分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021版高考英语一轮复习课时提能练15Module3TheViolenceofNature外研版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357664
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:42.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 15 Module3TheViolenceofNature 外研版 必修
    资源描述:

    1、课时提能练(十五)必修3Module 3The Violence of Nature课时作业A:基础层面.单句语法填空1They are not only experienced(experience) and knowledgeable, but also patient and understanding.2The first time I met the smart girl, I was_stricken(strike) by his wisdom.3The whole city lay in ruins after the earthquake, which made us lyin

    2、g awake all night.4Buried(bury) in his study, he didnt realize that all the others had left.5Cars are one of the leading causes(cause) of air pollution in the world today.单句改错1The author of the book had a lot of difficult experience in his life.experienceexperiences2We are hopeful confident that we

    3、can overcome the difficulties.hopefulhopefully3We bought some furnitures in a shop which was close to the river.furnituresfurniture4A strange idea was occurred to him when he was wandering in the street.去掉第一个was5The car was caught in a traffic jam, thus caused the delay.causedcausing或thus前加and.选词成篇A

    4、s news spread throughout the world that hurricane Katrina 1.took_place in New Orleans and the city turned into ruins, many Americans began to think how a natural disaster 2.ended_up becoming a human disaster. A reporter from Yahoo News 3.put_down a comment, saying the nation was betraying its origin

    5、al spirit started by its founders.4.On_average,_it was science and education that the nation put first.However,5.plenty_of the areas wetlands had been destroyed, so New Orleans was too weak to protect itself.According to the data 6.referred_to,_the local people were to blame.Here is another examplef

    6、orest fire.Although some forest 7.catch_fire because of natural factors including lightening, the biggest cause is manrelated actions.In February a man 8.set_fire_to the forest in Yunnan Province on purpose.Every year, forest fires across the world destroy large areas and kill many people.It is real

    7、ly difficult to 9.put_out the fire, especially during the windy days.Sometimes, even the emergency planes 10.take_off in the high sky to help the rescue work.Even though the situation would 11.pick_up eventually, the loss is usually huge 12.in_total.根据提示补全句子1他从来没有想到他会在教学事业中获得如此巨大的成功。(occur)It_never_

    8、occurs_to_him_that he would make such a great success in teaching career.2提到这件事,我禁不住想到开始上高中时所经历的事情。(experience)At the mention of this, I cant help calling up what_I_experienced when I began my senior high school.3我们总是可能在网上交到新朋友。 (possibility)There_is_always_the_possibility_that we make new friends o

    9、n the Internet.4直到莉莉走进办公室时,她才意识到她把合同落在家里了。(leave宾语宾语补足语)Only when Lily walked into the office did she realize that she had_left_the_ contract_at_home.5你最好不要一次又一次地抱怨了。否则你最终会以和罗斯再次吵架而结束。(end up)Youd better stop complaining again and again.Otherwise, youll end_up_ quarreling _with Rose again.课时作业B:能力层面

    10、.阅读理解(2019辽宁省五校协作体联合模拟)It took multiple weddings for Christine Law to realize what she needed to do.In the summer of 2014, her schedule was packed with friends marriage celebrationsflowerfilled occasions that got her thinking, “Where do all the flowers go after the party?” More often than not, they

    11、were thrown away.Law was confident she could find a better use for them.By August, she had a plan:convince couples and companies hosting events to donate their flowers, which she would pick up and deliver within 48 hours to seniors across the city.She wanted to bring beauty into the lives of the eld

    12、erly.She drew on her experience through being a volunteer in nonprofit institutions in order to set up her own organization, which she called Floranthropie.Not having enough bouquets(花束) for all 150 people of a health center, Law asked the staff to provide a list of patients who needed cheering up m

    13、ost, “The first woman I approached thought it was a mistake, and that the flowers couldnt possibly be for her,” says Law.“I said they were a gift, and we talked for a half hour.”In addition to health centers, Floranthropie focuses on community groups devoted to the elderly.Latitia Thlme is a volunte

    14、er for Les Petits Fires, an organization that aims to help the elderly who dont have a support system.The group receives a dozen or so bouquets from Floranthropie monthly, and then redistributes them.“Our motto is flowers before bread,” says Thlme.“We dont focus on primary care, but rather on nouris

    15、hing(滋养) the spirit.Floranthropie helps us do that.Its amazing what a big difference a small bouquet can make.”In the beginning, most of Floranthropies donations came through word of mouth.These days, Law receives messages from strangers via her organizations Facebook page and has connected with cor

    16、porations and flower wholesalers.Law hopes to expand Floranthropie nationally, but at this point is happy to be able to oversee each delivery personally.【语篇解读】该文讲述了Christine Law把婚礼上用过的花送给老人们,为他们的生活增加美的享受,她的做法得到了很多人的支持。1What made Christine Law set up Floranthropie?AThe waste of flowers.BThe lonelines

    17、s of seniors.CThe persuasion of other friends.DThe warm atmosphere of weddings. A细节理解题。根据第一段中的“Where do all the flowers go after the party? More often than not, they were thrown away.Law was confident she could find a better use for them”可知,婚礼上使用过的花束的浪费使Christine Law成立了Floranthropie这个机构。故选A。2What wa

    18、s the womans reaction to Christine Laws flowers?AShe was moved.BShe was excited.CShe was worried.DShe was surprised.D推理判断题。根据第二段中的“The first woman I approached thought it was a mistake, and that the flowers couldnt possibly be for her”可推知,当Christine Law给第一位女士送花时,她感到难以置信、相当惊讶。故选D。3What can we infer a

