广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(15) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练15 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 15 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(15)含答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。For many years,artists have flocked to Paris,France,to paint or to learn to paint.Perhaps artists first went there because of the citys beauty.They went to paint pictures of the broad,treelined streets,the great churches,and the gr
2、aceful river bridges.The artists felt comfortable in Paris because the people of the city had always enjoyed art.Paris had great art museums,filled with famous paintings and statues from many countries.And the people of Paris had always welcomed new ideas.In this city,artists felt free to experiment
3、 with new ways of painting.As soon as famous artists painted in Paris,students came to learn from them.People came to buy paintings.People called art dealers set up galleries where paintings were bought and sold.Others kept shops that sold artistspaints and supplies.Students and artists who were not
4、 yet famous could live in Paris for very little money.They learned by studying great art in the museums,and they learned from one another.They held art fairs,hanging their paintings outdoors along the streets.Today,New York City and Florence,Italy,are also famous art centers.But the worlds principal
5、 art exhibits are still held in Paris.Important judges of art live there.Most of the new ways of painting that have started in the last hundred years began in Paris.So artists and art dealers still go to Paris because it is the worlds leading art center.1Art students learned by studying great art in
6、 Paris_Astreets BchurchesCmuseums Dschools解析:由第四段第二句话“They learned by studying great art in the museums,and they learned from one another.”可知答案。答案:C2The story does not say so,but it makes you think that_.AParis is famous for its artistspaints and suppliesBthere is more than one way to paintCart fair
7、s are held in galleriesDFlorence is the center of world art exhibits解析:最后一段中的“Most of the new ways of painting that have started in the last hundred years began in Paris.”作者提到了new ways。答案:B3Important judges of art_.Alive in ParisBfeel free to experimentCwork in New YorkDhave no new ways of painting解
8、析:最后一段的第三句话点出答案。答案:A4Students can learn from_.Atheir parents Bone anotherCthe streets Dthe trees解析:第四段第二句话告诉我们“students learn from one other”。答案:B5On the whole,this story is about_.Athe worlds most famous art centerBhow to buy a painting in Paris,FranceCthe famous art centers of New York and Florenc
9、eDwhere to set up galleries解析:从整篇文章来看都是在讲巴黎,它是世界艺术之都。答案:A【长春市普通高中2016届高三质量监测(一)】 B阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Working women make up nearly half of the U.S. workforce, and 51 percent of professional workers, like doctors, lawyers, nurses and accountants, are female. While climbing
10、the career ladder can be rewarding, it often comes with one big downside: weight gain!New research published this week in the International Journal of Obesity shows that working women are more likely to be overweight, and the more you work, the more pounds youre likely to pile on. Like many women, I
11、 work. a lot! As a self-employed nutrition communications specialist, I sit at my desk, in front of a computer, for hours on end. Sitting alone is one of the worst things you can do for your health, and its directly linked to being overweight and increased fatness, so the fact that women in the work
12、force gain weight isnt that surprising. If you work, you have less time to move around. Obesity(肥胖症)researchers are revealing many other ways that employment is harmful to your diet and waistline.In the International Journal of Obesity study, some 9,276 Australian women aged 45-50 had their body wei
13、ght and employment status monitored for two years. Results? Those who worked more than 35 hours were likely to gain weight compared to those who worked fewer hours or were out of the workforce. Whats more, the more hours a woman worked in a week, the more weight she gained.The authors of the Austral
14、ian study attribute weight gain among working women to inactivity, lack of time for food preparation, more use of prepared foods, high levels of stress, lack of sleep and consuming more alcohol. Ill also add in travel, meals eaten out and working at night as other factors that I can find to make bal
15、ancing work with a healthy diet a challenge.1. The text above is probably taken from _.A. a sports reportB. a fashion journalC. a health and fitness magazineD. an advertisement post2. A woman who works as an accountant is more likely to _.A. gain more weightB. have more time to move aroundC. work a
16、full time jobD. keep a balanced diet3. Which is NOT the cause of working women weight gaining according to the passage?A. Lacking time for food preparation.B. Using more prepared food.C. Consuming too much alcohol.D. Taking part in more activities.4. What can be a suitable title for the test?A. Less
17、 activity leads to fat.B. Ways of gaining weight.C. Effects of weight gaining.D. Working women more likely pile on pounds.B篇:【语篇解读】本文是一篇说明文,文章阐述了职场女性更趋向于长胖的原因。1.C【命题立意】推理判断题。考查学生根据文章提供的事实和线索逻辑推理的能力。【试题解析】文章主要阐述的是职场女性易发胖的问题,且引用了“InternationalJournal of Obesity”的调查,答案C。2.A【命题立意】细节理解题。考查学生通过阅读文章获得信息或寻求
18、细节的能力。【试题解析】由第一段可知“accountant”为“working women”的典型代表,且由第二段“so the fact that women in the workforce gain weight isnt thatsurprising”可知,答案为A。3.D【命题立意】细节理解题。考查学生通过阅读文章获得信息或寻求细节的能力。【试题解析】根据最后一段第一句话“lack of time for food preparation, more use ofprepared foods, high levels of stress, lack of sleep and cons
19、uming morealcohol”可知,答案为D。4.D【命题立意】主旨要义题。考查学生领会文章大意、概括主题的能力。【试题解析】由文章的第一段可确定,本文是关于职场女性肥胖问题及原因分析的,答案为D。【长春市普通高中2016届高三质量监测(一)】 C阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Theres a “culture of walking and texting” on the Utah Valley University campus, according to conversations with students, but
20、thats not the main reason Matt Bambrough, the creative director at UVU, came up with an idea to paint a “texting lane” on a staircase leading up to the Wellness Center.According to Bambrough, its first and foremost a design projectthe texting lane was a tongue-in-cheek(戏谑)reference to the college-wi
21、de epidemic(流行)of kids walking around with their faces buried in their iPhones.“You have 1824-year-olds walking down the hall with smart phones. Youre almost bound to run into someone somewhere; its something were dealing with in this day and age,” Bambrough said. “But preventing collisions isnt the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
