山东省曲阜师范大学附属中学2016-2017学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省曲阜师范大学附属中学2016-2017学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 山东省 曲阜 师范大学 附属中学 2016 2017 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东省曲阜师范大学附属中学2016-2017学年高一下学期期末考试英语试题第I卷(共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the mans telephone number now?A. 873-6076. B. 873-6017. C. 837-1670.2. How does the woman usually go shoppi
2、ng?A. By car. B. By bus. C. On foot.3. What will the man remember to do?A. Telephone the woman. B. Write to the woman.C. Come to see the woman.4. Where did Mary spend her vacation?A. In Boston. B. In Chicago. C. In Washington.5. What does the man think of doing shopping?A. Exciting. B. Interesting.
3、C. Boring.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。6. Whats the probable relationship between the speakers?A. Police and witness. B. Doctor and patient. C. Teacher and student.7. Wha
4、t happened that evening?A. A flood. B. A robbery. C. A fight.听第7段材料,回答第89题。8. What is the woman going to do tomorrow afternoon?A. To get back home.B. To try some seafood.C. To go to the science museum.9. How many museums are mentioned in the conversation?A. Two. B. Three. C. Four.听第8段材料,回答第1012题。10.
5、 Who could be the woman?A. Toms mother. B. Toms teacher. C. Toms friend.11. What happened to Tom?A. He hurt his left foot. B. He met with a traffic accident.C. He was badly hurt when training.12. Where is Tom now?A. In the school.B. In the emergency room.C. On the way to a hospital.听第9段材料,回答第1316题。1
6、3. Who is the woman?A. Clarks wife. B. Clarks secretary. C. Johns wife.14. When will Clark return home?A. In about half an hour. B. In about one hour.C. In about two hours.15. Why does the man make this telephone call?A. To say hello to the Carlsons.B. To give his phone number to the woman.C. To sha
7、re some materials with Clark.16. When should Clark call John at 6845-3423?A. After 4:30. B. After 5:30. C. Before 4:30.听第10段材料,回答第1720题。17. What time is it now?A. Morning. B. Afternoon. C. Evening18. Whats the 6:00 pm7:00 pm show on Channel 6 mainly for?A. News. B. Sports. C. Games.19. What does Ted
8、 usually do on “Nighttime”?A. Talk about interesting movies.B. Interview famous people.C. Introduce educational cartoons.20. On which channel can people answer questions and get money?A. Three. B. Six. C. Eleven.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑
9、。ASix people are talking about the newly-built garden on the roof of their building.Jasmine: I loved the idea when Wilber first told me about it. We had lots of meetings with our neighbors, trying to make them understand why its good to build a garden on the roof. Now people love coming here, and we
10、 have made a lot of friends!Wilber: The whole thing wasnt easy at first. But Jasmine helped a lot. And she was really good at making people happy to donate (捐赠) money for the roof garden.David: My kids love going up there. They sit there watching butterflies and birds. The roof garden brings them cl
11、oser to nature.Samuel: You want something green? Visit the park! Its only one block away! After the roof garden was built, small insects started flying into my room! And the kids leave mud on the stairs when they come down from the roof!Rosie: Our building is now cooler in the summer. My baby sleeps
12、 well even on hot summer days!Flora: Guess where these tomatoes are from! Not from the supermarket. Theyre from our roof! Its wonderful, isnt?1. Who dislikes the roof garden?A. Jasmine B. RosieC. Samuel D. Flora2. What does Wilber tell us?A. Jasmine helped to get the money.B. Tomatoes grew well on t
13、he roof.C. Children always make stairs dirty.D. There are birds in the roof garden.3. What can be inferred from the interview?A. Babies like sleeping in the roof garden.B. Most of the speakers love the roof garden.C. The roof tomatoes sell well in the supermarket.D. David first came up with the idea
14、 of a roof garden.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】本文主要讲了六个人对于新建的屋顶花园发表了自己的看法。1. 细节理解题。根据You want something green? Visit the park! Its only one block away! After the roof garden was built, small insects started flying into my room! And the kids leave mud on the stairs when they come down from the roof!可知Samuel
