2022届高考英语一轮总复习 练案6 必修2 Unit 1 Cultural relics练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案6 必修2 Unit Cultural relics练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 relics 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修二Unit 1Cultural relics.完形填空(2020惠州市高三第一次调研考试)Its once again been declared the worlds most popular museum. 1.B ,it may not be a 2.A thing for the Louvre (卢浮宫) in Paris.The museum broke its own 3.C in 2018, welcoming 10.2 million 4.C and claiming the top spot in an index of the worlds most-visited m
2、useums.But the Louvres uptick (小幅上升) in visitors is 5.D too much for many of its workers, 6.A by reception and security staff over the number of tourists 7.A through its doors have hit opening hours throughout the week.“The Louvre is suffocating (令人窒息的),” the workers union said in a statement. “The
3、public has increased by more than 20% since 2009, but the palace has not grown,” it 8.B .The museum was 9.D on Monday and opened later than advertised on Wednesday, due to a 10.B with the dissatisfied workers. Visitors have 11.A outside the building throughout the week, and those without bookings ha
4、ve been 12.C .Although tensions with its workers 13.D , the museums bottom line is looking 14.A .The Louvre broke its 2012 15.B record last year, marking a dramatic 16.C from a sharp downturn in visits in 2017 that was due to a sudden decrease in 17.D in Paris.The social media that are 18.C about Be
5、yonc and Jay Zs music 19.B filmed at the museum may have played into that increase.But while visitor numbers rose at the Louvre, overall attendance was relatively 20.D among the top 20 museums in the world last year. Attendance grew among the top 20 by just 0.1% from 2017 to 2018.文章大意:这是一篇议论文。卢浮宫在经历
6、2017年游客数量骤减后,2018年游客数量又迎来了小幅增长。游客数量回升虽然给卢浮宫带来了好名誉,但也造成了问题,导致工作人员罢工,游客滞留宫殿外。1A.MoreoverBHoweverCFinallyDEventually解析:句意:巴黎的卢浮宫再一次被评为世界最受欢迎的博物馆,然而,这对它来说或许不是件好事。根据下文的“The Louvre is suffocating (令人窒息的),”the workers union said in a statement. “The public has increased by more than 20% since 2009, but the
7、 palace has not grown,”(卢浮宫令人窒息,自2009年来参观的公众上涨了20%,但是这个宫殿没有变大)可知,下文陈述的内容是卢浮宫不好的一面,故此处前后句用转折关系。故选B项。2A.splendidBskepticalCtoughDsad解析:句意:巴黎的卢浮宫再一次被评为世界最受欢迎的博物馆,然而,这对它来说或许不是件好事。splendid美好的;skeptical怀疑的;tough棘手的,困难的;sad悲伤的。故选A项。3A.promiseBruleCrecordDlaw解析:句意:卢浮宫在2018年打破了它的记录,接待了1 020万游客,并在世界上参观人数最多的博物
8、馆排名中拔得头筹。2018年接待的游客最多,所以此处用“打破记录”符合文义。故选C项。4A.musiciansBartistsCvisitors Dvolunteers解析:博物馆对应游客,符合逻辑。故选C项。5A.acquiringBsufferingCblamingDproving解析:句意:卢浮宫游客的小幅增长证明对于工作人员来说人还是太多,接待和保安人员因大批游客涌入而举行的罢工影响了卢浮宫本周的开放时间。acquiring获得;suffering遭受;blaming责备;proving证明。联系上下文,游客的增长反映了游客过多工作人员过少的问题,选项中和“反应”最接近的是prove(
9、证明)。故选D项。6A.strikesBquarrelsCfightsDcontests解析:根据“hit opening hours throughout the week”(影响了开放时间)可推测出,工作人员罢工。故选A项。7A.floodingBjumpingCcrawlingDslipping解析:flooding涌;jumping跳;crawling爬;slipping滑。此处用“flood”表示游客数量很多,符合语境。故选A项。8A.stoppedBaddedCstartedDpaused解析:句意:声明补充道,自2009年以来,公众人数增加了25%以上,但卢浮宫的面积没有变大。s
10、topped停止;added补充说明;started开始;paused暂停。故选B项。9A.decoratedBrepairedCvisitedDclosed解析:句意:由于和不满工作人员进行了会议,博物馆在周一闭馆,比周三宣传的时间要晚。故选D项。10A.lectureBmeetingCspeechDlesson解析:联系上下文,此处是用会议的形式来解决工人罢工问题。故选B项。11A.queuedBdinedChelpedDserved解析:句意:游客们整整一周都在大楼外排队,没有预约的人被拒之门外。queued排队;dined否定;helped帮助;served服务。前文提到博物馆闭馆,那
