2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语增分大一轮人教版精练:必修3 UNIT 4ASTRONOMY THE SCIENCE OF STARS WORD版含答案 2021
- 资源描述:
-
1、Unit 4Astronomy:the science of the stars.阅读AScientists announced on Thursday,February 11,2016,at a press conference in Washington,D.C.that the more than half-century search for gravitational waves finally succeeded.They confirmed that they had detected gravitational waves caused by two black holes m
2、ixing together about 1.3 billion years ago.It had been the first time the phenomenon was directly detected since it was predicted by Albert Einstein 100 years ago.A China-led space gravitational wave detection project is recruiting(招募) researchers from around the world, reported.The Tianqin project
3、was started by Sun Yat-sen University in Zhuhai.It centers on research of key technologies in space gravitational wave detection.To make the project more competitive,global talents in areas such as gravity theory,space gravity experiments and precision measurement are sought with an annual salary of
4、 up to 1 million yuan( $153,000),according to the report.Gravitational waves are not easily detectable.When they reach the earth,an extremely sensitive detector is needed,as other sources of noise can overwhelm the signal.Luo Jun,president of Sun Yat-sen University said the detection of gravitationa
5、l waves is a huge challenge and the project reflects the research competence of China.The 15-billion-yuan project aims to send wave-detection satellites into space in 15 to 20 years with construction of a research center and observatory to be started soon.Researchers will likely cooperate with other
6、 scientists from the European Space Agencys LISA Project.Gravitational waves are ripples (涟漪) in space time generated during the earliest moment of the universe,when the universe experienced a brief but disordered period of expansion.The detection of gravitational waves is believed to help scientist
7、s understand more mysteries of the universe.1.What can we learn about gravitational waves?A.They caused black holes to mix together.B.They came out about half a century ago.C.They were proved true by Albert Einstein.D.They have been discovered recently.2.According to the passage,the Tianqin project
8、is intended to .A.develop technologies to detect space gravitational wavesB.attract talented researchers from across the globeC.conduct various space gravity experimentsD.seek precision measurement in space3.The underlined word “overwhelm” in the third paragraph probably means “”.A.absorbB.replaceC.
9、removeD.cover4.The main purpose of the passage is to .A.explain the importance of the gravitational wave detectionB.present some new findings in space explorationC.introduce a gravitational wave research projectD.encourage international cooperation in scientific research语篇解读:本文是一篇科普说明文,介绍了引力波以及中国启动的
10、引力波研究项目。答案及剖析:1.D细节理解题。根据第一段第一句可知,引力波最近被成功发现。2.A细节理解题。根据第二段第三句“It centers on research of key technologies in space gravitational wave detection.”可知选A项。3.D词义猜测题。根据第三段第一、二句“Gravitational waves are not easily detectable.When they reach the earth,an extremely sensitive detector is needed.”可知,引力波不容易被检测,当
11、引力波到达地球时,需要一个非常敏感的探测器,因为其他噪音源可能会覆盖引力波信号。由此可推测overwhelm意为“覆盖”。4.C写作目的题。通读全文,特别是根据第四段第一句可知,本文主要向人们介绍了一个有关引力波的研究项目。BAn ambitious project to establish a human colony on Mars has attracted applications from tens of thousands of would-be astronauts,just two weeks after applications opened.The mission,a pr
12、ivate venture by the Dutch non-profit organization,Mars One,aims to send a crew to the Red Planet in 2022and,due to the physiological change in the human body after a stay on Mars,thered be no coming back.That hasnt deterred people,though,so far,over 200,000 people have applied to become one of Mars
13、 first immigrants.“This is turning out to be the most desired job in history,” says Bas Lansdorp,co-founder of Mars One.Day-to-day life on Mars will be no picnic.The organization says that the daily routine on the planet would involve construction work on the colony (installing greenhouses,for examp
14、le),maintenance of the settlements systems and research into Mars climate and geological historyall in an inhospitable environment with unbreathable air and an average temperature in the planets mid-latitudes of around -58 .But Mars One says it is not looking for applicants with specific skills,such
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357697.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
九年级语文下册第二单元6变色龙课件新人教版2020022823.ppt
