上海市金山区金山中学2020-2021学年高二上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市金山区金山中学2020-2021学年高二上学期期中英语试题 WORD版含解析 上海市 金山区 金山 中学 2020 2021 学年 高二上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、金山中学2020学年度第一学期高二年级英语学科期中考试卷(考试时间:120分钟满分:150分)第I卷 (共 95 分)I. Listening Comprehension Part A (10分)Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions w
2、ill be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. He is a make-up artist. B. He is a film maker. C. He is a TV show host. D. He is a cameraman.2.
3、 A. At 4:00 pm. B. At 5:00 pm. C. At 6:00 pm. D. At 7:00 pm.3. A. They are expensive. B. They are valuable. C. They are too small. D. They are too far away.4. A. She couldnt afford the movie. B. She had no time to watch the movie.C. She prefers staying at home to watching the film. D. She didnt like
4、 the movie.5. A. The staff dont like weekends. B. They dont serve steak.C. The staff are all very busy. D. All steaks are sold out.6. A. Fridays and Saturdays. B. Tuesdays and Fridays.C. Thursdays and Fridays. D. Tuesdays through Fridays.7. A. She had a holiday lately. B. She went to Vietnam with he
5、r cousin. C. She invited her cousin to her place. D. She asked the way to Belgium.8. A. To make an appointment. B. To ask someone to repair her car.C. To tell the doctor shell be late. D. To cancel the appointment.9. A. Interesting. B. Better than she expected. C. Boring. D. Disappointing.10. A. Cat
6、ch a train. B. Go shopping C. See the man off. D. Enjoy the rain drop.Part B (15分)Directions: In Section B, you will hear two short passages and one longer conversation, and you will be asked questions on each of them. The passages and conversations will be read twice, but the questions will be spok
7、en only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard. Questions 11 through 13are based on the following passage 11. A. Because of its creative programs. B. Because of its location. C. Because
8、 of its good services. D. Because of its time length.12. A. Exciting classes.B. Stage performances.C. Wonderful meals.D. Great support for improving campers skills.13. A. From 6 am to 9 pm. B. From 9 am to 11 pm. C. From 9 am to 2 pm. D. From 8 am to 7 pm.Questions 14 through 16 are based on the fol
9、lowing passage.14. A. One day. B. Two days. C. Three days. D. Four days.15. A. Taking a bus. B. Walking to the hotel.C. Hiring a taxi. D. Driving there without a permit. 16. A. Intellectual investment. B. Business and advertising.C. Exhibition industry D. Global economics.Questions 17 through 20 are
10、 based on the following conversation.17. A. To take a picture. B. To change the camera.C. To charge the battery. D. To buy a present for his daughter.18. A. Black. B. Blue.C. Orange. D. Pink.19. A. About 7 days. B. At least a month.C. Around two weeks. D. Until next weekend.20. A. Return the camera.
