2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修6 Unit 2 Poems单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修6 Unit Poems单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 Poems 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分选修6 Unit 2.阅读理解A(2021年山东省实验中学第一次诊断考试)The vast Caspian Sea, though sometimes classed as a lake, is the largest landlocked body of water in the world.The gateway between Europe and Asia, it is bordered by Iran to the south, Azerbaijan and Russia to the west and Turkmenistan to the east, while Kaza
2、khstas Mangystau region lies to the northeast.Many visitors crowd to Caspian Sea every year to experience its beauty.FISHINGFishing is a popular pastime and important industry throughout the waters of the Caspian Sea.From the shores of Mangystau in Kazakhstan, it is possible to rent fishing boats or
3、 join fishing tours to spend a day fishing on the water.SAILINGThe Caspian Sea is filled with boats, ferries and ships.It is a popular way to travel from other major port cities such as Baku in Azerbaijan to Aktau, or down the mighty Volga Canal.Meanwhile, on a smaller scale, boats can be rented fro
4、m Aktau for a day on the water.WATER SPORTSThe beaches of Mangystau, lapped by the waters of the Caspian Sea, are the jumping off points for many popular water sports.In the summer months especially, visitors enjoy sunbathing and taking a refreshing dip, while more active holidaymakers can windsurf
5、and parasail to their hearts delight.()1.How many countries are there circling around the Caspian sea?AThree.BFour.CFive. DSix.()2.What can you do if you want to fish on the Caspian Sea?ABuy your own boat.BEmploy a local fisher.CRent a fishing boat.DBuy fish on the boat.()3.What will you do if you a
6、re an adventurous person?AGo swimming. BGo diving.CGo sunbathing. DGo windsurfing.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了里海。由于它独特的地理位置,每年大量游客去里海感受它的魅力。1C细节理解题。在文章第一段句子“It is bordered by Iran to the south, Azerbaijan and Russia to the west and Turkmenistan to the east, while Kazakhstas Mangystau region lies to the nort
7、heast.”中,提到了里海的周围共有Iran、Azerbaijan、Russia、Turkmenistan和Kazakhsta五个国家。可知,总共有五个国家围绕着里海。故选C项。2C细节理解题。由题干中的fish定位到文章第二段,由第二段中的句子“It is possible to rent fishing boats or join fishing tours to spend a day fishing on the water.”可知:在里海游客们可以租船或者参加钓鱼旅游团在水上钓鱼度过一整天。可知如果你想在里海钓鱼,你要租一艘渔船。选项C“Rent a fishing boat”租船
8、符合题意。故选C项。3D细节理解题。由文章最后一段句子“while more active holidaymakers can windsurf and parasail to their hearts delight.”可知:更活跃的度假者可以选择风帆冲浪和滑翔伞来愉悦自己。如果你是个爱冒险的人,你可以选择风帆冲浪。选项D“Go windsurfing.”符合题意。故选D项。B(2021年山东省决胜新高考名校交流联考)The eastern Siberian landscape is not normally like hell.In winter it is blanketed in sn
9、ow;in summer, its forests are lush(苍翠繁茂的)This year, however, the region is on fire, as are large parts of the Arctic Circle.The fires began in June, caused by an extremely hot and dry early summer.It was the hottest June on record globally.In the regions that are burning, temperatures peaked at 8 10
10、 warmer than the average from 1981 to 2010.This has dried out the landscape, producing tinder(易燃物)for natural forest fires.So far, hundreds of above-ground fires have been recorded by satellites in the Arctic and sub-Arctic.It is estimated that fires within the Arctic Circle have produced more than
11、100 million tonnes of carbon dioxide in a year.That is a lot.But burnt vegetation can regrow within a decade, and in doing so reabsorbs much of the released carbon dioxide.It is what is happening below ground that most worries ecologists and climate scientists.Global warming will melt Arctic permafr
12、ost(永久冻土), releasing large amounts of stored greenhouse gases.But if fires in the region become more common, that could have even bigger consequences.Wildfires will release much faster and bigger amounts of carbon, rather than melting permafrost.The fires also produce black carbon which, if dropped
13、on the Arctic sea ice by favourable winds, will darken its surface, making it more likely to absorb sunlight and melt.This decreases the reflectivity of the region and further increases Arctic warming.Smog from the fires is blanketing much of Siberia.“What is scary about the Arctic fires is that the
14、y are driven by climate change, and theres very little you can do,” says Thomas Smith.Few natural fires this big have ever been successfully managed.The only way to deal with the spread of these fires is to slow the rate of global warming.Dont hold your breath.()4.What do we know about the wild fire
15、s in the Arctic Circle?AThey are common yearly phenomena.BThey come earlier than usual this year.CThey result from extreme weather.DThey destroy Siberian landscape.()5.What does the underlined word “That” in Paragraph 3 refer to?AHundreds of above-ground fires.B100 million tonnes of carbon dioxide.C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347024.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
