2021_2022学年新教材高中英语课时素养评价十二Unit4BodyLanguageUsingLanguage含解析新人教版选择性必修第一册202106021224.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 十二 Unit4BodyLanguageUsingLanguage 解析 新人 选择性 必修 一册 202106021224
- 资源描述:
-
1、十二Unit 4Using Language. 根据语境及汉语提示写出正确的单词1. When you think of a “life without limits” you have a tendency (趋势, 倾向)to think that you can do anything. 2. Even quite small aircraft occupy (占用)a lot of space. 3. We can perceive (察觉) his sorrow by the looks on his face. 4. At what age are children able to
2、 distinguish(分辨) between right and wrong? 5. He is embarrassed (困窘)because he made a mistake. 6. Sorry to bother (打扰)you, but theres a call for you on line two. 7. Try to distract (分心) yourself by playing mind games, choosing new running routes, or running with other people. 8. We can thoroughly rec
3、ommend the firm you inquire (询问)about. 9. Liz adjusted (调整)her mirror and then edged the car out of its parking space. 10. Some hospital patients experience high levels of anxiety(焦虑). . 用适当的介、副词填空1. I leave junior with Mom when Im at work. 2. The government called on the workers to oppose waste. 3.
4、 You can adjust the belt to the size you want. 4. I think Ill ask my hairdresser to straighten up the ends of my hair. 5. In other words, China is now rich enough to do something about its pollution. 6. Someone allergic to milk is likely to react to cheese. 7. There was a long quiet time. She stared
5、 out of the window, taking all this in. 8. Never give up your hobbies while at the same time, dont forget about your study. . 完成句子1. Ive never really understood what makes her tick. 我从未真正弄懂她为什么这么做。(make sb. tick)2. Not all bamboo grows tall. 并非所有的竹子都会长得高。3. Her eyes searched his face as though/if lo
6、oking for some clues. 她的眼睛探究着他的脸好像在寻找一些线索。4. We need a person with a knowledge of European market. 我们需要一个熟悉欧洲市场的人。5. Whatever reasons he gives, they can only be excuses. 无论他给出什么理由, 都只能是借口。. 阅读理解A(2021泰安高二检测)Non-verbal communication is a broad term used to describe any method of conveying information
7、 without words. Whether intentional, based on societal cues (提示), or completely unconscious, common forms of non-verbal communication include body language and facial cues, fashion and personal clothing, hand gestures, as well as graphical signs and design. It is important to note that non-verbal co
8、mmunication is really about a lack of words, rather than a lack of speech sounds. That means writing would be considered verbal communication while sounds like grunts (嘟哝) would not. Non-verbal communication can be broadly divided into relatively universal forms and culturally dependent forms. Many
9、facial expressions, for example, are relatively universal, with most cultures able to identify expressions of fear, joy, or anger. On the other hand, nonverbal cues like bowing, shaking hands, or flashing a peace sign are culturally characteristic, and therefore have little meaning outside of cultur
10、es that understand them. Fashion is a form of non-verbal communication, and in many modern cultures is a hugely important way in which people telegraph things about themselves. Gestures also act as a form of non-verbal communication. A wide range of hand gestures can be found in most cultures, and i
11、n the west there are some almost universal gestures, such as a wave goodbye, a thumbs-up to show everything is okay, or hand outspread to signify offerings. Body language is one of the most studied forms of non-verbal communication, and deals with how the body rests, how it is situated in relation t
12、o other bodies, and the special distance between bodies. For example, turning towards a person when seated and speaking to them is a non-verbal cue showing interest, while turning away shows a lack of interest. Tipping your head slightly is a form of non-verbal communication to show curiosity or exp
13、ress that you are listening closely or what they are saying, while constantly looking away would show a lack of attention. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了非语言交际是一个广义的术语, 用来描述不用语言来传达信息的任何方式。非语言交际可大致分为相对普遍的形式和文化相关的形式, 其中时尚、手势是非语言交流的一种形式, 而肢体语言是被研究得最多的非语言交流形式之一。1. What is the purpose of the author in writing the tex
14、t? A. To explain what non-verbal communication is. B. To introduce some universal body languages. C. To compare non-verbal cues and verbal ones. D. To discuss the cultural shock of communication. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段第一句可知, 作者写这篇文章的目的是解释什么是非语言交际。2. According to the author, the meaning of _differs acros
15、s cultures. A. smilingB. gruntingC. bowingD. screaming【解析】选C。推理判断题。根据第三段最后一句可知, 鞠躬在不同文化中含义是不同的。3. What is Paragraph 6 mainly about? A. Body language is the most frequently studied by scientists. B. Body language relies on body movements to convey messages. C. Body language can be used to express you
16、r different meanings. D. Body language varies very slightly from one country to another. 【解析】选B。主旨大意题。根据最后一段第一句以及本段主要内容可知, 作者举出一些例子来说明肢体语言依靠肢体动作来传递信息。BIn the summer between my first year and second year in college, I was invited to be an instructor at a high school camp. On the first day, when we we
17、re dancing and playing games, I noticed a boy under the tree who was small and thin. His shyness made him appear weak. I walked towards him, introduced myself and invited him to join in the activities and meet some new people. He quietly replied, “No, I really dont want to do this. ” I could underst
18、and that he was in a new world but I knew it wouldnt be right to force him, either. Actually, the boy didnt need a close talk but a friend. At lunch the next day, I was leading camp songs when I saw the boy under the tree sitting alone. I tried again with the same invitation, but he refused once aga
19、in. That evening I was told the boys name was Tommy. Then I asked the campers to pay special attention to the boy and spend time with him when they could. The days went by and the time came when we had to leave. We held a big, warm party to celebrate the closing of the camp. All the campers shared t
20、heir wonderful moments. To my surprise, I found the boy dancing joyfully with two girls under the tree. I couldnt believe it was the same person. In October of my second year, I received a phone call from Tommys mother. She told me that Tommy was hit by a car and killed. I offered my deep sadness. T
21、he mother said, “Tommy mentioned you so many times. I want you to know that he went back to school and made new friends with confidence. You made a difference for Tommy during his last months. ”At that moment, I realized how easy it was to give a bit of yourself every day. You may never know how muc
22、h each gesture may mean to someone else. I hope that everyone can pay attention to their own “boy under the tree”. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者在大一暑假里到一个夏令营做老师, 遇见了一个害羞的男孩Tommy, 他多次邀请他参加活动, 夏令营结束以后Tommy改变了很多, 结交了很多新朋友。由此作者认为每个人都要注意身边的人, 也许我们无意的一个行为会对别人有很大的影响。4. Before the writer came to the high school summer c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369627.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上册语文课件- 5《桂林山水》|冀教版(共49张PPT).ppt
