山东省烟台市2019-2020学年高一下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省烟台市2019-2020学年高一下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 山东省 烟台市 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20192020学年度第二学期期末学业水平诊断高一英语说明:本试卷由四个部分组成,共12页,满分150分,考试用时120分钟。请把答案全部涂写在答题卡上,考试结束后,只交答题卡。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who knows the address?A.
2、The Dells. B. Blare. C. Alan.2. Whats the probable relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Passenger and driver. C. Bank clerk and customer.3. What does the man mean?A. The window cant be opened.B. He will not open the window.C. The window is already open.4. Which is the quickest
3、 way to the airport?A. By taxi. B. By bus. C. By underground.5. What is the woman going to do this evening?A. Eat out with her sister. B. Go to the airport. C. Phone the restaurant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各
4、小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What did the man want to buy?A. Watches. B. Videos. C. Notebooks.7. How much did the man pay?A. 13.4 yuan. B. 26.8 yuan. C. 30.2 yuan.听第7段材料,回答第8至9题。8. Where did the accident happen?A. Near a hospital. B. Near the mans company. C. On Broad Street.9. How did
5、 the accident happen?A. The man drove too fast.B. The man had drunk too much.C. Someone knocked into the mans car.听第 8段材料,回答第 10至 12题。10. Who is David Read?A. A patient of Dr. Miltons.B. A friend of the womans.C. A visitor to the clinic.11. When is the clinic open in a week?A. From Monday to Friday.
6、B. During the whole week.C. On weekdays except Thursday.12. What time has finally been fixed for Mr. Read?A. At 5: 30 p.m., Wednesday.B. At 6: 15 p.m., Wednesday.C. At 6: 15 p.m., Thursday.听第 9段材料,回答第 13至 16题。13. Who is the man?A. A repair man. B. A doctor. C. A neighbor.14. When will the man come o
7、ver?A. Tomorrow afternoon. B. Tomorrow morning. C. In a little while.15. What did the man do a few weeks ago?A. Broke a small window.B. Repaired a window for the woman.C. Played ball with the womans children.16. Why was the window broken this time?A. The children kicked ball in the house.B. The wind
8、ow was of poor quality.C. The woman played volleyball at home.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the doctor talk with the lawyer before entering the house?A. For fear of his not paying him.B. To know more about the wifes illness.C. To make sure of his own safety.18. What did the lawyer promise to pay the
9、 doctor?A. All he had. B. Nothing. C. $500.19. What do we know about the lawyers wife?A. The lawyer wanted her to die.B. No medicine could cure her.C. She didnt want to live anymore.20. What kind of person is the lawyer?A. Tricky. B. Honest. C. Stupid.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读
10、下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWashington DC Vacation PackagesFrom exploring the history to seeing the modern sights, make your Washington DC Vacation Package great.Experience PackageWashington DC is a popular tourist destination filled with museums, monuments and beaches. This is a vacation packag
11、e one should look into when planning a trip to the capital. Start at $ 405 per adult.Package Includes3 Nights AccommodationsDC Odyssey Dinner Cruise (巡游) over the Potomac RiverBest of DC TourFamily Vacation PackageCreate lasting memories with your family to the nations capital. Come and explore the
12、many activities offered here. Visit the world famous Madame Tussauds Wax (蜡像) Museum, and get pictures of you and your family standing next to wax copies of famous celebrities (名人) and presidents. Start at $ 182 per adult.Package Includes3 Nights AccommodationsMadame Tussauds Wax MuseumNational Law
13、Enforcement MuseumRomantic Getaway PackageWashington DC can be a romantic destination. With this package, you will have a two-night stay in the nations capital. It also includes a ticket for the Monuments by Moonlight Trolley tour, a historic tour of the area! Start at $ 152 per adult.Package Includ
14、es2 Nights AccommodationsMonuments by Moonlight Trolley TourSightseeing Tour PackageWashington DC is one of the best places in U.S. when it comes to sightseeing. With so much history and all of these fantastic tours, youll have an amazing time and see the best of the city. Start at $ 383 per adult.
