河北省任丘市第一中学2021-2022学年高二上学期阶段考试(一)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省任丘市第一中学2021-2022学年高二上学期阶段考试一英语试题 WORD版含解析 河北省 任丘市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 阶段 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年河北省任丘市第一中学高二上学期阶段考试(一)英语试题本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷两部分,共150分。考试时间120分钟。第I卷(客观题,共95分)第一部分听力(共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What might the man want f
2、or supper?A. Seafood. B. Steak C. Noodles.2.What is the woman concerned about?A. Catching a cold. B. Losing her sweater. C. Standing in a long line.3.Where does the conversation probably take place?A. In a gym. B. In an office. C. In a classroom.4.What is the price of the day flight?A. $360. B. $400
3、. C. $410.5.What does the man think of the story?A. It is too hard to understand B. The beginning is confusing.C. The writer tells the story well.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6.
4、 Whats wrong with the boys?A. They lost a camera. B. They got sick .C. They wasted money.7. What is the family probably going to do tomorrow?A. Go shopping. B. Go to a bank. C. Have a birthday party.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What job is the woman applying for?A. A gardener. B. A nurse. C. A teacher.9. H
5、ow many hours will the woman work per day?A. Two. B. Four. C. Six.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What day might it be yesterday?A. Monday. B. Tuesday. C. Saturday.11. What did the woman do after hearing the noise last night?A. She went to sleep. B. She turned the light on. C. She went up for a look.12.
6、Who is the woman probably talking to?A. A neighbor. B. Her husband. C. A policeman.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Where did the man go on holiday?A. Paris. B. Bali. C. London.14. What did the man do on the first day of his holiday?A. Go swimming. B. Go boating. C.Play volleyball.15. Whats the probable r
7、elationship between the speakers?A. Classmates. B. Colleagues. C. Fellow travelers.16. How did the man probably feel when he visited the small island?A. Tired. B. Excited. C. Disappointed.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Why did the post office in Guyana print their own special stamps?A. They wanted to m
8、ake more money.B. They had only a few usual stamps left.C. There were no 1-cent or 4-cent stamps then.18. How much was the l-cent stamp sold for in 1980?A. A few dollars. B. Seven thousand dollars. C. Seven million dollars.19. Why are stamps with mistakes so valuable?A. They are very limited. B. The
9、y are very beautiful. C. They were made long ago.20. What is the text mainly about?A. The history of the stamps. B. Things learned from stamps.C. Reasons for collecting stamps.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIt can be hard to keep kids bu
10、sy sometimes, especially when school is out. Whether your kid is in pre-school or high school, there are fun, educational, and even some free apps on this list for them.ABCmouse. comABC is available both as an app and a website. It uses fun storyline-based videos, quizzes, and activitiestheres even
11、a virtual map outlining your childs learning path to keep kids engaged.Ages:4-8Cost:One-month free trial, then $ 10/month subscription (订阅).EPIC!Epic! is an app for kids with an e-book library that contains over 35,000 childrens books. This app is a perfect way to take reading wherever your device g
12、oes, and its great for families with kids of various ages.Ages: 2-12Cost: onemonth free trial, then $ 8/month.QUIDK MATHKids know that math can be boring, but this app transforms numbers into something more creative and interactive (互动的). Quick Math Jr. is an app for kids with 12 different math game
13、s that feature fundamental math skills and concepts.Ages: 4-8Cost: freeBrainPOP Jr. Movie of the WeekFor 20 years, BrainPOP has been providing kids all over the world with in-depth, yet easy to understand educational videos on everything ranging from Mozart to food allergies. BrainPOP Jr. Movie of t
14、he Week is an app that helps younger kids get these videos, plus short quizzes on them.Ages :6-9Cost: free, optional subscription(订阅)is $6.99/month1. How much is it if you want to use EPIC! for the first year?A. $ 120B. $96C. $110D. $ 882. Which app will be suitable if a child wants to improve the s
15、kill about number?A. QUICK MathB. EPIC!C. ABCmouse. comD. BrainPOP Jr. Movie of the Week3. What do the four apps have in common?A. They are interactive.B. They are educational.C. Players have quizzes.D. They are free of charge.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四款有助于孩子教育的应用程序。【1题详解】细节理解题。根据EPIC!