15、不喜欢屋顶花园,所以选C。2. 细节理解题。根据But Jasmine helped a lot. And she was really good at making people happy to donate (捐赠) money for the roof garden.可知Wilber告诉我们Jasmine帮忙筹集到了钱,所以选A。3. 推理判断题。通过六个人对屋顶花园的看法,可知大部分说话的人都喜欢这个屋顶花园,所以选B。BWhen you need to see a doctor, surely you will want to see a good one. But there i
16、s one important thing you may never have thought about: Has your doctor rested enough?Doctors in our country often have to work 34 hours or longer without sleep. Most of them work 104 hours a week, and some even 150. (There are only 168 hours a week!) One report said that a doctor who works such lon
17、g hours cannot think more clearly than a drunk driver. Another found that doctors who sleep 5.8 fewer hours than the week before might make 22% more serious mistakes. Surely no one wants to get in a car that is driven by a drunk driver. So, how safe would you feel when you are under the care of a ti
18、red doctor?Sadly this problem has been around for a long time. There are no laws about it yet and hospital bosses dont look like they care either. And that is why we doctors are asking you to join us on the street this Sunday. Fight together with us on the street so we can fight better for your life
19、 in the hospital.Time: 1 p. m. July 15 Place: City Hospital Square4. How long do doctors often have to work per week in the country?A. 34 hours. B. 104 hours.C. 150 hours. D. 168 hours.5. What does the underlined word “Another” in Paragraph 2 refer to?A. A country. B. A doctor.C. A report. D. A driv
20、er.6. Why does the writer compare a tired doctor with a drunk driver?A. To find out who can think more clearly.B. To give an example of a common disease.C. To show who can work longer without sleep.D. To give the reader a clear idea of the danger.7. What is the purpose of the text?A. To warn doctors
21、 not to work too long.B. To get support for the fight for doctors.C. To tell people how to find a good doctor.D. To call for a law against drunk driving.【答案】4. B 5. C 6. D 7. B【解析】这篇文章的作者号召人们为了医生的权益而斗争,抵制过度工作。4. 细节理解题。根据Most of them work 104 hours a week,可知这个国家,医生每星期经常工作104个小时,所以选B。5. 细节理解题。根据One re
22、port said that a doctor who works such long hours cannot think more clearly than a drunk driver.可知“Another”指的是一份报告,所以选C。6. 推理判断题。根据Surely no one wants to get in a car that is driven by a drunk driver. So, how safe would you feel when you are under the care of a tired doctor?可知作者把过度劳累的医生和喝醉酒的司机作比较,是为
23、了让读者感受危险的明确概念。所以选D。7. 细节理解题。根据And that is why we doctors are asking you to join us on the street this Sunday. Fight together with us on the street so we can fight better for your life in the hospital.可知作者写这篇文章的目的是为了号召人们为了医生的权益而斗争,所以选B。CImagine the tallest building in the United States. Fill that gia
24、nt building 44 times with rotten fruits and vegetables. Now you know how much food Americans waste every year.It is hard to believe, right? About 133 billion pounds of food get thrown away. Thats one-third of all the food we produce. And a lot of it is thrown away for one simple reason: Its ugly.The
25、 problem is that nature isnt perfect. Apples can get scarred (留下疤痕) by storms. Cucumbers grow in C shapes. Carrots change into unusual fork-like forms. Watermelons get too big to fit on a refrigerator shelf. These crazy-looking fruits and vegetables may taste great. But most grocery stores refuse to
26、 sell them. Store owners say people judge food by how it looks. No one wants a tomato that looks like a two-headed monster. But what if you could buy that tomato for half-price?A new movement is trying to make people see the “beauty” in ugly food. Some stores are selling ugly produce. It tastes the
27、same. And you pay less for it because the food doesnt look perfect.Usually, the stores find a nicer word than “ugly”. A Canadian chain uses “naturally imperfect”. In some US stores, its “misfit produce”. Whatever you call it, ugly food helps many people. Fanners get paid for food they were going to
