2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit2Cloning含解析新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 巩固 达标 Unit2Cloning 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Cloning李仕才*阅读理解。After a long winter,spring is the ideal time for sightseeing and exploring Londons green spaces.1Explore Londons parks and gardensSpringtime is the perfect time to explore Londons parks and gardens,when the citys Royal Parks will be blooming with flowers.Go and admire the rainbow of
2、azaleas(杜鹃花) at Richmond Park or hire a deckchair in St.Jamess Park with a view of Buckingham Palace.2Enjoy the entertainment at spring festivalsThere are a good many festivals and events held in London throughout spring.Make the most of the cultural exhibitions at the British Library Spring Festiva
3、l,the Sundance Film Festival or the London Literature Festival;head to Shakespeares Globe,which hosts openair Shakespeare performances from late April until early October.3Get activeWarmer weather means theres no excuse for staying indoors,so go for a walking or cycling tour of London.Alternatively,
4、walk the Thames Walkway,which follows the river all the way from central London into the countryside;make the most of Londons “Boris Bikes”,which are available for hire all around the city and are free of charge for the first half hour.If youre really looking for a challenge,sign up for the famous L
5、ondon Marathon,held annually in April.4Take to the watersWhether cruising(航行) along the Thames River,hiring a rowing boat in Hyde Park or riding a canal boat around Little Venice,there are lots of fun ways to get on the water in London.Held every year since 1829,the Oxford and Cambridge Boat Race al
6、lows teams from Englands most famous universities to compete against each other,and draws huge crowds of watching people.【解题导语】作者介绍了四种在伦敦享受春光的方式。1If you are interested in British culture,you are advised to Avisit Richmond ParkBrow a boat in Hyde ParkCattend the London FestivalsDwalk the Thames Walkw
7、ayC解析:细节理解题。根据Enjoy the entertainment at spring festivals部分可知,伦敦春季有许多节日和活动,如the cultural exhibitions(文化展览),the London Literature Festival(伦敦文学节)等,这些活动及节日与英国文化有关。故选C项。2Which of the following is TRUE according to the text?AYou can see Buckingham Palace from St.Jamess Park.BLondons Boris Bikes are free
8、 to use for a whole day.COutdoor Shakespeare performances are held only in spring.DThe Oxford and Cambridge Boat Race has a history of over 200 years.A解析:细节理解题。根据Explore Londons parks and gardens部分最后一句.or hire a deckchair in St.Jamess Park with a view of Buckingham Palace.可知,在圣詹姆斯公园租一个折叠躺椅,看着白金汉宫,即能
9、从圣詹姆斯公园看见白金汉宫。故选A项。3According to the writer,which of the following activities challenges you most?AWatching Boat Race.BJoining in London Marathon.CCruising along the Thames River.DCycling around London.B解析:细节理解题。根据Get active部分最后一句可知,如果你真的想要挑战一下,就参加每年四月举办的著名的伦敦马拉松。故选B项。4The writer wrote the text in o
10、rder to Aintroduce tourist attractions in LondonBstress the importance of exploring LondonCsuggest ways to enjoy spring in LondonDshow the beauty of spring in LondonC解析:推理判断题。根据第一段.spring is the ideal time for sightseeing and exploring Londons green spaces.可知,春天是在伦敦观光和踏青的理想时间,下文介绍了具体的活动方式。因此,本文的写作目的
11、是推荐一些在伦敦享受春光的方式。故选C项。*语法填空。The truth_1_trees are vital to our life is not a secret. They provide us with food, wood and most _2_(important), oxygen. Now there is one more thing we can add to this listblocking out harmful bacteria from water.The discovery _3_(make) by a team consisting of scientists
12、from the Massachusetts Institute of Technology (MIT) and high school students_4_were seeking a natural water filterone that would help communities in developing countries that do not have _5_(accessible) to modern water filter systems.The _6_(research), led by Professor Rohit Karnik, decided to turn
13、 to trees for help because they could allow liquid to flow through, while blocking out air bubbles.They began by cutting 1.5inchwide sections of tree bark from the branches of a white pine tree. The people related then tested the woods filtering ability by _7_(pour) water containing red dye particle
14、s of different sizes through. To their _8_(amaze), they found that it was effective in trapping all the articles. _9_(encourage), the team conducted _10_experiment, this time with water that contained bacteria. Sure enough, the sapwood held back 99% of the bacteria, allowing only 1% to flow through.
15、1_2._3._4._5._ 6._7._ 8._ 9._10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。树木对人类至关重要,本文通过两个实验证明了树木除了能够提供食物、木材、氧气等作用外,还能够隔离细菌。1that 考查同位语从句的连接词。第1空后的内容解释说明名词truth的内容,因此设空处引导同位语从句,只起连接作用,不作成分。故填that。2Importantly 考查词性转换。此处表示“最重要的是”,应用副词形式,构成固定短语most importantly,故填importantly。3was made 考查动词的时态和语态。分析句子结构可知,此处动词在句中作谓语。根据全文主体时态为一般过去
16、时可知,该句也应用一般过去时;make与discovery之间为动宾关系,故应用被动语态。4who/that 考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,在从句中作主语,先行词是scientists and high school students,指人,故用who或that引导。5access 考查词性转换。have access to为固定短语,意为“有使用的机会”。6researchers 考查词性转换及名词的数。根据本句中的decided to可知,设空处应填名词作句子主语,指“研究人员”,且由从句中的they可知,故应用复数形式researchers。7pouring 考查非谓语动词。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429534.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