11、么没有进入的游客只能在外排队等候。故选A项。12A.turned upBturned overCturned awayDturned on解析:句意:游客们整整一周都在大楼外排队,没有预约的人被拒之门外。turned away“把某人拒之门外,不让某人进入”符合句意。故选C项。13A.die outBpay offCfade awayDgo on解析:句意:尽管与工作人员的紧张关系仍在继续,但博物馆的最低营业额是健康的。故选D项。14A.healthyBfunnyCtinyDcozy解析:根据“The Louvre broke its 2012 15 record last year”(卢浮宫
12、打破了2012年的参观记录)可知,博物馆营业情况良好。故选A项。15A.qualityBattendanceCphotoDworker解析:quality质量;attendance出席/到场人数;photo照片;worker工人。根据下文的a sharp downturn in visits(参观访问的急剧减少)可知,本句主要陈述游客人数问题,attendance符合句意。故选B项。16A.alarmBattackCrecoveryDprediction解析:alarm警告;attack袭击;recovery恢复;prediction预测。联系上下文,今年的游客比2017年多,说明情况有所好转
13、。故选C项。17A.paintingsBproductsCpopulationDtourism解析:本文主要讲卢浮宫游客数量问题,属于旅游业。故选D项。18A.innocentBselfishCcrazy Dgenerous解析:句意:那些对碧昂斯和周杰伦在博物馆拍摄的音乐专辑着迷的社交媒体可能对游客人数增长起了一定作用。innocent无知的;selfish自私的;crazy疯狂的;generous慷慨的。联系上下文,对碧昂斯和周杰伦着迷的社交媒体宣传他们的专辑,导致卢浮宫参观人数增加。故选C项。19A.concertBvideoCfestivalDindustry解析:根据句中的filme
14、d(拍摄)判断,此空用video(视频)。故选B项。20A.highBhugeCroundDflat解析:句意:尽管卢浮宫游客人数增加了,但去年全球前20大博物馆的总体参观人数相对持平。故选D项。.阅读理解A(2020武汉市高中毕业班六月)The best way to see the worlds architectural marvels is to visit them in person.SingaporeThe architecture of Singapore is futuristic to the point where visitors may feel like they
15、have stepped onto a science fiction film. The Gardens by the Bay is one of the most visually striking creations that it has to offer, consisting of large parkland dotted with strange but wonderful structures.BarcelonaEvery year millions of people flood into this colorful Spanish city to see the uniq
16、ue works of famed architect Antoni Gaudi. The Temple Expiatori de la Sagrada Familia is the most popular of these and is still being built, in spite of the fact that work began all the way back in 1882. So if you want to avoid the crowds, you can take your pick on your trip.AthensAncient architectur
17、e is abundant in Athens, with buildings that have stood for thousands of years still managing to tower. From the inspiring remains of the Parthenon to various spirits including Zeus and Hephaestus, Athens is the place to visit if you are eager to see architecture filled with history. DubaiIf you are
18、 looking for breathtaking architecture, Dubai will satisfy your curiosity. From the unusual height of the Burj Khalifa to the impressive achievement of the Palm Island, everything seems bigger in Dubai and there is luxury (奢华) in almost every aspect of the city, earning it a serious reputation on th
19、e international travel scene.文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了新加坡、巴塞罗那、雅典及迪拜的建筑特色及其代表建筑。1What is special about the architecture of Singapore? A ASuper modern.BExtremely old.CPretty colorful. DRather plain.解析:细节理解题。根据Singapore部分第一句“The architecture of Singapore is futuristic to the point where visitors may feel li
20、ke they have stepped onto a science fiction film.”可知,新加坡的建筑是非常现代的。故选A。2Which is one of the works of architect Antoni Gaudi? D ABurj Khalifa.BThe Gardens by the Bay.CThe Parthenon.DThe Temple Expiatori de la Sagrada Famlia.解析:细节理解题。根据Barcelona部分第一句中的“to see the unique works of famed architect Antoni
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347443.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
