河北省巨鹿中学2020-2021学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省巨鹿中学2020-2021学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 巨鹿 中学 2020 2021 学年 一下 学期 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、202020 学年第二学期月考(三)高一英语试题说明:1. 本试卷共 8 页,考试时间 120 分钟,满分 150 分.2. 请将所有答案都填涂在答题卡上,答在试卷上无效.第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上.第一节 (共 5 小题;每小题 15 分,满分 75 分)听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置.听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.1. What does S
2、hirley plan to do this afternoon?A. Have classes. B. Go swimming. C. Do her homework.2. When is Peters fathers birthday?A. On September 1st. B. On September 10th. C. On September 20th.3. Where will the man go first?A. New York. B. Chicago. C. Washington DC.4. What does the man like about the movie?A
3、. Its actors. B. Its music. C. Its funny plot.5. When will the man attend a meeting?A. At 9:00 am. B. At 10:00 am. C. At 11:00 am.第二节 ( 共 15 小题;每小题 15 分,满分 225 分 )听下面 5 段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间.每段对话或独白读两遍.听下面一段对话,回答
4、第 6 和第 7 两个小题.6. What magazine will the woman work for?A. Sports Weekly. B. Swim World. C. National Football.7. What will the woman most probably work as?A. A designer. B. An editor. C. A secretary.听下面一段对话,回答第 8 和第 9 两个小题.8. What did the man do?A. He went shopping. B. He had a business trip. C. He w
5、atched a football game.9. What did the girl buy for herself?A. A hat. B. A jacket. C. A sweater.听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题.10. What is the matter with the man?A. He got a sore throat. B. He cant sleep at night. C. He is unqualified for his job.11. What does the man teach?A. Chinese. B. English. C. Ph
6、ysics.12. Why doesnt the man want to take a rest?A. He wants to help his students.B. He has rested for one week.C. He will visit a university.听下面一段对话,回答第 13 至第 16 四个小题.13. What does the woman think of working in the program?A. Relaxing. B. Enjoyable. C. Hard.14.How is the research program going?A. I
7、t hasnt been finished yet.B. It wont be started till March.C. It was finished last Christmas.15. What do we know about the woman?A. She traveled a lot in America.B She wont go back to America.C. She enjoyed herself in parties.16. What day does Boxing Day fall on?A. December 24. B. December 25. C. De
8、cember 26.听下面一段独白,回答第 17 至第 20 四个小题.17. What will the headmaster do tomorrow morning?A. Meet the listeners in the library.B. Introduce the school to the listeners.C. Give a speech in the lab building.18. What will the listeners see on Tuesday morning?A. Central Park. B. Brooklyn Bridge. C. The Statu
9、e of Liberty.19. What will be held on Tuesday night?A. A talk show. B. A party. C. A lecture.20. When will the listeners go to Washington?A. On Tuesday afternoon. B. On Wednesday morning. C. On Wednesday afternoon.第二部分 阅读 (共两节,满分 50 分)第一节 ( 共 15 小题; 每小题 25 分,满分 375 分)阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,
10、选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑.AResearch shows that young English language learners can do better in reading comprehension when exposed to culturally relevant books. Here are four great examples:The Name JarHaving just moved from Korea, Unhei is anxious that American kids wont like her. Her new classmates deci
11、de to help her choose a new name by filling a glass jar with names for her to pick from. But they then discover her real name and its special meaning. Encouraged by her new friends, Unhei finally chooses her own Korean name.Chocolate Milk, Por Favor!Gabe doesnt speak any English. His classmates lear
12、n how to communicate with him through sports, food, and play. Chocolate milk ( Gabes favorite drink ) is a symbol in this heartwarming story about the importance of making friends and the power of kindness when they are working to overcome the language barrier (障碍).Marisol McDonald Doesnt Match“My n
13、ame is Marisol McDonald, and I dont match.” No one would dare stop Marisol from being her own unique self. She redefines what it means to be a Peruvian-Scottish-American. Well-known author Monica Brown wrote this lively story to bring her own experience of being mismatched to life.Jalapeno BagelsPab
14、lo has a difficult time deciding what food to take to school for International Day because his parents are of different races and cultures and there are many choices. This warm story comes complete with recipes for all the items that Pablo helps his parents make.1. Who is certain about his/her ident
