广西南宁市第三中学2019-2020学年高一下学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市第三中学2019-2020学年高一下学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析 广西 南宁市 第三中学 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 段考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南宁三中20192020学年度下学期高一段考英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the woman forget to pack?A. Passports. B. Medicine. C. Towels.2. How much should the man pay?A. $17. B. $50. C. $67.3. Why is
2、 the man nervous?A. He is afraid of losing the match.B. He doesnt practice hard.C. He argues with his teammates.4. Where are the speakers probably?A. In a hospital. B. In a restaurant. C. In a library.5. What will the man do next?A. Mail a letter. B. Meet his professor. C. Visit Jimmy.第二节(共15小题;每小题1
3、.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What was the woman planning to do tonight?A. Work overtime.B. See a movie.C. Hang out with the man.7. How many people will have dinner together probably
4、?A. 2. B. 3. C. 4.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers mainly talking about?A. Fitness. B. Air pollution. C. Free-time activities.9. What is Tom going to do?A. Clean the house. B. Go outside. C. Watch TV.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the woman take a lunchbox?A. She wants to save money.B. She wan
5、ts to eat healthier food.C. Her mom makes her eat home-cooked meal.11. What does the man buy for lunch?A. Salad. B. Pizza. C. Sandwich.12. What is the relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Colleagues. C. Classmates.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man ask the woman to do?A.
6、Take care of his house.B. Move things to the other room.C. Ask the Smiths for permission.14. How does the woman feel about the party?A. Worried. B. Excited. C. Bored.15. Who is Babbit?A. The mans old friend. B. The mans father. C. The mans neighbor.16. What will the woman do?A. Help with the party.
7、B. Get out of the house. C. Stop the man.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Katie do with her first cabbage?A. She donated it to the hungry people.B. She gave it to the school kitchen.C. She ate it with her family.18. How did Katie get land to start her first garden?A. From her school. B. From her commu
8、nity. C. From her parents.19. Why does Katie suggest more kids learn gardening?A. She needs more peoples help.B. She hopes to earn more money.C. She wants them to experience the joy.20. What is Katies goal now?A. To raise over $200,000.B. To get 500 gardens.C. To travel across 50 states.第二部分:阅读理解(共2
9、0小题;满分40分)第一节: (共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AGrand City Tour with Griffith Park ObservatoryHollywood SignLos Angeles, Hollywood, homes of the movie stars-its all here on this Grand Tour! Your tour guide takes great pride in offering amazing customer service, too. Hotel pick
10、ups are available at almost any hotel in Hollywood, Downtown LA, Mid-Wilshire, West Hollywood and North Hollywood.From: $69 US DollarsMovie Star Homes GPS Self-Guided Bike TourWant the flexibility of taking a “whenever you feel like it” Hollywood tour? Heres the perfect solution. Explore and experie
11、nce the best of West Hollywood and Beverly Hills on your own time, at your own pace! Cycle past legendary homes and all the places where the rich and famous live, shop, eat and play. And your tour is guided by GPS with an iPad fixed to the bicycle!From: $34.95 US DollarsAmazing Scavenger Quest in Lo
12、s AngelesONLY $44 FOR UP TO 5 PEOPLE! This Amazing Scavenger Quest is an interactive (互动的) adventure that combines the fun of the “Amazing Race” with a three-hour sightseeing tour of historic downtown Los Angeles. Offered at a fixed price for a group as opposed to per person pricing, this city tour/
