2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 巩固 达标 Unit3Lifeinthefuture 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Life in the future李仕才一、阅读理解。The story of Sir Nicholas Winton is the one that you would imagine could only happen on the silver screen. Sir Nicholas Winton was a British man who went to heroic efforts, potentially putting himself at risk, during World War II. Sir Winton was responsible for ensuring t
2、he safety of six hundred and sixty-nine Jewish children by aiding their escape from countries occupied by Nazis. Finally, the Jewish children were brought to England where he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.Recently, this unbelie
3、vable story has again been making the rounds on the Internet, particularly after a rerun of the BBC show called “Thats Life”, which featured Sir Winton. People around the world were moved at the details of the story, with saying it to be the best story theyve ever seen.Sir Winton kept his entire pla
4、n completely secret, even his wife had no idea about his planning until fifty years later. After the war, years passed and many people remained in the dark about Sir Wintons extraordinary achievement. Some fifty years later, his wife Greta was searching in their house and discovered a Wintons notebo
5、ok which documented the names of all the children. She worked with BBC and they produced a TV episode (插曲) of their program “Thats Life” that served as an honor for Sir Wintons work.In 2003, Sir Winton was knighted by the Queen of England for his work. He also was even nominated for a Nobel Peace Pr
6、ize. He also had a small planet named after him by Czech astronomers. Sir Winton died peacefully in his sleep at the old age of one hundred and six, in 2015. Leaders around the world paid tribute (悼念). Israels ambassador to the United Kingdom, Daniel Taub, said, “He was a hero of our time, having sa
7、ved 669 Jewish children from Nazis. His story, as a point of light in a period of darkness, will forever be remembered.”1.What happened to the 669 Jewish children?A. They were killed by Nazis.B. They returned to their own homes.C. They fled to their native countries.D. They were raised by English fa
8、milies.2.What made Wintons story spread widely?A. Peoples chatting online.B. The program “Thats Life”.C. His wifes promotion.D. Praises from some leaders.3.Which of the following can replace the underlined expression “remained in the dark, in Paragraph 3?A. felt doubtfulB. remained movedC. knew noth
9、ingD. criticized something4.What do we know about Winton?A. He was born in 1909.B. Nazis tried to arrest him.C. He named a small planet.D. Many children paid tribute to him.【文章大意】文章主要讲述Sir Nicholas Winton在纳粹期间帮助669个犹太孩子逃到英国的故事。如今而且BBC把这一故事搬上荧幕,让大众知道在黑暗时期还有这样一个英雄给人们带来光明。1.D 【解析】细节理解题。根据文章第一段中的“Finall
10、y, the Jewish children were brought to England where he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.”可知,669个犹太人孩子被带到了英国,并由英国家庭收养。故选D。3.C 【解析】词义猜测题。根据前面的句意可知,Sir Nicholas Winton一直对自己的英雄事迹保密,甚至是他的妻子。所以,此处应为不为人们所知道。故选。4.A 【解析】细节理解题。根据最后一段中“Sir
11、Winton died peacefully in his sleep at the old age of one hundred and six, in 2015.”可知,Sir Winton 生于1909年。故选。二、语法填空。The Taj Mahal is considered to be one of the most beautiful buildings in the world, _1_shows its different beauty with the sunlight changing its color during the day, so _2_(technical)
12、 you can make a visit anytime of the day.However, sunrise is the best time _3_the monument is like a blooming flower when the day breaks. Moreover, visiting in the early morning, you can avoid not only the heat but the crowds. For those people in pursuit of some perfect shots who dont want to wait t
13、oo long, getting up earlier can be very _4_(reward) In addition, a sunset visit is also a nice _5_(choose) if you are not a morning person. The temperature becomes cooler _6_the burning afternoon and the monument _7_(surround) by soft silver light. Usually there are more visitors at sunset than sunr
14、ise; it takes patience _8_(capture) some good pictures. If you happen to be in Agra on the full moon day _9_2 days before/after, a night visit to the Taj Mahal is also available.Unlike what you see in the daytime, _10_outline of the structure against the dark sky and moonlight is full of peace and m
15、agic.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。有人说,不看泰姬陵就不算到过印度。本文向读者介绍了参观泰姬陵的最佳时间。1which考查定语从句的引导词。所填词引导一个非限制性定语从句,先行词是The Taj Mahal,并且关系词在从句中作主语,故填which。2technically考查词性转换。分析句子结构可知,空处修饰整个句子,因此用副词。technically表示“严格来说”。3as/because考查连词。设空后的句子解释“sunrise is the best time”的原因,故用as或because引导原因
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429542.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版高中语文必修四:课件19:第5课 苏轼词两首 .ppt
