(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 1 Spring Is Coming单元综合检测作业课件 (新版)冀教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北专用2023八年级英语下册 Unit Spring Is Coming单元综合检测作业课件 新版冀教版 河北 专用 2023 年级 英语 下册 Coming 单元 综合 检测 作业 课件 新版
- 资源描述:
-
1、单元综合检测第一至第五大题 听力部分 略六、单项选择(每小题1分,共10分)31.The temperature here can be-28 in winter.A.as warm asB.as cold as C.as low asD.as high as32.The is blowing gently.I feel cool in the open air.A.sunB.cloud C.windD.shower答案31.C 句意:冬天这里的气温低可达零下28摄氏度。as+(修饰重量、数量、时间、距离、价格等的)形容词原级+as+数词表示重达,多达,长达,远达,高达等,修饰temperat
2、ure应用high或low,再由-28可知选C。32.C 句意:风在轻轻地吹。我在户外感觉非常凉爽。根据句中的blowing吹,刮可知空处指的是风。33.The students in the poor area new books and schoolbags.Lets buy some for them.A.long forB.look upC.take outD.feel like34.a cold windy night,it rained.A.On;heavy B.On;heavily C.In;heavyD.In;heavily答案33.A 句意:贫困地区的学生们渴望新书和新书包。
3、我们给他们买一些吧。long for渴望;look up查阅;take out拿出;feel like感觉像,想要。由句意可知选A。34.B 句意:在一个寒风凛冽的夜晚,雨下得很大。表示在具体某一天的晚上用介词on;第二空修饰动词rained,应用副词。35.A bird flew into the kitchen the window.A.acrossB.aboveC.throughD.under36.We got so wet.We had umbrellas raincoats with us!A.either;or B.both;and C.neither;nor D.not only
4、;but also答案35.C 句意:一只鸟通过窗户飞进了厨房。across指从物体表面的一边到另一边;above指在物体的上方;through指从空间或物体内部穿过;under指在物体的正下方。鸟应该是穿过窗户飞进了厨房,故选C。36.C 根据We got so wet可知我们既没有雨伞,也没有雨衣,故选C。37.There a talk show on CCTV-3 at eight this evening.A.is B.is going to haveC.is going to be D.will have38.of students in my school watched the
5、successful launching of Shengzhou-12 on the Internet.A.Hundred B.Hundreds C.Hundred of D.Hundreds of 答案37.Cthere be句型的一般将来时的结构为there is/are going to be或there will be。故选C。38.Dhundred前有具体数字时,用其单数形式,且后面不跟 of。若hundred前无具体数字,常用hundreds,并且与of 连用,表示成百上千的。39.You look so tired.Whats wrong?I didnt go to bed I
6、 finished watching the football match last night.A.until B.ifC.thoughD.unless40.Look at the dark clouds in the sky!I think its going to rain.I plan to have a picnic with my friends.A.I hope soB.I hope not C.Thank you D.Im sorry答案39.A你看起来非常疲惫,怎么啦?昨晚我一直看完足球比赛才去睡觉。not.until.意为直到才,符合题意。40.B看天空中的乌云!我认为将要
7、下雨了。我不希望这样。我计划和朋友们去野餐。根据答语中的后句可知,说话人不希望下雨。故选B。七、完形填空(每小题1分,共10分)The weather is closely related(联系)to our life.It is all around us all the time.It is an important part of our lives.We cannot control it,but it often controls how and41 we live,what we do,what we wear and what we eat.Read this passage a
8、nd learn42about the weather.What is the weather?The weather is just the state of the atmosphere43 any time,such as temperature,wind,44,sun,etc.What makes the weather change?As we know,not every place on the earth gets the same amount of sunlight.Some places get45sunlight.So its warmer in those place
9、s.41.A.whereB.whichC.what D.when42.A.anythingB.nothingC.somethingD.everything43.A.inB.forC.onD.at44.A.roadB.rainC.plantD.animal45.A.muchB.mostC.littleD.lessHowever,some places get little46 no sunlight in winter.Then those places have colder temperatures.These differences in temperature make the air
10、and water47around the earth.The movement helps to take the heat energy from the sun across the earth.So the48 changes.Whats the difference between weather and climate?Climate is a places weather over a long time.The weather changes from day to day and49 from hour to hour.It can be sunny in the morni
11、ng,cold and wet in the afternoon.But the climate changes very50 over lots of years.46.A.andB.soC.orD.but47.A.moveB.stayC.riseD.melt48.A.sunB.earthC.weatherD.sunlight49.A.instead B.neverC.everD.even50.A.differentlyB.slowlyC.quicklyD.easily答案 【解题导语】天气与我们的生活息息相关。本文通过介绍天气的含义、天气变化的原因以及天气和气候的区别让我们了解一些天气方面
12、的内容。41.A 结合上下文可知,我们无法控制天气,但是天气却经常控制着我们怎样生活以及我们在哪里生活,故所缺的词是where。42.C 读这篇文章,了解关于天气的一些东西。something多用在肯定句中,anything多用在否定句和疑问句中。根据语境可知选C。43.Dat any time是固定搭配,意为在任何时候。44.B 根据语境可知此处所缺的词是rain。rain和wind,sun是并列成分。45.A 由下文中的some places get little 46 no sunlight.colder temperatures可知,一些地方冬季得到的阳光很少或没有阳光,那里的天气就会
13、比较冷,故此处是指一些地方得到许多阳光,那里就会比较暖和,故much符合语境。46.C 结合上下文之间的转折关系可推断,一些地方冬天阳光很少或者没有阳光,故所缺的词是or。47.A 根据下文中的The movement helps to.可知,所缺的词是move。48.C 通读本段可知,天气会变化,故weather符合语境。49.D 天气每天都会变化,甚至每小时都会变化,故所缺的词是even。50.B 但是气候在许多年间变化很慢,故slowly符合语境。八、阅读理解(每小题2分,共30分)ASpring ActivitiesSpring is coming.Would you like to