13、game offers a great value if youre on a budget.From: $44 US DollarsDisneyland Excursion from Los AngelesSee Disneyland in Anaheim, California-roundtrip transportation from any of the designated (指定的) hotels and admission for a day of Disney fun. Pick-up from Downtown Los Angeles, Los Angeles Interna
14、tional Airport, Beverly Hills, Santa Monica, Marina del Rey, Culver City and South Bay area hotels.From: $179.95 US Dollars1. If you like to travel at your own pace, you will most probably be interested in _.A. Movie Star Homes GPS Self-Guided Bike TourB. Amazing Scavenger Quest in Los AngelesC. Gra
15、nd City Tour with Griffith Park ObservatoryHollywood SignD. Disneyland Excursion from Los Angeles2. How much will a family of 4 pay for the Amazing Scavenger Quest in Los Angeles?A. $69.00 US Dollars.B. $35.20 US Dollars.C. $44.00 US Dollars.D. $176.00 US Dollars.3. The price of the Disneyland Excur
16、sion from Los Angeles includes all the following expenses EXCEPT _.A. pick-up service at some locationsB. a one-day ticket to DisneylandC. transportation back to some hotelsD. a guided tour around Hollywood【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文,介绍了四个在洛杉矶市可以参加的一日游项目,内容包括活动特色的介绍,行程安排及费用等信息。1题详解】细节理解题。根据Movie
17、Star Homes GPS Self-Guided Bike Tour部分中Explore and experience the best of West Hollywood and Beverly Hills on your own time, at your own pace!可知按照自己的时间,按照自己的节奏,探索和体验西好莱坞和比佛利山庄的美景!由此可知,如果想按照自己的节奏游玩,Movie Star Homes GPS Self-Guided Bike Tour部分提供的项目符合条件,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Amazing Scavenger Quest in Los
18、Angeles部分中ONLY $44 FOR UP TO 5 PEOPLE!和Offered at a fixed price for a group as opposed to per person pricing, this city tour/game offers a great value if youre on a budget.可知这款城市游/游戏的价格是固定的,而不是按每个人的价格,如果你有预算,它会给你带来很大的价值。由此可知,去洛杉矶的Scavenger Quest的团体价格是5人以内44美元,因此四口之家的费用是44美元。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Disneyl
19、and Excursion from Los Angeles部分中See Disneyland in Anaheim, California-roundtrip transportation from any of the designated hotels and admission for a day of Disney fun. Pick-up from Downtown Los Angeles, Los Angeles International Airport,可知游览加州阿纳海姆迪斯尼乐园从指定的酒店出发,往返接送,享受一天的迪斯尼乐趣。从洛杉矶市中心的洛杉矶国际机场接机。由此可知
20、,从洛杉矶到迪士尼游玩的费用包括来回的交通费用和在迪士尼游玩一天的费用,不包括游览好莱坞的费用。故选D。BIm part of the Roots & Shoots program founded by Dr. Jane Goodall. The program is intended to make and promote positive changes in the world. As Dr. Goodall says, “What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you
21、want to make.”In Bulgaria, where I live, homeless dogs are everywhere. Many people here turn a blind eye to them. But I cannot ignore the life of a street dog whenever I see one wandering in the street, looking for something to eat. Thats why Im no longer a food waster. When I see wasted food, I alw
22、ays think of a hungry dog climbing to garbage bins, searching for food that people have thrown there. When eating in a restaurant, Im not afraid to take leftover food to feed stray cats or dogs.A week ago, I saw a homeless dog around the garbage bins. Immediately I knelt down, spoke to her softly an
23、d ran my hands over her. I could see that she had had puppies. I couldnt imagine how she could have been able to care for them. Hours earlier, Id bagged up a plate of leftover fish. As I unwrapped it, she wagged her tail and sniffed at it. She ate all the fish in no time.Its sad, isnt it? I cant und
24、erstand why many of us waste so much and think little of it. These homeless animals have taught me that food is precious. Even when I dont have leftovers with me, Ill take the time to get something from the grocery store to feed them.I know my power is small, so I hope that next time you see wasted
25、food, do turn it into worthy food. You have the power to save a life!4. The author uses what Dr. Goodall says to show_.A. how we can develop our businessB. why it is important to be greatC. why the program is popular globallyD. how we can change the world positively5. What can be concluded from the