11、B. Paint the camera himself.C Wait for further notice.D. Video the birthday party.II. Grammar and VocabularySection A (102=20分)Directions: Read the following passage. Fill in the blanks to make the passage coherent. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the giv
12、en word. For the other blanks, fill in each blank with one proper word. Make sure that your answers are grammatically correct. 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A new study finds that getting seven to nine hours of sleep per night may help you tame (驯服) your sweet tooth.Researchers at Kings College Lo
13、ndon recruited “short sleepers” people _1_routinely sleep less than seven hours per night. The participants were trained _2_(extend) their sleep time in many ways, such as cutting back on caffeine, reducing screen time and _3_ (stick) to a regular bedtime each night.With the training, the short slee
14、pers began to sleep about one hour more per night. And heres the interesting thing: They also changed their diets without _4_(ask).“We found that these people also reduced their intake of added sugars by about 10 grams per day,” explains one of the studys authors. Thats about 40 calories worth of su
15、gar, _5_ is not a huge change. But _6_time, a small, daily decline in sugary foods can make a difference.The study was published in the American Journal of Clinical Nutrition. Its findings serve up more evidence _7_our sleep can influence our eating habits and waistlines.A study published in 2013 al
16、so found that just five days of _8_(shorten) sleep can lead to weight gain. In that study, people _9_(allow) to sleep for just five hours for a five-day period. They gained, on average, almost two pounds.And as reported, the timing of meals can also influence _10_our bodies respond to all the calori
17、es we eat. For instance, a study published in the International Journal of Obesity found that people who ate their main meal early in the day were more successful at losing weight, compared with people who ate a heavy, late-night meal.【答案】1. who 2. to extend 3. sticking 4. being asked 5. which 6. ov
18、er 7. that 8. shortened 9. were allowed 10. how【解析】本文是说明文。新的研究发现,每晚7到9小时的睡眠会让你少吃甜食,饮食习惯也会改变。【1题详解】考查定语从句关系词。句意:伦敦国王学院的研究人员招募了“短睡眠者”通常每晚睡眠少于7小时的人。分析句子结构,“_ routinely sleep less than seven hours per night”是定语从句,先行词people,指人,在从句中作主语,应用who引导定语从句。故填who。【2题详解】考查非谓语动词。句意:参与者被训练以多种方式延长睡眠时间,比如减少咖啡因摄入,减少看屏幕的时
19、间,每晚坚持固定的就寝时间。短语train sb. to do “训练某人做”,此处是被动形式be trained to do,用不定式做主语补足语。故填to extend。【3题详解】考查动名词。句意:参与者被训练以多种方式延长睡眠时间,比如减少咖啡因摄入,减少看屏幕的时间,每晚坚持固定的就寝时间。such as后应该用动名词形式,此处应是sticking,与前面的cutting和 reducing并列。故填sticking。【4题详解】考查动名词的被动语态。句意:有趣的是:他们也在没有被要求的情况下改变了他们的饮食。without是介词,后面应该用动名词做宾语;句子主语they和ask之间
20、是逻辑上的被动关系,应该用被动语态,因此用动名词的被动语态。故填being asked。【5题详解】考查定语从句关系词。句意:这是大约40卡路里的糖,这不是很大的变化。分析句子结构,“_ is not a huge change”是非限制性定语从句;先行词是about 40 calories worth of sugar,指物,在从句中做主语,应该用which引导非限制性定语从句。故填which。【6题详解】考查介词。句意:但随着时间的推移,每天少量减少含糖食物会起很大的作用。根据句意,此处是短语over time,意思为“随着时间的推移”。故填over。【7题详解】考查同位语从句引导词。句意
21、:该研究的发现为睡眠会影响饮食习惯和腰围提供了更多的证据。分析句子结构,“_ our sleep can influence our eating habits and waistlines”是同位语从句,先行词是more evidence,从句中不缺少任何成分,因此用that引导同位语从句。故填that。【8题详解】考查非谓语动词。句意:2013年发表的一项研究也发现,缩短睡眠时间仅仅五天就会导致体重增加。shorten和sleep之间是逻辑上的被动关系,应用过去分词做定语,意思为“被缩短的”。故填shortened。【9题详解】考查时态和语态。句意:在这项研究中,人们被允许在一个五天周期只