16、中“Cost: onemonth free trial, then $ 8/month.( 费用:一个月免费试用,然后每月8美元。)”可知,因为有一个月免费,所以第一年EPIC!的费用是:128-8=88美元。故选D。【2题详解】细节理解题。根据QUIDK MATH中“Kids know that math can be boring, but this app transforms numbers into something more creative and interactive(互动的). Quick Math Jr. is an app for kids with 12 diffe
17、rent math games that feature fundamental math skills and concepts.( 孩子们知道数学可能很无聊,但这款应用将数字转换成更具创造性和互动性的东西。Quick Math Jr.是一款针对儿童的应用程序,有12种不同的数学游戏,以基本的数学技能和概念为特色。)”可知,如果孩子想要提高数字技能,可以选择QUICK Math。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第一段最后一句 “Whether your kid is in pre-school or high school, there are fun, educational, and
18、 even some free apps on this list for them.( 无论你孩子是在学前班还是高中,在这个列表上都有一些有趣的、有教育意义的甚至是免费的应用程序。)”结合下文介绍的四个应用程序可知,本文主要介绍了有助于孩子教育的应用程序,所以这四款应用程序的共同点在于都具有教育意义。故选B。BA teenager in Georgia will no longer have to walk 7 miles to work after school thanks to one womans act of kindness.Jayden Sutton, a high schoo
19、l senior, went on foot each day from school to his job at a restaurant and then back home. Sutton was determined to work and make enough money to eventually buy his own vehicle.Sutton said hed leave school at 3:30 pm, then walk miles to his job at the restaurant. After his work, which usually lasted
20、 six to eight hours, he walked home, sometimes not arriving back until almost midnight.That all changed when Myers saw him walking down the road in the rain in December. “The young man was insistently in a rush walking to work, saying I cant be late,” Myers said. “He begged me to give him a ride. I
21、told him I could take him as far as I was going. I began to create small talk along the way. It was revealed to me that his name was Jayden, 12th grader, worked 40 hours a week, walked 5 miles to work immediately after school, got off at 10:30 pm at night and walked back home another 5 miles if co-w
22、orkers didnt offer a ride.”After dropping Sutton off, Myers said his heart and determination filled her with tears. “He was smiling in good spirits and thats a child worth blessing,” she told Fox News. So, Myers shared Suttons story on the GoFundMe page, which raised more than $ 9, 000 from 186 dono
23、rs.She surprised Sutton with a new car after she managed to convince the general manager to drop the price of the vehicle to meet the budget.4. Why did Sutton work so hard in his spare time?A. To gain working experience.B. To pay for his education.C. To own a car.D. To support his family.5. What dif
24、ficulty did Sutton have in his work at the restaurant?A. He worked longer than other workers.B. His work was too tiring.C. His job was much less paid.D. He had to walk to work.6. What does the underlined word “revealed” in paragraph 4 mean?A. Known.B. Attached.C. Believed.D. Limited.7. What do we kn
25、ow about the money donated online?A. It could buy more than a new car.B. It was not enough to buy a new car.C. It was given to Myers to buy herself a new car.D. It mainly came from a car sales manager.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了乔治亚州的一名高中生Jayden Sutton在一位善良女士Myers的帮助下拥有了一辆车,他再也不用步行几公
26、里去上班了。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Sutton was determined to work and make enough money to eventually buy his own vehicle. (Sutton下定决心工作并赚足够的钱,最终要买一辆自己的车)”可知,Sutton在业余时间这么努力工作是想拥有一辆车。 故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“Sutton said hed leave school at 3:30 pm, then walk miles to his job at the restaurant. (Sutton说他下午三点半放学
27、,然后步行几英里去餐馆上班)”可知,Sutton在餐厅工作的困难在于 他不得不步行去上班。 故选D项。【6题详解】词义猜测题。根据第四段中“It was revealed to me that his name was Jayden, 12th grader, worked 40 hours a week, walked 5 miles to work immediately after school, got off at 10:30 pm at night and walked back home another 5 miles if co-workers didnt offer a ri
