《冲刺2015》2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C7 社会生活类).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺2015
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家C7 社会生活类【解析 英语卷2014届湖南省长沙市高考模拟试卷(二模)试题(201404)】 C7 CA scientist turns out to be able to see the future by offering each of some four-year-olds a piece of candy and watching how he or she deals with it. Some children reach eagerly for the treat they see. Some last a few minutes before
2、 they give in. But others are determined to wait until the last moment.By the time the children reach high school, something remarkable has happened. A survey found that those who as four-year-olds had enough self-control to hold out generally grew up to be more popular, adventurous, confident and d
3、ependable. The children who gave in to temptation(诱惑) early were more likely to be lonely, easily frustrated and inflexible(顽固的)Actually, the ability to delay reward is a sign of emotional intelligence which doesnt show up on an IQ test.The hardware of the brain and the software of the mind have lon
4、g been scientists concerns. But brain theory cant explain what we wonder about most, like the question why some people remain upbeat in the face of troubles that would sink a less resistant soul.Here comes the theory of Daniel Goleman, writer of Emotional Intelligence: when it comes to predicting pe
5、oples success, brain ability measured by IQ may actually matter less than the qualities of mind once thought of as “character”EQ is not the opposite of IQ. What researchers have been trying to understand is how they work together; how ones ability to handle stress, for instance, affects the ability
6、to concentrate and put intelligence to use. Among the ingredients (要素) for success, researchers now generally agree that IQ counts for about 20%; the rest depends on everything from social class to luck.While many researchers in this relatively new field are glad to see emotional issues finally take
7、n seriously, some few fear EQ causes misuse.66. The experiment with the four-year-olds makes it clear that _.A. the age of 4 is a proper time for scientific experimentB. emotional intelligence wont show up until adolescenceC. the ability of self-control plays a role in personal successD. candy can b
8、e used to measure a persons emotional intelligence解析:细节题,根据第二段第二句话A survey found that those who as four-year-olds had enough self-control to hold out generally grew up to be more popular, adventurous, confident and dependable. 可知选C。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。67. Which o
9、f the following is TRUE of EQ and IQ according to the text?A. There is no link between EQ and IQ.B. The higher a persons IQ is, the higher his or her EQ is.C. Some people can be blessed with lots of both, but some with little of either.D. Scientists are trying to discover the way in which EQ and IQ
10、work together.解析:综合细节题:根据第六段第二句话:What researchers have been trying to understand is how they work together。可知答案选D。技巧点拨:此类题比较麻烦,要有耐心,逐一定位答案,选项顺序和文中根据顺序一致。68. The underlined word “upbeat” in Paragraph 4 probably means “_”.A. kind B. floating C. excited D. optimistic解析:词义猜测题,有单词remain的词义推断upbeat,应当是 in
11、 the face of troubles 之前的状态。所以只能是optimistic 乐观的了。故选D .技巧点拨:同第65题。69. Why does the author mention the experiment at the beginning of the text?A. To amuse both the children and readers.B. To prove the scientists wisdom.C. To introduce the topic of the text.D. To show us how to do an IQ test.解析:一般情况下,第
12、一段的写作目的都是导入话题,即:introduce/ bring in/ lead in the topic.故选C 。技巧点拨:一般情况下,第一段的写作目的或第一段内所列举的事例,不是导入话题,就是为了吸引读者的注意力。70. What is most likely to be written in the paragraph that follows?A. Information about famous people with high EQ.B. Examples showing the opposite voice about EQ.C. Some reasons why EQ is
13、 relatively new field.D. Strong demands for basic emotional education.解析:逻辑推理题,根据文章最后一段While many researchers in this relatively new field are glad to see emotional issues finally taken seriously, some few fear EQ causes misuse.可以推断下面该举一些情商起误导作用的例子了。技巧点拨:主要根据文章结构,一般是总分式,前面总述,后面分述;或根据最后一段首尾句暗示,本题就是如此
14、。【解析 英语卷2014届湖南省长沙市高考模拟试卷(二模)试题(201404)】C7 BIf youre thinking about reaching for another biscuit to get you through the working day, think again. Eating unhealthy snacks at your desk makes you pile on almost half a stone a year, a survey has revealed. The waistlines of women suffer the most, with th
15、e average female putting on 6lb 3oz the equivalent of a whole dress size while men see their weight increase by 5lb 2oz.The report into our eating habits found that, on average, we eat at least two snacks a day, with 30 per cent of us tucking into three or more. Women admit eating more than men, wit
16、h a further 13 per cent of ladies scoffing four or more snacks a day. The research, by The Village Bakery, found biscuits are the most common vice, with 42 per cent regularly opening a pack, closely followed by chocolate (38 per cent), crisps (32 per cent) and cakes (13 per cent).And office workers
