns certainly have a high range of happiness, Eric Weiner wrote in his 2008 book The Geography of Bliss.Theres a stereotype (刻板印象) that Finns are introverted (内向的) and shy, because they often stay silent. But in fact, “for Fi
27、nns, it is extremely rude to interrupt someone. This leads to us making pauses or taking our time to talk”, Krista Huhtala-jenks, a senior officer at Finlands Ministry of Transport and Communications, explained to CNN.Perhaps Finlands love for heavy metal music and tango reveals the countrys true pe
28、rsonality, however. Indeed, young Finns love heavy metal, while tango remains a huge part of Finnish culture for the older generation. The passionate dance started in Argentina, but its Finland that became the tango capital of the world. Every July, the Finnish town of Seinajoki draws thousands of p
29、eople from all over the world to a four-day tango festival. During the festival, a tango king and queen are chosen.Another trademark (特征) of Finnish culture is the sauna (桑拿). According to CNN, the nation has about 3.5 million saunas roughly one for every 1.6 people. And 99 percent of Finns take at
30、least one sauna a week, BBC News reported.In Finns eyes, saunas are closely related to well-being. For example, if a person gets sick, he or she will take a sauna. Many women also prefer to give birth in a sauna, because “the walls of traditional smoke saunas were lined with naturally bacteria-resis
31、tant soot (抑菌的煤烟灰), making them the cleanest room in the house”, BBC News noted.Medical benefits aside, the sauna is also seen as a place to collect your thoughts. “Sauna is for your mind. It really helps you to calm down in a modern society where it is never quiet,” Jarmo Lehtola from the Finnish S
32、auna Society, told BBC News. “If somebody wants to understand what it is to be a Finn, they have to understand what a sauna is. If you do not experience sauna, you do not experience Finland.”4. According to Huhtala-jenks, why do Finns often remain silent?A. They are too introverted to talk.B. They p
33、refer to take time to think.C. They have plenty of time for conversation.D. They believe its impolite to interrupt others.5. How does the author show the saunas popularity in Finland?A. By giving examples.B. By raising questions.C. By presenting data.D. By making a comparison.6. How do Finns believe
34、 saunas benefit people?A. They help people to recover from cancer.B. They can reduce the pain of giving birth.C. They help people keep a peaceful mind.D. Theyre a good place to look for inspiration.7. Whats the authors main purpose in writing the article?A. To explore the interesting history of Finl
35、and.B. To introduce some aspects of Finnish culture.C. To study Finns true personality.D. To show Finlandss love for saunas.【答案】4. D 5. C 6. C 7. B【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了这个国家被评为世界上最幸福的国家芬兰的人文特色,包括人们经常保持沉默的原因,芬兰对重金属音乐和探戈的热爱以及芬兰桑拿,【4题详解】细节理解题。根据文章第四段内容:But in fact, “for Finns, it is extremely rude to int
36、errupt someone. This leads to us making pauses or taking our time to talk”, Krista Huhtala-jenks, a senior officer at Finlands Ministry of Transport and Communications, explained to CNN.( 但事实上,“对芬兰人来说,打断别人是非常不礼貌的。这就导致我们需要暂停或花时间交谈”,芬兰交通和通讯部的高级官员Krista Huhtala-jenks向CNN解释道。)可知,芬兰人经常保持沉默是因为在他们看来打断别人是不礼
37、貌的行为。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据文章第六段内容“Another trademark of Finnish culture is the sauna. According to CNN, the nation has about 3.5 million saunasroughly one for every 1.6 people. And 99 percent of Finns take at least one sauna a week, BBC News reported.( 芬兰文化的另一个标志是桑拿。据美国有线电视新闻网报道,美国约有350万个桑拿房,大约每1.6个人就有
38、一个。据英国广播公司报道,99%的芬兰人每周至少洗一次桑拿。)”由此判断出,在讲述芬兰桑拿普及性时作者使用了数据举例的方式。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章末尾段内容“Medical benefits aside, the sauna is also seen as a place to collect your thoughts. ( 除了医疗方面的好处,桑拿也被视为一个积聚思想的地方。)”可知,在芬兰人看来,桑拿房是积聚思想的好地方,可以寻找灵感。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据文章的主要内容为讲述了这个国家被评为世界上最幸福的国家芬兰的人文特色,包括人们经常保持沉默的原因
39、,芬兰对重金属音乐和探戈的热爱以及芬兰桑拿,因此可以推知,本文的写作目的是在介绍芬兰文化的一些方面。故选B项。CUS cosmologist (宇宙学家) Carl Sagan once said: “Across the sea of space, the stars are other suns.”For centuries, human beings have dreamed of traveling into space, orbiting (围绕运行) our little blue planet, and appreciating incredible views of sunri
