山东省泰安市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 泰安市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省泰安市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给
2、的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man say about the TV drama?A. Its too long. B. Its not interesting. C. There are lots of ads.2. When will Bob get to Amys house?A. At 11:20. B. At 10:20. C. At 10:00.3. What kind of music does the man like?A. Jaz
3、z. B. Rock. C. Opera.4. Where will the speakers go?A. To the seaside. B. To a playground. C. To a swimming pool.5. How old is the woman now?A. Sixteen years old. B. Fifteen years old. C. Eleven years old.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你
4、将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What does the man want to do?A. Work hard. B. Go to Ireland. C. Pay for the womans vacation.7. What does the woman think of her trip last year?A. It cost a lot. B. It wasnt fun enough. C. It made her exhausted.听下面一段对话,回答第8至第10三个小
5、题。8. What does the man think of the paining?A. Its silly. B. Its beautiful. C. Its quite complex.9. What does the man mean in the end?A. He already ate. B. Hes also hungry. C. He agrees about the painting.10. Where does this conversation probably take place?A. In a classroom. B. In an art gallery. C
6、. In an art supply store.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. Who is the woman?A. A chef. B. Another customer. C. An employee at a grocery store.12. What did the man want to buy in the beginning?A. Green peppers. B. Tomatoes. C. Potatoes.13. What is the man unsure of?A. How much to spend. B. How to cook someth
7、ing. C. Where to find the vegetables.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。14. What did the man just do?A. He took a hot shower. B. He cleaned his room. C. He reserved a hotel.15. Why does the mans upper back need some work?A. He lifted weights. B. He moved some rocks. C. He moved a bookcase.16. What will the speak
8、ers get if they take the survey?A. An extra trip. B. A free dinner. C. A free airplane ticket.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. After the concert, how did the speaker get back home?A. By car. B. By bike. C. On foot.18. Why couldnt the speaker get into her house?A. She lost her key. B. Her key was inside. C.
9、 The lock was broken.19. How did the speaker plan to get into her house?A. Through the window. B. By calling the police. C. By breaking down the door.20. What did the police see inside the house?A. A thief. B. Some photos. C. The house key.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A
10、、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMusic, nature and picnics in the sun: here are the best operas to catch this summer.Opera Holland Park, LondonFor a mixture of urban and country operas, this open-air theatre is built each summer right in the heart of one of the most quiet parks of London.Book early as tickets sel
11、l out fast, and remember to bring a wrap or blanket to keep yourself warm on chillier summer evenings!July 4 to August 3, Glyndebourne Festival Opera, East SussexGlyndebourne is one of the oldest opera festivals in the world. It attracts some of the worlds greatest artists. Besides, the festivals th
12、e perfect occasion to put on your black tie or evening dress, enjoy a long picnic during the 90-minute interval (间隔). Summer festivals dont get better than this.July 8 to August 25, The Grange Festival, HampshireSurrounded by lots of green plants and overseeing a picturesque lake, The Grange Festiva
13、l in Hampshire is certain to be one of the most impressive visual feasts (视觉盛宴) youll ever see.Arrive a bit early to take in the countryside views. During the lengthy interval, youll enjoy a romantic dinneran essential part of the festival.July 6 to August 6, thegrangefestival.co.ukGrange Park Opera
14、, SurreyThough its relatively new, the festival attracts some of the worlds top talent and this years edition is no different, featuring performances by one of the worlds most charming mezzo-sopranos, Joyce DiDonato, and the charismatic baritone Simon Keenlyside.July 6 to August 13, grangeparkopera.
15、co.uk1. What should you do if you go to Opera Holland Park?A. Put on your best dress.B. Book tickets early.C. Enjoy a romantic dinner.D. Perform on the stage.2. Which of the following may have the most beautiful natural environment?A. Opera Holland Park.B. Grange Park Opera.C. The Grange Festival.D.
