2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 2 Developing and Developed Countries课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module Developing and Developed Countries课时作业含解析外研版 20
- 资源描述:
-
1、Module 2 Developing and Developed Countries课时作业.阅读(2020辽宁省五校协作体高三上学期联合模拟考试)In a longsleeved shirt and jeans, Dieudonne Twahirwa looks nothing like the traditional African farmer. The 30yearold owner of Gashora Farm knows what a difference that makes.“You need more role models,” he said, standing amo
2、ng kneehigh rows of chilli (辣椒) plants. “If you have young farmers, they have land and they drive to the farm, others may think, Why cant I do that?”Mr Twahirwa, a university graduate, bought a friends tomato farm six years ago for $150. He made $1,500 back in two months. “You have to link farming w
3、ith entrepreneurship and real numbers,” he said.Many young Africans are abandoning areas in the countryside, choosing not to work hard and for a long time in the fieldsa job made tougher by climate change.But Twahirwa is one of the growing band of successful farmers working to make agricultures imag
4、e on the continent more attractive. Some 1,000 farmers now produce chillies for him. He is starting a fourth farm of his own, and exports fresh and dried chillies and oil to Britain, the United States, India, and Kenya.Africa has the worlds youngest population and 65 percent of its uncultivated arab
5、le land (耕地后备资源). Yet accessing land and loans is difficult, and African productivity is low with crop yields just 56 percent of the international average.“Agriculture is mainly associated with suffering and no young person wants to suffer,” said Tamara Kaunda. She believes African agriculture needs
6、 a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe. “Show young people tractors, green fields, nice irrigation systems and smartphones,” she said.Getting young people involved in agriculture does not mean they have to work on a farm. For example, in coffee product
7、ion, the beans go from the farm to the washing station, then to be separated from the husks (外壳)篇章导读:本文是一篇说明文。非洲有世界上最年轻的人群与大量的耕地后备资源,但是由于气候与农业技术的落后,很多年轻人都不愿意从事农业。Dieudonne Twahirwa则为非洲青年树立了榜样。1What does “Why cant I do that?” in Paragraph 2 mean?AWhy cant I drive to the farm?BWhy cant they farm?CThey
8、 follow the example of those farmers.DThey bought a friends tomato farm.答案:C句意理解题。根据第二段中的“If you have young farmers, they have land and they drive to the farm, others may think, Why cant I do that?”可知,此处表示如果你有年轻的农民,他们有土地,而且开车去农场,其他人可能会想,为什么“我”不能那样做?该句意在表明其他人认为他们可以效仿这些农民的做法。故选C。2What makes it harder
9、for farmers to work?APoor land.BClimate.CLow income.DLong working hours.答案:B细节理解题。根据第四段中的“a job made tougher by climate change”可知,在非洲,让农民的劳动难度更大的原因在于气候变化。故选B。3What can we learn about Twahirwa according to Paragraph 5?AHe made a fortune by growing chillies.BHis chillies are superb in the world.CFarme
10、rs working for him live a simple life.DThe locals arent willing to buy his chillies.答案:A推理判断题。根据第五段中的“Some 1,000 farmers now produce chillies for him. He is starting a fourth farm of his own”可推知,Twahirwa通过种植红辣椒赚了很多钱。故选A。4When it comes to agriculture in Africa, what do people think about it?ALoans ar
