新教材2021-2022学年英语译林版选择性必修第一册练习:UNIT 2 THE UNIVERSAL LANGUAGE S3课后巩固 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语译林版选择性必修第一册练习:UNIT THE UNIVERSAL LANGUAGE S3课后巩固 WORD版含解
- 资源描述:
-
1、. 单词拼写1. He hasnt the courage to go against the _(流动) of public opinion. 2. All human beings _(拥有) a body clock. 3. All of this makes the actions of the homeless Tom Smith even more _(引人注目的)(2018北京)4. It sounds crazy to talk about guiltfree furunless you understand that the nutria are destroying _(辽
2、阔的) wetlands every year. (2020全国)5. The artists _(名声) had made him proud. (2020全国)6. I also began to find something else, a collection of scientists, usually _(聪颖的), occasionally halfmad, who made the discoveries. 7. In Dallas, one dollar invested in arts could harvest an _(意想不到的) return of nearly $
3、300. (2018江苏)8. I do know how _(难过的) the shop staff can get, but I try to persuade them to keep smiling. (2020全国)9. Surround yourself with _(鼓舞人心的) individuals who challenge you to be better. 10. Most people dont; there are only a few _(天才). (2020天津)【答案】1.stream2.possess3.remarkable4.vast5.reputatio
4、n6.brilliant 7extraordinary8.upset9.uplifting10.geniuses. 单句语法填空1. The police found the lost treasure in an _(abandon) well. 2. Mr.Li was _ (enthusiasm) about politics when he was in college. 3. Frank Hurley, a confident and _ (gift) Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make
5、the images. 4. Who made the most accurate _ (predict) of their future life satisfaction?5. Loneliness is a serious social problem that can contribute to _ (depress) and even crimes. (2020天津)6. Right after Erin took _ (possess) of my wallet on the bus,she posted a picture of my drivers licence to an
6、online forum (论坛),trying to see if anyone knew me. (2019天津)7. I ran _ (desperate) but failed to catch up. (2020浙江7月)8. The technology records an actors _ (perform) and later processes it with computer graphics to create a final image (图像). (2020全国)9. They exercised on a _ (complete) empty stomach af
7、ter a long overnight fast (禁食). 10. Understanding her good intentions, I eat all the food that is provided by Mum with _ (appreciate). (2020全国)【答案】1.abandoned2.enthusiastic3.gifted4.prediction5.depression6.possession7.desperately8.performancepletely10.appreciation. 用合适的介词或副词填空1. Now quite a few midd
8、le school students abandon themselves _ Internet games and delay their schooling. 2. Anyone found _ possession of this drug will be punished immediately. 3. Seeing that nobody was very enthusiastic _ it, they decided to cancel the trip. 4. All _ a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my hea
9、rt. 5. They might have solved the problem _ ease. 6. A crowd _ onlookers gathered at the scene of the crash.7. When I raised the curtains, daylight streamed _ the room. 8. She hadnt read the letter and so was unaware _ its contents. 9. The company also makes predictions _ the market outlook. 10. The
10、 kind old lady offered to take _ the poor homeless stranger. 【答案】1.to2.in3.about4.of5.with6.of7.into8.of9.about10.in. 完成句子1. 我们到达时, 会议已开始十多分钟了。By the time we arrived, the meeting _ for over ten minutes. 2. 彼得原本打算在商界工作, 但2020年在加拿大经历了不愉快的经历后, 他放弃了这个计划。Peter _ a job in business,but abandoned that plan
11、after the unpleasant experience in Canada in 2020. 3. 我妈妈总是告诉我们, 覆水难收。My mother always told us _ over spilt milk. 4. 公众学习一项新技术需要时间。It _ a new technology. 5. 出于好奇, 这个女孩迫不及待地打开信封。Out of curiosity, the girl _ the envelope. 【答案】1.had been on2.had intended to take3.it is no use crying4.takes time for the
12、 public to learn about5.cant wait to open. 阅读理解AIn 1947 a group of famous people from the art world headed by an Austrian conductor decided to hold an international festival of music,dance and theatre in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after the Second World War. At the same time, the “Fri
13、nge” appeared as a challenge to the official festival. Eight theatre groups turned up uninvited in 1947,in the belief that everyone should have the right to perform,and they did so in a public house disused for years. Soon,groups of students firstly from Edinburgh University, and later from the univ
14、ersities of Oxford and Cambridge,Durham and Birmingham were making the journey to the Scottish capital each summer to perform theatre by littleknown writers of plays in small church halls to the people of Edinburgh.Today the “Fringe”,once less recognized, has far outgrown the festival with around 1,
15、500 performances of theatre,music and dance on every one of the 21 days it lasts. And yet as early as 1959,with only 19 theatre groups performing,some said it was getting too big. A paid administrator was first employed only in 1971, and today there are eight administrators working all year round an
16、d the number rises to 150 during August itself. In 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600 different groups from 50 different countries. More than 1,25 million tickets were sold. 1. Why did some uninvited theatre groups come to Edinburgh in 1947?A. They owned a public house there.
