张家界市2016高考英语阅读理解和信息匹配一轮自练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 张家界市 2016 高考 英语 阅读 理解 信息 匹配 一轮 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。One morning more than thirty years ago, I entered the Track Kitchen, a restaurant where everyone from the humblest(卑微的) to the most powerful came for breakfast. I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man, who looked somewhat disheveled. He was
2、 wearing a worn-out hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down to have my breakfast. We cautiously began a conversation and spoke about a wide rang of things. We never introduced ourselves. I was concerned that he might have no money and not be able to afford so
3、mething to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee, I asked, My I get you something? A coffee would be nice. Then I bought him a cup of coffee. We talked more, and he accepted another cup of coffee, Finally, I rose to leave, wished him well, and headed for the exit
4、. At the door I met one of my friends. He asked, How did you get to know Mr. Gal breath? Who? The man you were sitting with. He is chairman of the Board of Churchill Downs. I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most pow
5、erful men! My few minutes with Mr. Gal breath changed my life. Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and to meet another human being with kindness and sincerity. ( ) 1. What does the underlined word disheveled mean? A. Unfriendly. B. Untidy. C. Gentle. D. Kind. (
6、) 2. The author bought coffee for the old man because A. he thought the old man was poor B. he wanted to start a conversation C. he intended to show his politeness D. he would like to thank the old man ( ) 3. How did the author probably feel after he talked with his friend? A. Proud. B. Pitiful. C.
7、Surprised. D. Regretful ( ) 4. What is the message mainly expressed in the story? A. We should learn to be generous. B. It is honorable to help those in need. C. People in high positions are not like what we expect. D. We should avoid judging people by their appearances. 【语篇解读】 本文讲述了我在吃早点的时候遇到一个看起来穿
8、着邋遢的老人, 并且帮助 他买了一杯咖啡,事后得知他是最富有的 Mr. Gal breath,旨在告诉我们不要以貌取人. 1. 答案 B 【解析】猜测词义题.由上文中的 I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man 何 下文中的 He was wearing a worn-out hat and was alone.可知 disheveled 在这儿是指仪容不整, 穿着邋遢的意思.所以答案选 B 项. 2. 答案A 【解析】 细节理解题. 根据文中 I was concerned that he might have no
9、money and not be able to afford something to eat.可以判断选 A 项. 3. 答案 C 【解析】推理判断题.根据 I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most powerful men!可知, 作者在他朋友告诉他 那个老人是 Mr. Gal breath 之后感到很吃惊.由此判断选 C 项. 4. 答案 D 【解析】 主旨大意题. 根据文章最后一句
10、 Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and no matter another human being with kindness and sincerity.可知,作者想要 表达的是不要以貌取人.由此判断选 D 项. 阅读理解。While Jennifer was at home taking an online exam for her business law class, a monitor(监控器)a few hundred miles away was watching
11、 her every move.Using a web camera equipped in Jennifers Los Angeles apartment, the monitor in Phoenix tracked how frequently her eyes moved from the computer screen and listened for the secret sounds of a possible helper in the room. Her Internet access was lockedremotelyto prevent Internet searche
12、s, and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was: Did she enter her student number at the same speed as she had in the past? Or was she slowing down?In the battle against cheating, this is the cutting_edge and a key to encourage honesty in the booming field of online ed
13、ucation. The technology gives trust to the entire system, to the institution and to online education in general. Only with solid measures against cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are validthat students havent just searched the Internet to get the ri
14、ght answers. Although online classes have existed for more than a decade,the concern over cheating has become sharper in the last year with the growth of “open online courses.” Private colleges,public universities and corporations are jumping into the online education field, spending millions of dol
15、lars to attract potential students,while also taking steps to help guarantee honesty at a distance.Aside from the web cameras, a number of other hightech methods are becoming increasingly popular. Among them are programs that check students identities using personal information,such as the telephone
