昆山市(江苏)2016高考英语阅读理解二轮演练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 昆山市 江苏 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 演练 答案
- 资源描述:
-
1、昆山市(江苏)2016高考英语阅读理解二轮演练(2)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When I was younger, bedtime was always my favourite part of the day. Wearing soft pajamas and with Ian, my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.I named Ian after my uncle when I compared Ians long arms and legs to
2、his. One night I ran up to Uncle Ian at a family party and told him I had named my monkey after him. His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.Even if Uncle Ian didnt think my monkey was special, I certainly did. I
3、 dressed him in a white baby nightgown. My mother thought that Ian was the best-dressed stuffed animal in the world. Yes, he was certainly a fashionable creature. The strong cologne(科隆香水)I used on him years ago makes him still smell “pretty”.For a long time, Ian went everywhere with me. He was my be
4、st friend, and I told him everything. But when I turned twelve, I realized I was too old for stuffed animals. I thought people would think I was babyish, so I put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. I begged him to understand why I was doing this, but at the same time I lo
5、nged to talk to him again.It took me several years to realize that it was OK to miss Ian. I know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. It also means holding on to your childhood and acting young sometimes.Ian has been with me since I was six years old ho
6、lding him in my arms connects me to my past and my present as I continue to grow and understand myself.1. Which of the following is NOT true according to the text?ABedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.B. Uncle Ian liked the stuffed monkey as much as
7、the writer.C. The writer used to carry the monkey with her wherever she went.D. Years later the writer realized that it was not wrong to miss Monkey Ian.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.”可知,A选项正确。由第四段首
8、句 “For a long time, Ian went everywhere with me.” 可知,C选项正确。由倒数第二段首句 “It took me several years to realize that it was OK to miss Ian.” 可知,D选项正确。 结合第二段和该段的 “His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,Uncle Ian 对于我用他的
9、名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,Uncle Ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。B选项不符合文意,故选择B。2. The writer loved Monkey Ian deeply because _.A. he could understand her B. he was a fashionable monkeyC. he could talk with her D. he was her most honest listener 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第四段 “He was my best friend, and I told
10、him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为D。3. We can learn from the text that the writer believes _.A. keeping stuffed animals is babyishB. maturity doesnt mean growing up and taking on more responsibilityC. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upD. human bei
11、ngs should be kind to animals 答案解析:答案为C。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具Ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,C选项符合文意。A选项与文意相反;B选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;D选项未提及。4. We can infer from the text that _.A. the writer is still a teenager B. the writer is now a middle-aged womanC. Monkey Ian
12、got angry for being left alone DUncle Ian has a monkey-like face答案解析:答案为A。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “When I was younger” 和最后一段 “and my present as I continue to grow and understand myself.” 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为A。阅读理解 Saturday, October 7th, was a marathon of sad tasks for Anna Politkovs
13、kaya. Two weeks earlier, her father, a retired official in the department of foreign affairs, had died of a heart attack as he emerged from the Moscow Metro while on his way to visit Politkovskayas mother, Raisa Mazepa, in the hospital. She had just been diagnosed (诊断)with cancer and was too weak ev
14、en to attend her husbands funeral. “Your father will forgive me, because he knows that I have always loved him,” she told Anna and her sister, Elena Kudimova, the day he was buried. A week later, she had an operation and since then Anna and Elena had been taking turns helping her deal with her grief
15、.Politkovskaya was supposed to spend the day at the hospital, but her twenty-six-year-old daughter, who was pregnant, had just moved into Politkovskayas apartment, on Lesnaya Street, while her own place was being prepared for the baby. “Anna had so much on her mind,” Elena Kudimova told me when we m
16、et in London, before Christmas. “And she was trying to finish her article.” Politkovskaya was a special reporter for the small newspaper Novaya Gazeta, and, like most of her work, the piece focused on the terror that can be seen all over the southern republic of Chechnya. This time, she had been try
17、ing to report repeated cruel acts done by people faithful to the Prime Minister, Ramzan Kadyrov, who are in favour of Russia. In the past seven years, Politkovskaya had written dozens of accounts of life during wartime; many had been collected in her book “A Small Corner of Hell: reports from Chechn
18、ya.” Politkovskaya was far more likely to spend time in a hospital than on a battlefield, and her writing bore frequent witness to robbery, and the uncontrolled cruelty of life in a place that few other Russiansand almost no other reporterscared to think about. 16. Politkovskayas father died of _.A.
19、 tiredness B. a heart disease C. an attack D. an accident17. From the text we know that Raisa Mazepa _. A. didnt love her husband B. didnt attend her husbands funeralC. was having an operation the day her husband was buried D. was too sad to attend her husbands funeral18. The underlined word “emerge
20、d” most likely means _. A. came out B. went into C. disappeared D. left for19. How many family members of Anna are mentioned in the passage? A. Three. B. Four C. Five D. Six20. Which of the following words can best describe Politkovskayas character? A. Curious B. easy-going C. careless D. responsibl
21、e【参考答案】1620、BBACD阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。“The Lord of the Rings”, one of the best sellers in the new millennium(千年), was made up of three parts“The Fellowship of the Ring”, “Two Towers”, and “The Return of the King”. Millions upon millions of people have read it in over 25 different
22、languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.John Ronald Reuel Tolkien was born in South Africa in 1892. His parents died when he was a child. Living in England with his aunt, Tolkien and his cousins made up play languages, a hobby that led
23、to Tolkiens becoming skilled in Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.After graduating from Oxford, Tolkien served in World War I. In 1917, while recovering from trench fever, he began composing the mythology for The Rings. As a professor of Anglo-Saxon in 1930s at Oxford, Tolkien was part
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
