2021_2022学年新教材高中英语单元素养检测五Unit5WorkingtheLand含解析新人教版选择性必修第一册202106021171.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 检测 Unit5WorkingtheLand 解析 新人 选择性 必修 一册 202106021171
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(五)(Unit 5)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Susan, I went to Australia to see my daughter last year. I stayed there for two weeks. Have you ever been there? W: Yes, I
2、went to Sydney four years ago, on vacation. 1. When did the woman go to Australia? A. Last year. B. Two years ago. C. Four years ago. 答案: CText 2M: Honey, we have walked for a long time. Do you want to stop for supper? W: Yes, Im hungry. This restaurant nearby is very popular. M: That sounds fine. 2
3、. Where are the speakers going? A. A supermarket. B. A restaurant. C. A park. 答案: BText 3W: In all, ¥728 for the books, sir. M: Er, I dont take so much cash. Can I change another way to pay for it? W: Sure, sir. You can pay by WeChat or Alipay. 3. Where are the speakers? A. In a gym. B. In a bank. C
4、. In a bookstore. 答案: CText 4W: Are you still thinking of going into journalism right away, or are you going to do some traveling instead? M: Im getting started on my degree in the fall. I want to continue my education right after we finish high school. 4. What are the speakers mainly talking about?
5、 A. The mans career. B. The mans travel plan. C. The mans plan after graduation. 答案: CText 5W: You see this painting? It looks like a five-year-old painted it. M: Its not very complex, I agree. It could use a little more colour, too. 5. What are the speakers opinions about the painting? A. Its simpl
6、e. B. Its colourful. C. Its complex. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: I want a new apartment. Are there any near yours? W: Why do you want another apartment? M:
7、The man who lives next door plays music all night and I cant fall asleep. W: What kind of apartment do you want? M: Not a big one. One bedroom is fine. W: Do you mind having a roommate? M: No, I can live with a roommate. Why? W: My brother wants a roommate. Why dont you phone him? M: Does he live ne
8、ar the ocean? W: Yes, he does. 6. Why does the man want to move? A. He lives far from his work. B. His neighbour makes noise all night. C. He cant stand his roommate any longer. 答案: B7. Who is looking for a roommate? A. The womans brother. B. The womans friend. C. The woman. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Tex
9、t 7W: Mr Liu, Im having trouble with my English study. You know every time when I see English, I feel very nervous. M: Be confident of yourself. I mean, first, you must believe yourself, then youll find English is not so difficult as you think. If you are interested in it, you will go on smoothly. O
10、f course, reading and speaking are very important. If you can insist on it, you will get success. W: Is grammar in English very important? M: Of course. Its very important. Without it, you cant study English well. W: Whats the basic thing of studying English? M: In my opinion, vocabulary is the base
11、 of studying English well. W: Thank you very much. I get a lot from what you said. M: You are welcome. 8. What is the mans advice? A. Learning grammar by reading. B. Going to an English-speaking country. C. Believing yourself. 答案: C9. What is the basic thing of studying English in the mans opinion?
12、A. Vocabulary. B. Grammar. C. Reading and speaking. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Ive noticed that you have been having trouble in one of your classes. Is there anything I can do to help? W: Well, Mr Hobart, Im struggling to keep up with my maths homework. Im also studying history and chemistry for
13、 my other midterms, and maths just doesnt come easy for me. M: Thats normal. I wasnt the greatest math student when I was young. You do have some choices, though. W: Like what? M: One of them is to take an after-school class with Mr Jennings. Hes in charge of the maths department. W: Ive heard of th
14、at. The problem is that I have volleyball practice on Tuesdays and Fridays. Its really important to me. M: I see. The other choice is to find a tutor. We have a number of students from our Gifted Program who tutor various subjects for extra credit. Its during the lunch hour. W: That would be great.