    19、bout Floranthropie from Latitia Thlmes words?AIt should focus on primary care.BIt is benefiting more than the elderly.CIt is doing something of great importance.DIt should cooperate with more nonprofit institutions.C推理判断题。根据第三段中的“Floranthropie helps us do that.Its amazing what a big difference a sma

    20、ll bouquet can make”可推知,Latitia Thlme认为 Floranthropie做的事产生了很大影响,故C项符合文意。4What is the best title for the text?AVolunteer Your TimeBDont Throw Flowers AwayCSpecial Delivery Makes Your DayDBrighten Seniors Lives With FlowersD标题判断题。本文主要讲述了Christine Law为了不浪费婚礼上用过的花,把花送给老人们,给他们的生活带来了美。故D项适合作文章标题。.完形填空(201

    21、9大连市一模)Being jobless for the last three months, I am upset nowadays.My son has lost his _1_ from a good school and he might have to go to a less qualified school.I have moved from a spacious(宽敞的) apartment to a small one in order to _2_ my living expenses.My wife has built extra stress.On top of tha

    22、t ,my fatherinlaw _3_ a week ago, which has added fuel to fire, _4_ our family into a more terrible state.In these circumstances I have two mental _5_: either to feel upset and keep losing my peace of mind, or _6_ my negative thoughts with super mental powers about selfconfidence and consistency, an

    23、d _7_ applying for new jobs with positive attitude.I choose the second option because I believe that the pain I am _8_ today will build up my _9_.My strengths will then increase my confidence and make me a(n) _10_ man one day.I understand that good and bad stages are part of _11_.While good times ma

    24、ke me happy, bad times _12_ the “inner” me.Two months later, _13_, I have finally landed a job which is very exciting and offers a nice salary.Time has healed my wifes mental stress _14_ the death of her father.My son has already been accepted by another good school because the admissions for new ac

    25、ademic year were still _15_!As I am back on the track of normal life, I can _16_ say that the most important things that helped me _17_ the crisis(危机) were my consistent character of patience, and _18_ attitude towards life.So, while I wish you all the best life can _19_ you, I would highly recommen

    26、d taking the same attitude towards life _20_ you are trapped in any of such situations.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章通过讲述作者成功应对困境的故事来启迪读者要一直保持积极的生活态度。1A.admissionBbenefitCdiplomaDpermissionA根据该句中的“he might have to go to a less qualified school”可推知,作者的儿子失去了进入好学校的资格,与下文中的“My son has already been accepted by anothe

    27、r good school because the admissions for new academic year were still _!”呼应。2A.shareBreduceCbreakDraiseB根据上文可知,作者失业三个月,为了缩减生活开支作者从宽敞的公寓搬到了较小的公寓。3A.showed upBset offCfell downDpassed awayD根据下文“Time has healed my wifes mental stress _ the death of her father”可知,作者妻子的父亲过世了。pass away“去世”。4A.puttingBfind

    28、ingCformingDliftingA根据语境可知,作者的岳父一周前去世了,这使作者一家处于更糟糕的状态,put“使处于(某状态或情况)”符合语境。5A.problemsBconcernsCchoicesDactivitiesC根据空后的“either to feel upset.or _ my negative thoughts”可推知,作者面对这种困境,有两种选择,与下文中的“I choose the second option”呼应。6A.linkBreplaceCmixDexchangeB固定搭配replace.with.意为“用替代”,与空前的“keep”形成对比,故选B。7A.r

    29、egretBstopCkeepDriskC根据下文中的“I have finally landed a job”可推知,作者也可以保持积极的态度,继续申请新的职位。keep“继续”。8A.practicingBsufferingCproducingDrelievingB根据语境可知,作者选择以积极的态度继续申请新的工作,因为作者相信他现在遭受的痛苦将增强他的毅力(character)9A.intelligenceBbodyCcharacterDreputationC参见上题解析。10A.carefulBhardworkingCeasygoingDsuccessfulD根据上文作者失去工作,儿子

    30、不能进入好的学校,岳父去世等一堆糟心的事,并结合该句“My strengths will then increase my confidence and make me a(n) _ man one day”可推知,作者相信自己有一天会成功。11A.lifeBwealthCtimeDhealthA根据语境并结合常识可知,作者明白好和坏都是生活的一部分,与下文中的“As I am back on the track of normal life”呼应。12A.hideBdestroyCstrengthenDkillC根据该段第一句并结合语境可推知,艰难的时光会让作者韬光养晦,积蓄力量。13A.d

    31、esperatelyBunwillinglyChopefullyDfortunatelyD根据语境可知,两个月后,作者幸运地找到了一份称心的工作。14A.regardless ofBdue toCinstead ofDapart fromB根据语境可知,前后句表示逻辑上的因果关系,前果后因。due to“由于”符合语境。15A.occupiedBemptyCopenDclosedC根据语境可知,新学年入学申请依然开放,因此作者的儿子被另一所好学校录取。16A.disappointedlyBsurprisedlyCdeliberatelyDconfidentlyD根据上文中的“My streng

    32、ths will then increase my confidence”可推知,在生活恢复正常的情况下,作者信心满满。17A.fightBmeetCchangeDdelayA根据上文可知,作者战胜了困境,渡过了危机,生活重新步入正轨。18A.generalBpositiveCfriendlyDhonestB根据上文中的“applying for new jobs with positive attitude”并结合语境可推知,作者始终如一的坚毅性格和积极的生活态度帮助作者渡过了生活中的危机。19A.offerBexpectCmanageDsendA根据语境可知,作者祝愿人们万事如意。offer“给予”符合语境。20A.as ifBin thatCnow thatDin caseD根据语境可知,作者极力建议人们如果陷入像这样的境地,也以相同的态度面对生活。in case“如果,假使”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习课时提能练15Module3TheViolenceofNature外研版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357664.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt
  • 仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1