分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 31

类型河北省衡水市景县杜桥镇中学2019_2020学年八年级英语下学期3月线上月考试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:348677
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:31
  • 大小:509.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 衡水市 景县 杜桥镇 中学 2019 _2020 学年 年级 英语 下学 线上 月考 试题
    资源描述:

    1、2019-2020学年八年级英语下学期3月线上月考试题(满分100)时间:100分钟知识运用第一节(每题2分,共20分)1.He has _stomachache now because he went to work without _ breakfast.A. a; haveB. a; /C. the; having2.Im sure Kathy will give the book back to you as soon as she _ it.A. finish readB. finishes to readC. finishes reading3.My father _ drive

    2、his car to work, but now he _ riding to work.A. used to; is used toB. used to; used toC. is used to; used to4. What did you do last Sunday morning? I tried to make my _brother _ when my mother went outA. ten months; to stop to cryB. ten-month; stop cryingC. ten-month; to stop crying5.Today the Inter

    3、net makes _ possible for people _ different kinds of things online.A. it; buyingB. this; to buyC. it; to buy6.Excuse me, sir. Could you please ask your son _ here? Everybody is reading silently.A. doesnt playB. not to playC. not play7.How kind you are! You always do what you can _ others.A. helpB. h

    4、elpingC. to help8.Passengers _ smoke on high-speed trains. If you do, you will have to put off _ a train for 180 days.A. can; takeB. shouldnt; takingC. mustnt; to take9.Dont worry. He was _ strong _ he could lift the heavy box.A. so; thatB. too; toC. such; that10. Excuse me, could you please tell me

    5、 _ get to the nearest hospital? Sorry, I am new here.A. how can IB. how toC. what I can第二节 词语填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。(每题2分,共20分)Billys favorite color is orange. But he cant see what orange looks like.A month after he was born, his mother noticed that his eyes werent quite as _11_

    6、 as a normal babys. “Billy would never be able to see, he is _12_.” the doctor said. Even so, with the hope to help Billy learn all about the world around him, his mother kept talking to him and describing _13_ she saw.Billy does not only depend on his mothers descriptions to learn about the world a

    7、round him. He sees _14_ his ears and his hands, too. He has perfect hearing. When people make phone calls, he can _15_ the numbers they dial (拨).“He is very confident and his disability doesnt stop him from being an important part of the class,” his teacher said, “The students love him, and he is ju

    8、st one of them.”Billy loves computer science. He began teaching _16_ computer programming when he was just seven years old. As a young boy, he _17_ going to study in Stanford University. And for years of efforts (努力), he got the best grades in his classes, he finally _18_ his dream. Many people want

    9、ed to find out the _19_ of his success. Billy explained, “Move forward! Dont let any difficulties get in the way of your dreams.”You cannot choose what you are given _20_ you can choose how you make use of it.11. A. bigB. largeC. beautiful12. A. deafB. blindC. stupid13. A. somethingB. everythingC. n

    10、othing14. A. withoutB. inC. with15. A. tellB. countC. make16. A. himselfB. themselvesC. itself17. A. looked afterB. looked for C. looked forward to18. A. came trueB. achievedC. made19. A. secretB. importanceC. meaning20. A. andB. butC. or阅读技能 第一节 图标理解 阅读下列图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。(每题2分,共3

    11、0分) AFirst Aid: NosebleedsKeep calm and stay in a safe place.Press both sides of the nose while the patient sits and leans (倾斜) forwardIf bleeding continue, press harder until bleeding stops.Call 120 for help if: Bleeding doesnt stop in 15 minutes. Bleeding is heavy. The patient has trouble breathin

    12、g.21. What should you do if have a nosebleed?A. Press the right side of the nose.B. Press both sides of the nose.C. Lie down and rest as soon as possible.22. We should call the doctor for help when .A. Bleeding stops after 15 minutes.B. Blood still runs fast.C. The sick can breathe as usual.BJoin us

    13、!Anyone with love is welcome to join us, whether (不论) you want to volunteer for a short time or a long time.UNICEFIt was set up on Dec.11, 1946 to help children in poor countries. It helps make the world a better place for children.ORBISIt helps the people who cant see. The doctors and nurses in the

    14、 charity fly to the poor places all over the world. But they need lots of money to do this, so the doctors hope that the volunteer can raise money for them to support their work.Detroit Public RadioOne way you can help us is by volunteering your time during one of the stations fund-raising (募捐) even

    15、ts, such as WDETs Pledge Drive.23. What is WDETs Pledge Drive?A. A childrens hospital in a poor country.B. A fund-raising event.C. A radio station.24. If Susan loves kids very much, what may she be interested in?A. UNICEF.B. Detroit Public Radio.C. ORBIS.25. Which of the following is NOT true accord

    16、ing to the information?A. ORBIS was set up to help the blind.B. The volunteers in ORBIS always fly to the poor countries to help children.C. Its OK if you have no time to volunteer for a long time.第二节 短文理解 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。AThe weather is getting hotter and hotter. You are th

    17、irsty playing basketball or riding home from school. A cold drink may be just the thing. But be careful what you are drinking. Something that looks cool may not be good for your health.There are plenty of “energy drinks” advertisement on TV. Most of them have beautiful colors and cool names. They te