22、睡5个小时。根据“in that study”可知,句子叙述的是过去的情况,应该用一般过去时;people和allow之间是逻辑上的被动关系,因此用一般过去时的被动语态。故填were allowed。【10题详解】考查宾语从句引导词。句意:据报道,吃饭的时间也会影响我们的身体对摄入的卡路里做出怎样的反应。分析句子结构,“_ our bodies respond to all the calories we eat”是宾语从句,根据句意,应该用how引导宾语从句,意思为“如何,怎样”。故填how。Section B (10分)Directions: Complete the following
23、passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. sponsor B. athletic C. fulfill D. presented E. consciousness F. isolated G. accepted H. enduring I. embarrassment J. competing K. programsLife isnt easy for families of children
24、with special needs. Faced with responsibility of a family member requiring extra attention and care, many families feel lonely, _11_ and hopeless. In many cases, the families feel a sense of _12_ because their children are not “perfect”. But Taiwan Sunshine wants to change that.Founded in 2009, Taiw
25、an Sunshine believes that all children have characteristic value, and by supporting the families who care for children with special needs, it can change the_13_ understanding. In doing so, it hopes to help these children become useful members of society.The Taipei-based, non-profit organization seek
26、s to _14_ these goals in three ways. First, it offers in-school programs, often centered on events like Christmas. Second, it develops conferences for use in schools, churches and other organizations. These conferences raise_15_ of the issues that families with special-needs children face and encour
27、age organizations to develop programs to support these families. Third, Taiwan Sunshine works with other groups to put together and _16_ the “I Am a Hero Games.”During the games, children compete in different _17_ activities, such as the ball throw and running race. When children arent _18_, they en
28、joy other activities, such as playing with dogs from a local therapy program. Each game includes a prize-awarding ceremony in which all the children are formally_19_ with medals to celebrate their accomplishments.Through_20_ like the Hero Games, Taiwan Sunshine is working hard to meet the needs of f
29、amilies with special-needs children.【答案】11. F 12. I 13. G 14. C 15. E 16. A 17. B 18. J 19. D 20. K【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,当一个家庭的孩子不是“完美的”时,这样的家庭生活并不容易,许多家庭感到孤独。台湾阳光公司成立于2009年,它相信所有儿童都具有特色价值,并支持照顾有特殊需要的孩子的家庭。它希望帮助这些儿童成为社会的有用成员。文章介绍了这个公司试图以三种方式实现这些目标,台湾的阳光公司正在努力满足这类家庭的需要。【11题详解】考查形容词。句意:面对一个家庭成员的责任,需要额外的关注
30、和照顾,许多家庭感到孤独,孤立和绝望。系动词feel 后接形容词作表语,此空用形容词与形容词lonely和hopeless在语法结构上保持一致,形容词isolated(孤立的)符合句意。故选F项。【12题详解】考查名词。句意:在很多情况下,这些家庭会因为他们的孩子不“完美”而感到尴尬。a sense of _2_是名词所有格作动词feel的宾语,此处用名词形式,名词embarrassment(尴尬)符合句意。故选I项。【13题详解】考查形容词。句意:成立于2009年的台湾阳光认为,所有的孩子都有自己的特色价值,通过支持照顾有特殊需要的孩子的家庭,可以改变人们公认的理解。此处用形容词作定语修饰名
31、词understanding,形容词accepted(公认的)符合句意。故选G项。【14题详解】考查动词。句意:这家总部位于台北的非营利组织试图通过三种方式实现这些目标。固定搭配seek to do sth.(试图做某事),此处用动词原形,根据“ these goals ”可知,动词fulfill(实现)符合句意。故选C项。【15题详解】考查名词。句意:这些会议提高了对有特殊需要的儿童家庭所面临问题的认识,并鼓励组织制定计划来支持这些家庭。_5_ of the issues是名词所有格作动词raise的宾语,此处用名词形式,名词consciousness(认识)符合句意。故选E项。【16题详解
32、】考查动词。句意:第三,台湾阳光与其他团体合作,共同主办“我是英雄运动会”。此处是动词不定式(to do)表目的,put together和sponsor都要用动词不定式形式,但由and连接时第二个动词不定式要省略to,此处用动词原形式动词sponsor(主办)符合句意。故选A项。【17题详解】考查形容词。句意:在运动会期间,孩子们参加不同的体育活动,如投球和赛跑。此处用形容词作定语修饰名词activities,根据“such as the ball throw and running race.”可知,形容词athletic(体育运动的)符合句意。故选B项。【18题详解】考查动词。句意:当孩