15、Advance reservations required.Package Includes4 Nights AccommodationsMount Vernon and Old Town Alexandria TourSpirit of Washington DC Lunch Cruise1. Which activity is available in the Family Vacation Package?A. Going on Odyssey Dinner Cruise.B. Touring Monuments by Moonlight Trolley.C. Visiting Nati
16、onal Law Enforcement Museum.D. Taking photos with celebrities and presidents.2. How much should a couple pay for the Romantic Getaway Package?A. $ 304.B. $364.C. $766.D. $810.3. In what way is the Sightseeing Tour Package different from the other three?A. It offers a river cruise.B. It must be booke
17、d in advance.C. It exhibits the history of the capital.D. It provides the longest tour at the lowest price.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了华盛顿地区的四个度假套餐及其相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Family Vacation Package中Package Includes National Law Enforcement Museum. 包含国家执法博物馆。可知参观国家执法博物馆是家庭度假套餐中的活动。故选C项。【2题详解】细节理解题。根
18、据Romantic Getaway Package中Start at $ 152 per adult. 每个成年人152美元起。$ 152*2=$ 204,可知一对情侣应该花204美元购买浪漫度假套餐。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Sightseeing Tour Package中Advance reservations required.需要提前预订。可知这个观光旅行团与其他三个不同在于其必须提前预订。故选B项。BThe population of the capital Luxembourg City doubles every working day thanks to the
19、flood of workers, and in the morning and evening rush hours, there often comes traffic block. Its a familiar difficult problem but here theyve come up with a novel solution.From next year public transport will be free for everyone. The number of people taking the public transport is far from what is
20、 expected and so this idea has been brought up, which of course results in some argument.This is whats being built, a new tram system that will link trains in park-and-ride programs designed to make free public transport smooth and attractive. This is a big attempt by the Luxembourg government into
21、whether people can be made to change the way they behave, because free public transport is great for existing commuters. But the question is whether drivers can be persuaded to change their cars and traffic jams for commuting on public transport.The designer firmly believes the system is so good and
22、 effective. Everyone will want to use it. Everyone can use it, young or old, rich or poor, and everyone can say to themselves its better to leave the car at home. But others consider it questionable.Taxi drivers dont seem worried about trams stealing their trade. Businessmen who come here are never
23、going to take public transport. Theyll take a taxi because they have meetings to get to.So Luxembourgs plan is really a test, and its one that plenty of bigger nations will be watching. As we know, the way we move around shapes our cities, our lives, our work and our environment. Luxembourg is a ver
24、y small country but this could be a very big idea.4. Why does Luxembourg City plan to make public transport free?A. To reduce traffic jams.B. To attract more businessmen.C. To encourage people to avoid rush hours.D. To help its citizens travel more comfortably.5. What can we infer about the result o
25、f the plan?A. Taxi drivers business will be badly affected.B. More people will choose to drive to and from work.C. Peoples daily behavior will be completely changed.D. Taking public transport can save money for commuters.6. How does the designer feel about the system?A. Hopeless.B. Concerned.C. Conf
26、ident.D. Regretful.7. Whats the authors purpose of writing the text?A. To list the traffic problems Luxembourg faces.B. To show how Luxembourg controls its population.C. To give people advice on how to get around Luxembourg.D. To introduce Luxembourgs new public transport measure.【答案】4. A 5. D 6. C
27、7. D【解析】这是一篇说明文。主要说明了为了减少交通堵塞,卢森堡计划免费提供公共交通。文章从政府、设计者、出租车司机三方面介绍了他们各自对这一做法的看法。【4题详解】推理判断题。根据第一段The population of the capital Luxembourg City doubles every working day thanks to the flood of workers, and in the morning and evening rush hours, there often comes traffic block. Its a familiar difficult
28、problem but here theyve come up with a novel solution.可知由于工人的大量涌入,首都卢森堡的人口在每个工作日都会翻一番。在早高峰和晚高峰时段,经常会出现交通堵塞。这是一个熟悉的难题,但在这里他们想出了一个新奇的解决方案。由此可推知,卢森堡计划免费提供公共交通是为了减少交通堵塞。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第三段中This is a big attempt by the Luxembourg government into whether people can be made to change the way they behave,
