《全国百强校》湖南省茶陵第三中学2017-2018学年高二下学期学业水平模拟考试(6)英语试题 WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国百强校
- 资源描述:
-
1、湖南省茶陵第三中学2017-2018学年高二下学期学业水平模拟考试(6)英语试题时量120分钟满分100分第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面9段对话。每段对话后有一个或一个以上小题,从题中所给的A、B、C选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。例听下面一段对话,回答第1小题。1. How much is the shirt?A. 19.15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。听下面一段对话,回答第1小题。1. Where
2、does the woman want to go?A. A school. B. A cinema. C. A bus stop.听下面一段对话,回答第2小题。2. What does the man do?A. A doctor. B. A salesman. C. A driver.听下面一段对话,回答第3小题。3. What will the man talk about?A. GM food. B. Chinese food. C. Fast food.听下面一段对话,回答第4小题。4. How many events has the man chosen?A. Two. B. Th
3、ree. C. Four.听下面一段对话,回答第5小题。5. Where are the speakers?A. On a farm. B. In a factory. C. In a bookshop.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。6. What does the womans father want her
4、 to study?A. Science and maths. B. Chinese and history. C. Arts and PE.7. What does the woman want to be?A. An engineer. B. An athlete. C. An actress.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. Whats the relationship between the man and the woman?A. Husband and wife. B. Teacher and student. C. Mother and son.9. Where d
5、oes the woman want to take her holiday?A. The seaside. B. The mountains. C. The cities.10. How long does the woman want to spend on her holiday?A. 6 days. B. 7 days. C. 10 days.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. How old is the woman?A. 16. B. 17. C. 18.12. How often does the woman visit bookshops?A. Once a w
6、eek. B. Twice a month. C. Three times a year.13. What subject is the woman interested in?A. English. B. Chinese. C. History.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。14. What will the man give to Tech-Help?A. A computer. B. A book. C. A coat.15. Which shop should the man go to?A. The biggest one. B. The nearest one. C.
7、 The best one.16. Who will get it?A. A girl. B. A boy. C. A shop owner.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. When will Better Body Gym have a special offer for students?A. This month. B. Next month. C. Last month.18. How many branches in the city?A. One. B. Two. C. Three.19. Who will you meet on special days?A.
8、 Movie stars. B. Super stars. C. Sports stars.20. How can you find more information?A. Call 55554567. B. Call 55554667. C. Call 55554678.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共12小题;每小题2分,满分24分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AWelcome to the 2012 London Olympic GamesBadmintonThis sport was invented
9、 by British soldiers in India who called it Poono, the same name as the town in which they lived.It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona. Although the rules of the modern sport were developed in England, Asian countries are now the best.FootballThere are two medal competitions for O
10、lympic football, one for mens teams and one for womens.Football was first played at the 1908 Olympic Games and it has been played at every Olympic Games ever since, except for Los Angeles 1932.ArcheryArchery has a 10,000-year history, when bows and arrows were first used in hunting and war.Archery f
11、irst appeared at the Paris Olympics of 1990.TaekwondoThis Taekwondo sports name means “the way of the hand and foot”. The players get points by hitting each other with these two parts of the body only. The players mustnt lie on the floor and no equipment can be used taekwondo first appeared at the 2
12、000 Sydney Games.1. Who invented the sport of badminton?A. Indians. B. Chinese.C. British. D. Koreans.2. Which sport was first named after a town?A. Badminton. B. Football.C. Archery. D. Taekwondo.3. Which of these sports appeared earliest at the Olympics?A. Taekwondo. B. Archery.C. Badminton. D. Fo
13、otball.4. Which of the following is NOT true?A. Asian countries have a lead in badminton.B. Football was not played in the Los Angles Games 1932.C. Archery was first invented to help hunt and battle.D. The players in Taekwondo hit each other, using only the hands.【答案】1. C 2. A 3. D 4. D【解析】本文是一篇说明文。
14、本文主要介绍了2012伦敦奥运会的一些比赛项目。1. 细节理解题。由Badminton中的This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono, the same name as the town in which they lived.可知羽毛球这项运动是被一名英国士兵发明的,故选C。2. 细节理解题。由Badminton中的This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono, the same name a
15、s the town in which they lived.可知羽毛球最初是以一座城镇的名字命名的,选A。 4. 细节理解题。由Taekwondo 中的This Taekwondo sports name means “the way of the hand and foot”. The players get points by hitting each other with these two parts of the body only.可知跆拳道选手可以用手或脚攻击对方,所以D的表述错误,选D。BNews ReviewAPEC Blue People in Beijing got t
16、he saying after the APEC meeting in Beijing. It refers to(指) the clear blue sky during the meeting. To get such a blue sky, many factories in Beijing and nearby cities stopped work, and the number of cars on the road was cut.A Warning Ticket A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket
17、for eating food on the subway. Eating is not allowed on Nanjing subway. Up to now, 2,698 people have been punished (惩罚) because of their eating, smoking or selling goods on the subway.A Teacher-free Exam Recently, students at Ningbo Huamao Foreign Language School in Zhejiang took their mid-term exam
18、 a teacher-free exam. After handing out the exam papers, the teachers left the classroom, leaving the students to take the exam without being watched. They only came back to collect the papers at the end.A Tomato Fight Do you want a tomato shower? Come to the “tomato fight” in Spain! Once every year