26、text?A. There are few homeless dogs where the author livesB. The author takes homeless dogs home and raises themC. Seeing homeless dogs makes the author never waste foodD. People throw food into garbage bins to feed homeless dogs6. The author took the leftover fish with him to_.A. feed a homeless do
27、g he metB. eat it when he was hungryC. look for more homeless animalsD. set an example to those who throw away food7. The author wrote the text to ask us to_.A. value our foodB. treat dogs as our friendsC. save wasted food for homeless dogsD. raise homeless dogs and cats【答案】4. D 5. C 6. A 7. C【解析】本文
28、为记叙文。作者是“根与芽”项目(这个专为年轻人设计的全球性的环境与人道主义教育拓展项目,它是一个以活动而不是以研究为基础的指导性的计划)的成员,在文章中作者记叙了自己在帮助流浪动物的故事,展示了自己对世界产生积极影响方面是如何做的,同时呼吁更多的人为流浪狗节约那些剩下的食物。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的The program is intended to make and promote positive changes in the world. As Dr. Goodall says, “What you do makes a difference, and you have t
29、o decide what kind of difference you want to make.”可知Goodall博士说:“你做的事情有影响并且你必须决定你想做出哪种影响。”推知,作者引用Goodall博士的话是为了表明我们如何积极地改变世界。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段中的Thats why Im no longer a food waster.及下文对浪费粮食的看法描述可推知,作者看到那些流浪狗的状况,让作者不再浪费粮食了。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第二段中的When eating in a restaurant, Im not afraid to take
30、leftover food to feed stray cats or dogs.和第三段中的Hours earlier, Id bagged up a plate of leftover fish.可推知,好几个小时之前,作者打包了一盘剩下的鱼,目的就是去喂那些能遇到的流浪狗或猫。故选A。【7题详解】推理判断题。根据倒数第一段中的so I hope that next time you see wasted food, do turn it into worthy food. You have the power to save a life!可推知,作者写这篇文章的目的是呼吁更多的人为流浪
31、狗节约那些剩下的食物。故选C。CThere are two kinds of memory: short-term and long-term. Information in long-term memory can be remembered at a later time when it is needed. The information may be kept for days or weeks. However, information in short-term memory is kept for only a few seconds, usually by repeating
32、the information over and over. The following experiment shows how short-term memory has been studied.Henning studied how students who are learning English as a second language remember vocabulary. The subjects in his experiment were 75 college students. They represented all levels of ability in Engl
33、ish: beginning, intermediate (中等), and native speaking students.To begin the subjects listened to a recording of a native speaker reading a paragraph in English. Following the recording, the subjects took a 15-question test to see which words they remembered. Each question had four choices. The subj
34、ects had to circle the word they had heard in the recording, some of the questions had four choices that sound alike. For example, weather, whether, wither, and wetter are four words that sound alike. Some of the questions had four choices that have the same meaning. Method, way, manner, and system
35、would be four words with the same meaning. Finally the subjects took a language proficiency test.Henning found that students with a lower proficiency in English made more of their mistakes on words that sound alike; students with a higher proficiency made more of their mistakes on words that have th
36、e same meaning. Hennings results suggest that beginning students hold the sound of words in their short-term memory, and advanced students hold the meaning of words in their short-term memory.8. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Henning gave a separate test on voc
37、abulary to his students.B. Long-term memory can be achieved only by training.C. It is easier to test short-term memory than long-term memory.D. Information in short-term memory is different from that in long-term memory.9. The word subject in the passage means _.A. the theme of listening materialB.
