2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修1 UNIT FRIENDSHIP WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 核心 素养 测评 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 一必修1 Unit 1Friendship(限时35分钟). 阅读理解A(2020年山东新高考模拟)My school appeared on the news last week because we had made an important change in our local area. Our class had planted a large garden in what was once only a vacant lot. It was a
2、 lot of work but it was all worth it. I got blisters(水泡)from digging, and we all got insect bites, too. I learned a lot about gardening and collaboration(合作), and then I learned about the media. Our teacher telephoned the TV station and informed them of what we had accomplished. She spoke with the p
3、roducer. The producer checked with the directors, but they said there were plenty of stories similar to ours. They wanted to know what was special about our particular garden, since many schools plant them. The teacher explained that, after going on the Internet to learn about the prairie(大草原), we h
4、ad made a prairie garden. We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them. We did not water the garden, but we did weed it. We decided to let nature water it with rain, since that was how prairies grew in the past. We sent a picture of the garden to the news stati
5、on. In the picture, the grass was so high that it stood taller than the fourth grade students. As a result, the producer sent a reporter to our school, He interviewed the headmaster and asked him many questions about the garden. After that, they interviewed us, and we explained to them what we had l
6、earned through this project. That night, we watched the news, and there we were. The news reporter told our story. It was only two minutes long, but it was us. We were famous. All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden every day, but now we knew that the
7、whole city thought so, too. 【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述了经过努力将学校的空地变为草坪的故事。1. What seemed to be the TV directors initial reaction to the garden?A. They were excited. B. They were surprised. C. They were worried. D. They were uninterested. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第二段中的“The producer checked with the directors, but they
8、 said there were plenty of stories similar to ours. ”可知, 制片人与导演们协商, 但是认为有太多的故事与我们的相似, 所以并不是很感兴趣。故选D。2. What is special about the garden?A. Weeds were allowed to spread naturally. B. The grass grew faster than common grass. C. The seeds came from the plants of a prairie. D. Underground water was used
9、 for the plants. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段中的“They wanted to know what was special. . . ”和第三段中的“The teacher explained . . . we had made a prairie garden. We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them”可知, 这个花园的特别之处在于: 播种从大草原获得的种子而建造的大草原花园。故选C。3. What does the underline
10、d word “that” refer to in the last paragraph?A. We got blisters on our hands. B. Our hard work was worthwhile. C. The garden would be famous. D. The project would be finished. 【解析】选B。词义猜测题。根据文章最后一段内容可知, that 指代前句中的“All that work, all those blisters, it was worth it. ”, 即所有的努力、水泡都是值得的。故选B。4. How did
11、the author feel about the project?A. Annoyed. B. Curious. C. Proud. D. Regretful. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一段中的“It was only two minutes long, but it was us. We were famous. ”可知, 作者感到很自豪。故选C。BFor those who think that wealth can come without love, you should reconsider your position. To get wealth, if you b
12、elieve what you see in movies, seems to mean that you have to give up love because: how can people get wealth if they are afraid to roll over others who stand in their way?I would disagree with this view because Ive seen a bad example. Several years ago, I knew a man who lost not only his wealth but
13、 also his respect, and at last was put into prison for deceiving (欺骗) his customers to make money. He was a man who pretended to care for the well-being of his customers who gave him their trust. He had been a man with good fame for many years, often admired and talked about as a true model of a car
14、ing business person. However, all he saw was the opportunity to deceive and make money. But I have also seen the opposite. Some people have got great wealth too, because they first feel love towards others and start businesses that help meet other peoples growth needs. For example, people like Dale
15、Carnegie, Anthony Robbins and other famous people who devoted their talents and lives to helping other people move forward. And there is also another kind of wealth. Some people love others and their point of view is to help others. These people will get wealth that is not measured in dollars and ce
16、nts. Instead, it is measured in caring, kindness, and the appreciation and admiration of others who they meet and deal with in their everyday life. They are quiet millionaires of life; millionaires with wealth that is not affected by the ups and downs of the stock market or the cost of daily necessi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353529.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
