分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(11) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:373600
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:54KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习11 WORD版含答案 山东省 济南市 天桥 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 练习 11 WORD 答案
    资源描述:

    1、山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(11)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Since the end of World War I (WWI) in 1918,Canadians, and millions of others around the world have paused at the 11th hour of the 11th day of the 11th month to honour the sacrifices our soldiers have made in different wars, fighting for

    2、 the freedoms that we all enjoy today. Known as Remembrance Day, the day originated as a tribute to the soldiers of WWI, a dark period for our young country, which claimed the lives of over 60,000 military personnel and civilians and over 16 million dead worldwide.As there are no more surviving sold

    3、iers of WWI,today we rely on the wisdom and words of those soldiers who fought in the wars that followed,and this day now also recognizes their heroic contribution.They tell us to always remember what those brave souls fought for, and all they ask in return is that we never forget.Thats why we wear

    4、the red poppy (罂粟花);thats why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and say “Thank you” ; thats why we take a pause from our busy lives for two short minutes today to honor that request.Yet this message is fading away, year after year.Take for example the terrible decision to al

    5、low parents to excuse students from Remembrance Day ceremonies at school.Not only is this disrespectful, it distances the student from his or her classmates.It is difficult to understand why any Canadian parent would want to remove their child from the time-honored tradition of reading the poem In F

    6、landers Fields, while a wreath of poppies is laid.It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice.Understanding why conflicts happened, or happen today, can help shape choices

    7、 and decisions they make as adults.Of course, because we live in a free society, we cannot force an individual to do something. It is unfortunate, but some parents now have their child “opt-out” of the services. These people should be reminded they are free to make such choices only because of the m

    8、en and women the rest of us are remembering.36.Which of the following is true about Remembrance Day?A.Its only held in Canada.B.Its ceremony lasts 11 hours.C.It falls on November 11th each year.D. Its to celebrate the countrys independence.【答案】C【解析】细节理解题。第一段讲“自从1918年第一次世界大战结束,加拿大和数百万世界各地人,都在每年第11个月的

    9、第11天的第11个小时(也就是11月11日11时)停下来,向为我们今天所享受的自由而战,在不同的战争中牺牲的战士表示敬意。”故选C。37.Which of the following is NOT mentioned as a Remembrance Day activity today?A.Stopping at 11a.m. to remember the war dead.B.Listening to stories told by WWI soldiers.C.Wearing a red poppy to show respect.D.Showing gratitude to sold

    10、iers in uniform.【答案】B【解析】细节理解题。第一段,提到人们在每年11 月11 日11时停下来纪念阵亡战士,即A。第五段“Thats why we wear the red poppy (罂粟花);thats why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and sayThank you”。提到戴红罂粟花和向穿制服的军人说谢谢,即C和D。整篇文章没有提到听一战战士讲故事。故选B。38.What can we learn from the passage?A.War history is too v

    11、iolent for school children.B.The writer was once a soldier in the Canadian army.C.Few students are willing to take part in Remembrance Day ceremonies.D.More parents are keeping their children away from frightening war stories.【答案】D【解析】细节理解题。“Take for example the terrible decision to allow parents to

    12、 excuse students from Remembrance Day ceremonies at school.”提到父母为孩子找借口离开纪念日仪式。倒数第三段“It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice.”说明把历史教给学龄孩子是比以前更加重要,无论那是多么猛烈。对他们掩盖真相是极其有害的

    13、行为。这些信息都说明,更多的父母在让他们的孩子远离战争故事。故选D。39.The underlined word “It” in the last paragraph probably refers to _A.the death of so many soldiers in warsB.the fact that there were so many wars after WWIC.peoples ungratefulness for the freedom they haveD.removing children from Remembrance Day events【答案】D【解析】细节

    14、理解题。“It is unfortunate, but some parents now have their child “opt-out” of the services.”现在一些父母让他们的孩子选择退出服役。通过上下文可知,这是很不幸的。40.The writer believes that 。A.the sacrifice of the soldiers should always be rememberedB.Remembrance Day is becoming less important for soldiersC.schools - no longer think Reme

    15、mbrance Day is necessaryD.people should be forced to learn about the realities of war【答案】A【解析】细节理解题。倒数第三段“It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice.”说明作者坚信战士们的牺牲应该永远被纪念。

    16、故选A。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Although April did not bring us the rains we all hoped for, and although the Central Valley doesnt generally experience the sound and lightning that can go with those rains, its still important for parents to be able to answer the youthful questions about thunder an

    17、d lightning.The reason these two wonders of nature are so difficult for many adults to explain to children is that they are not very well understood by adults themselves. For example, did you know that the lightning we see flashing down to the earth from a cloud is actually flashing up to a cloud fr

    18、om the earth? Our eyes trick us into thinking we see a downward motion when its actually the other way around. But then, if we believed only what we think and we see, wed still insist that the sun rises in the morning and sets at night.Most lightning flashes take place inside a cloud, and only a rel

    19、ative few can be seen jumping between two clouds or between earth and a cloud. But, with about 2,000 thunderstorms taking place above the earth every minute of the day and night, theres enough activity to produce about 100 lightning strikes on earth every second.Parents can use thunder and lightning

    20、 to help their children learn more about the world around them. When children understand that the light of the lightning flashing reaches their eyes almost at the same moment, but the sound of the thunder takes about 5 seconds to travel just one mile, they can begin to time the interval (间隔) between

    21、 the flash and the crash to learn how close they were to the actual spark (闪光).1. According to the author, in the area of the Central Valley_. A. rains usually come without thunder and lightning. B. it is usually dry in April C. children pay no attention to the two natural wonders. D. parents are no