    18、ll you they are helpful to your health. Sounds great and lots of people believe them!But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine (咖啡因) in them. These drinks are especially aimed at young people, students, busy people and sports players. Makers sometimes say t

    19、heir drinks make you better at sports and can keep you awake. But he careful not to drink too much.Caffeine makes your heart beat fast. Because of this, the International Olympic Committee has limited (限制) its use. Caffeine in most energy drinks is as strong as that in a cup of coffee or tea. Possib

    20、le health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems. Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with a lot of caffeine in them.26. How do the advertisement

    21、s play an important tole in selling energy drinks to people?A. By telling people they have lots of caffeine in their drinks.B. Makers sometimes say their drinks can keep you awake and make you better at sports.C. They make the weather become hotter and hotter.27. The caffeine in most energy drinks i

    22、s that in a cup of coffee.A. the same asB. less thanC. more than28. What are the possible health dangers when you have energy drinks?A. You may have difficulty sleeping and can even cause heart problems.B. Your heart beats fast and you may feel happy.C. Both A and B.29. What does the writer think of

    23、 energy drinks?A. They are helpful to your health.B. We cant even drink them.C. The young shouldnt drink too much energy drinks.30. In which part of a magazine may we read the passage?A. NatureB. SportsC. HealthBFew parents can hear the words “What can I do to help?” from their kids. Teenagers spend

    24、 more time on video games, computers and mobile phones, so they help less with housework.Students at a primary school in Fuzhou, East Chinas Fujian Province were required to clean the school toilets to help them develop good habits. But some parents are strongly against the idea. They cant see the a

    25、dvantages of students doing such chores. They think that the school should provide students with a proper education, not the chance to be school cleaners.In fact, parents, schools and society play an equally (同等地) important role in developing the character of students. It is good for schools to give

    26、 students such tasks, because few of the students will do them at home. Their parents want them to do homework only.In recent years, some parents will make mountains out of molehills when students are asked to do some chores in schools. Some will complain the teachers if their kids get hurt in schoo

    27、ls; some will even challenge the schools teaching methods and management. As a result, many primary schools, especially those in big cities, do not let students join in outdoor activities during breaks, fearing that they might get hurt. This is bad for the development of students best qualities.What

    28、 the primary school in Fuzhou doing is worth praising. Doing chores can put a sense of responsibility (责任感) into students minds and teach them the spirit of rules as well as teamwork. Also, it can make students in-school experiences more meaningful.31. It can be learned from the first paragraph that

    29、 teenagers today .A. spend more time on housework.B. are happy to help with housework when they are at home.C. hardly ever do housework.32. To help the students develop good habits, the primary school in Fuzhou required the students to .A. finish homework at schoolB. clean the school toiletsC. becom

    30、e school cleaners33. What is writers attitude to the idea of the primary school in Fuzhou?A. He doesnt care.B. He is strongly against it.C. He agrees with what the school is doing.34. What does the underlined phrase “make mountains out of molehills” mean?A. 愚公移山B. 山穷水尽C. 小题大做35. Which is the best ti

    31、tle for the passage?A. Kids Should Study as Well as Doing HouseworkB. Doing House work Has Nothing to Do with StudentsC. Let Students Do All the Housework第三节 语篇补全阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。(每题1分,共5分)From the Other SideLara and Tara are twins. They look like each other, but they ar

    32、e very different in everything else. For example, hot food is Laras favorite, and Tara has a sweet choice.However, this isnt the problem with the twin girls. They always argues that the opposite one was wrong. _36_, while Tara thought mornings were fresh and it was difficult to stay up till midnight

    33、._37_ To put an end to their fights, their parents decided to create a small drama. They wanted the girls to understand that they were both correct from their own point of view. Their parents covered the girls eyes with black ribbons (带、条), and brought them to the dining room. _38_ Lara was asked to

    34、 stand on one side of the board and Tara on the other. They couldnt see the other side of it. When the ribbons were taken away, they were surprised to see a huge board between them.Now, their father asked Lara, “Whats the color of the board?” She replied, “Its black!” _39_ She relied, “Its white!” T

    35、he two girls began to argue again. While Lara was confident it was black, Tara was sure it was white. Then, they were asked to exchange (交换) their places. They couldnt believe their eyes. Tara, who insisted (坚持) it was a white board, saw a black one. Similarly, Lara, who argued the board was black,

    36、was surprised to see a white one. They understood that each of them was right in her own view. Most of us are like Lara and Tara. We are right most times, but insist that others are wrong!A. They have different ideas.B. For years, their arguments continued.C. Their mother asked Tara the same questio

    37、n.D. In the room, a big board was placed in the middle.E. Lara thought it was terrible to get up early in the morning.第四节 阅读表达阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。(每题2分,共10分)Its early in the morning and the alarm clock has already rung several time. You have to pull yourself out of bed and rush to school because yo

    38、ure afraid of being late for school.As a school student, this is probably a common experience for you. But thanks to new rules, students in Zhejiang and Heilongjiang provinces can now stay in bed longer than before.On Feb 23, the Zhejiang Department of Education announced (宣布) a new rule that asks p

