广东省珠海市第一中学2021届高三下学期新高考模拟英语试题(四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省珠海市第一中学2021届高三下学期新高考模拟英语试题四 WORD版含解析 广东省 珠海市 第一 中学 2021 届高三 下学 新高 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东珠海一中2021届高三下期新高考模拟试题(四)英语试题注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。A Custome
2、r Service DiplomaSubject: Business, Marketing&. SalesLocation: United KingdomDelivery method: OnlineCourse type: Part-time, Short(less than 3 months), Full-timePrice: Now 45, was 299-85% discountAbout the courseOur Customer Service Diploma is the perfect course for anyone looking to working in the C
3、ustomer Service sector. Its packed with information of 11 modules, teaching you everything you need to succeed in this profession. Your qualification will be recognized and can be checked for validity(有效)on our dedicated website.DescriptionThis course consists of eleven information of packed modules
4、, including: Make a great first impression, learn how positive attitude, dress and body language affect your perception(感知). Learn how to care for your customers needs, from seeing customer service from their perspective to the importance of communication. The course will teach you how to deal with
5、difficult customers, how to hold back anger, how to control your own emotions and how keeping calm can solve the problem that bit faster.Benefits of the Customer Services DiplomaThe benefits of a customer services diploma are endless, but here are some you can take notes of right way: Your motivatio
6、n levels will increase as you see your clients become more comfortable with you and the service you provide. Learn essential problem-solving skills you can use daily. See your confidence soar as you get more comfortable with dealing with customers face to face, over the phone and online.1. Who may b
7、e most interested in the course?A. People with a diploma of teaching.B. People interested in part-time work.C. People interested in customer service.D. People interested in training life skills.2. What does the course offer?A. Flexible course types.B. A lower price of 299.C. Packed information of cu
8、stomers.D. Accommodation during the course.3. Which of the following is included in the modules?A. Learning how to manage your marketing team.B. Learning how to better communicate with customers.C. Learning how to express your emotions freely and strongly.D. Learning how to check your qualification
9、on the dedicated website.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一门与顾客服务相关的课程。【1题详解】细节理解题。根据About the course中的第一句话“Our Customer Service Diploma is the perfect course for anyone looking to working in the Customer Service sector. (我们的客户服务文凭是任何想在客户服务部门工作的人的完美课程。)”可知, 这门课程可以给对顾客服务工作感兴趣的人提供文凭。故选C。【2题详解】
10、细节理解题。根据文章第四行 “Course type: Part-time, Short(less than 3 months), Full-time”可知, 学习这一课程有全职学习、短期学习和兼职学习三种灵活的方式。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Description部分中的“Learn how to care for your customers needs(学习如何关心客户的需求)”以及 “the importance of communication“沟通的重要性”可知, 学员可以学到如何关注顾客需求并更有效地与顾客交流。故选B。BA well-dressed man came
11、to a famous jewelry shop. He explained that he wished to buy a pearl for his wifes birthday. The price didnt matter. Since business had been very good for him that year. After examining a nice black one that cost $5000, he paid for the pearl in cash, shook hands with the jeweler, and left.A few days
12、 later the man returned and said that his wife liked the pearl so much that she wanted another one just like it. It had to be exactly the same size and quality, because she wanted a pair of earrings made, “Can you give me any advice on how to get such a pearl? ” said the man. The jeweler regretfully
13、 replied, “I would say its exactly impossible to find one exactly like that pearl.”The rich man insisted that the jeweler advertise in the newspapers, offering $ 25,000 for the matching pearl. Many people answered the advertisement but nobody had a pearl that was just right.Just when the jeweler had
14、 given up hope, a little old lady came into his store. To his great surprise, she pulled the perfect pearl from her purse. “I dont like to part with it,” she said sadly, “I got it from my mother, and my mother from hers. But I really need the money. ”The jeweler was quick to pay her before she chang