14、enjoy it outdoors?Just join our club!Member:Children aged from 8 to 15.Time:Begin at 8:00 a.m.this Sunday.Place:On Purple HillRiding horses,going cycling,flying kites and having a picnic by the river.You should pay 20 yuan if you want to join us!Tel:83090099Babysitter WantedDo you like children?Do y
15、ou have free time in the afternoon?We need a babysitter for our son,Jack.He is six years old.Work time:Monday to Friday:3:00 p.m.to 6:00 p.m.Saturday to Sunday:2:00 p.m.to 8:00 p.m.You have to:Take care of Jack.Read stories to him.Play with him.You can get two dollars an hour.Tel:(021)29564938QQ:283
16、45722E-mail:Add:No.33,Big Building Street51.Children can do all the following things on Purple Hill except.A.riding horsesB.having a picnicC.flying kitesD.playing with a dog52.You will be working at p.m.on Thursday if you are Jacks babysitter.A.1:00B.4:00C.7:00D.8:0053.Which of the following is NOT
17、true?A.Students under 8 cannot join the Spring Activities.B.You should pay money if you want to join the Spring Activities.C.A babysitter has to sing songs for Jack at home.D.If you want to be a babysitter,you can call(021)29564938.答案A 【解题导语】这是两则关于春天户外活动和诚聘保姆的广告。51.D 细节理解题。根据Spring Activities部分中的Rid
18、ing horses,going cycling,flying kites and having a picnic by the river可知选D。52.B 细节理解题。根据Babysitter Wanted部分中的Work time:Monday to Friday:3:00 p.m.to 6:00 p.m.可知,如果是杰克的保姆,周四下午四点时你正在工作,故选B。53.C 细节理解题。根据Babysitter Wanted部分中You have to里面的内容可知C项错误。BWays to Predict the Weather Without a Forecast Most of us
19、 know about the weather from the weather report.However,we can know the weather by ourselves.It is a fun hobby,and it can also be a useful skill if you enjoy outdoor activities,such as hiking or camping.By learning what to look for,you can predict(预测)the weather.Watch the Wind and Air.Observe the di
20、rection(方向)of wind.Wind comes when air moves.Since weather moves in from the west,westerly winds bring good weather.Easterly winds suggest that the bad weather is coming toward you.You can use grass or flower petals(花瓣)to decide the direction of the wind.Throw your grass or flower petals into the ai
21、r and watch the direction of the wind.Watch smoke from a fire.The air pressure(气压)decides what direction the smoke will go.In high pressure,the smoke will go up into the air.If the pressure is low,it will be back down around the fire.If you see the smoke back down,bad weather is likely on the way.Ta
22、ke a deep breath.Close your eyes and smell the air.Smells become wet right before a storm,making them stronger.Before a storm,you should also notice a compost(堆肥)smell as plants release(释放)their waste.If you start to smell this,it likely means that a storm is coming.54.The underlined word Observe me
23、ans.A.haveB.play C.watch D.smell55.Which of the following is True?A.The grass stands still in the wind.B.The flower petals cant tell us anything about the weather.C.The air pressure is the same in all the places.D.You can smell the air to know about the weather.56.The main idea is about.A.the wind i
24、s strong B.how to tell the weatherC.how to get home earlierD.how to travel答案B 【解题导语】本文介绍了我们如何在生活中预测天气。54.C 词义猜测题。根据本段小标题和下文内容可知,本部分主要讲通过观察风的方向来预测天气,由此可推知画线词所在句表示观察风的方向,故选C。55.D 细节理解题。根据最后一段可知,通过闻空气的味道,你可以预测天气。故选D。56.B 主旨大意题。根据文章内容,尤其是第一段中的By learning what to look for,you can predict(预测)the weather可知
25、,本文主要告诉我们怎样预测天气。CDifferent weather makes people feel different.It influences(影响)health,intelligence(智力)and feelings.In August,it is very hot and wet in the southern part of the United States.People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month.In the Northeast and the
26、 Middle West,it is very hot at some times and very cold at other times.People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.The weather can also influence intelligence.For example,in a 1983 report by scientists,the IQ(智商)of a group of students was very high w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355890.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
