广西桂林市桂电中学2016-2017年高一年级下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林市桂电中学2016-2017年高一年级下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 广西 桂林市 中学 2016 2017 年高 一年级 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、桂电中学2016-2017年下学期期中考试高一年级第一部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AChoose Your One-Day-Tours!Tour A - Bath &Stonehenge including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge -37 until 26 March and 39 thereafter. Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and
2、 the Costume Museum, Stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.Tour B - Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -32 until 12 March and 36 thereafter. Oxford: Includes a guided tour of E
3、nglands oldest university city and colleges. Look over the city of dreaming spires(尖顶)from St Marys Church Tower. Stratford: Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder.Tour C - Windsor Castle &Hampton Court: including entrance fees to Hampton Court Palace -34 until 11 March and
4、37 thereafter. Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry VILLs favorite palace. Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included).With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as
5、 a major tourist attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫)where it is easy to get lost!Tour D Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great -33 until 18 March and 37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the f
6、amous university town, and the gardens of the 18th century.1. Which tour will you choose if you want to see Englands oldest university city?A. Tour A B. Tour BC. Tour C D. Tour D2. Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March?A. Windsor Castle & Hampton Court B. Oxford & Stratford
7、C. Bath & Stonehenge D. Cambridge3. Why is Hampton Court a major tourist attraction?A. It used to be the home of royal families B. It used to be a well-known mazeC. It is the oldest palace in Britain D. It is a world-famous castle【答案】1. B 2. D 3. A【解析】试题分析:本文介绍了四项一日游项目,包括参观景点、费用等细节信息。1. B 细节理解题。根据To
8、ur B中的Oxford: Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges可知,Tour B中包括英国历史最悠久的大学城和学院,故选B。2. D 推理判断题。比较四个一日游中的17 March这一天的价格可知,Tour D中的Cambridge中的33最便宜,故选D.3. A 推理判断题。根据Tour C中的With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen可知,汉普顿宫曾是4个国
9、王和一个女王的家,有着500多年的历史。考点:广告类短文阅读。BOver the centuries, through genetic and cultural adaptation, humans and a wild bird species have learned to work together .When human honey-hunters make a certain noise, a bird called the honey guide does its job with unbelievable accuracy, leading people to hidden be
10、es nests.Scientists put this ancient practice to the test. When biologists compared the honey guide call to other sounds, the traditional sound sent the honey guides to hidden bees nest three times more often than other sounds, according to a study in the journal Science. When you make the right noi
11、se, you end up with more honey compared to the wrong noise.Its an exchange of information for skills, said study lead author Claire Spottiswoode, an evolutionary biologist at the University of Cambridge.She failed to find bees nests until her friends made the right noise,and then was rewarded with h
12、oney thats very rich and delicious.The honey guide has a special ability to find bees nests. “Scientists arent quite sure how it works, but it likely has to do with a sophisticated sense of smell,” Spottiswoode said. Still, theres a problem: These nests are stuck in trees that are difficult for the
13、birds to reach. Even worse, the bees sting the birds, sometime to death.The people of the region, who make a living on the honey, have tools that can get at those nests and they use smoke to chase the bees away, reducing the stinging problem.Its clear that the birds have adapted in an evolutionary w
14、ay through natural selection, but for people the arrangement is probably more cultural.4. According to the study, when making the wrong noise, people probably will .A. get more honeyB. find bees nests easilyC. have difficulty finding bees nestsD. earn more time5. What does the underlined word “sophi
15、sticated”in the fourth paragraph probably mean?A. elementary B. Advanced.C. Plain. D. Poor6. What can be learned from the text? ?A. Scientists have found out how the honey guide works.B. Honey guides can easily get bees nests in trees.C. Honey-hunters are not afraid of stinging problem.D. The bees a
16、re afraid of smoke.7. What can be the best title for the text?A. The terrible relationship between humans and wild birds.B. People in the mountains make a living on the honey.C. The honey guide can help humans find bees nestsD. Human honey-hunters wonderful life.【答案】4. C 5. B 6. D 7. C【解析】本文主要讲了向蜜鸟帮
17、助人们找到蜂巢。人和向蜜鸟共同合作,获得蜂蜜。4. 细节理解题。根据When you make the right noise, you end up with more honey compared to the wrong noise. 可知研究表明,当发出错误的声音时,人们找到蜂巢会非常困难。所以选C。5. 词义猜测题。根据The honey guide has a special ability to find bees nests. “Scientists arent quite sure how it works, but it likely has to do with a so
18、phisticated sense of smell,”可知这里意思是它可能和一种先进的嗅觉有关。所以选B。6. 推理判断题。文中and they use smoke to chase the bees away意思是他们用烟把蜜蜂赶走,所以可以推断出蜜蜂害怕烟,所以选D。7. 主旨大意题。本文主要讲了向蜜鸟帮助人们找到蜂巢。人和向蜜鸟共同合作,获得蜂蜜。 所以选C。CYoga(瑜伽)is an ancient practice that helps create a sense of union body, mind, and spirit. It brings us balance. Af
19、ter a long time of practicing yoga, you no longer just practice it you love it.Yoga becomes part of your physical life. Your body grows stronger, more toned(有弹性的), and more flexible as you move from one pose to another. I spent a week in Mexico at a yoga retreat, and it was the first vacation on whi