15、ed her mind. Then he called the rich mans hotel to tell him the good news. The man, however, was nowhere to be found.4. He paid $ 5,000 for the black pearl without bargaining because _.A. he loved his wife deeplyB. his business had been successfulC. he was anxious to get itD. he wanted to make the j
16、eweler believe him5. He told the jeweler to get him another pearl that must be _.A. exactly the same size as the black oneB. exactly as big and nice as the black oneC. exactly as expensive as the black oneD. exactly the same quality as the black one6. Many people answered the advertisement because t
17、hey wanted _.A. to see the perfect pearlB. to sell their own pearl at a high priceC. to get in touch with the rich manD. to help the rich mans wife7 The little old lady was probably_.A. the mans partnerB. short of moneyC. unwilling to sell the pearlD. the mans wife【答案】4. D 5. B 6. B 7. A【解析】本文是一篇记叙文
18、。文章讲述了一个高超的骗局,一个衣着讲究的男人假装给妻子购买珍珠,伙同一名妇人骗取珠宝商$20,000然后逃之夭夭的故事。【4题详解】推理判断题。根据第二段内容可知这个男人回头找珠宝商买一模一样的一颗珍珠,结合最后一段“The jeweler was quick to pay her before she changed her mind.(在她改变主意之前,珠宝商很快就把钱付给了她)”可知,珠宝商相信了这个男人要高价买珍珠,所以迅速高价跟妇人买下珍珠准备卖给这个男人,由此可推断男人第一次没有讨价还价就花5000美金买下珍珠是为了让珠宝商相信他,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“A
19、 few days later the man returned and said that his wife liked the pearl so much that she wanted another one just like it. It had to be exactly the same size and quality(几天后,男人回来了,说他的妻子非常喜欢这颗珍珠,想再买一颗一模一样的。尺寸和质量必须完全相同) ”可知,男人告诉珠宝商还想要买一颗和之前买的黑珍珠一样大一样好的珍珠。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第三段“The rich man insisted tha
20、t the jeweler advertise in the newspapers, offering $ 25,000 for the matching pearl. Many people answered the advertisement but nobody had a pearl that was just right.(富人坚持要珠宝商在报纸上登广告,出价两万五千美元买与之匹配的珍珠。许多人应征了这则广告,但没有一个人的珍珠是恰到好处的) ”可推知,很多人应征这个广告是为了高价卖出珍珠,故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“The jeweler was quick t
21、o pay her before she changed her mind. Then he called the rich mans hotel to tell him the good news. The man, however, was nowhere to be found.(在她改变主意之前,珠宝商很快就把钱付给了她。然后他打电话给富人的旅馆,告诉他这个好消息。然而,那个人却无处可寻) ”可知,珠宝商上当了,结合前文提到这个人高调求购一颗一样的珍珠,最后找到珍珠却找不到他可知,这个男人和这个妇人联合欺骗了珠宝商,让珠宝商损失了20000美金,由此可推知,妇人是这个男人的同伙,故选A
22、项。CThe worlds hottest rainforest is located not in the Amazon or anywhere else you might expect, but inside Biosphere (生物圈) 2, the experimental scientific research facility in the desert outside Tucson, Arizona. A recent study of tropical trees planted there in the early 1990s reported a surprising
23、result: They have withstood temperatures higher than any likely to be experienced by tropical forests this century.The study adds to a growing number of findings that are giving forest scientists something thats been in short supply lately : hope. Plants may have unexpected resources that could help
24、 them survive and perhaps even prosper in a hotter, more carbon-rich future. And while tropical forests still face both human and natural threats, some researchers believe terrible reports of their approaching decline due to climate change may have been overstated.“Biology is clever, ”says Scott Sal
25、eska, an ecologist at the University of Arizona in Tucson and co-leader of the Biosphere 2 study. “Its a lot smarter than our models yet represent.”The last few years have seen a flood of alarming reports about forests and climate changes effects on them. Scientists have announced that the Amazon fo
26、rest is no longer a reliable carbon sink; the Amazon rainforest may be nearing a tipping point; tropical forests globally are already close to the hottest temperatures they can tolerate and climate change is killing off old trees.One thing is certainly true: Our fossil fuel emissions are creating a
27、climate that humans have never seen and trees havent experienced in a very long time.“Were pushing tropical forests into temperatures theyve never seen since the Cretaceous since there were dinosaurs,” says Abigail Swann, an ecologist and climate scientist at the University of Washington in Seattle.