    39、rimary schools to start school later. According to the rule, start times could be different among different grades, with students in Grade 1 and 2 starting no earlier than 8:30 am.A similar guideline (指导方针) was announced by the education department in Heilongjiang Province on Feb 24. Students from a

    40、ll primary and junior high schools in the province have been required (要求) to arrive at school no earlier than 8 am.According to a 2016 study by the Zhejiang Department of Education, half students in Grade 4 slept nine hours or more a night, while the enough sleep time for primary students in 10 hou

    41、rs.“I welcome the new rule so much. It is such a wonderful rule that gives my son enough time for breakfast, which is necessary for his health and growth”, a mother named Xu Li said. She is from Hangzhou and his son is in Grade 1. These changes have received much praise as they make students get eno

    42、ugh sleep and enough time for breakfast.Pushing back school times isnt unique (唯一的) to China. In the United States, schools in at least 21 states began to start school later in 2017, as studies have shown that later school start times could be good for students development.40. Why do students have t

    43、o rush to school in the morning?41. When should primary students in Heilongjiang province get to school new?42. How many hours of sleep do primary students need every night?43. What does Mrs. Xu think of the new rule?44. Is China the only country to push back school times?第五节 书面表达(共15分)55.假设你是某国际学校的

    44、Bruce,本周班会上请你代表学生会用英语口头通知志愿者们参加周日的敬老院公益活动,希望大家积极参与这种有意义的活动。通知内容:1.星期天早上8:30在校门口集合,乘公共汽车前往敬老院;2给老人们赠送小礼物(比如健康食品,手工作品handicrafts);3.帮忙打扫卫生,整理房间;4.唱歌、跳舞、讲故事、逗老人们开心。要求:(1)80词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);(2)通知要点表述清晰,可以适当发挥使行文流畅。Boys and girls, attention, please!We need some volunteers to visit the old peoples hom

    45、e next Sunday. Its important and meaningful for us to help those old people. If everyone gives a little love, the world will make a big difference! Thank you for your listening. The School Students Union知识运用第一节1.He has _stomachache now because he went to work without _ breakfast.A. a; haveB. a; /C.

    46、the; having【答案】B【解析】【详解】句意:他现在肚子疼,因为他没有吃早餐就去工作了。考查冠词和非谓语。a 一个;have 有;吃;/ 零冠词;the 特指;having 吃;有。第一空是固定搭配,have a stomachache “肚子疼”。第二空without是介词,介宾结构,后跟名词,即without sth. 故选B。2.Im sure Kathy will give the book back to you as soon as she _ it.A. finish readB. finishes to readC. finishes reading【答案】C【解析】【

    47、详解】句意:我确定Kathy一看完就会把这本书还给你。考查时态。finish read 表述错误;finishes to read 表述错误;finishes reading 完成阅读。as soon as引导的时间状语从句,应遵循主将从现的原则。另外finish doing sth. “完成做某事”。故选C。3.My father _ drive his car to work, but now he _ riding to work.A. used to; is used toB. used to; used toC. is used to; used to【答案】A【解析】【详解】句意:

    48、我父亲过去常常开车去上班,但是现在他习惯了骑车。考查固定搭配。used to 过去常常;is used to 习惯。used to do sth. “过去常常做某事”,be used to (doing) sth. “习惯做某事”。关键词是but now,可知前面是过去。故选A。4. What did you do last Sunday morning? I tried to make my _brother _ when my mother went out.A. ten months; to stop to cryB. ten-month; stop cryingC. ten-month

    49、; to stop crying【答案】B【解析】【详解】句意:上周天的早上,你做了什么?当我妈妈外出的时候,我在尽力使我十个月大的弟弟停止哭泣。考查名词和动词的用法。ten months 十个月;ten-month 十个月的。to stop to cry 去停下来哭;stop crying 停止哭泣;to stop crying 去停止哭泣。第一空后是名词,需要填形容词修饰名词,即ten-month意为“十个月的”,作定语。第二空是因为make sb. do sth. “让某人做某事”;因此排除AC。另外,stop to do sth. “停下来去做某事”;stop doing sth. “

    50、停止做某事”。故选B。5.Today the Internet makes _ possible for people _ different kinds of things online.A. it; buyingB. this; to buyC. it; to buy【答案】C【解析】【详解】句意:今天,对于人们来讲,互联网使得在网上去买各种类型的东西成为可能。考查形式宾语结构。it 它;buying 买;this 这个;to buy 去买。make it adj. for sb. to do sth. “对某人来讲使得做某事是怎样的”。it是形式宾语,真正的宾语是to do sth. 故

    51、选C。【点睛】形式宾格结构:find it adj.n. for sb. to do sth.谓语+宾语it +宾补+真正的宾语可用于这个结构的动词有find, think, feel, make, believe, consider等。6.Excuse me, sir. Could you please ask your son _ here? Everybody is reading silently.A. doesnt playB. not to playC. not play【答案】B【解析】【详解】句意:打扰了先生,你能要求你的儿子不要在这玩吗?大家都在安静地阅读。考查非谓语。doe