28、de. (我revealed,他叫Jayden,12年级的学生,每周工作40个小时,放学后马上步行5英里去上班,晚上10:30下班,如果同事不提供搭车,他得再步行5英里回家)”可知,Myers知道了Jayden那么多的信息,可知,划线词revealed 意为“知道”。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“She surprised Sutton with a new car after she managed to convince the general manager to drop the price of the vehicle to meet the budget. (她设
29、法说服总经理降低车价以满足预算,结果萨顿买了一辆新车,这让她大吃一惊)”可知网上捐赠的钱对于买一辆新车是不够的。故选B项。CI enjoy life because I am endlessly interested in people and their growth. My interest leads me to widen my knowledge of people, and this in turn makes me believe in the common goodness of mankind. I believe that the normal human heart is
30、 good since their birth. That is, its born sensitive and feeling eager to be approved and to approve, hungry for simple happiness and the chance to live.Like Confucius, I am absorbed in the wonder of the earth, and the life on it. With a great faith in the human heart and its power to grow toward th
31、e light, I find here are reasons enough for hope and confidence in the future of mankind. The common sense of people will surely prove that mutual (相互的) support and cooperation are only sensible for the security and happiness of all. Such faith keeps me continually ready to do what one person can to
32、ward shaping the environment in which the human being can grow with freedom. This environment, I believe, is based upon the necessity for security and friendship.I take heart in a promising fact that the future world will contain food supplies enough for the entire earth population. Our knowledge of
33、 medical science will be sufficient to improve the health of the whole human race. Our resources and education, if administered on a world scale, will lift the intelligence of the race.Half a century ago, few people thought of world food, health and education. Many are thinking today of these things
34、. Now I find my only questions about this: Are there enough people now who believe? Is there enough time left for the wise to act? It is a contest between ignorance and death, or wisdom and life. My faith in humanity stands firm.8. What results in the authors belief in peoples goodness?A. His unders
35、tanding of people.B. His desire for happiness.C. His sensitive attitude to life.D. His kindness to people.9. What should people do to build a secure and happy world?A. Get ready to develop more friendship.B. Compete with others in everything.C. Defeat others to get enough freedom.D. Help and coopera
36、te with each other.10. What does the author want to express in paragraph 3?A. His demand for the present life.B. His expectation of the future world.C. His belief in better environment.D. His hope of human relationships.11. What may be the best title of the text?A. Human Nature Is GoodB. Believe in
37、OurselvesC. Live a Happy LifeD. Help People in Need【答案】8. A 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章说明了作者对人深入的了解,促使作者相信人性是美好的,并对未来充满了信心。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段My interest leads me to widen my knowledge of people, and this in turn makes me believe in the common goodness of mankind.(这一兴趣使我不停地了解更多的人,而对人的深入了解则促使
38、我相信人之初,性本善)可知,作者对人的了解使他相信人是善良的。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段The common sense of people will surely prove that mutual (相互的) support and cooperation are only sensible for the security and happiness of all. (人类的常识一定在未来的某一天向他们证明,互相支持与合作只会对全人类的安全和幸福有实际意义)可知,作者认为,人们只有互相合作与帮助,才能建立一个安全幸福的世界。故选D。【10题详解】主旨大意题。根据文章第
39、三段I take heart in a promising fact that the future world will contain food supplies enough for the entire earth population. Our knowledge of medical science will be sufficient to improve the health of the whole human race. Our resources and education, if administered on a world scale, will lift the