15、When can I do that? M: Every Monday and Thursday. Go see Mrs Lee, and shell sign you up. 10. Which subject is difficult for the woman? A. Maths. B. History. C. Chemistry. 答案: A11. When can the woman have tutoring? A. On Tuesdays. B. On Thursdays. C. On Fridays. 答案: B12. Who is in charge of the Gifte
16、d Program? A. Mr Jermings. B. Mr Hobart. C. Mrs Lee. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Veronique, when you are not studying, what do you like to do? W: I like listening to music by French singers. Go into any French music store, and youll find the top 10 albums by US, German and English artists. Its go
17、od to have variety, but I love French music. M: Do French teens like fast food, you know, hamburgers, chips, and things like those? W: Well, we dont really like that. We usually have quick breakfast, sandwiches at lunch and a family dinner at around 8 to 8: 30 in the evening. The younger teenagers l
18、ike to eat hamburgers at McDonalds. M: Paris is well-known for popular clothes, so Im sure it offers French teens the most up-to-date clothes to choose from. W: Exactly. I like to wear clothes by Agnes B, a popular French designer. I think Agnes B clothes are kind of classic, but they can also be ve
19、ry lovely. One of my favourites is a silver jacket because it came from one of the shows and most importantly there is no other like it. 13. What are the speakers mainly talking about? A. French music. B. French clothes. C. French teens. 答案: C14. What does Veronique like to do in her spare time? A.
20、Collect albums. B. Visit music stores. C. Enjoy French songs. 答案: C15. What does Veronique usually have for lunch? A. Hamburgers. B. Sandwiches. C. Chips. 答案: B16. Why does Veronique like the silver jacket? A. Its up-to-date. B. Its classic and lovely. C. Its unique. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10La
21、dies and gentlemen, may I have your attention please? Im manager of the theatre and have something important to announce. Right now you have to leave the theatre as quickly as possible. Because I was informed by a call at 10: 40 am that a backpack with explosive materials was put somewhere in the th
22、eatre. Luckily, the police arrived 10 minutes later and found the bag in one of the restrooms. So be calm and leave in a quiet and orderly way. Now please leave your seats and come to the square outside the shopping mall. Dont come to the park to drive your car. Dont scream or rush when seeing somet
23、hing suspicious. Dont come back, if you leave anything inside. Whatever difficulties you meet, just tell my colleagues. At last, thank you for your cooperation, ladies and gentlemen. And I promise every one of you will get another 2 tickets for the play next Friday. Thank you! 17. Who is the speaker
24、? A. A manager. B. A policeman. C. A clerk. 答案: A18. How did the speaker get the information of the backpack? A. By a text. B. By a call. C. By an e-mail. 答案: B19. Where was the backpack? A. In the square. B. In a park. C. In a restroom. 答案: C20. What will be given to every one of the audience? A. A
25、 backpack. B. 2 play tickets. C. A free park ticket. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIn New Jersey, theres a row of houses with a green lawn that kids cant enjoy. “Its really frustrating. These lawns are useless to me, ”Alice, a suburban mom in
26、New Jersey said. She lives in a beautiful community full of green lawns. Its the middle of summer, but there are no dandelions in sight. And thats the problem: the lawns are so green because theyre full of pesticides. Warning signs urge parents to keep kids off the chemical-laden grass. Alice says t
27、hat most lawns and parks in her area are like this. There are plenty of them, but her kids cant play in them. “I just want to let my baby experience the grass, ” she said. “Also, Im sure its not good for animals. The other day, a woman found a dead deer in her backyard. ”In the 1940s, people often m
28、ixed clover with grass to keep lawns strong, which benefited the environment. But over the last few decades, pesticides have taken over. In 2012, the world spent $56 billion on pesticides. They go into farms, lawns, parks and just about anywhere where humans grow plants. These chemicals keep parks g