16、 Glyndebourne Festival Opera.3. What is the purpose of author in writing the text?A. To attract more visitors to Britain.B. To inform you of traveling destinations.C. To advertise some places of interest.D. To introduce British opera festivals.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了英国的四个歌剧节的情况。【1题详解】细
17、节理解题。根据Opera Holland Park, London部分中Book early as tickets sell out fast, and remember to bring a wrap or blanket to keep yourself warm on chillier summer evenings!可知票很快就卖光了,所以要早订票,记得在更冷的夏天晚上带一条毯子或毛毯来保暖!由此可知,如果你要去Opera Holland Park,你应该早点订票。故选B。【2题详解】细节理解题。根据The Grange Festival, Hampshire部分中Surrounded
18、 by lots of green plants and overseeing a picturesque lake, The Grange Festival in Hampshire is certain to be one of the most impressive visual feasts (视觉盛宴) youll ever see.可知在汉普郡的格兰其节被许多绿色植物环绕,并俯瞰一个风景如画的湖,一定是你所见过的最令人印象深刻的视觉盛宴之一。由此可知,The Grange Festival可能拥有最美丽的自然环境。故选C。【3题详解】推理判断题。根据第一段Music, nature
19、 and picnics in the sun: here are the best operas to catch this summer.可知音乐、自然和阳光下的野餐:以下是今年夏天最好的歌剧。结合文章主要介绍了英国的四个歌剧节的情况。由此可推知,作者写这篇文章的目的是介绍英国的歌剧节。故选D。BMelanie was born with spina bifida, a condition that rid her of the ability to walk. All her life, she had been using a wheelchair to get around. Tre
20、vor, on the other hand, has been blind since he was born.The two ran into each other at an adaptive rock climbing class. They soon learned that they shared a common love for nature. Knowing all of this, the pair came up with a brilliant ideawith their strengths combined, they would climb the mountai
21、ns of Colorado together!Before the start of each journey, Melanie, secure in carrier, is hoisted by a friend or a fellow hiker onto Trevors back. Her role is to give verbal directions to her partner as they pass through the trail. “I describe everything I see and exactly how Trevor needs to move,” M
22、elanie said of their hiking method. “It just seemed like common sense,” she told Good Morning America. “Hes the legs, Im the eyesboom! Together, were the dream team.”To them, the best part about hiking as a pair is that they get to give each other the chance to accomplish something that others might
23、 believe is impossible.“It made me so happy to help someone experience what Ive been able to experience my whole life. Just getting on top of a mountain, you just feel that sense of accomplishment. The best part is being able to make her smile. That gives me purpose,” Trevor said.As for Melanie, she
24、 says that the activity also gives her the feeling of freedom. “Ive been in a wheelchair my whole life, and its an amazing feeling to leave it miles behind on the trail. I even couldnt get in it if I wanted to, and thats a great feeling,” she said.4. What do we know about Melanie and Trevor?A. They
25、are born disabled.B. They are good at sports.C. They show no interest in outdoor activities.D. Theyve known each other since they were born.5. Which of the following can best replace the underlined word “hoisted” in paragraph 3?A. Caught.B. Lifted.C. Removed.D. Pushed.6. What does Trevor think of hi
26、king with Melanie?A. He thinks it meaningful.B. He gets the feeling of freedom.C. He thinks the experience amusing.D. He feels it his duty to help Melanie.7. Whats the topic of the text?A. Two people worked together as a team.B. Hiking as a pair proved to be successful.C. Two disabled teamed up for
27、hiking adventures.D. A blind man helped a woman who couldnt walk.【答案】4. A 5. B 6. A 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了失去行走能力的Melanie 和天生失明的Trevor,决定一起组队攀登科罗拉多的山脉。描述了他们如何进行攀登的,以及他们对于结伴旅行的看法,对他们来说,结伴旅行让他们可以给对方机会去完成一些其他人认为不可能完成的事情。【4题详解】细节理解题。根据第一段Melanie was born with spina bifida, a condition that rid her of th
28、e ability to walk. All her life, she had been using a wheelchair to get around. Trevor, on the other hand, has been blind since he was born.可知Melanie生来就患有脊柱裂,这使她失去了行走能力。在她的一生中,她一直使用轮椅四处走动。另一方面,Trevor一出生就失明了。由此可知,Melanie 和Trevor天生残疾。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据后文by a friend or a fellow hiker onto Trevors back可