17、are worse than most. Cakes and biscuits brought into work by colleagues are one of the main temptations office staff give in to. In addition, 33 per cent admit reaching for nibbles to cope with stress and 22 per cent say they need a sugar rush to perk them up in the afternoon.Simon Staddon, of The V
18、illage Bakery, said: “We were aware time-poor office workers can find it difficult to easily access a nutritional lunch. But we were really shocked by the extent to which quick fix lunches are affecting weight gain and general wellbeing. Popular mid-afternoon pick-me-ups such biscuits, chocolate and
19、 cakes are high in calories, fat and full of sugar, all of which affect your blood sugar levels and ultimately lead to weight gain.”The survey of 2,000 British men and women suggests we are often ashamed of our unhealthy eating. Twenty-four per cent of Britons admit lying about how many snacks they
20、eat with 33 per cent of women lying, compared to 20 per cent of men. Unfortunately, its not as if we are likely to do anything positive to counteract the sweet treats.61. According to the passage, women usually put weight on first _. A. on the faceB. on the legsC. on the feetD. in the middle解析:细节题:根
21、据第一段第二句话中的waistlines(腰围)可知,选D。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。62. Whats the main reason of eating snacks in office?A. Colleagues eat them to save money.B. Staff use them to cope with their lunch.C. Colleagues often bring them to office.D. Bosses invite staff to eat them.解析:细
22、节题:根据文章第三段第二句话:Cakes and biscuits brought into work by colleagues are one of the main temptations office staff give in to。可知选C。同事带来,不吃不对啊,这儿有the main temptations 主要诱惑。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。63. Why do office workers eat a “quick fix” lunch?A. Because it has much of
23、nutrition.B. Because it has little effect on weight gain.C. Because it has little effect on general wellbeing. D. Because they have short time to have their lunches.解析:细节题,根据第四段第一句话We were aware time-poor office workers can find it difficult to easily access a nutritional lunch。可知上班族时间紧啊。故选D。技巧点拨:同上
24、。64. It can be inferred that British women are _.A. less likely to lie on snacks than menB. more likely to lie on snacks than menC. more ashamed of eating snacks than menD. less ashamed of eating snacks than men解析:细节推断题:根据文章最后一段中Twenty-four per cent of Britons admit lying about how many snacks they
25、eat with 33 per cent of women lying, compared to 20 per cent of men.可知选B,百分之33的女生依赖吃快餐,而男士只有百分之20.所以答案只能选B了。技巧点拨:细节推断题一定要定位具体的依据,然后在此基础上进行推断。65. What does the underlined word possibly mean? A. act againstB. appeal toC. cope withD. get in解析:词义猜测题:根据上下文意思只能是拒绝甜食了。技巧点拨:解推断题最主要的方法是根据词义关系推断具体细节。A. 根据定义、解
26、释和复述猜测词义。这种情况下,生词往往出现在前面,定义或解释跟在生词的后面,由or或破折号引出。因此只要找准并正确理解生词的释义,生词的含义也就清楚了。释义部分可以是单词、短语,也可以是句子。在做这类题时,要注意生词与复述部分往往构成同位语,在句中多用逗号、破折号、冒号、分号等来连接。B. 根据因果关系猜测词义。因果关系总是同时出现在文章中,有时原因在前,结果在后;有时结果在前,原因在后,因此我们可以根据这一特定的逻辑关系来推测生词的含义。C. 根据搭配、对比关系猜测词义。有时分析句子结构,辨别句子成分,分清搭配关系,是判断词义的前提,通过搭配关系得以确定划线名词指代的对象是人还是物。另外,转
27、折词but、让步条件状语从句以及unlike, in spite of, despite, however等一些介词和副词都可以构成意义上的对比关系。 【英语卷2014届湖南省十三校高三第二次联考】C7 B(2014湖南十三校联考)Nowadays some students in middle school date with their classmatesAccording to a new study from the University of Georgia, those students have much worse study skills and are four time
28、s more likely to stop schoolingThey use twice as much alcohol and tobacco than their single classmatesRomantic relationships are a trademark of adolescence, but very few studies have examined how adolescents differ in the development of these relationships, said Pamela Orpinas, study author and prof
29、essor in the College of Public Health and Head of the department of Health Promotion and BehaviourOrpinas followed a group of 624 students over a seven-year period from 6th to 12th gradesEach year, the group of students completed a survey indicating whether they had dated and reported the frequency
30、of different behaviours, including the use of drugs and alcoholTheir teachers completed questionnaires about the students7 academic efforts He found some students never or hardly ever reported dating from middle to high school, and these students had consistently the best study skills according to t
31、heir teachersOther students dated infrequently in middle school but increased the frequency of dating in high schoolAt all points in time, teachers rated the students who reported the lowest frequency of dating as having the best study skills and students with highest dating as having the worst stud
32、y skills, according to the journal articleStudy skills refer to behaviours that lead to academic success such as doing homework for extra credit, being well organized, finishing homework, working hard and reading assigned chaptersDating a classmate may have the same emotional complications (并发症) of
33、dating a co-worker, Orpinas saidWhen the couple break up, they have to continue to see each other in class and perhaps witness the ex-partner (前伴侣) dating someone elseIt is reasonable to think this could be linked to depression and distract (分散注意力) them from studyingDating should not be considered a