29、rass and flowers perfect. They just make them useless as actual parks. That may be more than just annoying. New research has shown that play is good for kids. It helps them discover the world and learn how to get along with other people. But its hard to get enough play when there are so few public s
30、paces where kids can play. And the few that exist are often covered in chemicals that make parents uncomfortable. There are things to take the place of pesticides, like planting a lawn full of clover. Besides, maybe a dandelion here or there isnt the worst thing. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章主要介绍杀虫剂的使用使得孩子们不得不远
31、离公园里的草坪这一情况。21. Why do parents ask their kids to keep off the grass? A. To shelter kids from damage. B. To protect the environment. C. To let kids avoid seeing the dead deer. D. To let kids have more time to study. 【解析】选A。细节理解题。根据题干中的关键词keep off the grass定位第二段“And thats the problem: the lawns are so
32、 green because theyre full of pesticides. ”可知, 草坪上大量的杀虫剂会对孩子造成一定的危害。故父母不愿意让自己的孩子在草坪上玩耍。22. What can we infer from Paragraph 4? A. Clover has been popular all the time. B. The world focuses on building parks. C. Chemicals help crops grow well in the parks. D. Nowadays parks arent what they used to be
33、. 【解析】选D。推理判断题。根据文中第四段These chemicals keep parks grass and flowers perfect. They just make them useless as actual parks. 可知, 化学药品虽然让植物茁壮成长, 但是已经让公园变得不再像过去那样适合公众游玩, 故选D项。文中第四段提到人们在20世纪40年代使用三叶草, 但是现在已被杀虫剂取代。故排除A项; 依据文中the world spent$56 billion on pesticides可知, 世人在把大量的财力花在杀虫剂上而不是建造公园上, 故B项不正确。依据文中The
34、se chemicals keep parks grass and flowers perfect. 可知, 化学药品是在帮助公园里的花草长势良好而不是农作物, 故C项不正确。23. New research on kids in Paragraph 5 is mentioned to _. A. show play is kids natureB. advise planting more cloverC. present chemicals bad effects on kidsD. encourage kids to get on well with others【解析】选C。推理判断题
35、。根据题干中的关键词New research on kids in Paragraph 5定位第五段。本段提到新的研究表明, 玩耍对孩子有益, 有利于他们探索世界和学会与他人相处, 但化学药品的使用使得孩子玩耍的公共空间在不断缩小, 影响极坏, 故选C项。BIn my everyday life, I am on an ongoing journey to figure out different ways to reduce my carbon footprint on the planet. A carbon footprint is the measure of influence ou
36、r activities have on the environment, in particular climate change. It is calculated by the amount of greenhouse gas we produce in our daily lives. Fortunately, nowadays it is much easier to make eco-friendly lifestyle choices than, lets say, 20 years ago. But one question has been on my mind a lot
37、lately: is it better to buy new eco-friendly products or used traditionally produced goods? After doing some research, I have decided that some things are better new and others are better used. Let me try to explain. A carbon footprint is made up of two parts, the primary footprint and the secondary
38、 footprint. The primary footprint is a measure of our direct emissions (排放) of carbon dioxide (CO2) from the burning of fuels, including household energy consumption and transportation. The secondary footprint is a measure of the indirect CO2 emissions from the whole lifecycle of products we usethos
39、e related to their production and breakdown. Based on this understanding, we have a good deal of control and responsibility over our carbon footprint. Things like dishes, clothes and furniture fall into the “secondary footprint” group, so less is more and we can focus on finding used goods to avoid
40、the added production. However, for the car and the other appliances(设备)that we need we can go with new, energy-saving models. I heard somewhere that electronics and appliances give off 90% of their carbon footprint after they leave the factory. So it seems most reasonable to go for the energy-saving
41、 models. The main concern here is the amount of energy that goes into the making of new products and whether or not that extra carbon is worth the footprint the product will make once it gets to you. 【语篇概述】本文是说明文。作者在生活中寻找减少日常活动的碳排放的方法: 新型环保产品和使用过的传统工艺生产的产品, 哪一种更能减少碳的排放量。通过研究和对比, 发现各有好处。24. What is t
42、he text mainly about? A. What appliances to buy to save energy. B. What a carbon footprint means in our life. C. How to identify different carbon footprints. D. How to make eco-friendly lifestyle choices. 【解析】选D。主旨大意题。根据文章内容可知, 本文主要探讨了如何降低碳排放量, 如何做出一些有利于环境的正确的生活选择。25. What do we know about the secon