28、8. Where is the hottest rainforest located according to the article?A. In the Amazon tropical forest.B. In a research facility in Arizona.C. In the rainforest in Brazil.D. At the University of Arizona.9. What can we conclude from the second paragraph?A. Forest scientists still lack numbers of findin
29、gs about rainforest.B. Plants may not survive in hot and carbon rich future than expected.C. Plants may survive in hotter and more carbon-rich environment.D. People may overstate the climate change in the future.10. How will the fossil fuel emissions change the climate?A. We have never seen the clim
30、ate change due to greenhouse.B. The fossil fuel emissions may destroy the whole ecosystem.C. The temperatures may reach as high as those in dinosaur period.D. The fossil fuel emissions may create a climate plants cant bear.11. What may be the best title of the article?A. The worlds hottest rainfores
31、t in the wildB. Plants may die of fossil fuel emissions due to mankindC. The Amazon forest is declining quickly in the futureD. Plants may stand hotter temperature than expected【答案】8. B 9. C 10. C 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍研究发现,植物可以忍受超过预期的高温。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“The worlds hottest rainforest is locat
32、ed not in the Amazon or anywhere else you might expect, but inside Biosphere (生物圈) 2, the experimental scientific research facility in the desert outside Tucson, Arizona.(世界上最热的雨林并不在亚马逊或其他你可能想到的地方,而是在生物圈2号,亚利桑那州图森市外沙漠中的实验科学研究设施)” 可知,最热的雨林位于亚利桑那州的一个研究机构。故选B。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“Plants may have unexpec
33、ted resources that could help them survive and perhaps even prosperin a hotter, more carbon-rich future.(植物可能拥有意想不到的资源,这些资源可以帮助它们在更热、更富碳的未来生存甚至繁荣)”可知,植物可以在更热、更富碳的环境中生存。故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Our fossil fuel emissions are creating a climate that humans have never seen and trees havent experienced
34、in a very long time. “Were pushing tropical forests into temperatures theyve never seen since the Cretaceoussince there were dinosaurs,” says Abigail Swann, an ecologist and climate scientist at the University of Washington in Seattle.(我们的化石燃料排放正在创造一种人类从未见过、树木很久都没有经历过的气候。“我们把热带雨林到温度他们从未见过自白垩纪以来一有恐龙,
35、” 阿比盖尔斯万说,生态学家和西雅图华盛顿大学的气候科学家)”可知,化石燃料排放使得温度可能会达到恐龙时期的温度。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“A recent study of tropical trees planted there in the early 1990s reported a surprising result: They have withstood temperatures higher than any likely to be experienced by tropical forests this century.(最近一项对20世纪90年代初
36、在那里种植的热带树木的研究报告了一个令人惊讶的结果:它们经受的温度比本世纪热带森林可能经受的任何温度都要高)”及全文内容可知,文章主要介绍植物可以忍受超过预期的高温。故选D。DVolunteering means working for free to help someone else. Mrs. Obama says volunteering is very important. It should be part of everyones life,she says.Many teens agree. They say that helping others feels great an
37、d makes a difference. These days, more teensvolunteer than work for pay. Teens clean up parks, walk dogs at animal shelters, visit the elderly, and more.Some cities including Seattle, Chicago, and Washington, D.C. require high school students to volunteer. Students must volunteer in order to graduat
38、e. The student volunteers learn new skills and help their communities( 社区).Many parents subscribe to the idea they say volunteering helps teens build job skills. But most teens dont want to be forced to volunteer. They say they are busy. And they say volunteering is only fun if its a choice.Read bot
39、h sides of the debate and decide.Yes Volunteering can help teens get into college or get a job.Many cities and towns need help. Volunteers can help keep important programs going.Not all teens will volunteer if it isnt required. Schools should require students to do all they can to get ready for adul
40、t life.NoMost teens are already very busy with classes, homework, jobs, and sports. Forcing them to do more isnt fair.It should be up to each person. Helping doesnt feel good if you must do it.Finding a volunteer job isnt always easy. Students shouldnt be kept from graduating because of something th
41、ey cant control.12. It is known from the text that in Washington.D.C._.A. everyone would like to volunteerB. finding a volunteer job is not difficultC. volunteering is a must for college studentsD. high school students wont graduate if they dont volunteer13. What does the underlined phrase subscribe
42、 to in Paragraph 4 probably mean?A. Correct.B. Like.C. Stress.D. Review.14. How does the No side feel about volunteer jobs?A. Volunteer jobs waste students precious(宝贵的) time.B. Volunteer jobs wont help teens prepare for their adult life.C. Volunteer jobs are not as important as students homework.D.