29、知在每次旅行开始前,Melanie都会由朋友或同行的徒步旅行者抬到Trevor的背上。由此可知,划线词意思为“抬起”。A. Caught.抓住;B. Lifted.抬起,举起;C. Removed.去除;D. Pushed.推。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“It made me so happy to help someone experience what Ive been able to experience my whole life. Just getting on top of a mountain, you just feel that sense of acco
30、mplishment. The best part is being able to make her smile. That gives me purpose,” Trevor said.可知“我很高兴能帮助别人体验我一生都能体验到的东西。登上山顶,你就会有一种成就感。最重要的是能够让她微笑。这给了我目标,” Trevor说。由此可推知,Trevor觉得和Melanie一起徒步旅行很有意义。故选A。7题详解】主旨大意题。根据第二段The two ran into each other at an adaptive rock climbing class. They soon learned
31、that they shared a common love for nature. Knowing all of this, the pair came up with a brilliant ideawith their strengths combined, they would climb the mountains of Colorado together!可知两人是在一门适应性攀岩课上相遇的。他们很快了解到他们对自然有着共同的热爱。知道了这一切,这对搭档想出了一个绝妙的主意结合他们的力量,他们将一起攀登科罗拉多的山脉!结合文章主要讲述了失去行走能力的Melanie 和天生失明的Tr
32、evor,决定一起组队攀登科罗拉多的山脉。描述了他们如何进行攀登的,以及他们对于结伴旅行的看法,对他们来说,结伴旅行让他们可以给对方机会去完成一些其他人认为不可能完成的事情。由此可知,文章的主旨是两名残疾人组队徒步旅行。故选C。CCan you think of a day without music? We can hear music everywhere: in the streets and at home, over the radio and on TV, in the shops and in the parks. People all over the world are fo
33、nd of music. They listen to music, they dance to music, and they learn to play musical instruments.Music isnt only combination of pleasant sounds. It is an art which reflects life. There are lot of different kinds of music. Some of them appeared long ago, and some are modern. Folk music appeared lon
34、g ago, but it is still alive. Folk songs are very pleasant to listen to. Classical music is often associated with the music of the past. Rap is a modern musical style where the singer speaks or shouts the words in time to music with a steady beat.Great Britain has produced more popular music stars t
35、han any other country. British groups often set new trends in music. New styles, groups and singers continue to appear. Many of the new bands have been able to use changes in technology to develop their music such as computerised drum machines, synthesisers and other electronic instruments.Tastes di
36、ffer. So peoples musical interests range from pop and rock music to classical music and opera. My favourite style of music is pop music, because it is full of energy. When I listen to pop music it makes me remember happy times and forget the problems of everyday life. I also enjoy listening to class
37、ical music. The music I hate is heavy metal, I find it noisy. When I listen to this style of music it presents to my mind pictures of dark days. My mother and father agree with my tastes in music. Though they prefer to listen to classical, they think that modern music is not too bad.Music appeals to
38、 our hearts. It comforts our souls and enriches our minds. Music is beauty in sounds; it is our magic source of inspiration.8. What is the first paragraph mainly about?A. Several types of music.B. Different musical tastes.C. The development of musical styles.D. The importance of music in our lives.9
39、. How is the second paragraph developed?A. By giving examples.B. By analysing reasons.C. By describing courses.D. By making comparisons.10. Why does the author like pop music?A. It is played with electronic instruments.B. It is characterised by a steady beat.C. It is loud and strong.D. It sounds ene
40、rgetic.11. What is the authors parents attitude towards his musical taste?A. Doubtful.B. Supportive.C Dissatisfied.D. Unconcerned.【答案】8. D 9. A 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章中主要论述了音乐在我们生活中的重要性,介绍了一些音乐类型和英国的流行音乐明星比其他任何国家都多。不同的人对于音乐的品味也不相同,作者喜欢流行音乐,因为它充满活力。作者认为音乐能打动我们的心。它抚慰我们的灵魂,丰富我们的思想。音乐是声音中的美;它是我们灵感的神奇源
41、泉。【8题详解】主旨大意题。根据第一段Can you think of a day without music? We can hear music everywhere: in the streets and at home, over the radio and on TV, in the shops and in the parks. People all over the world are fond of music. They listen to music, they dance to music, and they learn to play musical instrumen