29、 because free public transport is great for existing commuters.可知这是卢森堡政府对人们是否可以改变他们的行为方式的一次重大尝试,因为免费的公共交通对现有的往返上班者来说是很好的。由此可推知,这个计划的结果是,乘坐公共交通工具可以为往返上班者省钱。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第四段中The designer firmly believes the system is so good and effective.可知设计者坚信这个系统是如此的优良和有效。由此可推知,设计者对这个系统有信心。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第
30、一段The population of the capital Luxembourg City doubles every working day thanks to the flood of workers, and in the morning and evening rush hours, there often comes traffic block. Its a familiar difficult problem but here theyve come up with a novel solution.可知由于工人的大量涌入,首都卢森堡的人口在每个工作日都会翻一番。在早高峰和晚高
31、峰时段,经常会出现交通堵塞。这是一个熟悉的难题,但在这里他们想出了一个新奇的解决方案。结合文章主要说明了为了减少交通堵塞,卢森堡计划免费提供公共交通。文章从政府、设计者、出租车司机三方面介绍了他们各自对这一做法的看法。由此可推知,作者写这篇文章的目的是介绍卢森堡新的公共交通措施。故选D。CThough thousands of adventurers have climbed up Mount Everest, the highest and most famous of the worlds 14 tallest mountains, only 40 climbers have conque
32、red them all. Nepalese mountaineer Purja became one of them after he reached the 8,028-meter peak of Chinas Mt. Shishapangma on October 29, 2019. Purja made the extraordinary achievement in just six months and six days, much faster than late South Korean climber Kim Chang-hos 2013 record of 7 years,
33、 ten months, and six days.“I am incredibly excited and proud to have reached this final peak and achieved my goal of climbing the worlds 14 tallest mountains in record time,” Purja said. “It was extremely hard six months, and I hope to have proven that anything is possible with some determination, s
34、elf-belief, and positivity.”Purjas “Project Possible” started becoming a reality on April 23, 2019, when he successfully peaked Nepals 8,091 meters tall Mt. Annapurna. The climber then rapidly completed the next five mountains, including Mt. Everest, within only four weeks! Five more peaks were conq
35、uered in July and the last three during September and October.The adventurer, who was joined by teams of Nepalese climbers on each of his adventures, encountered many memorable and critical moments. On April 23, 2019, while going down Mt. Annapurna, Purja and his team heard about a Malaysian climber
36、 who had been separated from his group with no food, water, or oxygen for over 40 hours. They managed to find him and got him airlifted to a hospital. On May 15, 2019, Purjas team similarly helped three trapped climbers on Mt. Kanchenjunga by giving them oxygen.Purja said his primary purpose for und
37、ertaking this enormous task was to show the world that anyone can attain greatness if they put their minds to it. “By achieving this goal, I knew I could inspire people from all generations across the world,” he said.8. Which was the last of the worlds 14 tallest mountains Purja peaked?A. Mt. Everes
38、t.B. Mt. Annapurna.C. Mt. Kanchenjunga.D. Mt. Shishapangma.9. Which of the following best describes Purja?A. Capable, worthy and honest.B. Brave, intelligent and traditional.C. Determined, positive and caring.D. Creative, energetic and adventurous.10. What does the author want to tell us by the exam
39、ples in paragraph 4?A. The number of climbers should be limited to ensure safety.B. Purja and his team are willing to assist climbers in trouble.C. It is impossible to rescue trapped climbers on high mountains.D. Necessary preparations must be made before climbing mountains.11. What might be the bes
40、t title of the text?A. Mountaineering: A Challenging but Popular SportB. Purja: A World-famous Nepalese Climbing PioneerC. Kim Chang-ho Succeeded in Climbing up Mt. Everest AloneD. Nepalese Mountaineer Conquers Worlds 14 Highest Peaks in Six Months【答案】8. D 9. C 10. B 11. D【解析】这是一篇记叙文。主要说明了2019年10月29
41、日,尼泊尔登山者Purja成功登顶中国的Shishapangma峰,完成了登上14座世界最高山峰的目标。文章介绍了Purja对此举的看法,以及他的攀登经过,Purja说他承担这项艰巨任务的主要目的是向世界表明,任何人都可以获得伟大的成就,只要他们用心去做。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Nepalese mountaineer Purja became one of them after he reached the 8,028-meter peak of Chinas Mt. Shishapangma on October 29, 2019.可知尼泊尔登山家Purja 在2019年10月
42、29日登上中国8028米的高峰Shishapangma 山后,成为了其中的一员。以及第二段中“I am incredibly excited and proud to have reached this final peak and achieved my goal of climbing the worlds 14 tallest mountains in record time,” Purja said.可知Purja说:“我非常激动和自豪,能够到达最后一座山峰,并实现了在创纪录的时间内登上世界14座最高山峰的目标。”由此可知,Purja登上的14座世界最高山峰中最后一座是Shishapa
43、ngma峰。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“It was extremely hard six months, and I hope to have proven that anything is possible with some determination, self-belief, and positivity.”可知“这六个月非常艰难,我希望能够证明,只要有决心、自信和积极,一切皆有可能。”以及第四段中On April 23, 2019, while going down Mt. Annapurna, Purja and his team heard about a M