19、, people in the town of Bunol throw tomatoes at each other. Dont worry. Its not a real fight. People do this only for fun.5. What did APEC Blue refers to in Beijing during the APEC meeting.A. the people B. the factoriesC. the clear blue sky D. the cars on the road6. A 24-year-old woman in Nanjing wa
20、s given a warning ticket for _ on the subway.A. eating food B. smokingC. selling goods D. drinking7. In a teacher-free exam, students take their exam _.A. at the end of the term B. without being watchedC. outside the classroom D. without giving answers8. Why did people throw tomatoes at each other i
21、n the town of Bunol, Spain?A. to have fun B. to enjoy dinnerC. to take a shower D. to start a fight【答案】5. C 6. A 7. B 8. A【解析】本文主要讲述了四篇新闻,通过对四篇新闻的回顾,讲述新闻事件。通篇结构清晰,行文简单。5. 细节理解题。根据文中 People in Beijing got the saying after the APEC meeting in Beijing. It refers to(指) the clear blue sky during the meet
22、ing,故选C。6. 细节理解题。通过第二条新闻中 A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for eating food on the subway,故选A。7. 细节理解题。根据第三条新闻leaving the students to take the exam without being watched,故选B。8. 细节理解题。通过第四条新闻 people in the town of Bunol throw tomatoes at each other. Dont worry. Its not a real
23、fight. People do this only for fun,故选A。CMr. Jackson was tired of living in his old house in the countryside and wanted to sell it and buy a better one. He tried to sell it for a long time, but was not successful, so at last he decided to go to an estate agent(房产经纪人).The agent advertised the house st
24、raight away, and a few days later, the owner saw a very beautiful photograph of his house, with a wonderful description of his garden in an expensive magazine.Having read the advertisement through, the house owner hurried to phone the estate agent, saying, “Im sorry, Mr. Jones, but Ive decided not t
25、o sell my house after all.” “Why?” the agent asked in a surprised voice. “Because from the advertisement in that magazine I can see its just the kind of house Ive wanted to live in all my life.”9. The reason why Mr. Jackson went to the estate agent was .A. he had failed in selling his house by himse
26、lfB. he wanted the estate agent to help him to get a good priceC. he was sure that the estate agent could help himD. he wanted the estate to advertise his house in the magazine10. Mr. Jackson wanted to sell his house because .A. he needed some money to support his familyB. his house was too old to l
27、ive inC. he wanted some money to buy a new oneD. he didnt want to live in the house any longer11. What do you think of the advertisement in magazines?A. They are worth reading.B. They usually make things far better than they really are.C. They are a great help to those who want to buy something.D. T
28、hey describe things as they really are.12. At last Mr. Jones .A. was successful in selling the houseB. felt sorry to have lost a sale by his doing too goodC. was satisfied with what he had done in the advertisementD. didnt understand why Mr. Jackson had changed his mind【答案】9. A 10. D 11. B 12. B【解析】
29、本文是一个故事。本文主要讲了杰克逊先生不想再住在自己的旧房子里了,于是想要卖掉他的老房子。自己卖不出去,于是去找房产经纪人。由于房产经纪人把这个房子吹嘘的太好了,以至于杰克逊先生都不想卖掉房子了,认为自己想要一辈子住在这种房子里。9. 细节理解题。由第一段He tried to sell it for a long time, but was not successful, so at last he decided to go to an estate agent(房产经纪人).可知杰克逊去找房产经纪人是因为他想要卖掉自己的房子,卖不出去,故选A。10. 细节理解题。由第一段Mr. Jack
30、son was tired of living in his old house in the countryside and wanted to sell it and buy a better one.可知杰克逊先生想要卖掉他的老房子是因为他不想再住在这个房子里了,选D。11. 推理判断题。由第二段the owner saw a very beautiful photograph of his house, with a wonderful description of his garden in an expensive magazine.以及最后一段“Because from the
31、advertisement in that magazine I can see its just the kind of house Ive wanted to live in all my life.”可知杰克逊先生本想把自己的房子卖掉,但发现自己的房子广告被登在杂志上,自己的房子被描述的那样好,照片也被拍得那么漂亮,以至于杰克逊先生都不想卖掉房子了,认为自己想要一辈子住在这种房子里。由此推断,广告上的东西的描述通常比实物要好,选B。12. 推理判断题。由最后一段“Im sorry, Mr. Jones, but Ive decided not to sell my house after
32、 all.” “Why?” the agent asked in a surprised voice. “Because from the advertisement in that magazine I can see its just the kind of house Ive wanted to live in all my life.”可知杰克逊先生本想把自己的房子卖掉,但发现自己的房子广告被登在杂志上,自己的房子被描述的那样好,照片也被拍得那么漂亮,以至于杰克逊先生都不想卖掉房子了,认为自己想要一辈子住在这种房子里。由此推知琼斯先生把这个房子吹嘘的太好了,以至于失去了一个好生意,所以
33、琼斯先生非常遗憾,选B。第二节(共3小题;每小题2分,满分6分)下面文章中有3处需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C和D)中选出符合各段意思的小标题,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项为多余选项。Man has been interested in robots for quite some time. Scientists are always inventing new and good robots, which will play an important role in our future lives._13_They will take over jobs suc
34、h as preparing meals, washing dishes, and sweeping the floor, so that we will have more free time to have fun._14_They will do all the heave and dangerous work, and be put in hospitals, schools and offices._15_Whenever we feel sad, lonely or upset, we can have a chat with a robot. Robots will not on
35、ly be good friends but they will also offer us good advice.In conclusion, robots will be more and more intelligent and will benefit us in many ways.A. Robots will be our friends.B. Robots will help us with our work.C. Robots will be of help in doing housework.D. Robots will replace humans in many wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370833.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