33、子们不参加比赛时,他们喜欢其他活动,比如和当地治疗项目的狗玩耍。分析句子结构可知,此处是现在进行时(are doing),此空用现在分词(doing)形式,动词competing(比赛)符合句意。故选J项。【19题详解】考查动词。句意:每一场比赛都有一个颁奖仪式,在颁奖仪式上,所有的孩子都被正式授予奖牌,以庆祝他们的成就。in which all the children are formally_9_ with medals to celebrate their accomplishments是定语从句,从句主语all the children和从句谓语present是被动关系,此处用一般现
34、在时的被动语态(are done),此处用过去分词形式,动词presented(授予)符合句意。故选D项。【20题详解】考查名词。句意:通过英雄游戏等项目,台湾阳光正努力满足有特殊需要儿童家庭的需求。此处用名词作介词Through的宾语,根据“ike the Hero Games”可知,名词programs(项目)符合句意。故选K项。III Reading ComprehensionSection A (15分) Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked
35、A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Music produces profound and lasting changes in the brain. Schools should add classes, not cut them. Nearly 20 years ago a small study advanced the _21_ that listening to Mozarts Sonata could boost mental functioning
36、. It was not long _22_ trademarked “Mozart effect” products appealed to anxious parents aiming to put toddlers (刚学步的孩子) on the fast track to the famous universities like Harvard and Yale. Georgias governor even _23_ giving every newborn there a classical CD or cassette.The _24_ for Mozart therapy tu
37、rned out to be weak, perhaps nonexistent, although the _25_ study never claimed anything more than a temporary and limited effect. In recent years, _26_, scientists have examined the benefits of a continuous effort to study and practice music, as opposed to playing a Mozart CD or a computer-based “b
38、rain fitness” game _27_ in a while.Advanced monitoring _28_ have enabled scientists to see what happens inside your head when you listen to your mother and actually practice the violin for an hour every afternoon. And they have found that music _29_ can produce profound and lasting changes that _30_
39、 the general ability to learn. These results should _31_ public officials that music classes are not a mere decoration, ready for being given up in the budget crises that constantly troubles public schools.Studies have shown _32_ instrument training from an early age can help the brain to _33_ sound
40、s better, making it _34_ to stay focused when absorbing other subjects, from literature to mathematics. The musically experienced are better able to _35_ a biology lesson despite the noise in the classroom or, a few years later, to finish a call with a client when a colleague in the next office star
41、ts screaming at a subordinate (下属). They can be engaged in several things at once, which is an essential skill in this era of multitasking.21. A. noticeB. noteC. ideaD. impression22. A. thatB. untilC. sinceD. before23. A. proposedB. pushedC. submittedD. subjected24. A. witnessB. evidenceC. symptomD.
42、 context25. A. recentB. advancedC. originalD. latest26. A. howeverB. moreoverC. thenD. therefore27. A. quiteB. onceC. oftenD. much28. A. managementB. techniquesC. informationD. skills29. A. subjectsB. modelsC. causesD. lessons30. A. enhanceB. introduceC. ensureD. instruct31. A. conveyB. convinceC. c
43、ommunicationD. conclude32. A. urgentB. casualC. diligentD. occasional33. A. proceedB. processC. preferD. predict34. A. easierB. harderC. tougherD. faster35. A. count onB. concentrate onC. insist onD. depend on【答案】21. C 22. D 23. A 24. B 25. C 26. A 27. B 28. B 29. D 30. A 31. B 32. C 33. B 34. A 35.