44、alaysian climber who had been separated from his group with no food, water, or oxygen for over 40 hours. They managed to find him and got him airlifted to a hospital. On May 15, 2019, Purjas team similarly helped three trapped climbers on Mt. Kanchenjunga by giving them oxygen.可知2019年4月23日,Purja和他的团
45、队在攀登Annapurna山时听说,一名马来西亚登山者与他的团队分开了40多个小时,没有食物、水和氧气。他们设法找到了他,并用飞机把他送到了医院。2019年5月15日,Purja的团队同样帮助了三名被困在Kanchenjunga山的登山者,给他们提供了氧气。由此可推知,Purja是一个有决心、积极和有爱心的人。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段中On April 23, 2019, while going down Mt. Annapurna, Purja and his team heard about a Malaysian climber who had been separa
46、ted from his group with no food, water, or oxygen for over 40 hours. They managed to find him and got him airlifted to a hospital. On May 15, 2019, Purjas team similarly helped three trapped climbers on Mt. Kanchenjunga by giving them oxygen.可知2019年4月23日,Purja和他的团队在攀登Annapurna山时听说,一名马来西亚登山者与他的团队分离了4
47、0多个小时,没有食物、水和氧气。他们设法找到了他,并用飞机把他送到了医院。2019年5月15日,Purja的团队同样帮助了三名被困在Kanchenjunga山的登山者,给他们提供了氧气。由此可推知,作者想通过第四段的例子告诉我们Purja和他的团队愿意帮助有困难的登山者。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中Though thousands of adventurers have climbed up Mount Everest, the highest and most famous of the worlds 14 tallest mountains, only 40 climbe
48、rs have conquered (征服) them all. Nepalese mountaineer Purja became one of them after he reached the 8,028-meter peak of Chinas Mt. Shishapangma on October 29, 2019.可知尽管成千上万的冒险家登上了世界14座最高的山中最高也是最著名的珠穆朗玛峰,但只有40名登山者将它们全部征服。可知2019年10月29日,尼泊尔登山者Purja成功登顶中国的Shishapangma峰,攀登了8028米的高峰。结合文章主要说明了2019年10月29日,尼
49、泊尔登山者Purja成功登顶中国的Shishapangma峰,完成了登上14座世界最高山峰的目标。文章介绍了Purja对此举的看法,以及他的攀登经过,Purja说他承担这项艰巨任务的主要目的是向世界表明,任何人都可以获得伟大的成就,只要他们用心去做。由此可知,故D选项“尼泊尔登山者在六个月内征服了世界上14座最高峰”最符合文章标题。故选D。DThe negative health impacts of plastic on both wildlife and humans have been well documented. Recycling contributes to settling
50、the problem. However, the material coming from the plastic recycled using the traditional technology is of lower quality and can only be used a few times for items like clothing or carpets before it has to be thrown away.Now, French start-up Carbios wants to help alleviate the worlds plastic polluti
51、on with a bacterial enzyme (细菌酶) that “eats” PETthe most plentiful plastic used to produce packaging and plastic bottles. The enzyme is able to downgrade 90% of a ton of plastic in less than 10 hours. And the resulting material can be used to create anything and, more importantly, can be continuousl
52、y recycled.To break down the plastic, the waste is placed in a reactor with water and the enzyme and heated for 16 hours at 65. The resulting mix is then filtered (过滤) and purified (净化). This allows for the recovery of the building blocks that make up PET. These building blocks are then remade into
53、new plastic and transformed into bottles and other items, without having to use more resources.The recycling process will be tested in a larger range at a new, bigger facility in Lyon, France, by the end of 2021. Once all the problems have been removed, Carbios hopes to bring the technology on the m
54、arket by 2024.Though Carbioss recycling technique will certainly help reduce plastic pollution, Stephan believes it is only part of the solution. We can only win the battle if we do a better job of ensuring that plastic waste does not end up in the environment or in landfills. So the next time you u
55、se a plastic bottle, be sure to make the extra effort to place it in a recycling bin.12. What does the underlined word “alleviate” in paragraph 2 mean?A. Cut down.B. Reflect on.C. Keep records of.D. Watch out for.13. What is the main characteristic of the material produced by enzyme?A. It can resist
56、 bacteria.B. It can stand high temperatures.C. It can be sustainably used.D. It is harmless to the environment.14. What does paragraph 3 mainly tell us?A. The sources of the bacterial enzyme.B. The process of producing plastic bottles.C. How the bacterial enzyme breaks down PET.D. How waste plastic
57、is recycled with the bacterial enzyme.15. Which statement agrees with the text?A. The new technology has been put to wide use.B. Traditional plastic is easily storable and affordable.C. The promising enzymes technology is in the experimental stage.D. Bacterial enzymes will completely solve the probl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354889.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
山东省青岛市城阳区第七中学八年级语文下册 我的叔叔于勒课件 鲁教版.ppt