34、 ceremony of growth in middle school, Orpinas concluded61We can learn from the passage that students who date in middle school may _Abe less likely to use alcohol and tobaccoBenjoy better school livesCbe more likely to hurt othersDhave poorer academic performances、解析:细节题,根据第一段可知答案选D。技巧点拨:细节题一定要根据选项和
35、题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。62During his study, Orpinas _Afound study skills have connection with their frequency of datingBcompleted questionnaires about the students7 academic effortsCcompleted a survey and a report each yearDfollowed a group of students of 6th and 12th解析:细节题,根据第四段第三句
36、话可知答案选A.技巧点拨:同上。63Study skills may include the following behaviors and qualities except _Abeing kind and helpfulBbeing well organizedCbeing diligentDfinishing assigned schoolwork解析:细节题,根据第五段最后一句话,可轻松选出A技巧点拨:直接事实细节题,找准根据直接定位。64What can possibly happen to those who date in middle school after they bre
37、ak up?AThey will think it reasonable to get depressedBThey will miss their ex-partners sometimesCTheir attention to studying will be affectedDThey dont want to see each other any longer解析:细节推断题,由第六段最后一句话可知答案选C.技巧点拨:细节推断题,找到具体根据,进行合理推断。65According to the passage, Orpinas holds a(n) _ attitude towards
38、 dating in middle schoolAindifferentBnegativeCpositiveDsupportive解析:态度推断题,由文章最后一句话可知答案选B,否定的、消极的,indifferent是冷漠的。技巧点拨:作者的态度倾向往往隐含在文章中,而不会明确说明,因此态度倾向题也是比较有难度的推理判断题型。这类题目一般分为两类:一是作者对某一具体事物的观点、看法;另一类是作者对某一人、物的评价。议论文或记叙文往往考查作者的态度倾向。如果是论文,应该抓住作者的论点和论据;如果是记叙文,应该特别注意作者总结性的文字(文章最后,所提事物描述的后面)。【英语卷2014届安徽省合肥市
39、高三第二次教学质量检测】C7 D(2014合肥第二次质检)Parties and social gatherings no longer excite us the same way they once did. This is not due to a lack of desire to socialize, but the smartphone.At parties, more people are on their smartphones than on their drinks. According to a recent International Data Corporation
40、study, well over half of all Americans have a smartphone and reach for it the moment they wake up, keeping it in hand all day. In addition, too much of society is using smartphones while driving and as a result getting into car crashes. 34 percent of teens admit to text while driving, and they confi
41、rm that text messaging is their number one driving interruption. Peoples attachment to their smartphones is unbelievably becoming more important than the lives of themselves and others.Just as drivers dismiss the importance of focusing while on the road, many people also fail to recognize the signif
42、icance of human interaction. When with their friends, some people pointlessly check or send text messages in the presence of a friend, which sends a message to that friend: the person I am texting is more important than you. In addition, relying on our smartphone to make friends does not give us the
43、 same advantage as being able to make new friendships in the real world. Face-to-face conversations will give us much stronger communication skills in the long run.As many people risk their lives and the lives of people around them just to send a text or mindlessly check their massages, smartphones
44、are in many ways more dangerous to people. The quality of this technology is de-advancing societal achievements and weakening the value of communication. Not only is the smartphone affecting our desire to interact (交流) face-to-face but it is also lowering societys ability to communicate.68. The purp
45、ose of this text is to _.A. call for an end to use the smartphone while drivingB. appeal to us to pay attention to communication skillsC. express a concern about the overuse of the smartphoneD. advise us to be cautious about the addiction to the smartphone69. The second paragraph is developed by _.A
46、. giving examples B. listing figures C. comparing facts D. analyzing the effects70. The author advocates us to make new friends _.A. by using smartphonesB. in a face-to-face wayC. in different waysD. under a free circumstance71. Over dependence on the smartphone leads to the fact that _.A. parties a
47、nd gatherings limit their social circleB. people are more and more narrow-mindedC. peoples communication skills are weakenedD. face-to-face communication becomes less important【文章解读】文章描述了一种社会现象,现在的人们过分依赖手机而忽视了人与人之间面对面的交流。68. 【知识点】写作意图题【答案解析】C根据第一段Parties and social gatherings no longer excite us the
48、 same way they once did. This is not due to a lack of desire to socialize, but the smartphone.可知作者写这篇文章是表达对过度使用手机的担心。选69. 【知识点】写作手法题【答案解析】A over half of all Americans have a smartphone and reach for it the moment they wake up, keeping it in整个第二段都是通过举例来说明问题的。选70. 【知识点】判断推理题【答案解析】 B根据第三段中. relying on
49、our smartphone to make friends does not give us the same advantage as being able to make new friendships in the real world. Face-to-face conversations will give us much stronger communication skills in the long run.可知作者提倡面对面的方式交朋友。选71. 【知识点】细节题【答案解析】C从文章倒数第二句句The quality of this technology is de-adv
50、ancing societal achievements and weakening the value of communication.可知过度依赖手机的后果是人们的交流技能会削弱。选【英语卷2014届安徽省合肥市高三第二次教学质量检测】C7 B(2014合肥第二次质检)Thanksgiving is a time to give thanks for family, health, and life in general. However, Black Friday has turned it into a business.Traditionally, the true value o