    52、snt play 不要玩;not to play 不去玩;not play 不玩。ask sb. not to do sth. “要求某人去做某事”,此处不定式作宾语补足语。故选B。7.How kind you are! You always do what you can _ others.A. helpB. helpingC. to help【答案】C【解析】【详解】句意:你怎么这么好?你总是尽你所能去帮助其他人。考查非谓语动词。help 动词原形;helping 动名词及现在分词;to help 动词不定式。what you can是do的宾语,此处根据句意是不定式作目的状语。故选C。8

    53、.Passengers _ smoke on high-speed trains. If you do, you will have to put off _ a train for 180 days.A. can; takeB. shouldnt; takingC. mustnt; to take【答案】B【解析】【详解】句意:乘客不应该在高铁上吸烟。如果你吸烟了,你将会不得不推迟180天坐火车。考查情态动词和非谓语。can 可以;能够;take 动词原形;shouldnt 不应该;taking 动名词或现在分词;mustnt 不准,禁止;to take 动词不定式。第一空表示纠正别人“不应

    54、当”;第二空put off (doing) sth. 意为“推迟做某事”。故选B。9.Dont worry. He was _ strong _ he could lift the heavy box.A. so; thatB. too; toC. such; that【答案】A【解析】【详解】句意:不要担心,他是如此强壮,以至于他可以举得起这个重重的箱子。考查结果状语从句sothat 如此以至于;tooto 太而不能;suchthat 如此以至于。AC含义相等,但用法不同:so + adj.adv + that;such + (aan) + adj. + n. + that。strong形容

    55、词,故选A。【点睛】sothat & suchthat 意为“如此以至于”,含义相等,但用法不同,结构如下:so + adj.adv. + thatso + adj. + aan + n. + thatso + manyfewmuchlittle + n. + thatsuch + (aan) + adj. + n. + that10. Excuse me, could you please tell me _ get to the nearest hospital? Sorry, I am new here.A. how can IB. how toC. what I can【答案】B【解析

    56、】【详解】句意:打扰了,你能告诉我如何到达最近的医院吗?不好意思,我初来乍到。考查宾语(从句)。how can I 表述错误;how to 如何去;what I can 我能做什么。宾语从句陈述语序,排除A。根据答语,可知问的是方式,即“如何去”。故选B。第二节 词语填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。Billys favorite color is orange. But he cant see what orange looks like.A month after he was born, his mother noticed that

    57、 his eyes werent quite as _11_ as a normal babys. “Billy would never be able to see, he is _12_.” the doctor said. Even so, with the hope to help Billy learn all about the world around him, his mother kept talking to him and describing _13_ she saw.Billy does not only depend on his mothers descripti

    58、ons to learn about the world around him. He sees _14_ his ears and his hands, too. He has perfect hearing. When people make phone calls, he can _15_ the numbers they dial (拨).“He is very confident and his disability doesnt stop him from being an important part of the class,” his teacher said, “The s

    59、tudents love him, and he is just one of them.”Billy loves computer science. He began teaching _16_ computer programming when he was just seven years old. As a young boy, he _17_ going to study in Stanford University. And for years of efforts (努力), he got the best grades in his classes, he finally _1

    60、8_ his dream. Many people wanted to find out the _19_ of his success. Billy explained, “Move forward! Dont let any difficulties get in the way of your dreams.”You cannot choose what you are given, _20_ you can choose how you make use of it.11. A. bigB. largeC. beautiful12. A. deafB. blindC. stupid13

    61、. A. somethingB. everythingC. nothing14. A. withoutB. inC. with15. A. tellB. countC. make16. A. himselfB. themselvesC. itself17. A. looked afterB. looked forC. looked forward to18. A. came trueB. achievedC. made19. A. secretB. importanceC. meaning20. A. andB. butC. or【答案】11. A 12. B 13. B 14. C 15.

    62、A 16. A 17. C 18. B 19. A 20. B【解析】本文介绍了Billy从小失明,但是他从来没有自暴自弃,在生活和学习中都有很好的表现。【11题详解】句意:他出生一个月后,他的母亲注意到他的眼睛没有正常婴儿的大。big 大的;large 大的;beautiful 美丽的。结合选型可知此处应该用形容词原形big,large 侧重表示三维量值,强调体积,修饰人时指个子大。故选A。【12题详解】句意:Billy不能看见,他是一个盲人。deaf 聋的;blind 盲的;stupid 愚蠢的。根据前面说的never be able to see可知是“盲的”。故选B。【13题详解】句意

    63、:他妈妈一直对他说话,并且描述她所能看到的一切事情。something 一些事;everything 所有事;nothing 无事。根据前面learn all about. 可知母亲对他的全心全意的爱,故应是“一切事情”。故选B。【14题详解】句意:他用他的耳朵以及他的手来看(这个世界)。without 没有;in 在里;with 和;用。根据句意,此处意为“通过”耳朵和手来了解这个世界,故选C。【15题详解】句意:当人们打电话时,他能说出他们拨的号码。tell 告诉;count 算数;make 使得;制造。前一句说“He has perfect hearing.”强调他的听力很好,所以他可以