44、 B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了音乐会在大脑中产生深刻而持久的变化,它可以提高心理机能,提升脑力。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:近20年前,一项小型研究提出想法,听莫扎特的奏鸣曲可以增强精神功能。A. notice通知;B. note便条;C. idea想法;D. impression印象。由下文的“listening to Mozarts Sonata could boost mental functioning”可知,“听莫扎特的奏鸣曲可以增强精神功能”是20年前研究提出的想法/观点。故选C项。【22题详解】考查连词词义辨析。句意:不久,商标为“莫扎特效应”的产品就吸引了焦虑
45、的家长,他们的目的是让幼儿走上通往哈佛和耶鲁等著名大学的快车道。A. that在从句中无意义;B. until直到;C. since自从;D. before在之前。由上文语境可知,听莫扎特的奏鸣曲可以增强精神功能,所以商标为“莫扎特效应”的产品出现不久之后,对孩子有高期望的父母们对此趋之若鹜,希望孩子成才,固定句型it was not long before(时隔不久后,)。故选D项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:佐治亚州州长甚至提议给那里的每一个新生儿一张古典CD或磁带。A. proposed提议;B. pushed推;C. submitted上交;D. subjected使顺从。由
46、上文语境可知,听莫扎特的奏鸣曲可以增强精神功能,商标为“莫扎特效应”的产品出现后,对孩子有高期望的父母们对此趋之若鹜,甚至是佐治亚州州长都建议给那里的每一个新生儿一张古典CD或磁带,以增强精神功能,希望孩子成才,侧面说明莫扎特音乐的有利影响。故选A项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:莫扎特疗法的证据被证明是微弱的,也许根本不存在,尽管最初的研究从来没有声称过除了短暂和有限的效果之外的任何东西。A. witness目击者;B. evidence证据;C. symptom症状;D. context语境。由下文的“the _5_ study never claimed anything mor
47、e than a temporary and limited effect”可知,从未有研究声称任何东西有超过一个暂时的和有限的影响,说明研究证据并不充分,因此莫扎特疗法的证据很弱。故选B项。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. recent最近的;B. advanced先进的;C. original最初的;D. latest最新的。由上文的“Nearly 20 years ago a small study”,“The _4_ for Mozart therapy turned out to be weak, perhaps nonexistent”和“study never c
48、laimed anything more than a temporary and limited effect”可知,研究是20多年前的,是最初的研究。故选C项。【26题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,近年来,科学家们研究了持续努力学习和练习音乐的好处,而不是偶尔播放一张莫扎特CD或一个基于计算机的“大脑健康”游戏。A. however然而;B. moreover而且;C. then那时;D. therefore因此。由上文语境可知,莫扎特疗法一开始没有足够的证据佐证,下文讲科学家近期通过做实验来验证莫扎特疗法的存在,上下文是转折关系,用however。故选A项。【27题详解】考查副词词
49、义辨析。句意:然而,近年来,科学家们研究了持续努力学习和练习音乐的好处,而不是偶尔播放一张莫扎特CD或一个基于计算机的“大脑健康”游戏。A. quite相当;B. once曾经;C. often经常;D. much非常。由本处语境可知,此处指“偶尔”,固定搭配once in a while(偶尔)。故选B项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:先进的监控技术使科学家们能够看到当你听妈妈的话,每天下午练习一个小时的小提琴时,你脑子里发生了什么。A. management管理;B. techniques技术;C. information信息;D. skills技巧。由上文的“Advanced m
50、onitoring”可知,此处指先进的监控技术。故选B项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:他们发现音乐课可以产生深刻而持久的变化,从而提高学生的学习能力。A. subjects主题;B. models模型;C. causes原因;D. lessons课。由上文的“actually practice the violin for an hour every afternoon”和下文的“music classes”可知,此处指音乐课可以产生深刻而持久的变化。故选D项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:这些结果应该让政府官员相信,音乐课不是一种装饰、随时可能在不断困扰公立学校的预算危机中
51、被放弃的东西。A. enhance增强;B. introduce介绍;C. ensure确保;D. instruct指导。由下文的“These results should _11_ public officials that music classes are not a mere decoration, ready for being given up in the budget crises that constantly troubles public schools.”可知,科学家想让政府官员相信,音乐课不是一种装饰,不应该被公立学校的课程所放弃,说明音乐是有用的,因此音乐教育的确能
52、增强大脑的发育,提高学生的学习能力。故选A项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:这些结果应该让政府官员相信,音乐课不是一种装饰、随时可能在不断困扰公立学校的预算危机中被放弃的东西。A. convey传达;B. convince使确信;C. communication交流;D. conclude下结论。由上文语境可知,音乐课可以产生深刻而持久的变化,从而提高学生的学习能力,因此科学家想让政府官员相信,音乐课不是一种装饰、在公立学校课程中随时被放弃的东西,这种相信的目的是保留甚至多加音乐课。故选B项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:研究表明,从小刻苦训练乐器可以帮助大脑更好地处理声音,