20、ch I lost weight. “Rather than building muscles, yoga builds muscle tone,”says Shakta Kaur Khalsa, author of KISS Guide to Yoga. “Because yoga helps maintain a balanced metabolism(新陈代谢), and it also helps to control weight.Additionally, yoga stretches muscles lengthwise, causing fat around the cells
21、 disappear, thus losing weight.”I do yoga poses throughout the day. After hours at my computer, I stretch my stiff shoulders and arms. When I need an increase in energy, I do energizing poses. When I am feeling exhausted at the end of the day, I do restorative(恢复体力的)poses.Yoga becomes part of your m
22、ental life. Yoga teaches you to focus on breathing while you hold the poses. This attention to breath is calming; it dissolves(使消除)stress and anxiety. I use yogic breathing on the tennis court, in the dentists chair, and when Im stuck in traffic.You should always leave a yoga practice feeling energi
23、zed, but not tired. If you feel tired after yoga,it means you spent the time “fighting” yourself, trying to force yourself into poses. In yoga, you “surrender” to the poses by letting go of the tension.8. According to the second paragraph, yoga can help people _.A. lose weight B. make friendsC. be f
24、lexible in thinking D. grow tall9. Why does a person feel tired after yoga?A. Because when practicing yoga, people will consume a lot of energy.B. Because he or she surrenders to the poses by letting go of the tension.C. Because he o she doesnt do yoga poses naturally.D. Because yoga doesnt benefit
25、all the people.10. What would be the best title for this passage?A. Whats yoga? B. The benefits of yoga.C. How do I do yoga poses? D. The varieties of yoga.11. What will be talked about if this passage continues?A. The disadvantages of yoga.B. Yoga is becoming popular all over the world.C. Encouragi
26、ng people to do yoga.D. Yoga is becoming part of your spiritual life.【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】这篇文章主要讲了瑜伽是一项有益身心健康的运动,并且对练瑜伽的优点进行了详细的介绍。8. 细节理解题。根据“Because yoga helps maintain a balanced metabolism(新陈代谢), and it also helps to control weight.Additionally, yoga stretches muscles lengthwise, causing
27、 fat around the cells disappear, thus losing weight.” 可知瑜伽可以帮助人们减肥。所以选A。9. 细节理解题。If you feel tired after yoga,it means you spent the time “fighting” yourself, trying to force yourself into poses. 可知一个人做完瑜伽后感觉很累,是因为他没有很自然的去做瑜伽的姿势。所以选C。10. 主旨大意题。这篇文章主要讲了瑜伽是一项有益身心健康的运动,并且对练瑜伽的优点进行了详细的介绍。所以选B。11. 推理判断题。
28、文章最后一个自然段主要讲了练瑜伽对精神状态的影响,所以如果这篇文章继续写的话,接下来会写,瑜伽会成为你精神生活的一部分。所以选D。DOne day, a college student was taking a walk with a professor. As they went along, they saw lying in the path a pair of old shoes. They supposed the shoes belonged to a poor man who was employed in a field close by, and who had nearly
29、 finished his days word.The student turned to the professor, saying, “ Let us play the man a trick: we will hide his shoes, and hide ourselves behind those bushes, and wait to see his confusion when he cannot find them”.“My young friend,” answered the professor, “we should never amuse ourselves at t
30、he expense of the poor. But you are rich, and may give yourself a much greater pleasure by tricking on the poor man. Put a coin into each shoe, and then we will hide ourselves and watch how the discovery affects him.”The student did so, and they both placed themselves behind the bushes close by. The
31、 poor man soon finished his work, and came across the field to the path where he had left his coat and shoes. After he slipped his foot into one of his shoes, he felt something hard. He bent down to feel w hat it was, and found the coin. Astonishment and wonder were seen on his face.He fixed his eye
32、s on the coin, turned it round, and looked at it again and again. He then looked around him on all sides, but no person was to be seen. He now put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe; but his surprise was doubled on finding the other coin. His feelings overcame him. He
33、fell upon his knees, looked up to heaven and cried a sincere thanksgiving, in which he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread, Whom the timely help, from some unknown hand, would save from dyingThe student stood there, deeply affected, and his eyes filled with tears“Now
34、,”said the professor,“are you not much better pleased than if you had played your intended trick?” The youth replied,“You have taught me a lesson which I will never forget12. The student wanted to play the poor man a trick to _A. find the truth B. show his wisdomC. amuse himself D. teach him a lesso
35、n13. After finding the two coins, the man felt_A. helpless B. interestedC. peaceful D. Thankful14. We can know from the passage that the professor is _A. wise B. richC. humorous D. Serious15. What dose the story intend to tell us?A. A small act of kindness brings great joyB. God helps those who help
36、 themselvesC. Where there is a will, there is a wayD. Actions speak louder than words【答案】12. C 13. D 14. A 15. A【解析】本文为叙事故事。文章中有一个年轻人想搞恶作剧,他把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。年轻人通过这件事知道了“给予要比接受更幸福”这句话的真谛。12. 细节理解题。根据第三段中的we should never amuse ourselves at the exp
37、ense of the poor.(我们不能以戏弄穷人来达到取悦自己的目的)可知,这个年轻人想捉弄那个穷人来取悦自己。故选C。13. 细节理解题。根据倒数第三段中的He fell upon his knees, looked up to heaven and cried a sincere thanksgiving, in which he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread, Whom the timely help, from some unknown hand, would save f
38、rom dying.(他跪下、看着天、感激的哭了,因为他有生病的妻子、没有饭吃的孩子)可知,穷人发现了硬币之后,心中充满了感激。故选D。14. 推理判断题。根据最后一段中的You have taught me a lesson which I will never forget(你给我一个永生难忘的教训)可推知,这说明教授非常的明智,用事实来教训了学生。故选A。15. 推理判断题。文章中一个年轻人想搞恶作剧,把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。年轻人通过这件事知道了“给予要比接受更幸福”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376433.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