15、ity?A. Unhei.B. Gabe.C. Pablo.D. Marisol.2. Which book focuses more on the mixed families?A. The Name Jar.B. Jalapeno Bagels.C. Chocolate Milk, Por Favor!D. Marisol McDonald Doesnt Match.3. What can we infer about the books mentioned in the text?A. They provide familiar cultural backgrounds.B. Theyr
16、e full of approaches to learning English.C. The characters are faced with cultural conflict.D. They aim at encouraging children to learn English.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。给英语学习者介绍了四本书,其主人公都面临着文化矛盾冲突。【1题详解】细节理解题。第四段第三句“She redefines what it means to be a Peruvian-Scottish-American.”指出Marisol重
17、新定义了成为秘鲁人裔苏格兰裔美国人的意义。由此可知,她对自己的身份认知清晰。故选D。【2题详解】细节理解题。第五段第二句“Pablo has a difficult time deciding what food to take to school for International Day because his parents are of different races and cultures and there are many choices. ”可知Pablo因为父母来自不同的种族和文化,过几日很难决定带什么事物去学校。由此可知,这本书更多关注混合家庭。故选B。【3题详解】推理判
18、断题。根据第二段第一句“Having just moved from Korea, Unhei is anxious that American kids wont like her.”可知第一本书的主人公是韩国人在美国;第三段第一句“Gabe doesnt speak any English.”可知第二本书的主人公不会说英语,肯定也来自于别的国家;第四段第二句“She redefines what it means to be a Peruvian-Scottish-American.”可知,第三本书的主人公是秘鲁裔苏格兰裔美国人;第五段第一句“. his parents are of di
19、fferent races and cultures”可知第四本书主人公的父母来自不同种族和文化。由此推知,他们的共同之处在于他们都面临着文化冲突。故选C。BIn the time to my Peru trip, I found out about a place known as Machu Picchu. It was so beautiful that it made me doubt whether Machu Picchu would even be the highlight of my trip. My first glance at the secret city of th
20、e Inca (spelled “Inka” in Peru, which means “king”) removed my doubt.Machu Picchu was built less than a hundred years before the Spanish conquest of the early 1500s, but was quickly abandoned before it was even completed when word of the Inkas defeat reached the area. It was a place where the highes
21、t priests (神父) and selected worthy people lived to honor the gods above.When the Spaniards conquered the area known as the Empire of the Inca, they were known to destroy old signs of worship (崇拜) as they conflicted with their beliefs in a single God. Thankfully, Machu Picchu wasnt known by the Spani
22、ards, or anyone that wasnt a local. Until 1911, the American historian, Hiram Bingham, made his famous exploration and exposition of the site.While Machu Picchu is known to almost everyone in the world today, it is quite surprising how isolated (与世隔绝的) it still is. Despite the difficulties of gettin
23、g there, about half a million people visit it every year.The city is far larger than I expected and much like Chichen Itza in Mexico and has many geometrically positioned buildings. Starting from Cusco, you see signs everywhere that call Machu Picchu “La Maravilla del Mundo” (The World Wonder) and I
24、 couldnt agree more. In 2007, Machu Picchu was named one of the New 7 Wonders of the World and I have yet to see a more deserving site.4. How did the author feel after looking at Machu Picchu?A. He thought about it all day long.B. He was deeply impressed and loved it.C. He thought he would come back
25、 later.D. He doubted it was the highlight of his trip.5. Why was Machu Picchu abandoned quickly?A. It wasnt well preserved.B. The king didnt really love it.C. Some bad news reached the area.D. It couldnt protect the people against enemies.6. What helped Machu Picchu survive when the Spaniards took c
26、ontrol of the area?A. That it was unknown to others.B. That it was protected by locals there.C. That it had no roads to get into the place.D. That it lacked old signs of praising God.7. Whats the authors attitude towards Machu Picchu as one of the New 7 Wonders of the World?A. Unconcerned.B. Doubtfu
27、l.C. Surprised.D. Approving.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了位于秘鲁的世界新七大奇迹之一马丘比丘。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段内容“In the time to my Peru trip, I found out about a place known as Machu Picchu. It was so beautiful that it made me doubt whether Machu Picchu would even be the highlight of my trip. My f
28、irst glance at the secret city of the Inca (spelled “Inka” in Peru, which means “king”) removed my doubt.”(在我去秘鲁旅行的时候,我发现了一个叫马丘比丘的地方。它是如此美丽,以至于我怀疑马丘比丘是否会成为我此行最好的部分。我第一眼看到这个神秘的印加城市(在秘鲁拼写为“Inka”,意思是“国王”)时,消除了我的疑虑。)可知,当作者认为马丘比丘是他秘鲁之行最好的部分,由此可推断出,作者在看过马丘比丘之后,对这个地方印象深刻并非常喜爱。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段关键句“Ma
29、chu Picchu was built less than a hundred years before the Spanish conquest of the early 1500s, but was quickly abandoned before it was even completed when word of the Inkas defeat reached the area.”(马丘比丘被建造于16世纪初,西班牙征服该地区前不到100年,但在建成之前印加人战败的消息传到该地区,它很快就被废弃了。)可知,因为印加人战败的消息传到该地区,所以马丘比丘被废弃了,由此可知,马丘比丘很快