51、f Thanksgiving lies at home not the shopping centers. However, Black Friday has nowadays allowed society to ignore this as individuals long for something that they do not need or even truly want. Shopping on Black Friday becomes a sign of a shift into a culture that values material wealth over spend
52、ing time with loved ones. People are willing to force their way through the crowds in their desperate search for marked-down sweaters and necklaces.In recent years, Thanksgiving has become a pre-Black Friday holiday for many families. They are devoted to mapping out shopping routes and making organi
53、zed schedules for which stores to hit first. By drawing individuals out to shopping centers with matchless savings, businesses encourage this behavior of ignoring Thanksgiving. Many families take their home-cooked meals while camping out at the door of shopping centers. With each new year, Thanksgiv
54、ing is becoming victim to over-commercializationswitching from a meaningful time of thanks and family to a day dedicated to products and profit.Black Friday has shown that with current common standards, people cannot even set aside a single day to appreciate what they already have without immediatel
55、y buying more. Families have lost sight of what is truly important in life, and have found reasons in debating between a low cost HD television and an appreciation for what they already have. Remember, Thanksgiving should be a day in which people are grateful for all that they have.60. The underline
56、d word this in paragraph 2 probably refers to _.A. the sign of a shiftB. the material wealthC. the shopping crowdD. the true value of Thanksgiving61. In recent years, what will many families do when thanksgiving comes?A. Make full preparations for the Black Friday shopping.B. Visit some newly-opened
57、 shopping centers in advance.C. Find it difficult to choose a store for their first visit.D. Go camping at the gate of shopping center for a good deal.62. In the last paragraph, the author mainly intends to tell us that we should _.A. set aside a single day to buy moreB. try to spend less to get low
58、 cost productsC. stay with our families as long as we canD. appreciate what weve possessed with our families63. Whats the authors attitude towards the present ways people celebrate Thanksgiving? A. Annoyed. B. Worried. C. Supportive. D. Unconcerned.【文章解读】感恩节是我们应该对拥有的东西感恩的时候,但是黑色的星期五购物已经让人们忘记了感恩节的传统。
59、60. 【知识点】词义推断题【答案解析】 D 第二段第一句Traditionally, the true value of Thanksgiving lies at home not the shopping centers.可判断选D61. 【知识点】细节题【答案解析】A 根据第三段前两句In recent years, Thanksgiving has become a pre-Black Friday holiday for many families. They are devoted to mapping out shopping routes and making organize
60、d schedules for which stores to hit first.可知 最近几年,当感恩节快来临时,大部分家庭会为黑色星期五的购物做好准备。选A62. 【知识点】细节题【答案解析】D 根据文章最后一句Thanksgiving should be a day in which people are grateful for all that they have.感恩节应该是人们为多拥有的一切怀有感恩的一天。选D63. 【知识点】观点态度题【答案解析】B 从第三段的句子可知Thanksgiving is becoming victim to over-commercializat
61、ion.可知作者对人们现在过感恩节的方式是担心的A. Annoyed愤怒的B. Worried.担心的C. Supportive.支持的D. Unconcerned不感兴趣的;无关的 选B【英语卷2014届安徽省合肥市高三第二次教学质量检测】C7 A(2014合肥第二次质检)Snapshots, the new fashion for an artistic portrait (肖像) photo: Take it underwater. Zhang Xiaomei, a 20 something Shanghai native who works in the media industry,
62、 tried it out twice.It was a completely different experience, says Zhang of her first such experience last May. You get the feeling that youre cut off from the rest of the world. But also it s romantic and like a fairy tale.She then successfully convinced her husband to be to have their wedding phot
63、os taken underwater a couple of months after her first try. Can you imagine a 1.87-meter-tall man trying out something like a fishtail under the water? Zhang says, laughing.A commercial underwater photo portrait is perfect for post 80 and post 90 generations who adore taking snapshots, but are looki
64、ng for new ways to be artistic, says Ai Cheng, owner and photographer of No.55 Underwater Photography in Shanghai.Ai opened a studio in Shanghais suburb of Songjiang two years ago, building a 5-meter- deep, fan-shaped pool equipped with heating facilities to start up the business. A 30-minute traini
65、ng on how to smile under the water so that you wont drink too much water and how to open your eyes underwater is offered in his studio for those who dont know how to swim.Ai says most of his customers are femalehalf of them coming for an artistic portrait photo and the rest for wedding pictures. Som
66、e of them drag their boyfriends or husband-to-be, who are unwilling to go down to the water, to shoot as well, he says.56. What would be the best title for the text?A. The Best Smiles May Be All Wet. B. The Sweetest Smile in the World.C. Smiling, a Universal Language. D. A New Challenge, a New Trend