    64、通过听来“说出”号码。故选A。【16题详解】句意:当他年仅七岁的时候,他开始自学电脑编程。himself 他自己;themselves 他们自己;itself 它自己。teach oneself “自学”,主语为he,故选A。【17题详解】句意:作为一个小男孩,他期待去斯坦福大学学习。looked after 照顾;looked for 寻找;looked forward to 期待。look forward to doing sth. “期待去做某事”,符合题意。故选C。【18题详解】句意:经过多年的努力,他是他们班成绩最好的,他终于实现了他的梦想。came true 成为现实;achiev

    65、ed 达到;made 使得;制造。make ones dream come true = achieve ones dream “实现某人的梦想”。故选B。【19题详解】句意:许多人想要弄清楚他成功的秘诀。secret 秘密;importance 重要性;meaning 意义。the secret of. “的秘诀”。根据句意,大家都想知道他怎么成功的,因此是弄清楚成功的“秘诀”。故选A。【20题详解】句意:你不能选择你拥有什么,但是你可以选择你怎样去利用它。and 并且;but 但是;or 否则;或者。根据句意,前面是否定,后面是肯定,是转折关系,故选B。阅读技能 第一节 图标理解 阅读下列

    66、图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。 AFirst Aid: NosebleedsKeep calm and stay in a safe place.Press both sides of the nose while the patient sits and leans (倾斜) forwardIf bleeding continue, press harder until bleeding stops.Call 120 for help if: Bleeding doesnt stop in 15 minutes. Bleeding is heavy

    67、The patient has trouble breathing.21. What should you do if have a nosebleed?A. Press the right side of the nose.B. Press both sides of the nose.C. Lie down and rest as soon as possible.22. We should call the doctor for help when .A. Bleeding stops after 15 minutes.B. Blood still runs fast.C. The si

    68、ck can breathe as usual.【答案】21. B 22. B【解析】本篇是一个关于流鼻血的急救贴士。【21题详解】细节理解题。根据第三行“Press both sides of the nose”可知,应该按住鼻子两边。故选B。【22题详解】细节理解题。根据倒数第三行“Call 120 for help if: Bleeding doesnt stop in 15 minutes.”可知,鼻血止不住要打120求助。故选B。BJoin us!Anyone with love is welcome to join us, whether (不论) you want to volu

    69、nteer for a short time or a long time.UNICEFIt was set up on Dec.11 1946 to help children in poor countries. It helps make the world a better place for children.ORBISIt helps the people who cant see. The doctors and nurses in the charity fly to the poor places all over the world. But they need lots

    70、of money to do this, so the doctors hope that the volunteer can raise money for them to support their work.Detroit Public RadioOne way you can help us is by volunteering your time during one of the stations fund-raising (募捐) events, such as WDETs Pledge Drive.23. What is WDETs Pledge Drive?A. A chil

    71、drens hospital in a poor country.B. A fund-raising event.C. A radio station.24. If Susan loves kids very much, what may she be interested in?A. UNICEF.B. Detroit Public Radio.C. ORBIS.25. Which of the following is NOT true according to the information?A. ORBIS was set up to help the blind.B. The vol

    72、unteers in ORBIS always fly to the poor countries to help children.C. Its OK if you have no time to volunteer for a long time.【答案】23. B 24. A 25. B【解析】文章介绍了3个招募志愿者的地方,分别是联合国儿童基金会、奥比斯(一个致力于为世界各国盲人和眼疾患者恢复光明的国际性慈善机构)以及底特律公共广播电台。【23题详解】细节理解题。根据Detroit Public Radio的“One way you can help us is by voluntee

    73、ring your time during one of the stations fund-raising events, such as WDETs Pledge Drive.”可知,你可以帮助我们的一个方法是在电视台的一次筹款活动中自愿抽出时间,比如WDET的誓言运动。故选B。【24题详解】推理判断题。根据UNICEF的“It was set up on Dec.11, 1946 to help children in poor countries. It helps make the world a better place for children.” 它成立于1946年12月11日

    74、,旨在帮助贫困国家的儿童。它有助于让世界成为一个更适合儿童的地方。如果Susan喜欢孩子,这个地方她会感兴趣的。故选A。【25题详解】细节理解题。根据ORBIS的“The doctors and nurses in the charity fly to the poor places all over the world.”可知,慈善机构的医生和护士飞往世界各地的贫困地区。而非志愿者。故选B。第二节 短文理解 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。AThe weather is getting hotter and hotter. You are t

    75、hirsty playing basketball or riding home from school. A cold drink may be just the thing. But be careful what you are drinking. Something that looks cool may not be good for your health.There are plenty of “energy drinks” advertisement on TV. Most of them have beautiful colors and cool names. They t

    76、ell you they are helpful to your health. Sounds great and lots of people believe them!But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine (咖啡因) in them. These drinks are especially aimed at young people, students, busy people and sports players. Makers sometimes say

    77、their drinks make you better at sports and can keep you awake. But he careful not to drink too much.Caffeine makes your heart beat fast. Because of this, the International Olympic Committee has limited (限制) its use. Caffeine in most energy drinks is as strong as that in a cup of coffee or tea. Possi

    78、ble health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems. Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with a lot of caffeine in them.26. How do the advertisemen

    79、ts play an important tole in selling energy drinks to people?A. By telling people they have lots of caffeine in their drinks.B. Makers sometimes say their drinks can keep you awake and make you better at sports.C. They make the weather become hotter and hotter.27. The caffeine in most energy drinks