38、the student experimented onC. a branch of knowledge studiedD. a native speaker10. From Hennings result we can see that _.A. advanced students always remember words by their meaningB. beginners have difficulty distinguishing the pronunciation of wordsC. it is difficult to remember words that sound al
39、ikeD. it is difficult to remember words that have the same meaning11. The passage centers on _.A. an experiment on studentsB. two kinds of memoryC. short-term memoryD. memory【答案】8. D 9. B 10. B 11. C【解析】【分析】本文属于说明文阅读。作者通过这篇文章主要向我们描述了人类的短时间记忆以及Henning的不同程度英语学习者的记忆实验,结果发现,英语初学者会短期记忆单词的发音,而程度高的学生则是把单词的
40、意义短期记忆。【8题详解】细节理解题。根据第一段中However, information in short-term memory is kept for only a few seconds, usually by repeating the information over and over.可知然而,短期记忆中的信息只保留几秒钟,通常是通过一遍又一遍地重复这些信息。由此可知,D选项“短期记忆中的信息与长期记忆中的信息不同”正确。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据第二段中The subjects in his experiment were 75 college students.可知
41、他实验的对象为75名大学生,可推测出subject是指参与实验的学生,故选B。【10题详解】推理判断题。根据第四段中Henning found that students with a lower proficiency in English made more of their mistakes on words that sound alike; students with a higher proficiency made more of their mistakes on words that have the same meaning.可知Henning发现,英语熟练程度较低的学生在
42、发音相似的单词上犯的错误更多;熟练程度高的学生在相同意思的单词上犯的错误更多。由此可知,从Henning的研究结果我们可以看出,初学者在区分单词的发音方面有困难。故选B。【11题详解】主旨大意题。通读全文,可知文章主要描述了一个记忆测试的实验,根据最终的结论初学者单词的声音保持短期记忆,而程度高的学生能把单词的意义短时记忆。可知文章的中心是短期记忆。故选C。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用refer to, be called或thats to say, such as等。 逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关
43、系词等猜测词义,例如,similarly, the same as, but, however, while, on the other hand, since ,because等,所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。 语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。 语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。 指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部
44、分与选项,确定意思最接近的选项。如第二小题,根据第二段中The subjects in his experiment were 75 college students.可知他实验的对象为75名大学生,可推测出subject是指参与实验的学生,故选B。DStarbucks founder, Howard Schultz, came up with an idea for his coffee chain while drinking espresso (浓咖啡)in a bar. He took a good product, repackaged it and globalized it. B
45、ut to many Italians, the coffee served by Starbucks and other branded stores is as far away from proper Italian coffee as you can get, despite the Italian-sounding offerings on their menus.Now, I am part-Italian and like most Italians, I think that Italy represents the height of coffee culture, agai
46、nst the standard by which all coffee should be measured. My Italian friends and family hate the idea of adding a little sugar juice or other things to their valuable cappuccino (卡布奇诺).I have a coffee machine at home, which is to the Italian kitchen what the kettle is to the British. As far as Im con
47、cerned, the cappuccinos, lattes (拿铁)and espressos served in branded coffee chains taste bitter, a low copy of the real thing.Youd never ask for a latte in Italy. If you did, youd get served a glass of milk. Coffee and espresso are the same in Italy. Then theres the Australian “white coffee”, a halfw
48、ay house between a Starbucks-style latte and a macchiato(玛奇朵). The “white coffee” has gone global so much that recently it replaced the cappuccino on Starbucks menu in some parts of the US.Whats more, Italians dont waste time around in coffee shop armchairs drinking cappuccinos while surfing the Int
49、ernet. Still, when it comes to taste, Italians are trying to reclaim the ground. Part of the problem is the price of coffee. Most Italian bars will not charge more than one euro a cup, which means there isnt the choice to purchase more high-quality coffee. Italian flavor is held back by the way the
50、coffee is boiled.I still think Ill be sticking to home-made coffee from my trusted machine. And Ill continue to drink it in the Italian way.12. Whats the purpose of telling the story of Starbucks in Paragraph 1?A. To introduce the topic of the passage.B. To introduce the history of Starbucks.C. To p
51、resent the standard of good coffee.D. To explain the key to the success of Starbucks.13. In the authors opinion, the coffee served in Italian branded stores _.A. contains too much sugar juiceB. represents the Italian coffee cultureC. is very different from that served in the USD. cannot meet the Ita
52、lian standard of good coffee14. Italians prefer home-made coffee due to the fact that_.A. home-made coffee is much cheaperB. they can produce proper Italian coffee at homeC. each family has a tradition to use the coffee machineD. they can have access to the Internet when drinking coffee at home15. A
53、ccording to the passage, we can infer that_.A. Starbucks coffee doesnt agree with the ItaliansB. white coffee tastes sweeter than cappuccinoC. Italian coffee culture is widely spread all over the worldD. the British like the kettle the same way as the Italians like coffee【答案】12. A 13. D 14. B 15. A【
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372065.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