67、.57. What does Zhang Xiaomei think of underwater snapshot?A. Funny. B. Dangerous. C. Fantastic. D. Strange.58. Who are most likely to take photos underwater?A. Young people eager to be special.B. Senior people to recall their old days.C. Couples to celebrate their anniversary.D. Artists to create ne
68、w styles.59. It can be inferred from the last two paragraphs that _.A. young people are in for this fashionB. fewer men would show interest in this fashionC. men are more romantic than womenD. women would like to take more adventures【文章解读】 文章介绍了一种新的时尚-在水下拍照。通过一些人亲身体验可知这是一种奇妙的体验,会受到年轻人的喜爱。56. 【知识点】标题
69、确定题【答案解析】A 根据第一段Snapshots, the new fashion for an artistic portrait (肖像) photo: Take it underwater.可知文章讲述的是水下拍照,和这有关的只有A57. 【知识点】细节理解题【答案解析】C 根据第二段You get the feeling that youre cut off from the rest of the world. But also it s romantic and like a fairy tale.可知,xiaomei认为水下拍照时非常奇妙的。 A. Funny.有趣的;好笑的B
70、. Dangerous.危险的C. Fantastic极好的;奇妙的D. Strange奇怪的;陌生的 选C58. 【知识点】具体细节题【答案解析】A 根据第四段的句子A commercial underwater photo portrait is perfect for post 80 and post 90 generations who adore taking snapshots,可知对水下拍照感兴趣的是80后,90后这样的年轻人。所以选A59. 【知识点】判断推理题【答案解析】B从文章最后一句Some of them drag their boyfriends or husband
71、-to-be, who are unwilling to go down to the water, to shoot as well, he says.可知很少有男性会对这一时尚感兴趣。选B【英语卷(解析)2014届湖北省襄阳五中、钟祥一中、夷陵中学三校高三五月联考(201405)】C7 E“Eat local.” Its one way to reduce human effect on the planet. Eating local means to try to buy and consume foods that are grown in places close to home.
72、 However, most of the food sold at supermarkets is not locally grown or produced. Trucks and planes deliver these foods from hundreds or thousands of miles away. During the transportation, greenhouse gases are produced, causing global warming. So the shorter the distance your foods must travel, the
73、less the harm is done to the environment.But how do you get local food if you live in a large city, hundreds of miles away from farms?Environmental health scientist Dickson Despommier and his students came up with the idea of a “vertical farm”. A vertical farm is a glass-walled structure that could
74、be built as tall as a skyscraper. Since the garden is built upwards, rather than outwards, it requires much less space than an ordinary farm. The world is quickly running out of room for ordinary farming. Vertical farms could be a key to this situation. Despommier imagines a 30-story building with a
75、 greenhouse on every floor. The walls of the building would be clear, to allow crops to get as much sunlight as possible. Depending on a citys water resources, Despommier thinks hydroponic(水培) farming is another method for the vertical farm which needs no soil to grow plants.Despommier says the hydr
76、oponic greenhouses would use a system that would use a citys waste water and fill it with nutrition to make the crops grow. If this method works, it would provide food to a city and save millions of tons of water.The idea of a vertical farm has attracted the attention of government officials around
77、the world. Scott Stringer, a government official from New York City, thinks the city is suitable for the vertical farming. “Obviously we dont have much land left for us,” Stringer said, “But the sky is the limit in Manhattan.”Despommier admits that there is still a lot of work to do to make vertical
78、 farms a reality. “But I think vertical farming is an idea that can work in a big way.” he says.67. Why are people advised to eat local?A. Because it means convenience to people.B. Because it can help people save a lot of money.C. Because local food has more nutrition.D. Because it is environmentall
79、y friendly.68. Which is one of the vertical farms benefits when compared with ordinary farming?A. It produces healthier food. B. It does less harm to the cities.C. It consumes more energy of the city. D. It requires less transport costs.69. By saying “the sky is the limit in Manhattan”, Stringer mea
80、ns _.A. people can make full use of vertical space of ManhattanB. there is a limit for using empty land in ManhattanC. the height of buildings in Manhattan is limitedD. Manhattan has a great potential for development70. What can we learn about the vertical farming in the passage?A. In a vertical far
81、m, soil may not be needed to grow plants.B. It has solved the problem of the food shortage in a big way.C. It is a 30-story building with a greenhouse on every floor.D. Crops are mainly grown in the rainwater in a vertical farm.【答案】67. D。 解析:判断推理题。根据第一段内容及最后一句So the shorter the distance your foods m
82、ust travel, the less the harm is done to the environment.可知,D正确,选D。68. D。 解析:判断推理题。根据第三段可知,D正确,其它选项未提及。69. A。 解析:词义猜测题。 “在曼哈顿天空才是极限”说明人们可以充分利用曼哈顿的垂直空间。选A。70. A。 解析:细节题。根据第三段the vertical farm which needs no soil to grow plants.可知A正确。【英语卷(解析)2014届湖北省襄阳五中、钟祥一中、夷陵中学三校高三五月联考(201405)】C7 DResearchers at th
83、e University of Kansas say that people can accurately judge 90 percent of a strangers personality simply by looking at the persons shoes. “Shoes convey a thin but useful slice of information about their wearers,” the authors wrote in the new study published in the Journal of Research in Personality.