16、 numbers they once used. Other programs can produce unique exams by drawing on a large list of questions and can recognize possible cheaters by analyzing whether difficult test questions are answered at the same speed as easy ones. As in many university classes,term papers are scanned against some l
17、arge Internet data banks for cheating.41Why was Jennifer watched in an online exam?ATo correct her typing mistakes.BTo find her secrets in the room.CTo prevent her from slowing down.DTo keep her from dishonest behaviors.42The underlined expression cutting edge in Paragraph 3 is closest in meaning to
18、 _Aadvanced techniqueBsharpening tool Ceffective ruleDdividing line 43For Internet universities, exams and diplomas will be valid if _Athey can attract potential studentsBthey can defeat academic cheatingCthey offer students online helpDthey offer many online courses44Some programs can find out poss
19、ible cheaters by _Achecking the question answering speed Bproducing a large number of questions Cscanning the Internet test questions Dgiving difficult test questions45Which of the following is the best title of this passage?AThe Advantages of Online ExamsBThe Hightech Methods in Online CoursesCThe
20、Fight Against Cheating in Online EducationDThe War Against the Booming of Online Education【要点综述】 开放网络教学为人们的知识升级打开了便捷之门,如何保证其教育和学习的质量,防止考试时作弊,现在科技手段在发挥着重要的作用41D推理判断题。第二段告诉我们监控的目的:“Her Internet access was lockedremotelyto prevent Internet searches, and her typing style was analyzed to make sure she wa
21、s who she said she was: Did she enter her student number at the same speed as she had in the past?”这些措施都是为了监督其考试中不发生不诚实的行为。该题也可结合常识确定答案。42A 词义理解题。从上文的描述及下文的“a key”,“The technology”可以看出,这是一个先进的技术,是确保网络考试真实的关键。43B 细节理解题。关键信息:valid。由第三段的“Internet universities show that their exams and diplomas are vali
22、d that students havent just searched the Internet to get the right answers.”可知答案。破折号后的内容指的就是选项中所说的:defeat academic cheating。44A 细节理解题。由最后一段的“by analyzing whether difficult test questions are answered at the same speed as easy ones.”可以看出一些软件是通过设置部分难题,通过对答题速度的检测来判断考试者是否在作弊。45C主旨大意题。文章论述的是为了提高开放网络教学的可信
23、度所使用的高科技监考手段,由此可知C项最能概括全文。【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。In the countries of South and Southeast Asia, the elephant has been an important part of the culture, economy and religion for centuriesAnd nowhere more so than in ThailandUnlike its African cousin, the Asi
24、an elephant is easily domesticated(驯化)The rare so-called white elephants have actually lent the power of royalty to its rulers,and until the 1920s the national flag was a white elephant on a red backgroundTo the early Western visitors, the countrys romantic name was“ Land of the White ElephantToday,
25、 however, the story is very differentOut of work and out of land, the Thai elephant struggles for survival in a nation that no longer needs itThe elephant has found itself more or less deserted by previous owners who have moved on to a different economic world and a society in the western partAnd wh
26、ile the elephants problems began many years ago, now it has a very low national advantageHow does the national symbol turn into ignored animals? It is a story of worse environment and the changing lives of the Thais themselvesAccording to Richard Lair, Thailands expert on the Asian elephant and auth
27、or of the report Gone Astray, at the turn of the last century, there may well have been as many as 100,000 national elephants in the countryIn the north of Thailand alone, it was estimated(估计)that more than 20,000 elephants were employed in transport, 1,000 of them alone on the road between the citi
28、es of Chiang Mai and Chiang Saen This was at a time when 90 percent of Thailand was still forest-a habitat that not only supported the animals but also made them necessary to carry goods and peopleNothing ploughs through thick forest better than lots of sure-footed elephantsBy 1950 the elephant popu
29、lation had dropped, but still to the number of 13, 397However, today there are probably no more than 3,800, with another l,350 wandering free in the national parksBut now, Thailands forest covers only 20 percent of the landThis deforestation(采伐森林)is the central point of the elephants difficult situa
30、tion, for it has effectively put the animals out of workThis century, as the road network grew, the elephants role as a beast of burden decreased50What can we know about African elephants from the passage?AIt is of little value to domesticate themBIt is hard to domesticate themCThey are living a bet
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