    80、is that in a cup of coffee.A. the same asB. less thanC. more than28. What are the possible health dangers when you have energy drinks?A. You may have difficulty sleeping and can even cause heart problems.B. Your heart beats fast and you may feel happy.C. Both A and B.29. What does the writer think o

    81、f energy drinks?A. They are helpful to your health.B. We cant even drink them.C. The young shouldnt drink too much energy drinks.30. In which part of a magazine may we read the passage?A. NatureB. SportsC. Health【答案】26. B 27. A 28. A 29. C 30. C【解析】【分析】这篇文章主要讲了能量饮料并不是如广告词中说得那样好,它实际对身体有害。【26题详解】细节理解题

    82、。根据第三段“Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake.”可知制造商有时会说他们的饮品会使得你更擅长运动且保持清醒。故选B。【27题详解】细节理解题。根据最后一段第三句“Caffeine in most energy drinks is as strong as that in a cup of coffee or tea.”可知,能量饮料的咖啡因和一杯咖啡中的是一样的。故选A。【28题详解】细节理解题。根据最后一段“Possible health dangers hav

    83、e something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems.”可知,能量饮料会使你紧张,会难以入睡以及会导致心脏问题。故选A。【29题详解】观点态度题。根据最后一句作者引出专家所说“Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with a lot of caffei

    84、ne in them.”传达了一个观点:青少年不要喝太多的能量饮料。故选C。【30题详解】推理判断题。这篇文章主要讲了能量饮料并不是如广告词中说得那样好,它实际对身体有害。所以它跟健康有关。故选C。【点睛】做“选择型阅读理解”一定要有的放矢,带着问题去阅读。考生最好先把文章后的问题浏览一遍,并把问题中的一些关键词圈出来,然后带着问题阅读。第一遍可以采取略读和快速阅读的方法,把可能是答案的地方画出来,然后对照每个小题选择的范围,提高准确率。阅读理解常见问题的类型如下:(1)客观具体性问题。这类型的问题比较简单,属于识字得分题,通常可在原文原句中找到答案,如事情发生的时间,地点或原因;(2)判断推

    85、理性问题。这类型问题的常见提问方式包括猜测作者的意图(purpose/aim),推测可能会产生的结果,判断信息的正误(true/not true)。这类型问题的答案通常不能从文章中直接获取,需要结合语境,作者的态度和目的,归整分散的信息,然后进行分析判断或者合理的推测。对于含有only,all,every,never,none,no one等绝对化表达的选项要分外留意;(3)概括性问题。这类型问题的常见提问方式包括文章的标题(title)、大意(main idea)和结论(conclusion)等。这类问题比上一类难,不能直接得出答案。必须在理解全文的基础上,对信息进行归纳整合。做这类型的题目

    86、时,先采取排除法,缩小范围后,联系上下文。排除片面的选项,选择最具概括性或总结性的答案。BFew parents can hear the words “What can I do to help?” from their kids. Teenagers spend more time on video games, computers and mobile phones, so they help less with housework.Students at a primary school in Fuzhou, East Chinas Fujian Province were requi

    87、red to clean the school toilets to help them develop good habits. But some parents are strongly against the idea. They cant see the advantages of students doing such chores. They think that the school should provide students with a proper education, not the chance to be school cleaners.In fact, pare

    88、nts, schools and society play an equally (同等地) important role in developing the character of students. It is good for schools to give students such tasks, because few of the students will do them at home. Their parents want them to do homework only.In recent years, some parents will make mountains o

    89、ut of molehills when students are asked to do some chores in schools. Some will complain the teachers if their kids get hurt in schools; some will even challenge the schools teaching methods and management. As a result, many primary schools, especially those in big cities, do not let students join i

    90、n outdoor activities during breaks, fearing that they might get hurt. This is bad for the development of students best qualities.What the primary school in Fuzhou doing is worth praising. Doing chores can put a sense of responsibility (责任感) into students minds and teach them the spirit of rules as w

    91、ell as teamwork. Also, it can make students in-school experiences more meaningful.31. It can be learned from the first paragraph that teenagers today .A. spend more time on housework.B. are happy to help with housework when they are at home.C. hardly ever do housework.32. To help the students develo

    92、p good habits, the primary school in Fuzhou required the students to .A. finish homework at schoolB. clean the school toiletsC. become school cleaners33. What is writers attitude to the idea of the primary school in Fuzhou?A. He doesnt care.B. He is strongly against it.C. He agrees with what the sch

    93、ool is doing.34. What does the underlined phrase “make mountains out of molehills” mean?A. 愚公移山B. 山穷水尽C. 小题大做35. Which is the best title for the passage?A. Kids Should Study as Well as Doing HouseworkB. Doing House work Has Nothing to Do with StudentsC. Let Students Do All the Housework【答案】31. C 32.