84、 “Shoes serve a practical purpose, and also serve as nonverbal cues (线索) with symbolic messages. People tend to pay attention to the shoes they and others wear.”Medical Daily notes that the number of detailed personality traits (特质) detected in the study include a persons general age, income, politi
85、cal tendency, and other personality traits, including someones emotional stability. Lead researcher Omri Gillath said the judgments were based on the style, cost, color and condition of someones shoes. In the study, 63 University of Kansas students looked at pictures showing 208 different pairs of s
86、hoes worn by the studys participants. Participants in the study were photographed in their most commonly worn shoes, and then filled out a personality questionnaire.So, what do your shoes say about your personality? Some of the results were expected: People with higher incomes most commonly wore exp
87、ensive shoes, and flashier footwear was typically worn by outgoing people. However, some of the more specific results are interesting. For example, “practical and functional” shoes were generally worn by more “friendly” people, while ankle boots were more closely connected with “aggressive” personal
88、ities. The strangest of all may be that those who wore “uncomfortable looking” shoes tend to have “calm” personalities.And if you have several pairs of new shoes or take exceptional care of them, you may suffer from “attachment anxiety,” spending too much time worrying about what other people think
89、of your appearance. There was even a political calculation in the mix with wearing “shabbier and less expensive” shoes.The researchers noted that some people will choose shoe styles to mask their actual personality traits, but researchers pointed out that volunteers were also likely to be unaware th
90、at their footwear choices were revealing deep insights into their personalities.63. By looking at a persons shoes, its possible for people to_.A. know the wearer thoroughly and accuratelyB. form an opinion about the wearers characterC. have exact cues about the wearers social statusD. judge the wear
91、ers educational background64. What can we know about the passage?A. Wealthy people tend to choose shiny shoes.B. Calm people prefer shoes with uncomfortable appearance.C. Friendly people are likely to wear ankle boots.D. Outgoing people always wear shoes with practical functions.65. Taking exception
92、al care of new shoes shows that _.A. the owners care much about others opinions on their appearance B. the owners are in a relaxed stateC. the owners are particular about their appearance D. the owners have too many shoes to choose from66. What is the best title of the passage?A. How To Choose Suita
93、ble ShoesB. How to Judge Peoples Personality TraitsC. People Are What They WearD. Shoes Reflect Peoples Personalities【答案】63. B。 解析:细节题。根据第一段people can accurately judge 90 percent of a strangers personality simply by looking at the persons shoes,可知,只需看看一个人穿的鞋,就能准确地判断陌生人的90%的性格。选B。64. B。 解析:细节题。根据第三段内
94、容收入高的人大多穿价格昂贵的鞋子,而颜色鲜亮的鞋子通常是性格外向的人穿的。“实用、功能性的”鞋子通常是性格“随和”的人穿的,而短靴的主人则大多是性格“强势”的人。最奇怪的也许是那些爱穿“看起来不舒服的”鞋子的人竟然性格一般比较“沉着冷静”。可知,B正确。65. A。 解析:细节题。根据第四段take exceptional care of them, you may suffer from “attachment anxiety,” spending too much time worrying about what other people think of your appearance.