30、就被遗弃了是因为一些坏消息传到了这个地区。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段关键句“When the Spaniards conquered the area known as the Empire of the Inca, they were known to destroy old signs of worship (崇拜) as they conflicted with their beliefs in a single God. Thankfully, Machu Picchu wasnt known by the Spaniards, or anyone that wa
31、snt a local.”(当西班牙人征服印加帝国时,他们破坏了古老的崇拜标志,因为与他们对单一神的信仰相冲突。谢天谢地,马丘比丘不为西班牙人所知,也不为任何非当地人所知。)可知,马丘比丘没有被西班牙人摧毁,是因为它不为西班牙人所知,也不为任何非当地人所知,由此可知,当西班牙人控制该地区时,马丘比丘幸存下来是因为这个地方是别人所不知道的。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段关键句“In 2007, Machu Picchu was named one of the New 7 Wonders of the World and I have yet to see a more de
32、serving site.”(2007年,马丘比丘被评为世界新七大奇迹之一,我还没有看到更值得一看的遗址。)可知,作者认为他还没有看过比马丘比丘更值得一看的遗址,由此可推断出,作者认为马丘比丘是值得游览的,他对马丘比丘成为世界新七大奇迹之一持赞成态度。故选D项。CWhat are charter (特许) schools? How are they different from traditional public schools in the United States?Charter schools are a kind of public schools that receive a s
33、pecial charter or written rules, from a state government. The American state of Minnesota passed the countrys first charter school law in the early 1990s. Since then, charter schools have spread from coast to coast. There are more than 6,700 charter schools now, educating nearly 3 million students n
34、ationwide. Charter schools cannot require students to pay tuition for their education. The schools also cannot set admission requirements. If too many young people asked to be admitted, the school must choose its students through a lottery (抽签) system.Charter schools are different from public school
35、s in many ways. They often have flexibility in the kinds of classes and programs that they can offer. They often do not have to follow the rules public schools do. The charter school movement grew out of unhappiness with public schools.Over time, different groups began backing the charter cause. Civ
36、il rights groups wanted schools that broke down barriers based on race or wealth. Parents wanted greater ability to choose where their children went to school. Some Americans said that competition between schools could improve the quality of education. The main idea was that increased flexibility in
37、 an education program would let charter schools better serve their students.But not all Americans like charter schools. For over 20 years, critics (评论家) have argued that charter schools take money away from public schools, and may not serve students with special needs. Some civil rights groups have
38、opposed charter schools. Some labor and union organizers disagree about whether charter schools are actually public schools.8. What do we know about charter schools?A. They require high fees.B. They have strict requirements.C. They take in students by exam.D. They can select students by chance.9. Ho
39、w are charter schools different from public schools?A. They have plenty of money.B. They dont follow any rules.C. They are given certain rights.D. They offer fewer classes to students.10. What does Paragraph 4 mainly talk about?A. Good services of charter schools.B. Peoples support for charter schoo
40、ls.C. Special rights charter schools have.D. Competition between charter schools.11. What do critics think of charter schools?A. They are unusual.B. They may not be necessary.C. They provide poor education.D. They are not good public schools.【答案】8. D 9. C 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了美国的特许学校,并对其特
41、别之处、社会各群体对其的支持和反对做出了说明。【8题详解】细节理解题。第二段最后一句“If too many young people asked to be admitted, the school must choose its students through a lottery (抽签) system.(如果有太多的年轻人要求入学,学校必须通过抽签系统选择学生)”可知,特许学校就会通过抽签系统选择学生,即学生是可能通过运气,碰巧被选上。故选D。【9题详解】推理判断题。第三段第二三句“They often have flexibility in the kinds of classes
42、and programs that they can offer. They often do not have to follow the rules public schools do.(他们通常在提供的课程和课程种类上具有灵活性。他们通常不必遵守公立学校的规则)”可知,特许学校在开设课程和其他安排方面有自己的灵活性,也无需遵守公立学校的制度。故可推测出特许学校有自己的一些特权。故选C。【10题详解】主旨大意题。第四段第一句“Over time, different groups began backing the charter cause.(随着时间的推移,不同的群体都开始支持特许学校
43、的事业了)”和后文列举了Civil rights groups民权群体、Parents父母等支持对象,可知这一段讲述的是对特许学校的支持。故选B。【11题详解】推理判断题。最后一段一二句“But not all Americans like charter schools. For over 20 years, critics (评论家) have argued that charter schools take money away from public schools, and may not serve students with special needs.(并非所有的美国人都喜欢特
44、许学校。近二十年,评论家就特许学校展开过辩论:它们从公立学校拿走了钱,并且可能并没有为有特殊需求的学生提供好的服务)”可知,评论家认为特许学校并没有什么作用,可得出没必要设立特许学校。故选B。DHowever exciting space exploration sounds, theres a necessary and important point about it that needs to be considered: food supplies. Right now, astronauts typically rely on dry food in airtight bags an