43、 Students shouldnt be stopped from graduation because of not volunteering.15. What does the text mainly talk about?A. Who are best to do volunteer jobs.B. Whether volunteering is good for students.C. What kind of volunteer jobs students should do.D. Whether students should be required to volunteer.【
44、答案】12. D 13. B 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇议论文。本文通过米歇尔奥巴马引出自愿者这个话题,进而介绍了自愿者工作的情况,并且讨论了学生是否应该被要求做自愿者。【12题详解】细节理解题。根据第三段第一句“Some citiesincluding Seattle, Chicago, and Washington, D.C.require high school students to volunteer. Students must volunteer in order to graduate.(一些城市包括西雅图,芝加哥和华盛顿特区需要高中生做志愿者。为了毕业学生
45、必须要做志愿工作)”可知,在华盛顿特区,志愿者是高中生必须做的,否则不准毕业。故选D项。【13题详解】词句猜测题。根据画线词所在句中“they say volunteering helps teens build job skills”可知,许多父母认为志愿者活动帮助青少年提高工作技能,由此可知,许多父母应是同意这个想法,画线短语“ subscribe to”意为 “赞成,同意”,与选项中Like(喜欢)意思接近,故选B项。【14题详解】细节理解题。根据文章最后一句“Students shouldnt be kept from graduating because of something t
46、hey cant control.(学生不应该因为一些他们无法控制的事情而被阻止毕业)”可知,反对方认为学生们不应该因为不参加志愿者活动而被阻止毕业,故选D项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,本文通过米歇尔奥巴马引出自愿者这个话题,进而介绍了自愿者工作的情况,并结合第五段“Read both sides of the debate and decide.(读一读双方的辩论再决定)”可知,这篇文章主要讨论学生们是否应该被要求做志愿者,故选D项。【点睛】第二节 (共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分)For the first time in 10 years, the United S
47、tates government has changed its guidance on how much exercise people need to stay healthy and when they should start.For children and teensThe new guidance states that the most important time for children to begin exercising is between the ages of 3 and 5. _16_ That could be light activities, moder
48、ate activities, or even vigorous(剧烈的)activities.Doctors say it is important to start young.They add that from birth to age 5, a childs brain develops more than at any other time in life. _17_ Also, children who start exercising at a young age are more likely to establish healthy behaviors they will
49、continue into adulthood.But that does not mean putting a small kid on a treadmill(跑步机)or other exercise equipment. _18_ After all, its a kids nature to play freely and happily._19_ But it shouldnt be less than one hour a day three times a week.Their activities should mostly be aerobic(有氧的)exercise,
50、such as biking, swimming or running, which can strengthen the heart and lungs.Such exercise should also include muscle-and-bone-strengthening activities;such as climbing trees or playground equipment and playing sports.For adultsFor adults, the guidelines recommend exercising 150 minutes a week. Tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370420.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春六年级英语下学期期中测试卷习题课件 人教PEP.pptx