95、,选A。66. D。 解析:主旨大意题。本文主要讲述了鞋能够反应出主人性格。选D。【英语卷(解析)2014届湖北省襄阳五中、钟祥一中、夷陵中学三校高三五月联考(201405)】C7 CEverywhere I look outside my home I see people busy on their high-tech devices, while driving, walking, shopping, even sitting in toilets.When connected electronically, they are away from physical reality.Peo
96、ple have been influenced to become technology addicted.One survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices.One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep,
97、cigarettes and alcohol.The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life.They have successfully created a cultural disease.Consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the lat
98、est information, to keep pace with their peers or to appear modern.I see people trapped in a pathological (病态的) relationship with time-sucking technology, where they serve technology more than technology serves them.I call this technology servitude.I am referring to a loss of personal freedom and in
99、dependence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money.What is a healthy use of technology devices?That is the vital question.Who is really in charge of my life?That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false be
100、liefs about their use of technology.When we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology.Mae West is famous for the wisdom that “t
101、oo much of a good thing is wonderful.”But its time to discover that it does not work for technology.Richard Fernandez, an executive coach at Google acknowledged that “we can be swept away by our technologies.”To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fanta
102、stic without todays overused technology.59. The underlined word “allure” in Paragraph 2 probably means _.A. advantage B. attraction C.adaption D. attempt60. From the passage, technology companies aim to _.A. attract people to buy their products B. provide the latest informationC. improve peoples qua
103、lity of life D. deal with cultural diseases61. It can be inferred from this passage that people _.A. consider too much technology wonderfulB. have realized the harm of high-tech devicesC. can regain freedom without high-tech devices D. may enjoy life better without overused technology 62. Whats the
104、authors attitude towards the overusing of high-tech devices?A. Neutral. B. Skeptical. C. Disapproving. D. Sympathetic.【答案】59. B。 解析:词义猜测题。根据第二段“addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices.One study found that people had a harder time
105、 resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.可判断出allure是吸引的意思,选B。60. A。 解析:细节理解题。根据第三段第一句The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life.可知,科技公司的目标是吸引人们来买他们的产品,
106、选A。61. D。 解析:判断推理题。根据最后一段To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without todays overused technology.可判断出如果人们不过度使用科技,可以更好地享受生活的乐趣,选D。62. C 。解析:判断推理题。从整篇文章来看,作者讲述了高科技产品的许多弊端,由此可判断出作者对高科技产品的态度是反对的,选C。【英语卷(解析)2014届湖北省襄阳五中、钟祥一中、夷陵中学三校高三五月联考(201405)】
107、C7 BDear David,Im glad you would like to share your feelings with me. Its hardly surprising that your feelings of not being “grown up” have come on strongly at this point in your life, just before youre about to become a father. You are asking: will I make a good father? How will I cope? Should I ha
108、ve brought another little person into the world? Can I provide for it? Heeelp! I think nearly every sensitive about-to-be-parent must have these occasional feelings of self-doubt and inadequacy before the birth and it would be most unusual if you didnt share them.Its difficult, honestly, to feel gro
109、wn-up unless you have something less grown-up to relate to. The boss with a hen-pecking wife may feel like a seven-year-old when hes at home. But as he walks through the office door, and knows hes going to be surrounded by staff looking to him for advice, he grows into a fully mature man. And I thin
110、k its a mistake to imagine that we all feel, as we age, a kind of progression of states, from the baby to the adult. Most people feel, on Tuesday, about three years old, and on a Wednesday, around 80. I remember feeling very grown-up at eight, a time when I was weighed down with responsibility. Thes
111、e days, much older, I can, in the company of people I feel at ease with, feel like a young girl. Theres a common remark that “all men are little boys”, but its not true. Its truer that men often behave like little boys. But nearly all people, at some moments in their lives, are capable of great matu
112、rity.Once your baby arrives, youll soon feel less childlike, or rather, less often. When your child tries to put its fingers into the electric plug, the adult in you will rise up to prevent it. Youll see you have very little in common with a needy child, particularly if its looking to you for comfor
113、t and support.Comfort yourself, David, with two truths. One is that your friends laugh when they talk about this subject because they, like you, feel frightened. And remember that people who havent grown up dont go around talking about the fact that they dont feel grown-up.Hope my advice will be hel
114、pful and good luck to you and your little one. Sincerely Yours, Miss Advice55. According to the passage, Miss Advice thinks Davids self-doubt is _.A. valuable B. natural C. unusual D. bearable56. From Paragraph 2, we can learn that peoples sense of maturity _.A. will increase with ageB. is obviously
115、 seen at homeC. changes with different situationsD. becomes stronger with familiar people57. Miss Advice holds the opinion that _.A. all men behave like little boys B. people tend to laugh at the subjectC. men with a baby feel more grown-upD. people enjoy talking about their immaturity58. Miss Advic