45、d cans, since there are strict weight limits on items taken into space. Foods that we take for granted, such as fresh fruit and vegetables, are out of the question for space explorers.For those whove made an effort to try to grow food during space flights, theyve faced many difficulties, including t
46、he absence of gravity, and a lack of soil, air and humidity (湿度). However, growing food to add and minimise (最小化) the food that must be carried to space will be increasingly important on long-duration flights into space. Great efforts have been made to explore the idea of space farming. Recently, a
47、team led by Federico Maggi at the University of Sydney in Australia have worked out how plants can absorb nutrients from human urine (尿) , as was reported by New Scientist on March 27.After over 20 years of experiments, the results suggested that human urine could supply three to four out of the six
48、 nutrients that plants need. The researchers also found out that urine-fertilised plants produce no harmful by-products, such as carbon dioxide or ammonia.According to New Scientist, human urine is 95 percent water, with the other 5 percent made from nutrients which are harmful to the human body but
49、 not to plants. The advantage of this urine fueled life support system is obvious: By recycling liquid waste and producing food, an efficient cycle will be created.And most importantly, said New Scientist, the duration of space flights will be greatly extended to “20 years of flight”, meaning we may
50、 be soon sending astronauts on flights to Mars, or even beyond.12. What does the underlined part “out of the question” in the first paragraph probably mean?A. Uncertain.B. Doubtless.C. Impossible.D. Unnecessary.13. What can we learn from the research by the University of Sydney?A. Human urine is har
51、mless to plants.B. Human urine provides six necessary nutrients for plants.C. Urine fertiliser is safer and more productive than chemical fertiliser.D. Urine-fertilised plants only release a small amount of carbon dioxide.14. What is the biggest advantage of using human urine for space farming, acco
52、rding to New Scientist?A. It does little harm to the environment in space.B. It will greatly reduce the cost of farming in space.C. Urine-fertilised plants are healthier and taste better.D. It could create conditions for long-term space flights.15. Whats the text mainly about?A. The significance of
53、space farming.B. A possible new way to grow food in space.C. How to use human urine to produce food in space.D. Problems faced by astronauts on long-term space flights.【答案】12. C 13. A 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要讲的是一种可以的在太空中种植食物的新方法。【12题详解】词义猜测题。根据画线短语上句“Right now, astronauts typically rely on dr
54、y food in airtight bags and cans, since there are strict weight limits on items taken into space.”(目前,宇航员通常依靠密封袋和罐头中的干燥食品,因为进入太空的物品有严格的重量限制。)可知,因为进入太空的物品有严格的重量限制,所以宇航员通常依靠密封袋和罐头中的干燥食品,由此可推断出,携带新鲜水果和蔬菜进入太空,对太空探索者来说是不可能的,因为重量超标了,“Impossible”意为“不可能的”,符合句意,能够表达画线短语所要表达的意思。故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第二段关键句“Rece
55、ntly, a team led by Federico Maggi at the University of Sydney in Australia have worked out how plants can absorb nutrients from human urine (尿) , as was reported by New Scientist on March 27.”(最近,由澳大利亚悉尼大学的Federico Maggi领导的一个小组研究了植物如何从人体尿液中吸收营养物质,正如新科学家3月27日报道的那样。)和第三段关键句“The researchers also found
56、 out that urine-fertilised plants produce no harmful by-products, such as carbon dioxide or ammonia.”(研究人员还发现,尿液施肥的植物不会产生有害的副产品,如二氧化碳或氨。)可知,植物可以从尿液中吸收营养物质并且不会产生有害的副产品,由此可推断出,人类的尿液对植物无害。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段关键句“The advantage of this urine fueled life support system is obvious: By recycling liquid
57、 waste and producing food, an efficient cycle will be created.”(这种以尿液为养料的生命支持系统的优势是显而易见的:通过回收液体废物,然后生产食物,将创造一个高效的循环。)和最后一段内容“And most importantly, said New Scientist, the duration of space flights will be greatly extended to “20 years of flight”, meaning we may be soon sending astronauts on flights
58、to Mars, or even beyond.”(新科学家说,最重要的是,太空飞行的持续时间将大大延长到“20年飞行”,这意味着我们可能很快将宇航员送上火星,甚至更远的地方。)可知,新科学家认为,利用尿液给植物施肥,可以形成一个高效的循环,有利于长期的太空飞行,由此可推断出,据新科学家报道,利用人类尿液进行太空农业的最大优势是它可以为长期太空飞行创造条件。故选D项。【15题详解】主旨大意题。通读文章,结合第一段关键句“However exciting space exploration sounds, theres a necessary and important point about
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380160.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