53、在吸收其他学科(从文学到数学)时更容易集中注意力。A. urgent紧急的;B. casual随意的;C. diligent勤奋的;D. occasional偶尔的。由下文的“instrument training from an early age”可知,很小就训练乐器,说明训练者很勤奋。故选C项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:研究表明,从小刻苦训练乐器可以帮助大脑更好地处理声音,在吸收其他学科(从文学到数学)时更容易集中注意力。A. proceed继续做(或从事、进行) ;B. process处理;C. prefer更喜欢;D. predict预测。由常识可知,从小刻苦训练乐器,训
54、练者会变得对声音敏感,因此能更好地处理声音。故选B项。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:研究表明,从小刻苦训练乐器可以帮助大脑更好地处理声音,在吸收其他学科(从文学到数学)时更容易集中注意力。A. easier更简单的;B. harder更困难的;C. tougher更艰难的;D. faster更快的。由上文语境可知,音乐对学习有好处,从小刻苦训练乐器可以帮助大脑更好地处理声音,都在讲训练乐器(音乐)的好处,因此后面讲的是训练乐器帮助学生吸收知识时,能让学生更容易集中注意力,故选A项。【35题详解】考查动词短语辨析。句意:有音乐经验的人能够更好地集中精力上生物课,尽管教室里有噪音,或者几
55、年后,当隔壁办公室的同事开始对下属大喊大叫时,也能更好地完成与客户的通话。A. count on依靠;B. concentrate on专心于;C. insist on坚持;D. depend on依靠。由上文语境可知,训练乐器可以帮助大脑更好地处理声音,还可以帮助学习者在吸收其他学科时更容易集中注意力,可得出有音乐经验的人能够更好地集中精力上生物课。故选B项。Section B(112=22分)Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfi
56、nished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)Are you a media addict who would go mad after two hours without TV, friend requests, exciting online games and your m
57、obileor would you easily survive?Recently, university students around the world were asked to volunteer in a global experiment called Unplugged. It was designed to see how young people would react if they were asked to observe a total media ban by unplugging all forms of media devices for 24 hours.U
58、nplugged is being run by Dr Roman Gerodimos, a lecturer in Communication and Journalism at Bournemouth University. The experiment is now over but he doesnt yet know the full findings. However, during the experiment, Dr Gerodimos said there were already signs of how much the exercise affected volunte
59、ers. He said: “Theyre reporting withdrawal symptoms, overeating, feeling nervous, isolated and disconnected.”During their 24-hour painful experience, three of the experiments guinea pigs had to endure one intrusion from the media: a BBC reporter plus cameraman who followed them around for the day. T
60、hey were asked to write down 100 lines about their day offline, but of course, they all waited until the next day when they had access to their laptops. Elliot Day wrote: “Today, my whole morning routine was thrown up into the air. Despite being aware of the social importance of the media, I was sur
61、prised by how empty my life felt without the radio or newspapers.”And Charlotte Gay wrote: “I have to say the most difficult item for me to be without has been my mobile; not only is it a social tool, its my main access point of communication.”Earlier in the year, a UK government study found that in
62、 the UK we spend about half our waking hours using the media, often plugged into several things at once. And a recent study by Nielson found that on average, US teenagers send and receive over 3,000 texts per month-thats about six texts per waking hour. So, with technology continuing to develop at a