116、e wrote the letter to _.A. offer suggestions to a future father B. teach people how to grow upC. encourage people to be responsible D. solve problems of the less grown-up【答案】55. B。 解析:判断推理题。根据第一段I think nearly every sensitive about-to-be-parent must have these occasional feelings of self-doubt and i
117、nadequacy before the birth and it would be most unusual if you didnt share them.我认为,在孩子出生前,几乎每个准父母肯定都会有自我怀疑的情况发生,如果不去分享这些状况,那才是最不同寻常的。也就是说,自我怀疑是很自然的事情,选B。56. C。 解析:判断推理题。根据第二段的例子,怕老婆的老板在家觉得自己像个7岁的孩子。但是当他走过办公室的门,知道他会被员工寻求意见时,他又成长为一个成熟的人。可知,选C。57. C。 解析:观点态度题。根据第三段Theres a common remark that “all men
118、are little boys”, but its not true. 可知A错误;倒数第二段One is that your friends laugh when they talk about this subject because they, like you, feel frightened. And remember that people who havent grown up dont go around talking about the fact that they dont feel grown-up.可判断出BD错误,选C。58. A。 解析:写作意图题。根据第一段Yo
119、u are asking: will I make a good father? How will I cope? Should I have brought another little person into the world? Can I provide for it?和最后一句Hope my advice 选A。【英语卷(解析)2014届江西省师大附中高三三模考试(201405)】C7 AWhat could be cuter than your puppy giving his doggy friend a kiss on the nose? Nothing,reallyBut i
120、s your dog actual-fly planting a kiss on his friend? Yes,but thats only one of the reasons your dog may lick another dogs noseHere are some other reasons why your dog may lick another dogs nose During an introduction,a shy and lower-ranking dog will lower his head,avoid direct eye contact and gently
121、 extend his tongue to lick the nose of a more confident and high-ranking dogThe first dog licks the nose of the second dog to simply make it know that:he comes in peace Dogs who are already friends will also trade kissesTwo strongly bonded dog pals will lick and clean each otherThey give each other
122、“dog kisses” showing friendshipPuppies also “kiss” their mothers,but its not a gesture of loveWhen puppies stop suckling(吸吮)their mothers tits for milk and start to eat semisolid(半固体)food instead;they lick their mothers mouths and noses in the hope of getting the mother to regurgitate(反哺) some semi-
123、digested foodSo how to help your bashful dog make friends with other dogs? You can carefully select confident-but-friendly and good-tempered dogs to play with your shy dog,to help him develop his social skillsAlso consider taking him to a special training class that focuses on socialization and posi
124、tive training techniqueDo not disturb them when your two dogs play “kiss” briefly with each otherSit back and enjoy this display of friendshipThen call them over and have them do a command such as “sit or “shake paws”Offer them treats as a reward for being good to each otherIf you foster(收养)a dog an
125、d have three or more resident dogs,introduce the foster dog to your brood dog one at a time and let muzzle licking between them happen naturallyStart with your least reactive or most friendly dogNever force an in production between the dogs because this can deepen the foster dogs submissiveness or s
126、park a fight56We know a shy and lowerranking dog licks the nose of a higher-ranking dog to Aask the dog for helpBshow he is friendly Cshow his anger Dshow his respect for him57What can we know about two dogs who are already friends?AThey seldom give each other kisses BThey usually avoid direct eye c
127、ontact CThey like keeping their friendship a secret DThey show their friendship by “dog kisses”58What does the underlined word “bashful” in Paragraphs 5 mean? AShy BHonest CLovelyDLittle59What should you do if your two dogs play “kiss” briefly with each other?AAsk them to stay away from each other i
128、mmediately BAsk them to shake tailsCAsk them to have a fightDGive them a reward for being friends60The writer wrote this passage to_Atell us about a study he did recently Bexplain why a dog kisses other dogsCtell us how to raise dogsDhelp us to make friends with dogs.【答案】56. B。 解析:细节题,根据文章第二段The fir
129、st dog licks the nose of the second dog to simply make it know that:he comes in peace可知。57. D。解析:细节题,根据第三段They give each other “dog kisses” showing friendship可知。58. A。 解析:细节题,根据第五段第二句话You can carefully select confident-but-friendly and good-tempered dogs to play with your shy dog,to help him develop
130、 his social skills可知是“害羞的、不善交际的”。59.D。解析:细节推断题,根据文章倒数第二段的Offer them treats as a reward for being good to each other判断答案。60.B解析:推断题。通读全文,并根据第一段的关键句Here are some other reasons why your dog may lick another dogs nose判断选B。【英语卷(解析)2014届山西省山大附中高三5月月考(201405)】C7 DAs prices and building costs keep rising, t
131、he do-it-yourself (DIY) trend in the U. S. continues to grow. “We needed furniture for our living room,” says John Ross, “and we just didnt have enough money to buy it. So we decided to try making a few tables and chairs.” John got married six months ago, and like many young people these days, they
132、are struggling to make a home at the time when the cost of living is very high. The Rosses took a 2-week course for $280 at a night school. Now they build all their furniture and make repairs around the house. Jim Hatfield has 3 boys and his wife died. He has a full-time job at home as well as in a
133、shoe making factory. Last month, he received a car repair bill for $420. “I was deeply upset about it. Now Ive finished a car repair course, I should be able to fix the car by myself.”John and Jim are not unusual people. Most families in the country are doing everything they can to save money so the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371447.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
