2021版浙江省高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 必修5 课后达标检测2 UNIT 2 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江省高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 必修5 课后达标检测2 UNIT 2课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江省 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 必修
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020绍兴诊断性考试)In American countryside, the message we hear is this: Go and get an education. Leave your small town and make something of yourself. Success and opportunity are found elsewhere.After graduating from a high school in Helena, Arkansas, I did go.I went to Colby College in
2、 Maine. I had visited the school ahead of time, so I knew what I was getting myself into. I knew about the difference in weather. I understood the difference in social atmosphere. But I wanted to stretch myself and get out of my comfort zone. And you know what? I absolutely loved my time there. But
3、one thing took me by surprisethe lack of countryside representation. Most of the other students at Colby were from big cities: New York, Boston, Los Angeles, San Francisco.And when I had conversations with these studentsin or outside of classwe almost always focused on topics facing large American c
4、ities. In my education classes, it was always “urban this” and “urban that”It was like small town America didnt exist.And this urban interest doesnt just happen in college. I went to an education conference a couple of years ago, and a professorsomeone who had been at the forefront of educational re
5、formwas there to deliver a keynote. I was chosen to be part of a small group that got to meet with him. So there we were, five or six of us sitting in a room, and I asked him, “What are your thoughts on the state of education in the countryside?” And this man was speechless.Ill never forget that mom
6、ent. It speaks to a larger truth. Towns like mine are forgotten.This trend of exporting talent and resources to our big citiesthis mindset of leaving small towns and never coming backI dont want to add to that movement. I want to reverse that movement.Now its my turn to help people younger than me.
7、And you know what? Im a sixth grade teacher in Helena now.【解题导语】本文作者通过自己的大学生活经历以及在一次教育会议上与一位教授进行交流的故事说明了美国的乡村正在逐渐被人遗忘的现象,作者也由此决定要帮助乡村中的年轻人。1What do people in American countryside think of the future of the youth at home?ASecure.BFragile.CPromising. DBright.B解析:推理判断题。根据第一段中的“Leave your small town and
8、 make something of yourself. Success and opportunity are found elsewhere.”可知,在美国的乡村,年轻人的就业前景并不稳定,成功和机会都在别处。故选B项。2What did the author find in his college classroom?AStudents chatted freely.BCountryside was ignored.CHe was looked down upon.DStudents concentrated on education.B解析:推理判断题。根据文章第三段中的“And wh
9、en I had conversations with these students.it was always urban this and urban that”和第四段“It was like small town America didnt exist.”可知,作者在他的大学课堂中发现大家总是探讨与城市相关的问题,就好像乡村在美国不存在一样。也就是说,乡村被人们忽视了。故选B项。3What is the author doing now?ATeaching in a college.BFighting for the movement.CWorking with the profess
10、or.DDevoting himself to his hometown.D解析:细节理解题。根据第二段中的“After graduating from a high school in Helena”可知,作者的家乡在海伦娜,再根据最后一段“Now its my turn to help people younger than me. And you know what? Im a sixth grade teacher in Helena now.”可知,作者现在在家乡教书,帮助家乡中的年轻人,为家乡做贡献。故选D项。BCan you trust your very first child
11、hood memories? Maybe not, a new study suggests.Past studies show that peoples earliest memories typically form around 3 to 3.5 years of age. But in a recent survey of more than 6,600 people, British scientists have found that 39 percent of participants claimed to have memories from age 2 or younger.
12、 “These first memories are likely false,” the researchers said. This was particularly the case for middleaged and older adults.For the study, researchers asked participants to describe their first memory and the age at which it occurred. Participants were told they had to be sure the memory was the
13、one that had happened. For example, it shouldnt be based on a photograph, a family story or any source other than direct experiences. Then the researchers examined the content, language and descriptive details of these earliest memories and worked out the likely reasons why people would claim to hav
14、e memories from an age when memories cannot form.As many of these memories dated before the age of 2, this suggests they were not based on actual facts, but facts or knowledge about their babyhood or childhood from photographs or family stories. “Often these false memories are fired by a part of an
15、early experience, such as family relationships or feeling sad,” the researchers explained.“We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is.a mental representation consisting of remembered pieces of early experiences and some facts or knowledge about their own
16、 babyhood or childhood,” study author Shania Kantar said in a journal news release. “Additionally, further details may be unconsciously inferred or added. Such memorylike mental representations come, over time, to be collectively experienced when they come to mind, so for the individual, they quite
17、simply are memories which particularly point to babyhood.”“Importantly, the person remembering them doesnt know this is fictional,” study coauthor Martin Conway said. “In fact, when people are told that their memories are false, they often dont believe it.”【解题导语】本文是一篇说明文。研究发现,人最早的记忆一般始于三岁到三岁半。在调查了六千
18、多名调查对象之后,研究人员声称那些两岁时或更早的记忆是有误的。4What can we learn from the recent study?AMemories form after the age of 3.BParticipants are good at telling stories.CAdults are likely to form false memories.DEarliest memories may play a trick on us.D解析:细节理解题。根据第二段倒数第二句“These first memories are likely false, the rese
19、archers said.”可知,研究人员认为,这些人所认为的最初的记忆可能是错误的,并结合第四段、第五段分析的错误的最早记忆形成的原因可知D项正确。5What are these fictional early memories according to Kantar?AThey are repeated mental representations.BThey are a collection of early experiences.CThey are a combination of both facts and fictions.DThey are further details o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354058.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