28、have to throw away. Shoppers get cheaper fruits and vegetables. The ugly-food movement will also help some of the 44 million Americans who dont have enough to eat. Many groups give the ugly produce to hungry people.So really, who cares if that carrot looks a little ugly?8. Why are lots of fruits and
29、 vegetables thrown away in the US?A. Because they dont look nice.B. Because they have gone bad.C. Because they dont taste good.D. Because they are badly polluted.9. What is the 5th paragraph mainly about?A. The stores selling ugly food.B. The better names for ugly food.C. The number of hungry Americ
30、ans.D. The benefits of the ugly-food movement.10. What does the mark “” in the last paragraph suggest?A. The author would like to buy ugly carrots.B. No one would care if a carrot looks a little ugly.C. The author does not quite like the word “ugly”.D. Nobody really wants to buy carrots that look ug
31、ly.【答案】8. A 9. D 10. C【解析】本文主要讲了在美国,大量的水果和蔬菜由于它们看起来不好看,所以被扔掉。一项新的运动让人们看到丑陋食物的内在美,这项运动为不同人群带来了好处。8. 细节理解题。根据And a lot of it is thrown away for one simple reason: Its ugly. 可知在美国大量的水果和蔬菜被扔掉是因为它们看起来不好看,所以选A。.10. 推理判断题。句意:谁会在乎胡萝卜长得有点丑?可分析出作者不完全喜欢这个词“丑陋”,所以选C。DFeet help us walk, run, dance, and jump. The
32、 words feet and foot are also used in everyday speech.To be under someones feet means to be troublesome. In other words, you are standing too close to someone and are getting in their way. Some adults criticize (批评) children for being under foot.Speaking of children, if someone says their home will
33、soon have the pitter-patter of tiny feet, it means the family is expecting a baby!Now, people who are active do not let grass grow under their feet. They are never in one place for very long. People who can think and take action at the same time are said to be able to think on their feet.Some people
34、 appear to have it all. They have money, a good education, good looks, a great family and a large circle of friends. You could say they have the world at their feet. This means whatever they want seems to be there for them.People who have both feet firmly on the ground are realistic and practical. T
35、hey are not dreamy. You might say such a person is well grounded. If you are a bad dancer, you might be described as having two left feet. To dance well, it is better to have a right foot and a left foot.Sam loves skiing. He thinks that it would be fun to own a ski resort (滑雪场) high in the mountains
36、. But he knows nothing about running a business. So, he decides to get his feet wet. In other words, he wants to get used to a new situation.He joins an organization for resort owners and attends their meetings. He travels to ski areas all over the United States. This helps Sam get his foot in the d
37、oor. Having a foot in the door is a starting point. This expression comes from people selling things door-to-door. They would block the door with their foot so people couldnt close the door on them.11. What would you say to someone who is “under your feet”?A. Oh, Im terribly sorry.B. Take off your f
38、eet!C. Sorry for the trouble.D. Excuse me, you are in the way.12. Which of the following describes people who keep moving about?A. They are always under foot.B. They can think on their feet.C. They have the pitter-patter of tiny feet.D. They never let grass grow under their feet.13. What should you
39、try to avoid if you want to succeed in doing something?A. Having two left feet.B. Getting your feet wet.C. Getting your foot in the door.D. Having both feet firmly on the ground.14. What do we know about Sams new business?A. Its a big success. B. Its not started yet.C. It lies high in the mountains.
40、 D. It opens only in winter.15. What may be the best title for the passage?A. Use your feet properly. B. Feet help us walk and run.C. How to be a good dancer. D. Ready for a new business.【答案】11. D 12. D 13. A 14. B 15. A【解析】本文主要介绍了关于feet的一些有趣的表达。11. 推理判断题。根据To be under someones feet means to be trou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370845.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022版高考语文二轮复习 复习板块3 语言文字应用 专题1 语境综合大突破课件.pptx
