2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module 1 Deep South课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 选修8 Module Deep South课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 选修 South 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 1 Deep South课时作业.阅读A(2016全国卷)A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life.Frank Hurleys pictures would be outstandingundoubtedly firstrate photojournalismif they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a di
2、sastrous shipwreck (海难), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship.The ship was the Endurance, a small, tight, Norwegianbuilt threemaster that was intended to take Sir Ernest Shacklet
3、on and a small crew of seamen and scientists, 27 men in all, to the southernmost shore of Antarcticas Weddell Sea. From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled (雪橇) across the continent. The journey was intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done. Capt
4、ain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died with his four companions on the march back.As writer Caroline Alexander makes clear in her forceful and wellresearched story The Endurance, adventuring was even then a thoroughly commercial effort. Scotts last journey, completed as he l
5、ay in a tent dying of cold and hunger, caught the worlds imagination, and a film made in his honor drew crowds. Shackleton, a onetime British merchantnavy officer who had got to within 100 miles of the South Pole in 1908, started a business before his 1914 voyage to make money from movie and still p
6、hotography. Frank Hurley, a confident and gifted Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make the images, most of which have never before been published.篇章导读:本文是一篇记叙文。一组冰封于海底的木船的老照片让人们重新记起了英国探险家Shackleton远征南极的探险故事。1What do we know about the photos taken by Hurley?AThey were made
7、 last week. BThey showed undersea sceneries.CThey were found by a cameraman.DThey recorded a disastrous adventure.答案:D推理判断题。根据第二段第二句可知,这些照片是由一位意外存活下来的摄影师拍摄于1914年到1916年,大多数是在经历海难后,由此可判断它们记录了一次海难。故选D。2Who reached the South Pole first according to the text?AFrank Hurley.BErnest Shackleton.CRobert Falco
8、n Scott.DCaroline Alexander.答案:C细节理解题。根据第三段最后一句可知,Scott船长在1912年率先到达了南极。故选C。3What does Alexander think was the purpose of the 1914 voyage?AArtistic creation. BScientific research.CMoney making. DTreasure hunting.答案:C细节理解题。根据第四段第一句中的“a thoroughly commercial effort”和倒数第二句可知,Alexander认为1914年的探险完全是一种商业行为
9、,也就是为了赚钱,因此可判断选C项。【词汇积累】collection n. 一批物品;收藏品voyage n. 航行;航海forceful adj. 有说服力的;强有力的in ones honor 为纪念【难句分析】原文:Frank Hurley, a confident and gifted Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make the images, most of which have never before been published. 弗兰克赫尔利是一名自信而有天赋的澳大利亚摄影师,他熟
10、悉南极,被雇佣来拍摄这些照片,其中大部分从未出版过。(第四段最后一句)分析:本句为主从复合句。who引导定语从句,修饰先行词Frank Hurley, a confident and gifted Australian photographer为Frank Hurley的同位语,用来解释说明主语;of which为非限制性定语从句,修饰先行词 images。B(2019河北省邢台市高三第一次月考)The Shiants, remote, cliffedged islands off the coast of Scotland are home to 350,000 seabirds. This
11、 is the starting point for National Geographic contributor Adam Nicolsons new book, The Seabirds Cry. Celebrating 10 species in detail, he describes the unbelievable recovery of seabirds and the many adaptations that have enabled them to survive and navigate the oceans, while sounding a loud call fo
12、r their conservation among severely falling numbers.Speaking from his home in Sussex, England, Nicolson explains why guillemot (海雀) colonies are information exchange centers; how new research is showing that those longdistance travelers, the shearwaters, “smell” their way across the globe; and what
13、we can do to support seabird populations.National Geographic has just kicked off Year of the Bird with a cover story by Jonathan Franzen titled “Why Birds Matter”. The beginning of Year of the Bird is beneficial to birds. Nicolson said, “Ill ask you the same questionwhy? For me, these seabirds are s
14、ymbols of uniqueness. There is so much on the land where the rest of the living world seems to be controlled by us, but when you go to seabird colonies, there is this pumping, loud and raging uniqueness. Its a glance of the untouched world.”“The reason why its untouched is that, until recently, we h
15、ave not controlled the oceans that the seabirds depend on. More of them have survived in greater numbers than most other creatures in the developed world, where huge amounts of the animal kingdom have been removed by us. And so one reason these birds matter is that they are symbols of what the world
16、 might be if we hadnt done so much damage to it,” he added.“Seabirds also tend to disappear; theyre not reliably of our world, due to their migration and habits of life. Very deep in our consciousness is a sense that they are ambassadors from another world. And witnessing and feeling that is, I thin
17、k, one of the great enlargers of life,” Nicolson explained.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了Adam Nicolson关于海鸟的研究成果及其新书The Seabirds Cry。 Adam Nicolson在书中描述了这些鸟类的现状并呼吁人们加强对鸟类的保护。4What is the book The Seabirds Cry mainly about?ASeabirds on an island and threats they face.BThe extinction of seabirds.CThe importance
18、 of seabirds.DSeabirds in the authors hometown.答案:A推理判断题。根据第一段内容及关键词“recovery of seabirds” “adaptations” “survive” “severely falling numbers”并结合书名海鸟的哭泣可知,Adam Nicolson的书主要是关于这座海岛上10种海鸟的情况及它们面临的威胁,故选A。5What can we learn from Nicolsons speech?AThe wisdom of seabirds.BWays to protect seabirds.CMigratio
19、n routes of seabirds.DThe harder situation of seabirds.答案:B推理判断题。根据第二段中的“and what we can do to support seabird populations”可知,Nicolson所讲到的内容包含我们保护海鸟的方法,故选B。6What does the underlined phrase “kicked off” in Paragraph 3 mean?AWatched out for.BCut across.CExpressed.DStarted.答案:D词义猜测题。根据画线词所在句的下一句“The be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361483.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