    94、 B 33. C 34. C 35. A【解析】本文从现在孩子们很少做家务展开,学校为了培养孩子们的好习惯,会安排劳动任务,这使得家长们小题大做,认为太过不合理。作者呼吁青少年应该多承担家务劳动,这样可以唤醒他们的责任感。【31题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“so they help less with housework.”可知,青少年帮助做家务的情况很少。故选C。【32题详解】细节理解题。根据第二段“Students at a primary school in Fuzhou, East Chinas Fujian Province were required to clean t

    95、he school toilets to help them develop good habits.”可知,福州的一个小学为了帮助孩子们养成好习惯,需要他们打扫厕所。故选B。【33题详解】细节理解题。根据第三段“It is good for schools to give students such tasks, because few of the students will do them at home.”可知,作者认为给学生这样的任务是非常好的,因为孩子在家也很少做。也就是说,作者很赞同这个做法。故选C。【34题详解】词句猜测题。根据下面的句子“Some will complain

    96、the teachers if their kids get hurt in schools; some will even challenge the schools teaching methods and management.”可知,(在做劳动这件事上)一些父母抱怨老师孩子是否会在学校受伤,一些父母甚至挑战学校的教学方法和管理。推测出家长过于小题大做了。故选C。【35题详解】最佳标题。本文作者呼吁青少年不仅应该专注学习,也应该多承担家务劳动,这样可以唤醒他们的责任感。故选A。第三节 语篇补全阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。Fr

    97、om the Other SideLara and Tara are twins. They look like each other, but they are very different in everything else. For example, hot food is Laras favorite, and Tara has a sweet choice.However, this isnt the problem with the twin girls. They always argues that the opposite one was wrong. _36_, whil

    98、e Tara thought mornings were fresh and it was difficult to stay up till midnight._37_ To put an end to their fights, their parents decided to create a small drama. They wanted the girls to understand that they were both correct from their own point of view. Their parents covered the girls eyes with

    99、black ribbons (带、条), and brought them to the dining room. _38_ Lara was asked to stand on one side of the board and Tara on the other. They couldnt see the other side of it. When the ribbons were taken away, they were surprised to see a huge board between them.Now, their father asked Lara, “Whats th

    100、e color of the board?” She replied, “Its black!” _39_ She relied, “Its white!” The two girls began to argue again. While Lara was confident it was black, Tara was sure it was white. Then, they were asked to exchange (交换) their places. They couldnt believe their eyes. Tara, who insisted (坚持) it was a

    101、 white board, saw a black one. Similarly, Lara, who argued the board was black, was surprised to see a white one. They understood that each of them was right in her own view. Most of us are like Lara and Tara. We are right most times, but insist that others are wrong!A. They have different ideas.B.

    102、For years, their arguments continued.C. Their mother asked Tara the same question.D. In the room, a big board was placed in the middle.E. Lara thought it was terrible to get up early in the morning.【答案】36. E 37. B 38. D 39. C【解析】【分析】这是一篇人物故事类阅读,主要讲述了一对双胞胎对事物经常有不同的看法,父母通过一个实验让她们明白,她们都是站在自己的立场看别人,告诉我们

    103、不要只站在自己的角度看待问题,要多些理解和宽容。【36题详解】根据前后句子“They always argues that the opposite one was wrongwhile Tara thought mornings were fresh and it was difficult to stay up till midnight.”可知,两姐妹观点相反,后面提到Tara认为早晨很美好,那么前面必然是Lara觉得不美好的观点。故选E。【37题详解】根据下一句“To put an end to their fights, their parents decided to create

    104、 a small drama.”可知父母为了终止这种争吵,决定做点什么。那么前面自然是她们还在争吵。故选B。【38题详解】根据下一句“Lara was asked to stand on one side of the board and Tara on the other.”可知两个女孩一人站在一边,那么前面应该是,房间中间放了一个大板。故选D。【39题详解】根据前一句“their father asked Lara, “Whats the color of the board?” She replied, “Its black!”可知父亲问了Lara问题,那么下面就该母亲问Tara问题。故

    105、选C。【点睛】解答补全对话类试题,可采取以下四个步骤:(1)通读对话,仔细审题考生应将对话从头至尾通读一遍,并根据对话情景来判断出谈话双方的关系,谈话的地点以及话题等基本情况,如计划,问路,咨询建议等等,在通读对话并审题的同时要在脑海里回顾该场景下常用的口语表达,为进一步解题做好准备。(2)分析备选项对各个备选项进行分析,猜测语境,答题时就能迅速地回忆起与对话内容有关的日常交际用语及习惯表达法,并且能灵活运用。(3)分析对话,试填答案在试填答案时,要注意以下几点;上下联系,寻找信息的对接点。考生要注意结合上下文。尤其是所填句子的上一句和下一句。考生可根据问句的疑问词、动问的时态、时间状语等关键

    106、信息来确定答语;思前想后,要求逻辑上下一致。所补全的对话必须要上下文一致连贯。不能仅看一个问句就做出答案。这样容易犯逻辑错误。若无法直接从问句中找出答案,则需注意挖空处的下文。答案往往隐含在下文中;注意对话的表达要符合西方人的风俗习惯,不同的中西文化差异,要靠我们在平时学习中注意积累、归纳与总结。(4)复读对话,验证答案最后要对所选的答案填进去逐个复检,通读一遍,看是否符合上下文逻辑。第四节 阅读表达阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。Its early in the morning and the alarm clock has already rung several time. Y

