2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十三 必修3 Unit 3 The Million Pound Bank Note(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十三 必修3 Unit The Million Pound Bank Note含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十三 必修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 十三必修3 Unit 3The Million Pound Bank Note(限时35分钟). 阅读理解ALOS ANGELES, Nov. 12 (Xinhua)Legendary comic book writer Stan Lee died at the age of 95, according to media reports on Monday. Lee, born in Stanley Lieber on Dec. 28, 1922, began his career in 1939 and joined the Marvel Comics in 1961. He
2、is considered as one of the most legendary names in the history of comic books and the leading creative force behind the rise of Marvel Comics. He co-created iconic fictional characters such as Spider-Man, X-Men, the Avengers, and many more. Lees characters often have super powers, but they also hav
3、e weaknesses. They were humans, not gods. They not only struggled to save the world, but also to pay their bills, make friends, and hold jobs. This made Marvel comic book heroes stand apart from its competitor DC, which produced the seemingly perfect heroes like Superman and Wonder Woman. Those supe
4、rheroes have been adapted into blockbuster films, most of which were made after Disney acquired Marvel in a 4-billion-dollar deal in 2009. In a statement, Bob Iger, chairman and CEO of the Walt Disney Company said Stan Lee was as extraordinary as the characters he created. Marvel also praised Lee on
5、 its website by putting on one of Lees famous quotes, which goes, “I used to be embarrassed because I was just a comic-book writer while other people were building bridges or going on to medical careers. And then I began to realize: entertainment is one of the most important things in peoples lives.
6、 Without it, they might go off the deep end. I feel that if youre able to entertain, youre doing a good thing. ”Praise from his Hollywood peers and colleagues was generous. President of Marvel Studios Kevin Feige appreciated Lees unparalleled impact on the industry. “No one has had more of an impact
7、 on my career than Stan Lee, ” Feige said. “Our thoughts are with his family and the millions of fans who have been forever touched by Stans genius, charisma and heart. ”【文章大意】这是一篇记叙文。主要记叙了著名漫画作者斯坦李的生前事迹, 他被认为是漫画史上最具传奇色彩的人物之一, 也是漫威漫画崛起背后的主要创作力量。他认为娱乐活动是人们生活中最重要的事情之一。1. How do Lees characters differ
8、from those of DC?A. They are perfect heroes. B. They often have super powers. C. They are not humans, but gods. D. They have human shortcomings. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段“Lees characters often have super powers, but they also have weaknesses. ”可知Lee创作出的角色是有弱点的, 结合下文“This made Marvel comic book heroes stand
9、 apart from its competitor DC”可知, 这正是使得他所在公司漫威漫画公司不同于DC公司角色的原因。故选D。2. We can learn from Lees statement in Paragraph 6 that _. A. it is embarrassing to be a comic-book writerB. a taste of entertainment is necessary in peoples livesC. entertainment is the most important thing in the worldD. you can do
10、 everything well if you are able to entertain【解析】选B。细节理解题。由第六段“then I began to realize: entertainment is one of the most important things in peoples lives. ”Lee意识到娱乐是人们生活中最重要的事情之一, 故选B。【知识拓展】误区警示学生易选C。C项表达的是娱乐是最重要的事情;文章表达的是娱乐是最重要的事情之一。3. According to the passage, we could know that _. A. Lee influen
11、ced Kevin Feiges career a lotB. Lee joined the Marvel Comics in his fortiesC. Lee created the fictional characters all by himselfD. The superheroes were adapted into films before Disney acquired Marvel【解析】选A。推理判断题。由最后一段“No one has had more of an impact on my career than Stan Lee, Feige said. ”可知Feig
12、e说没有人比斯坦李对他的职业生涯影响更大了, 故选A。4. What can be the best title for the passage?A. Comics Legendthe Marvels and DCB. The Superheroes in Stan Lees ComicsC. Bob Iger Thought Highly of Stan LeeD. The Life Story of Marvel Comics Legend Stan Lee【解析】选D。主旨大意题。文章属于人物传记类文章, 主要围绕斯坦李的生前事迹进行展开。故选D。【知识拓展】佳词积累1. iconic
13、adj. 符号的;图标的;图符的;偶像的2. fictional adj. 小说的;虚构的3. blockbuster n. 重磅炸弹, 了不起的人或事;大片;风靡一时的事物4. unparalleled adj. 无比的;无双的;空前的5. charisma n. 魅力;神授的能力6. legendary comic传奇漫画7. be adapted into被改编成B A disastrous fire surrounded Notre Dame(巴黎圣母院)completely and destroyed large parts of the Gothic(哥特式的) architect
14、ure on Monday. “Notre Dame is our history, our literature; part of our spirit, the place of all our great events, our wars, our liberations, the center of our lives” French President Emmanuel Macron told reporters in front of the still burning Paris landmark and promised to rebuild Notre Dame Cathed
15、ral. “Notre Dame is burning, and I know the sadness and this tremble felt by so many fellow French people. But tonight, Id like to speak of hope too, ”he said, announcing the launch of a fundraising campaign. “Lets be proud, because we built this cathedral more than 800 years ago, weve built it and,
16、 throughout the centuries, let it grow and improve it. So I gravely say tonight: we will rebuild it together, ”he added. The disastrous fire engulfed(吞没) the upper reaches of Paris towering Notre Dame Cathedral as it was undergoing renovations(翻新). Tourists and Parisians looked on horrified from the
17、 streets below. Frances Interior Ministry said firefighters might not be able to save the structure. The fire collapsed the cathedrals spire(尖顶) and spread to one of its landmark towers “Everything is burning; nothing will remain from the frame, ”Notre Dame spokesman Andre Finot told French media. T
18、he 12th-century cathedral is home to incalculable works of art and is one of the worlds most famous tourist attractions, immortalized by Victor Hugos 1831 novel The Hunchback of Notre Dame. The cause of the fire was not known, but French media quoted the Paris fire brigade(消防队) as saying the fire is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357452.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
