2021版高考英语一轮复习课时提能练18Module6OldandNew外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 18 Module6OldandNew 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十八)必修3Module 6Old and New课时作业A:基础层面.单句语法填空1Our school football team narrowly(narrow) beat theirs by 1 points to 0.2The new bridge designed by the famous architect is under construction now.3Its freezing(freeze) in this house.Cant I turn on the heating? 4You cant be more cautious of driving tod
2、ay for the weather is foggy(fog) outside.5Would you be kind enough to_accommodate(accommodate) us for the night in your home?.单句改错1According to the expert, the vase has a history dated from the early Tang Dynasty.dateddating2It just doesnt make the sense.Why would she do a thing like that?去掉the3If I
3、 were in the position of the headmaster, I would make every effort to bring end to cheating in exams.bring后加an4Water is a liquid at room temperature and has a relatively high frozen point.frozenfreezing5Im excited to have my own house now, and I never thought my dream could be come true so soon.去掉be
4、.选词成篇Ancient China amazed the world with its wisdom.Some of its inventions continue to influence us today.Here are four Chinese places worthy of attention.Dujiangyan, pearl of the Minjiang River 1.dating_from the Qin Dynasty, is the oldest and only remaining irrigation(灌溉) system in the world.Li Bin
5、g, a local official, studied the situation and designed it to 2.hold_back the water flow from the mountains to the Chengdu Plain, which 3.brought_an_end_to the sufferings of the local people.Changqu Canal, also known as Baiqi Canal is Chinas first irrigation canal.People 4.worked_out initially(最初地)
6、to transport soldiers.Later, the dream of providing water to more than 30,000 mu(20 square km) of farmland 5.came_true.Now, it is still being used. Lingqu Canal is located in Xingan county, near Guilin, Guangxi Province.It is 6.of_great_importance,_so it is described as “another wonder of the world”
7、A large number of people 7.are_on_a_visit_to it every year.The JiangXi Dam(姜席堰) in Zhejiang Province actually consists of two dams the Jiang and Xi dams.Local residents 8.dreamed_of building dams to improve their life.Therefore people 9.on_the_spot were excited when it was finished.It really 10.make
8、s_sense that on Aug.13, these four Chinese irrigation sites won global recognition and were added to the 2018 list of Heritage Irrigation Structures.根据提示补全句子1他花了很长一段时间才学会成为一名专业艺术家所需要的技能。(take sb.some time to do.)It_took_him_a_long_time_to_acquire_the skills he needed to become a professional artist.
9、2这些衣服现在看起来很时尚,但不久就会过时。(date)The clothes look up_to_date now, but they will soon be out_of_date.3有史以来许多人都梦想着一个没有战争的世界。(dream of)Many people throughout history have dreamed_of_a_world_without_war.4你认为老师会给我们什么样的解释?(do you think作插入语)What explanation do_you_think_the_teacher_could_give?5既然你熟悉作者的观点,试着尽可能快
10、地读完各个部分。(now that)Now_that_you_are_familiar_with the authors ideas, try reading all the sections as quickly as possible.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019江西省三名校联考)Its thought that around 5 trillion pieces of plastic are currently floating in our oceans.Both mammals and fish benefit from the clean ocean.It is repo
11、rted that more than 8 million tons of plastic end up in our oceans every year, and nearly half of the plastic we produce is singleuse only.This shoe brand, however, is riding the wave of change and is on a mission to help clean up our waters and rid the sea of plastic bottles that can take up to 400
12、 years to break down.Vivobarefoots newest footwear uses recycled plastic materials and has created an education program that spreads awareness about how harmful plastic is for sea life.Every pair of shoes is made up of 17 plastic water bottles taken from the ocean and turned into a sustainable, comf
13、ortable pair of shoes, which are also healthy for your feet.And while not everyone can take part in ocean cleanups, choosing little ways we can give back to our planet goes a long way.Vivobarefoots new products include a variety of highperformance styles such as casual sneakers, running shoes, and h
14、iking boots.The brand hopes that its latest initiative(新方案) will help lessen the indifference to pollution and how harmful it is for all living beings.In the future, Vivobarefoot hopes to increase their production of shoes created from sustainable materials, and thankfully, it is now one of many bra
15、nds that aim to increase environmentalism and educate communities on how global warming affects everyone.This year, theyll add more recyclable and traceable materials into more than half of their production line, and they have plenty of creative developments in the works as well.The shoes also have
16、a health benefit.Based on the concept that wider, minimally designed shoes enable our foot to function at maximum potential, wearers also experience better balance and sensory input.【语篇解读】本文主要介绍了一家利用海洋中的废弃塑料瓶制鞋的公司。1How does the author make his point convincing?ABy listing figures.BBy telling a story
17、.CBy giving examples.DBy making comparisons.A推理判断题。根据第一段和第二段所列举的数字可推知,作者是通过数字来增加说服力的,故选A。2What is Vivobarefoot doing to help with the marine creatures?ADonating money to buy food for them.BKeeping the ocean free from plastic bottles.CProducing more shoes from sustainable materials.DRaising public aw
18、areness of recycling and reuse.B细节理解题。根据第三段第一句“This shoe brand, however, is riding the wave of change and is on a mission to help clean up our waters and rid the sea of plastic bottles that can take up to 400 years to break down”可知,这家公司是通过清除海洋塑料瓶来帮助海洋生物的,故选B。3What is probably Vivobarefoots operation
19、 philosophy?ACustomerfocused.BServiceoriented.CMoneysaving.DEnvironmentallyfriendly.D推理判断题。根据第四段中的“Every pair of shoes is.a sustainable, comfortable pair of shoes”和第六段中的“it is now one of many brands that aim to increase environmentalism and educate communities on how global warming affects everyone”
20、可推知,这家公司的经营理念是环保,故选D。4What can we learn from the text?AVivobarefoots new products havent been released.BVivobarefoot is the most popular shoe brand in the world.CVivobarefoot cares about not only its business but also public services.DVivobarefoot is the first company to find the new function of was
21、te materials.C推理判断题。根据倒数第二段“This year, theyll add more recyclable and traceable materials into more than half of their production line, and they have plenty of creative developments in the works as well”可推知,Vivobarefoot公司不仅仅关注生意,而且还关注公益服务,故选C。.阅读七选五(2019辽宁省五校协作体联合模拟)How to Overcome DepressionSufferi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357666.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
中考语文复习课件第三章 实用类文本阅读-第一节 说明文阅读.ppt
