2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题九 BOOK 1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题九 BOOK 1UNIT EARTHQUAKES WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮 课时 作业 UNIT WORD
- 资源描述:
-
1、课时作业.阅读理解(2020河北衡水中学高三第一次联考)If youre looking to fully experience Africas breathtaking scenery, and have an eye for adventure, then theres only one place to be. Here, inside Africa pick four of the best hikes from across the continent.1Kilimanjaro Make it to the top of Tanzanias 5,895meter Kilimanjar
2、o, and youll be standing at Africas highest point. The mountain is Africas mostvisited hiking destination, attracting tens of thousands of tourists and adventures every year.You dont have to be a technical climber to climb Mount Kilimanjaro; you just need not be pretty physically fit. There are six
3、routes to choose from, difficulty, scenery and success. No special equipment.2Atlas mountains The High Atlas is an impressive mountainous range in central Morocco that hosts North Africas highest peak. Mount Toubkal, at 4,165 meters. Theres a variety of routes to follow during your climb but inexper
4、ienced climbers should note that the hike through the mountains challenging zones is quite demanding.3Mount KenyaA longextinct volcano. Mount Kenya is Africas secondhighest peak, at 5,199 meters.Lying just south of the equator, the mountains deep valleys and diverse wildlife will guarantee you wonde
5、rful scenery and a fantastic hiking experience.The climb, however, to the mountains steep icecapped peaks is quite challenging, making it the most technical, probably, in that East African area.4Mount MeruMount Meru may forever exist in the shadow of its neighbor, Kilimanjaro, butTanzanias secondhig
6、hest mountain (4,565 meters) has its own devotees.Its less known, but Mount Meru is for the true enthusiast who wants to experience what very few people actually do. Mount Meru is often used by mountaineers to accustom themselves before trying to conquer Kilimanjaro, or by those wanting a hike with
7、the local Massai.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了非洲四座名山及登山的相关情况。1What do we know about Kilimanjaro?AIts comparatively easy to climb.BIts Africas second highest mountain.CIts six routes are equally difficult.DIt lies to the east of Tanzania.答案:A推理判断题。根据第三段中的“You dont have to be . physically fit.”“No special equip
8、ment.”可推知,攀登Kilimanjaro相对较为容易,故答案为A。2Why do mountaineers climb Mount Meru first before they do Kilimanjaro? ATo avoid big crowds of climbers.BTo hike with the local Massai.CTo get used to the situation.DTo experience what most people do.答案:C细节理解题。根据最后一段中的“Mount Meru is often used by mountaineers to
9、accustom themselves before trying to conquer Kilimanjaro”可知答案为C。3Which is the lowest of the four?AKilimanjaro. BAtlas mountains.CMount Kenya.DMount Meru.答案:B细节理解题。根据四座山的高度对比,确定Atlas Mountains高度最低,故答案为B。(2019浙江省“五校联考”第一次考试)Emoji might not be your first choice of communication in a disaster, but resea
10、rchers feel they could make a difference during emergencies, where every second counts. Now, the Emojiquake campaign is lobbying_for an earthquake emoji to be added to the Unicode setthe standard group of icons available on digital devices worldwide. The campaign aims to find an earthquakeappropriat
11、e design to be submitted to Unicode.“Approximately up to one third of the worlds population are exposed to earthquakes,” explains University of Southampton seismologist (地震学家) Dr Stephen Hicks, a founder of the campaign. “So we really want to be able to communicate to all of those regions, all of th
12、ose different languages, and an emoji is an amazing way of doing that.”Unlike many other weather and climate related events, where longer warning times or visible signs are available, earthquakes move incredibly quickly and are difficult to measure while they are still occurring. Populations in area
13、s like Japan and Mexico are dependent on earthquake early warning technology, which issues an alert on digital devices and broadcast media. “You may have seconds to get under a table or to protect yourself,” explains Dr Hicks. “That can be life saving in many cases. Naturally you dont want too much
14、wording in the warning message.”Pictographs (象形文字) and other visuals like emoji have a track record of being faster and easier to understand than written information. Dr Sara McBride, a communications specialist, who is also part of the campaign, told BBC News, “Emoji can cross the boundaries of wri
15、tten languages, helping communicate valuable information to people who may struggle to read a certain language.”The potential usefulness of emoji in emergencies could extend well beyond earthquakes. A team of designers also came up with emerjian entire set of emoji dedicated to climate and environme
16、ntal events.篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要叙述了以添加地震表情符号为目标的运动及该运动的创始人对其原因及意义的说明。4According to the passage, why did the campaign choose earthquakes as their target?ABecause earthquakes threaten many people in different regions.BBecause earthquakes are the easiest to be expressed by an emoji.CBecause earthquakes
17、are not difficult to measure while occurring.DBecause earthquakes are the most destructive disasters in the world.答案:A细节理解题。根据第二段第一句可知,地震在许多地方威胁着许多人的生命,故选A项。5Which of the following can replace the underlined phrase “lobbying for” in the first paragraph?AHope for.BEnter for.CAppeal for.DRun for.答案:C词
18、义猜测题。第二段和第三段中地震学家Hicks博士对此作出解释,目的是呼吁和说服将地震表情符号添加到统一的字符集里面。由此可知,画线短语与appeal for “呼吁,恳求”意思最为接近,故C项符合题意。6What can we infer from Dr Sara McBrides words about emoji?AEmoji benefits people with reading disability a lot.BEmoji is being used to convey valuable information.CEmoji can cross the boundaries of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349335.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