17、 B. They came to take up a challenge. C. They thought they were also famous. D. They wanted to take part in the festival. 2. Who joined the “Fringe” after it appeared?A. They owned a public house there. B. University students. C. Artists from around the world. D. Performers of music and dance. 3. We
18、 may learn from the text that Edinburgh Festival _.A. has become a nonofficial event B. has gone beyond an art festivalC. gives shows all year round D. keeps growing rapidly【答案及解析】本文是一篇说明文。介绍爱丁堡音乐节的形成和发展。文章按照时间顺序,从创设目的、参与群体、发展规模等方面进行了简要而准确的叙述,回顾了爱丁堡音乐节的发展历程。1D细节理解题。由第二段中的Eight theatre groups turned
19、up uninvited in 1947, in the belief that everyone should have the right to perform可知,他们认为每个人都有表演的权力,他们想要参加节日。故选D。2B细节理解题。由第三段内容可知,一批批学生首先来自爱丁堡大学,后来来自牛津大学、剑桥大学等都加入了,所以是大学生。故选B。3D推理判断题。由最后一段中的today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself.I
20、n 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600 different groups from 50 different countries可知,它发展得非常快。故选D。B(2020山东省青岛市高二下学期调研考试)Vijay Gupta is known to classical music lovers across the United States. He serves as first violinist for the Los Angeles Philharmonic. In that job, he often
21、plays to large crowds, including many very rich people. When he is not performing, he organizes concerts for homeless people. “They have reminded me why I became a musician,” he said.Last week, Gupta was recognized for being a founder and the artistic director of Street Symphony. The group has perfo
22、rmed at homeless shelters, jails and halfway houses for about eight years. Gupta is among the 25 winners of the 2018 MacArthur Fellowship, commonly known as the “genius grant (拨款)”. Each winner will receive $625,000 over five years to use as they wish. The money is coming from a private group, the J
23、ohn D. and Katherine T. MacArthur Foundation. It awards grants to people whose work it considers exceptional and that “inspires hope in us all”. Gupta said he got the idea for Street Symphony while teaching Nathaniel Ayers, a trained musician whose mental illness led to homelessness. The 31yearold g
24、rant winner said he does not know yet how he will spend the money. He has been a performer since age seven and the award will give him “space to breathe, plan and look ahead”Another winner is Rebecca Sandefur, an associate professor of sociology and law in the University of Illinois. The Associated
25、Press says her research actively supports new ways to involve poor communities in the US justice system. 47yearold Sandefur created the first national mapping of civil legal aid providers. It shows which states had the financial resources to provide such aid and which did not. She also found that th
26、e cost of legal services is only one of the things preventing poor people from getting lawyers. Among the others are fears about unfairness in the legal system. Sandefur noted that a lot of attention has been paid to problems with the criminal justice system, but more attention must be paid to the c
27、ivil side of the law, which also affects millions of people. 4. Why did Gupta win the award?A. For performing for large crowds. B. For the friendship with Nathaniel Ayers. C. For his achievements in classical music. D. For organizing a group playing for the homeless.5. What do we know about Mac Arth
28、ur Fellowship?A. It is founded by the government. B. It offers $625,000 to 25 winners in 2018. C. It allows the winners to use the money freely. D. It awards people who make great contributions to society. 6. What was the extraordinary thing that Sandefiir did?A. She made the legal system fairer.B.
29、She offered legal aids to the poor freely.C. She made it easier to get legal help for the poor.D. She paid more attention to the criminal justice system.7. Which can be the best title for the passage?A. Grants winners, inspiring the poorB. The city homeless, in need of helpC. Vijay Gupta, an extraor
30、dinary violinistD. MacArthur Foundation, awarding exceptional work【答案及解析】本文是一篇记叙文,主要讲述了美国两位麦克阿瑟奖学金的获奖者Gupta和Sandefiir分别通过为流浪者演奏音乐和为穷人争取法律援助而激励穷人的故事。4D细节理解题。根据第二段中的The group has performed at homeless shelters, jails and halfway houses for about eight years.可知,Gupta获得该奖是因为他组织的街道交响乐团为流浪者演奏音乐,故D项正确。5C细节
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347276.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