11、e difficult.BMost land is uncultivated.CCrop yields are rather low.DFarming methods are out of date.答案:D推理判断题。根据倒数第二段中的“African agriculture needs a change to get rid of its oldfashioned image of very hard and tiring work with a hoe”可知,非洲农业需要改变,以摆脱其传统的形象:使用锄头的非常辛苦和累人的工作。由此可推知,当谈及非洲的农业时,人们想到的是落后的耕作方法。
12、故选D。【词汇积累】productivity n. 生产率;生产效率yield n. 产量;产出;利润irrigation n. 灌溉get rid of 摆脱,除去【难句分析】原文:Getting young people involved in agriculture does not mean they have to work on a farm.让年轻人参与农业并不意味着他们必须在田地工作。(最后一段第一句)分析:本句为主从复合句。Getting young people involved in agriculture是动名词短语作主语,mean后跟一个省略了that的宾语从句。.完
13、形填空Ivan Stoltzfus, 70, was a farmer in Pennsylvania. Then one day, he _1_ wise words from his father and he decided to realize a lifelong _2_. “He said one day out of the blue, Ivan, if you have a dream, dont wait until youre too old and _3_ cant do it,” Stoltzfus said.Stoltzfus always wanted to _4_
14、 across the country, like his father did for work when he was a _5_. And for a long time he had a calling to somehow _6_ to American veterans (退伍军人). He said he didnt want to take his freedom for _7_. In 2014, the farmer combined both of his dreams and decided to drive across the country in a 1948 t
15、ractor to _8_ money and awareness for wounded _9_. “I like to think going across America as _10_ that seed of hope,” Stoltzfus said. “Giving those hope that have _11_.” Stoltzfus has raised nearly $50,000 for veterans, in particular, for those who _12_ from posttraumatic stress disorder (创伤后应激障碍). I
16、n the short time Fox News _13_ with Stoltzfus in the small town of Oregon, three _14_ strangers stopped to greet him. Two were veterans. One _15_ for his gas. Both thanked him. 篇章导读:本文是一篇记叙文。70岁的美国农民Ivan Stoltzfus开拖拉机跑遍全国,在实现他的梦想的同时也为退伍军人集资募捐。1A.recalledBretoldCfoughtDordered答案:Arecall “回忆”;retell “
17、复述”;fight “打架”;order “命令”。Ivan Stoltzfus已经是一位70岁的老人了,他回忆起父亲告诉他的话。故选A。2A.conditionBdreamCpatienceDdirection答案:B根据下一句父亲对Stoltzfus所说的话:鼓励Stoltzfus去追逐梦想,可知Stoltzfus决定去实现自己的梦想(dream),故选B。3A.mentallyBgenerallyCphysicallyDluckily答案:Cmentally “精神上地”;generally “一般地”;physically “身体上地”;luckily “幸运地”。父亲劝Stoltzf
18、us不要等到上了年纪、身体不好而不能实现梦想时,空留遗憾,故选C。4A.runBcomeCturnDdrive答案:Ddrive across表示“开车穿越”,下文提到Stoltzfus驾驶着一辆拖拉机穿越整个美国来帮助退伍的老兵,故选D。5A.driverBhusbandCfarmerDchild答案:D在他父亲因工作原因开车穿越美国时,Stoltzfus应该还是一个孩子,故选D。6A.give offBgive backCturn backDlook back答案:Bgive off “散发”;give back “回馈”;turn back “转身”;look back “回顾”。Sto
19、ltzfus一直认为退伍的老兵是英雄,他希望能为这些老兵们做些事情来回馈他们,故选B。7A.seriousBgrantedCregardedDasked答案:Btake . for granted “认为是理所当然的”。Stoltzfus尊重那些退伍的老兵,视他们为英雄,他从不认为自己的自由是理所当然的。故选B。8A.raiseBbreakCwidenDlose答案:Araise “筹募;提升”。Stoltzfus决定开着自己的拖拉机穿越美国,目的是募集一些资金和提升人们关怀受伤老兵的意识。故选A。9A.farmersBeldersCpassengersDheroes答案:D对于Stoltzf
20、us而言,这些受伤的退伍军人曾经保证了美国人的自由,他们是英雄(heroes)。故选D。10A.collectingBbuyingCplantingDgetting答案:CStoltzfus认为帮助那些受伤的退伍军人,就像是播种(plant)希望。故选C。11A.used upBset upCgiven upDtaken up答案:Cuse up “用尽”;set up “建立”;give up “放弃”;take up “占据”。Stoltzfus之所以播种希望,是想给那些已经放弃的人以希望。故选C。12A.resultBsufferChearDdate答案:Bsuffer from “遭受
21、”。Stoltzfus已经为退伍军人们募集了近5万美元,帮助了很多老兵,尤其是遭受创伤后应激障碍的那些人。故选B。13A.spentBwastedCplannedDrespected答案:Aspend time “花费时间”。福克斯新闻在俄勒冈的小镇采访Stoltzfus的短暂时间里,就有三个陌生人来问候他。故选A。14A.differentBprivateCspecialDfamiliar答案:A根据后文可知,是三个不同(different)身份的陌生人。故选A。15A.stoodBleftCpaidDprovided答案:CStoltzfus的付出得到了认可,两位老兵对他表示谢意,还有一个
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361446.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