42、ts.可知你能想象没有音乐的日子吗?我们在任何地方都能听到音乐:在街上和家里,通过收音机和电视,在商店和公园。全世界的人都喜欢音乐。他们听音乐,跟着音乐跳舞,学习演奏乐器。由此可知,第一段的主要内容是音乐在我们生活中的重要性。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第二段中There are lot of different kinds of music. Some of them appeared long ago, and some are modern. Folk music appeared long ago, but it is still alive. Folk music appea
43、red long ago, but it is still alive. Folk songs are very pleasant to listen to. Classical music is often associated with the music of the past. Rap is a modern musical style where the singer speaks or shouts the words in time to music with a steady beat.可知有很多不同种类的音乐。有些是很久以前出现的,有些是现代的。民间音乐很久以前就出现了,但现
44、在仍然很流行。民间音乐很久以前就出现了,但现在仍然很流行。民歌听起来很悦耳。古典音乐常与过去的音乐联系在一起。说唱乐是一种现代音乐风格,歌手用稳定的节奏随着音乐及时说出或大声喊出歌词。由此可推知,第二段是通过举例子说明不同的音乐种类展开的。故选A。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中My favourite style of music is pop music, because it is full of energy.可知,作者最喜欢的音乐类型是流行音乐,因为它充满活力。由此可知,我喜欢流行音乐因为它听起来精力充沛。故选D。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段中My mother
45、 and father agree with my tastes in music. Though they prefer to listen to classical, they think that modern music is not too bad.可知我的父母认同我在音乐方面的品味。虽然他们更喜欢听古典音乐,但他们认为现代音乐还不错。由此可推知,作者的父母对他的音乐品味很支持。故选B。DIf youve ever wondered what the process of becoming an astronaut is like, Kennedy Space Center Visi
46、tor Complex (KSCVC) now has an experience that puts visitors in the shoes of a space explorer in training. The centers Astronaut Training Experience (ATE), features four simulations (模拟). They all require teamwork and good communication.Dee Maynard, manager of education programs at KSCVC, said the e
47、xperience was designed to keep visitors involved the whole time. When we were designing this, one of our concerns was that we wanted to be having an experience and not waiting around, Maynard said. Also, astronaut training is very much a team effort. Although astronauts go through thousands of hours
48、 of training before taking off for space, this training does include some parts that are similar to those of real NASA training.One simulation helps visitors learn what it takes to launch NASAs Space Launch System rocket. Six people step into the role of launch control and communicate with six other
49、s on the Orion capsule.Visitors take turns reading and passing instructions and sets of data from both sides. In mission control (地面指挥中心), they can step into roles including flight director and spacecraft systems officer. Inside the capsule, people try their hand at such jobs as flight engineer and
50、commander.Across the room, there are chairs that are similar to the kind of zero gravity chair. With the press of a switch, the chairs fly across a special floor, giving astronauts-in-training an experience that somewhat simulates the zero gravity environment of space. This part of the experience al
51、so offers visitors a chance to learn about the management about sleeping, using the toilet and working in space.Two simulations help participants experience what life on Mars might look like.12. What are the qualities most required for the astronaut training at KSCVC?Working together. Reading skills
52、.Data analyzing. Communication skills.A. B. C. D. 13. How might people feel when they take part in ATE?A. Busy.B. Bored.C. Worried.D. Comfortable.14. We can conclude in the paragraph that follows _.A. the readers will get to know more about roles in space.B. the zero gravity environment of space wil
53、l be described.C. the author might introduce NASAs Space Launch System.D. the land and drive on Mars simulators might be talked about.15. What would be the best title for the text?A. Explore the Future of SpaceB. Realize Your Dream at KSCVCC. Experience Life as an AstronautD. Make Yourself a Great A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2022春九年级语文下册 第2单元易错专训课件 新人教版.ppt