    107、ou have to pull yourself out of bed and rush to school because youre afraid of being late for school.As a school student, this is probably a common experience for you. But thanks to new rules, students in Zhejiang and Heilongjiang provinces can now stay in bed longer than before.On Feb 23, the Zheji

    108、ang Department of Education announced (宣布) a new rule that asks primary schools to start school later. According to the rule, start times could be different among different grades, with students in Grade 1 and 2 starting no earlier than 8:30 am.A similar guideline (指导方针) was announced by the educati

    109、on department in Heilongjiang Province on Feb 24. Students from all primary and junior high schools in the province have been required (要求) to arrive at school no earlier than 8 am.According to a 2016 study by the Zhejiang Department of Education, half students in Grade 4 slept nine hours or more a

    110、night, while the enough sleep time for primary students in 10 hours.“I welcome the new rule so much. It is such a wonderful rule that gives my son enough time for breakfast, which is necessary for his health and growth”, a mother named Xu Li said. She is from Hangzhou and his son is in Grade 1. Thes

    111、e changes have received much praise as they make students get enough sleep and enough time for breakfast.Pushing back school times isnt unique (唯一的) to China. In the United States, schools in at least 21 states began to start school later in 2017, as studies have shown that later school start times

    112、could be good for students development.40. Why do students have to rush to school in the morning?41. When should primary students in Heilongjiang province get to school new?42. How many hours of sleep do primary students need every night?43. What does Mrs. Xu think of the new rule?44. Is China the o

    113、nly country to push back school times?【答案】40. Because they are afraid of being late for school. 41. No earlier than 8 a.m. 42. In 10 hours. 43. Its a wonderful rule. 44. No.【解析】这篇短文讲述的是浙江省、黑龙江省的很多学校都推迟了上学时间,这样可以保证孩子们有充足的睡眠,这不仅有利于他们的身体健康,对学习也是有好处的。这一改变得到了很多人的支持。【40题详解】根据第一段第二句话“You have to pull yours

    114、elf out of bed and rush to school because youre afraid of being late for school.”可知,冲去学校的原因是害怕迟到。故答案为:Because they are afraid of being late for school.【41题详解】根据第四段“in Heilongjiang Province on Feb 24. Students from all primary and junior high schools in the province have been required to arrive at sc

    115、hool no earlier than 8 am”可知,黑龙江要求学生到学校的时间不早于8点。故答案为:No earlier than 8 a.m.【42题详解】根据第五段“the enough sleep time for primary students in 10 hours.”可知小学生的充足睡眠时间是10小时。故答案为:In 10 hours.【43题详解】根据倒数第二段第一句话“I welcome the new rule so much. It is such a wonderful rule that gives my son enough time for breakfas

    116、t, which is necessary for his health and growth”, a mother named Xu Li said.”可知,Xu Li很欢迎新规则,觉得这个规定很棒,对孩子健康和成长有利。故答案为:Its a wonderful rule.【44题详解】根据最后一段第一句话“Pushing back school times isnt unique to China.”可知,中国并不是唯一的推迟上学时间的国家。故答案为:No.第五节 书面表达55.假设你是某国际学校的Bruce,本周班会上请你代表学生会用英语口头通知志愿者们参加周日的敬老院公益活动,希望大家

    117、积极参与这种有意义的活动。通知内容:1.星期天早上8:30在校门口集合,乘公共汽车前往敬老院;2.给老人们赠送小礼物(比如健康食品,手工作品handicrafts);3.帮忙打扫卫生,整理房间;4.唱歌、跳舞、讲故事、逗老人们开心。要求:(1)80词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);(2)通知要点表述清晰,可以适当发挥使行文流畅。Boys and girls, attention, please!We need some volunteers to visit the old peoples home next Sunday. Its important and meaningful f

    118、or us to help those old people. If everyone gives a little love, the world will make a big difference! Thank you for your listening. The School Students Union【答案】例文Boys and girls, attention, please!We need some volunteers to visit the old peoples home next Sunday. Well have to meet at the school gat

    119、e at 8: 30 on Sunday morning and then go there by bus. There we will do some cleaning and tidy the rooms. After that we will have many activities, such as singing, dancing telling stories and chatting to cheer up the old. Before we leave, well give our presents to them. I hope all of us can take an

    120、active part. Through the meaningful activity, we can learn to care for the old.Its important and meaningful for us to help those old people. If everyone gives a little love, the world will make a big difference! Thank you for your listening. The School Students Union【解析】【详解】1、题干解读:文章为一个通知,所以要注意文章的格式

    121、,并注意用词简洁。文章所要包含的要点已经在题目中给出,定要将所有的要点包含在文章中。注意文章的句式和词汇的应用,应该尽量使句式多样化。写完之后一定要检查文章是否有拼写错误和语法错误。2、例文点评:文章将题目要求要点一一罗列,语言流畅,无语法错误。3、高分亮点:have to 不得不;such as 例如cheer up 兴奋起来learn to do sth. 学着做某事care for 照顾,照料Before we leave, well give our presents to them. before引导的时间状语从句I hope all of us can take an active part. 省略that的宾语从句

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省衡水市景县杜桥镇中学2019_2020学年八年级英语下学期3月线上月考试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348677.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1