40、ses and sunsets. And soon, it seems that our dream will finally come true, as US startup Orion Span announced on April 6 that it planned to launch the first hotel in space in 2021. It will be ready to welcome guests the following year.The space hotel, Aurora Station, will orbit 320 kilometers above
41、Earth, circling it every 90 minutes. Its capable of housing two crew members and four guests. The crew members will likely be former NASA astronauts who worked on the International Space Station. However, theres a catch: Each guest must pay at least $9.5 million (60 million yuan) for a 12-day stay a
42、t the hotel.Once aboard the Aurora Station, guests will find many exciting things to do. According to Orion Span, guests can enjoy the excitement of zero-gravity as they fly throughout the space hotel. They can watch 16 sunrises and sunsets every day and view the northern and southern auroras (极光) t
43、hrough the many windows. They can take part in research experiments like growing food, and even take it home as a souvenir. And they can stay in touch with their families and friends via a high-speed internet connection.But most importantly, the trip will offer a real sense of what its like to live
44、in space. “The premise (前提) of Aurora Station is for guests to live, feel, and breathe what its like to be an astronaut,” Frank Bunger, founder of Orion Span, told the Robb Report. “The food and drinks are freeze-dried products. Its not going to be five-star dining Fire and gas dont work the same wa
45、y in space as they do on Earth.”To better prepare guests for space travel, the company will require a health screening and provide a three-month training program that helps guests understand basic spaceflight, orbital mechanics (轨道力学) and life in the pressurized environment of space.Some may have do
46、ubts about the project, but the company even has plans to turn part of Aurora Station into private apartments. “Future Aurora owners can live in, visit, or sublease (转租) their space apartment,” Bunger said in a news release. “This is an exciting frontier (待开发的领域) and Orion Span is proud to pave the
47、way.”8. What can we learn about Aurora Station?A. It will be open to guests in 2021.B. It can only serve four guests at a time.C. It costs every guest $9.5 million a week.D. It will invite NASA to train the guests.9. What can guests do on Aurora Station?A. View beautiful auroras.B. Fly outside the s
48、pace hotel.C. Buy various souvenirs.D. Enjoy five-star meals.10. According to Bunger, what is the main purpose of Aurora Station?A. To help people learn more about space.B. To offer comfortable space travel experiences.C. To provide real experiences of living in space.D. To prepare people for future
49、 space exploration.11. What can be inferred about Aurora Station from the last two paragraphs?A. Its ready for guests to book their first trip.B. Few people are optimistic about its future.C. Its guests must have a basic knowledge of space travel.D. Private apartments are the most popular choice amo
50、ng its guests.【答案】8. B 9. A 10. C 11. C【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了一项太空旅行项目:Aurora Station-极光站。【8题详解】细节理解题。根据文章第三段内容“Its capable of housing two crew members and four guests.”可知它可以容纳两名机组人员和四名客人。因此选项B“It can only serve four guests at a time.( 它一次只能招待四位客人。)”论述正确。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段内容“They can watch 16 sun
51、rises and sunsets every day and view the northern and southern auroras through the many windows.”可知他们可以通过许多窗户可以看到南北极光。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据文章第五段内容:“The premise of Aurora Station is for guests to live, feel, and breathe what its like to be an astronaut,” Frank Bunger, founder of Orion Span, told the R
52、obb Report. “The food and drinks are freeze-dried products.”(猎户座公司创始人弗兰克邦格在接受罗柏报告采访时表示:“极光空间站的宗旨是让游客体验宇航员的生活、感受和呼吸。”“食品和饮料都是冷冻干燥的产品。”)可知极光空间站里的生活方式从呼吸方式到饮食方式都与宇航员一样,可推知该项目的目的是让游客体验真正的太空生活。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段内容“To better prepare guests for space travel, the company will require a health scree
53、ning and provide a three-month training program that helps guests understand basic spaceflight, orbital mechanics and life in the pressurized environment of space.( 为了更好地为客人进行太空旅行做准备,该公司将要求客人进行健康检查,并提供为期三个月的培训计划,帮助客人了解基本的太空飞行、轨道力学和太空加压环境下的生活。)”可知,客人需要具备一定的太空基本知识和技能才能参与此项目。故选C项。DJack Rummler was in t