63、n alarming rate, how much time will you set aside for sleep in the future?36. Whats the purpose of the first paragraph?A. To ask for information.B. To entertain the readers.C. To lead to the topic.D. To present an idea.37. About Dr. Roman Gerodimos experiment, we know that _.A. volunteers felt uncom
64、fortable in itB. volunteers didnt want to eat anythingC. the experiment was still going onD. volunteers were allowed to take their laptops38. The underlined expression “thrown up into the air” most probably means _.A. went on normallyB. was completely disturbedC. turned out perfectD. finished just a
65、s usual39. Which of the following can best serve as the title of the passage?A. Surviving without the MediaB. Unplugging Your LifeC. Valuing Social CommunicationD. Setting Aside Time for Sleep【答案】36. C 37. A 38. B 39. B【解析】这是一篇说明文。最近,世界各地的大学生被要求自愿参加一个名为“Unplugged”的全球实验,该测试旨在观察年轻人在被要求24小时脱离所有形式的媒体设备,
66、以遵守全面媒体禁令时的反应。文章介绍了这项试验开展的过程以及志愿者在试验过程中的反应。同时也有研究发现,人们使用社交媒体和手机的时间占据了人们清醒时间的一半。【36题详解】推理判断题。根据第一段“Are you a media addict who would go mad after two hours without TV, friend requests, exciting online games and your mobileor would you easily survive?( 你是一个媒体成瘾者,两小时不看电视、没有朋友请求、没有令人兴奋的网络游戏、没有手机后,你会发疯吗?还
67、是说你能轻松生存?)”以及第二段“Recently, university students around the world were asked to volunteer in a global experiment called Unplugged. It was designed to see how young people would react if they were asked to observe a total media ban by unplugging all forms of media devices for 24 hours.(最近,世界各地的大学生被要求自愿
68、参加一个名为Unplugged的全球实验。该测试旨在观察年轻人在被要求24小时脱离所有形式的媒体设备,以遵守全面媒体禁令时的反应)”可推知,第一段的目的是引入文章主题。故选C。【37题详解】细节理解题。根据第三段中“However, during the experiment, Dr Gerodimos said there were already signs of how much the exercise affected volunteers.(然而,在实验过程中,Gerodimos博士说,已经有迹象表明这个运动对志愿者的影响有多大)”以及“Theyre reporting withd
69、rawal symptoms, overeating, feeling nervous, isolated and disconnected.(他们表现出戒断症状、暴饮暴食、感到紧张和孤立无援)”可知,在Roman Gerodimos博士的实验中,志愿者在实验中感到不安和难受。故选A。【38题详解】词句猜测题。根据划线部分后文“Despite being aware of the social importance of the media, I was surprised by how empty my life felt without the radio or newspapers.(尽
70、管意识到媒体的社会重要性,但我惊讶地发现,没有广播和报纸,我的生活是多么空虚)”可知,Elliot Day说自己早上的日常生活已经被社交媒体所打扰,没有了报纸和广播,她会感到自己的生活非常空虚,即划线短语意思为“完全被打扰”。故选B。【39题详解】主旨大意题。根据第二段“Recently, university students around the world were asked to volunteer in a global experiment called Unplugged. It was designed to see how young people would react
71、if they were asked to observe a total media ban by unplugging all forms of media devices for 24 hours.(最近,世界各地的大学生被要求自愿参加一个名为Unplugged的全球实验。该测试旨在观察年轻人在被要求24小时脱离所有形式的媒体设备,以遵守全面媒体禁令时的反应)”结合文章介绍了这项试验开展的过程以及志愿者在试验过程中的反应。同时也有研究发现,人们使用社交媒体和手机的时间占据了人们清醒时间的一半。可知,B选项“让你的生活脱离社交媒体”最适合作文章标题。故选B。(B)School Clubs
72、or Sports?bha8102Asked July 20, 2020 I am a high school freshman. Should I participate in high school clubs or sports? By clubs I mean clubs like Habitat for Humanity or Math Team. I have heard that taking up a sport in 9th grade can help you get into a better college. I am equally interested in bot
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379030.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
牛津译林英语八(上)Unit 5 Wild animals welcome to the unit 公开课教学课件共35张PPT.ppt
