2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析 2021 高
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练13.阅读理解In a win for literary fiction amid declining sales, Sally Rooneys novel Normal People has been named the 2018 Waterstones Book of the Year.Rooneys second novel, which follows two young people falling in love in Ireland, has sold 41,000 copies in hardback in the UK since it was released i
2、n Augustfive times the hardback sales of her 2017 debut novel, Conversations with Friends.At 27, Rooney is now the youngest winner of the award, which is given by the UKs biggest bookshop chain, Waterstones.Normal People received almost universal applause upon its release.Longlisted for the 2018 Man
3、 Booker Prize, the book has won the An Post Irish Book Awards of the year 2018 in November and has also been shortlisted for the 2018 Costa Novel of the Year, announced in January of 2019.The readers response to Normal People had been astonishing.As well as the universal praise, it has been a huge w
4、ordofmouth(口头的) hit.Therere customers returning to buy multiple copies as gifts, Normal People strengthened Sally Rooneys reputation as the voice of her generation and one of the most exciting novelists around today.Its success is a testament to the health of literary fiction and indicates that ther
5、e is still significant appetite for excellent storytelling.The award, established in 2012,tends to go to books that are already bestsellers near Christmas.It has previously been won by the late American author John Williamss Stoner, the cookbook Polpo by Russell Norman,and last years choice, Philip
6、Pullmans La Belle Sauvage.James Daunt, Waterstones managing director, said Rooneys win was a sign of the healthy state of literary fiction, which has seen sales decrease over the last decade.“We are delighted to name it our book of the year,” he said.1What do we know about the current situation of l
7、iterary fiction?AIt sells well in Waterstones.BIt doesnt enjoy popularity.CIt mainly tells love stories.DIt is a big winner in 2018.2What can we know about Normal People?AIt was Britains most popular book in 2018.BIt won different awards in a lot of countries.CIt received praise soon after it was pu
8、blished.DIt made its author the voice of young people.3What does the underlined word “testament” in Paragraph 4 probably mean?AExamination.BEvidence.CConcern. DStatement.4What is the main function of Paragraph 5?ATo attract readers attention.BTo introduce other prize winners.CTo serve as background
9、information.DTo compare Sallys novel with other books.【语篇解读】本文主要介绍了萨莉鲁尼的第二部小说Normal People的获奖情况及其畅销度。这部小说自出版以来其精装本的销量达4.1万册,是她的处女作销量的5倍多。萨莉鲁尼现在是英国最大的连锁书店Waterstones颁发的奖项最年轻的获奖者。她的成功表明了文学小说在健康地发展。1解析:推理判断题。根据第一段中的“declining sales”和最后一段中的“which has seen sales decrease over the last decade”可推断,近年来文学小说不
10、受欢迎。故选B项。答案:B2解析:细节理解题。根据第三段中的“Normal People received almost universal applause upon its release.”可知,该书一出版便得到了广泛赞扬。故选C项。答案:C3解析:词义猜测题。根据画线词后面的“and indicates”以及最后一段中的“Rooneys win was a sign of the healthy state of literary fiction”可知,Normal People的获奖及畅销表明文学小说是健康发展的。因此,testament应与indicate和sign意思相近,意为“
11、迹象;标志;证据”。故可推断,testament与evidence意思相近。故选B项。答案:B4解析:推理判断题。第二、三段讲述了萨莉鲁尼的小说的销量及获奖情况,第五段介绍这个奖项建立的时间和之前的获奖作品,由此可推断,其作用应是作为背景信息。故选C项。答案:C.完形填空My father always told me: “All work is noble.” He wasnt 1 , but he earned a reasonable living.Thanks to his 2 , I was able to go to Art College.I, however, wanted t
12、o do something 3 , something more interestingI was special!After graduation, I moved to New York in search of a graphic designer job.It was winter and, ever the optimist, Id only brought enough money to 4 myself for about a month.I wasnt 5 I was sure Id find a fantastic job immediately.Within a few
13、weeks, though, I found myself wandering around the streets having been 6 by every design office in town.My hostel(旅舍) 7 was almost gone and I hadnt eaten in days.“How had I reached this point?” I wondered as I 8 in my thin jacket.I was just about to 9 when my dad called.He suggested that I get a job
14、 in a 10 until something else came along.At first, pride made me 11 But I was cold, hungry, and unwilling to go home feeling 12 and defeated.I entered an expensivelooking cafe near one of the design offices that had turned me away and asked the manager if they were 13 .She said they were 14 , and of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371784.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