40、intelligence of the race.(我对未来充满信心:世界的食物能供养人类;我们的医学知识足以改善人类的健康状况;我们的教育资源,若在世界范围内统一管理,将提高各种族的智力)可知,本段作者表达了他对未来世界的期望。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,文章说明了作者对人深入的了解,促使作者相信人性是美好的,并对未来充满了信心。所以用Human Nature Is Good(人性是美好的)作为文章标题最为恰当。故选A。DHumans have found an easy way to tell if others are lying. Recent research
41、 shows that the best way so far is being clever at how you ask questions and listen to the answers.Much of this research is based on the idea that telling a lie is simply harder mental work than telling the truth. Making up a story takes more effort than simply recording something that happened. And
42、 like a writer, a liar has to keep all the unreal details in his memory and sound believable when he explains them.One method that seems to work is asking them to tell their story in reverse order. This is harder when the story isnt true and makes it easier for you to tell they are lying. An even mo
43、re basic way that helps is to just ask more questions, especially unexpected ones. Truth-tellers can easily find more to say, but its a challenge for a liar to come up with something thats not in his prepared story.Researchers suggest that you shouldnt lay all your cards on the table at the start, b
44、ut only gradually present what proof you have. The liars stories may not agree with that proof, making it clear that theyre lying.So it looks like there are ways to increase the chances of catching a liar; weve just been basing our methods on the wrong stories. Low-tech ways of causing people to mak
45、e mistakes in conversation seem to work better than any science about eye movement or machines used to recognize a liar. To find a liar, watch less and listen more.12. Why does the author mention the writer?A. To show its hard to make up lies.B. To show its hard to recognise a liar.C. To show writer
46、s know liars best.D. To show writers are very clever.13. What do we know about liars?A. They often have much to say.B. They often ask many questions.C. They usually prepare a made-up story.D. They usually feel good about themselves.14. What advice is given to help people catch liars?A. Asking them t
47、o set their stories down.B. Presenting your proof one by one.C. Telling different stories to them.D. Letting them ask questions.15. Which can be the best title for the text?A. Why People LieB. How to Stop People LyingC. Low-tech Ways to Find a LiarD. Liars Are Smarter than Thought【答案】12. A 13. C 14.
48、 B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了最近的研究表明,判断别人是否在撒谎的最好方法是聪明地提出问题,并倾听答案。文章还介绍了这一研究基于的观点和辨别撒谎者的方法。【12题详解】推理判断题。根据第二段中“Making up a story takes more effort than simply recording something that happened. And like a writer, a liar has to keep all the unreal details in his memory and sound believable when he
49、explains them.(编故事比简单地记录发生的事情更费力。就像作家一样,撒谎者必须把所有不真实的细节都记在记忆里,在解释这些细节时要听起来可信)”可推知,作者提到作家是为了表明谎言很难编出来。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“Truth-tellers can easily find more to say, but its a challenge for a liar to come up with something thats not in his prepared story.(说真话的人很容易就能找到更多话要说,但对说谎者来说,要在事先准备好的故事里说点什么就很
50、困难了)”可知,说谎者通常准备一个虚构的故事。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第四段“Researchers suggest that you shouldnt lay all your cards on the table at the start, but only gradually present what proof you have. The liars stories may not agree with that proof, making it clear that theyre lying.(研究人员建议,你不应该一开始就把所有的牌都摊开,而要逐渐拿出你掌握的证据。说
51、谎者的故事可能与证据不一致,这表明他们在撒谎)”可知,逐一出示你的证据可以帮助人们发现说谎者。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Humans have found an easy way to tell if others are lying. Recent research shows that the best way so far is being clever at how you ask questions and listen to the answers.(人类发现了一种简单的方法来判断别人是否在撒谎。最近的研究表明,到目前为止,最好的方法是聪明地提出问题,并倾听答案
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355775.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
