2021届新高考英语二轮课时优化作业:强化练(八) 阅读理解——词句猜测题(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语二轮课时优化作业:强化练八阅读理解词句猜测题二 WORD版含解析 2021 新高 英语 二轮 课时 优化 作业 强化 阅读 理解 词句 猜测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、强化练(八)阅读理解词句猜测题(二)ALife on the street is a constant struggle for homeless people.In times of extreme weather conditions, that struggle becomes even more difficult.Recently, homeless people across Chicago faced freezing to death if they couldnt find shelter for the night.Thankfully, one local woman r
2、efused to let that happen.On January 30,2018,34yearold Candice Payne, a local managing broker, was lucky enough to have shelter from the dangerous conditions.“It was 20 , and I knew they were going to be sleeping on ice and I had to do something,” said Payne.Payne started brainstorming different way
3、s she could possibly help.Finally, she decided to see if there were any rooms available at local inns and hotels that she could get to help those stuck on the street.For Payne, her mission was personal.According to Payne, her husband, Carlos Callahan, had lived on the streets at one point in his lif
4、e.Based on his experiences, Payne knew that the homeless people still out on the street desperately needed help and that if she didnt step up to help, no one likely would.However,when Payne explained what she was trying to do, many of the local hotels refused to allow her to pay for the rooms as the
5、y didnt want homeless people to stay in their rooms.“No one wanted them, but one hotel, the Amber Inn, was nice enough to allow me to buy the rooms,” said Payne.Paynes selfless act made news across the country.However, she insisted she had never done it for attention.“I am a regular person,” said Pa
6、yne, who spent thousands of dollars of her own money to help complete strangers.“It all sounded like a rich person did this, but Im just a little black girl from the South Side.”语篇解读 本文主要讲述了一位普通的芝加哥女士受到丈夫的经历的触动,为防止无家可归者在大街上被冻死,决定为他们订旅馆的房间,她的无私善举传遍全国。1What does the underlined word “that” in Paragraph
7、 2 refer to?ALocals living on the street.BThe homeless freezing to death.CThe extreme weather.DThe shelter for the homeless.解析:代词指代题。根据第一段最后一句“Recently, homeless people across Chicago faced freezing to death if they couldnt find shelter for the night.”可知,最近,芝加哥各地的无家可归者如果找不到过夜的地方,就会被冻死。结合画线词所在句可知,幸好,
8、一位当地的女士拒绝让此发生。据此可推知,画线词that指代“The homeless freezing to death.”。答案:B2How did Candice Payne help the homeless people?ABy drawing public attention.BBy giving them money directly.CBy taking them to her own house.DBy buying hotel rooms for them.解析:细节理解题。根据第三段最后一句“Finally, she decided to see if there were
9、 any rooms available at local inns and hotels that she could get to help those stuck on the street.”可知,Candice Payne最终决定为这些无家可归者订旅馆的房间以免他们被冻死,故D项正确。答案:D3What may contribute to Paynes nice act?AHer husbands past experiences.BThe requests from the homeless.CHer desire to become famous.DThe coldness of
10、 local hotels.解析:细节理解题。根据第四段第二、三句“According to Payne, her husband, Carlos Callahan, had lived on the streets at one point in his life. Based on his experiences, Payne knew that the homeless people still out on the street desperately needed help and that if she didnt step up to help, no one likely wo
11、uld.”可知,由于受到她的丈夫无家可归的经历的触动,她决定帮助这些无家可归的人,故A项正确。答案:A4Which of the following can be the best title for the text?AA Black Fighter Changes the WorldBA Womans Curiosity Brings a RewardCA Regular Woman Makes a DifferenceDA Couples Brave Act Moves the Country解析:标题归纳题。根据第二段第一句“Thankfully, one local woman re
12、fused to let that happen.”和最后一段最后两句并结合全文其他内容可知,本文主要讲述了一位普通的芝加哥女士受到她的丈夫的经历的触动,为防止无家可归者在大街上被冻死,决定为他们订旅馆的房间;她的无私善举传遍全国。故C项“一位普通女士的影响”最适合作本文的标题。答案:CBFire Capt.Kevin Lloyd arrived at the scene of a car accident in West Point, Utah, north of Salt Lake City.A pregnant woman and her screaming 2yearold daugh
13、ter were trapped in the car.While his partner, Allen Hadley, was tending to the driver, Lloyd couldnt get the frightened girl to calm down.He saw she was holding several bottles of nail polish, and then he had a better idea.He asked her if she wanted to paint his nails.Soon her eyes lit up.At the sa
14、me time, Hadley showed up to check on the scene.Lloyd had calmed her down and was in the process of getting his fingers painted.Then Hadley just put his hand in there.The girl began to color his nails pink.By this time, she was not only calm, but she was also happy.The girls mother was not injured.S
15、he thanked them for helping her daughter feel better, and they all chuckled, looking at the nails, and took some photos.The firefighters brought the photos back to the headquarters and showed them around.The department put them up on the social media, and thousands of people responded, with many tha
16、nking the firefighters for going out of their way to calm down a frightened girl.Fire Chief Mark Becraft said he had been surprised at all the attention.He said he was proud of his firefighters, and added that he had known members of the department who had done many things that werent part of the jo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364686.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋七年级语文上册人教版(广东专版)习题讲评课件:专题一(共18张PPT).ppt