43、dary carbon footprint? A. It is related to our consumption of fuels. B. It is made when we are buying the products. C. It is less harmful than the primary carbon footprint. D. It is counted as ours though not directly made by us. 【解析】选D。细节理解题。由第三段可知, 碳的间接排放主要来自我们日常使用产品的整个生产周期从产品制作到处置分解。由此可知, 碳的间接排放不
44、是我们直接产生的, 但与我们相关, 我们也负有一定的责任。26. Which of the following helps reduce our carbon footprint according to the author? A. Using second-hand textbooks. B. Using old and expensive cars. C. Buying new but cheap clothes. D. Buying new wooden furniture. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段第二句Things like dishes, clothes and f
45、urniture fall into the “secondary footprint” group, so less is more and we can focus on finding used goods to avoid the added production. (像盘碟、衣服和家具归为第二级碳足迹类型, 因此本着“少就是多”的原则, 我们可以专注于找些旧的物品来避免增加生产。), 可以推断出using second-hand textbooks(使用二手课本), 有助于减少我们的碳排放量。27. “The footprint” underlined in the last sen
46、tence refers to the CO2 produced in _. A. using the productB. recycling the productC. making the productD. transporting the product【解析】选A。推理判断题。根据文章最后一段最后一句中的the footprint the product will make once it gets to you, 产品到达你的手上产生的“碳排放”, 因此此处指的是使用过程中所产生的碳排放。CAt schools across the United States, students
47、often sit down for lunches made from processed foods that are high in fat and sugar. But kids at Public School (P. S. ) 216 in Brooklyn have a different dining experience. Principal Donna Neglia reports that her students love eating fresh fruit and vegetables. P. S. 216 took part in the Edible Schoo
48、lyard Project, a program founded by Chef Alice Waters in 1995. The purpose of the program is to get schools to create gardens, allowing students to grow their own fruit and vegetables for their lunch. Waters expressed her love for the farm-to-table movement. She advised schools to connect with the f
49、armers in their areas, and change their buying practices when planning meals for students. In 2009, the First Lady Michelle Obama started the garden in the backyard of the White House. She spent hours tending to the garden, often with help from local schoolchildren. “That gave people a sense that sh
50、e cares about children and where our food comes from, ” Waters said, praising Michelle Obamas dedication to young peoples health. “We are just building this movement, and it is very exciting. ”Through the Edible Schoolyard Project, students also learn about the benefits of healthy eating in the clas
51、sroom. Neglia said that P. S. 216 is teaching kids about “careers in the food industrysuch as farming and agriculture, food safety, and the restaurant business”. Similar classes are taking place around the country. So far, the Edible Schoolyard Project has reached more than 1 million students in mor
52、e than 367 schools. “Im doing this for the future of the planet, ” Waters said. 【语篇概述】本文是一篇说明文。厨师Alice Waters创办了一个项目来鼓励学校种植水果、蔬菜来帮助学生吃上健康食物。28. The Edible Schoolyard Project aims to _. A. let students eat healthy foodB. improve schools environmentC. reduce students stress from studyD. make students
53、free time colorful【解析】选A。细节理解题。根据题干中的关键词aims to定位到第二段的“The purpose of the program is to get schools to create gardens, allowing students to grow their own fruit and vegetables for their lunch. ”可知, 该活动的目的在于让学生种植新鲜的水果、蔬菜, 以便自己食用。29. According to Waters words about Michelle Obama, we know _. A. runnin
54、g a garden was excitingB. Waters got on well with the First LadyC. Michelle Obama had a healthy bodyD. Waters thought highly of Michelle Obama【解析】选D。推理判断题。根据题干中的关键词Waters words about Michelle Obama定位到“. . . Waters said, praising Michelle Obamas dedication to young peoples health. ”可知, Waters对Michell
55、e Obama的评价很高。故选D项。30. Through the Edible Schoolyard Project, students _. A. can find jobs on farmingB. start a restaurant businessC. learn benefits of healthy foodD. know how to plant different foods【解析】选C。推理判断题。根据文中倒数第二段“Through the Edible Schoolyard Project, students also learn about the benefits
56、of healthy eating in the classroom. ”可知, 该项目有助于学生了解健康饮食的益处。本题易误选B。根据倒数第二段最后一句可知, 该项目让学生了解了农业、食品安全以及餐饮行业, 而不是让学生开办餐厅。31. Whats the best title for the passage? A. Students should eat healthilyB. P. S. 216 is a famous schoolC. Processed foods should be avoidedD. A chef helps create green schoolyards【解析
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369526.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下语文课件-习作:谈谈爸爸妈妈对我的爱_人教新课标.ppt