54、he hospital, but he kept emailing his journalism teacher and classmates at Boone High School in the US. He wanted to stay on top of his newspaper work and didnt want anyone else to be stuck with the tasks hed taken on.“He would be in the hospital writing stories,” said Renee Burke, his teacher at th
55、e time. “He wouldnt stop worrying about us.”Rummler, 18, said he did this because he enjoyed high school journalism so much. “Every little aspect of it.”He is a compassionate (有同情心的) student, Burke said, who always seems to be thinking about others, even when he faces his own challenges.Born with sp
56、ina bifida (脊柱分裂), he walks with a limp (走路一瘸一拐) and has had about 12 surgeries. Two years ago, medical problems kept him out of school for weeks.Yet, he never wanted to be treated differently, Burke said, nor did he avoid doing anything that might be physically challenging for him, such as filming
57、football games. During his high school life, he worked his way up from staff member to editor-in-chief of the Boone paper.And last month, he won the “student journalist of the year” award from the Florida Scholastic Press Association.The contest required student journalists to put together examples
58、of their work and their ability to be “backpack journalists” who could take on many types of assignments. Rummlers examples included stories and opinion pieces, a graphic hed designed about school construction, and a TV commercial (广告) for the papers online site.“I think one of the things that journ
59、alism taught me is to always be aware of whats going on in the world” he said.His school paper publishes in print four times a year, as well as online. The last issue he worked on was about graduation, showcasing the accomplishments of top students and athletes, among other soon-to-be graduates.In A
60、ugust, Rummler will start at the University of Florida, where he plans to study environmental sustainability and communications.“Whatever he does, hes going to be great at it,” said Bridgette Norris, the current journalism teacher at Boone, who taught him this past school year.12. Which of the follo
61、wing words best describe Rummler?A. Hardworking and modest.B. Optimistic and creative.C. Humorous and talented.D. Strong-minded and considerate.13. What can we learn about Rummler?A. He has had more than 20 surgeries.B. He is willing to accept difficult tasks.C. He has never missed school because of
62、 his disease.D. He will soon be the editor-in-chief of the Boone newspaper.14. What won Rummler the “student journalist of the year” award?A. His willingness to accept challenges.B. His contribution to his high school paper.C. His ability to create a variety of news works.D. His inspiring reports ab
63、out graduation.15. How does Norris feel about Rummlers life in college?A. Confident.B. Doubtful.C. Surprised.D. Worried.【答案】12. D 13. B 14. C 15. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Jack Rummage的励志故事:一出生就患有骨头方面的疾病,无法像正常人一样行走,但他并未放弃自己热爱的新闻工作,通过自己的努力不仅得到了老师的认可还获得了“年度学生记者”的称号。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段内容“Jack Rummler was in
64、 the hospital, but he kept emailing his journalism teacher and classmates at Boone High School in the US. He wanted to stay on top of his newspaper work and didnt want anyone else to be stuck with the tasks hed taken on.( 雷姆莱(Jack Rummler)当时在医院,但他一直在给他在美国布恩高中(Boone High School)的新闻老师和同学们发电子邮件。 他想专注于他
65、的新闻工作,不想让任何人被他承担的任务所困扰。)”可知,住院时仍然坚持完成报纸工作,因此他是一个意志坚定的人;同时后文提及“He is a compassionate student, Burke said, who always seems to be thinking about others, even when he faces his own challenges.( 他是一个富有同情心的学生,伯克说,他似乎总是为别人着想,即使当他面对自己的挑战。)”可知他善于为他人着想。因此判断出选项D“Strong-minded and considerate.”概括了他的性格特点。故选D项。【
66、13题详解】推理判断题。根据文章第六段内容“Yet, he never wanted to be treated differently, Burke said, nor did he avoid doing anything that might be physically challenging for him, such as filming football games.( 然而,伯克说,他从来不想被区别对待,他也没有避免做任何可能对他身体有挑战的事情,比如拍摄足球比赛。)”由此判断出,他是个愿意接受挑战的人。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据文章第八段内容:The contes
67、t required student journalists to put together examples of their work and their ability to be “backpack journalists” who could take on many types of assignments. Rummlers examples included stories and opinion pieces, a graphic hed designed about school construction, and a TV commercial for the paper
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346293.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
牛津译林版九年级英语上册课件: Unit6Welcome to the unit(共32张PPT).ppt