    22、t interested in thunder an lightning.2. We believe that lightning is a downward motion because_. A. we were taught so by our parents from our childhood. B. we are taken in by our sense of vision. C. it is a common natural sight. D. it is a truth proved by science.3. What is TRUE about lightning acco

    23、rding to the passage? A. Only a small number of lightning flashes occur on earth. B. Lightning flashes usually jump from one cloud to another. C. Lightning travels 5 times faster than thunder. D. There are far more lightning strikes occurring on earth than we can imagine.4. The underlined word “acti

    24、vity” is most closely related to the word (s) _. A. cloud B. lightning strikes C. lightning flashesD. thunderstorms5. It can be concluded from the passage that _. A. we should not believe what we see or hear. B. things moving downward are more noticeable. C. people sometimes may have wrong ideas abo

    25、ut ordinary phenomena. D. adults are not as good as children in observing certain natural phenomena.【参考答案】15、ABDDC 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。American actor Johnny Depp can best be described as unconventional. From his early life, his path into acting and even in his choice of movie roles,we

    26、 can see that Depp has seldom taken the easy road. His willingness to take risks and do the unexpected has made Depp one of the few Hollywood actors able to achieve huge commercial success while maintaining his artistic reputation.Born in 1963,Depp was somewhat troublesome as a youth,.occasionally t

    27、urning to petty-crime and drugs. When his parents divorced in 1978,Depp dropped out of school against his mothers wishes and started a music band called the Kids. Although the band achieved some success, they were seldom able to make ends meet, with Depp often unable to pay his rent, sleeping rough

    28、on friends sofas and even in his car.In 1983,the ever-optimistic Depp and his new wife, Lori Anderson, moved to Hollywood California to further Depps musical career. But life there continued to be a struggle and Depp was forced to take a job selling pens door to door to support his new family. His l

    29、uck changed when Loris ex-boyfriend, the famous actor Nicholas Cage, impressed by Depps good looks and intelligence, suggested he become an actor and helped him get a small part in a movie. Several other minor movie roles and a divorce from Lori followed,before Depp got his big break three years lat

    30、er. He landed the leading role in the television series 21 Jump Street,playing a youthful undercover police officer. The hugely popular show turned Depp into a teenage heartthrob overnight. He appeared on the cover of countless magazines and was much sought after by movie producers, eager to exploit

    31、 his popularity with teenage girls.But Depp left 21 Jump Street after three years, when it was at the height of its popularity, later admitting that he hated the shows unoriginal storylines and his “pretty boy” character. In the decade that followed, Depp rejected repeated offers of “pretty boy” rol

    32、es in big-budget Hollywood films. Instead he established himself as a serious, somewhat dark, peculiar performer, consistently selecting roles in smaller, independent films that surprise critics and audiences alike.Even in the movie that made Depp an international superstar, The Pirates of the Carib

    33、bean (2003 ),he was barely recognizable as Captain Jack Sparrow, the British,long-haired golden-toothed pirate. This and subsequent hit movies have placed Depp at the very top of the commercial film industry ( with a pay-check of $20 million for each such movie) but he still continues to make the sm

    34、aller, stranger films for which he is so greatly admired.41.As a youth, Depp could be described as a _.A.serious criminal B. trouble maker C. drug addict D. successful musician【答案】B【解析】细节理解题。第二段“Depp was somewhat troublesome as a youth, occasionally turning to petty-crime and drugs.“ Depp 作为一个青年有点麻烦

    35、,偶尔还会犯点小罪和吸毒。这说明他是一个惹事生非的人。故选B。42.The underlined expression “make ends meet” in Paragraph 2 is closest in meaning to 。 A. get together after a showB. meet their audienceC.play to the endD. earn enough to live【答案】D【解析】词义猜测题。后半句“with Depp often unable to pay his rent, sleeping rough on friends sofas a

    36、nd even in his car.” “Depp 经常不能付租金,睡在朋友的沙发上甚至是车里。”说明他们经常入不敷出, 也就是很少能收支相抵。即挣不到足够的钱来生活。故选D。43.In which order did the following events take place in Depps life?a.met Nicholas Cageb.started a band called the Kidsc.played a British pirated.sold pens door to doore. got married to Lori Anderson f. starred

    37、in a TV showA. d, b, e, a,c, fB. b,e,d,a,f,cC.a, b, f,c, d, eD. e,d, a,c,f, b【答案】B【解析】细节理解题。这几个事件最先出现的是第二段的“started a music band called the Kids.”他开创了这个乐队。故选B。44.Why did Depp leave the TV show 21 Jump Street ?A.The show was no longer popular.B.He wanted to perform in movies.C.He thought the show was

    38、 terrible.D.He rejected planned changes to his role.【答案】C【解析】细节理解题。第四段“later admitting that he hated the shows unoriginal storylines and his “pretty boy” character.” “后来确认,他讨厌这个节目模仿的故事情节和他漂亮男孩的角色。”可以看出,他离开21 Jump Street,是因为他认为这个节目很糟糕。故选C。45.Depps choice of movie roles throughout most of his career s

    39、uggests that _.A.he valued interesting work over moneyB.he believed he couldnt play pretty boy” roles wellC.he was very popular with Hollywood movie producersD.he was more interested in shocking audiences than entertaining【答案】A【解析】推理判断题。文章最后一句话,尽管Depp位于商业电影的顶端,但他任然继续制作那种他所倾慕的更小,更陌生的电影。可见与钱相比,Depp更注重对工作的兴趣。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(11) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373600.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1