分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit4Sharing含解析新人教版选修7.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:429546
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:316KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 年高 英语 一轮 巩固 达标 Unit4Sharing 解析 新人 选修
    资源描述:

    1、Unit 4 Sharing李仕才*阅读理解。When people find out that I am a journalist, they often ask me: What do you think about the future of newspapers?I tell them that I think the future of communications is moving online. People expect me to be fearful for the future of print. After all, in some peoples minds I w

    2、ouldnt be able to build a career in journalism if it all moves online. However, strangely enough, Im actually comforted by the fact that online journalism is becoming usual. I am a blogger who has always been able to find a home for my writing online.Since I began writing blogs, I have become aware

    3、of how many people you can reach with online writing. Compare this to the newspapers circulation base, and you will have a strong reason for online journalism.In her successful blog post titled The job I have spent the last year learning is not the one I will have, author Jenny Surane states, “Print

    4、 is an expensive product to love. And general managers, publishers and editors must now figure out a profitable way to get their news into readers heads.”She goes on to state that people dont feel like picking up a newspaper now and would rather scroll(滚屏) through their Twitter feed, and get news fr

    5、om many different sources.If print is dying, then a new form of communicating information is being born. The need for information has not died. If anything, it has increased. What has died, rather, is the way in which information is presented.Now more than ever, in this age of information, there is

    6、a desire for stories on the same topic from different points of view. The printing industry can keep pace with the need of providing a variety of sources, if it chooses to.Is the future of print grim? Maybe. But is the future of journalism of communicating information to people grim as well? Definit

    7、ely not.【解题导语】作者是一名记者。文章从多个角度探讨新闻业的未来走向。1According to Paragraph 2, the author feels Aconfident about the future of his careerBworried about the future of printCtired of being a newspaper journalist Dembarrassed about online writingA解析:细节理解题。根据文章第二段最后两句可知,作者对他的职业前景感到有信心。故选A项。2What information is conv

    8、eyed in Jennys blog post?ATwitter is not very popular.BIt is hard to manage online journalism.CPrint still has its own advantages.DPeople have more options to get information.D解析:推理判断题根据文章第四段最后一句可知,现在人们不想看报纸,而更愿意通过手机或电脑来看“推特”上的回复,还可以从许多不同的来源获得新闻。由此可推测,如今人们可以有更多的选择来获取信息。故选D项。3What does the underlined

    9、 word “grim” in the last paragraph probably mean?APromising.BDepressing. CUnforgiving.DEncouraging.B解析:词义猜测题。结合上文中提及的内容可知,作者认为印刷业有可能消失,但是对新闻业的未来还是很有信心的,再结合最后一段可知,此处指“印刷业的将来会萧条吗?可能。但是传播信息给人们的新闻业的未来也会萧条吗?肯定不会。”由此可猜测,grim意思是“令人担忧的”。故选B项。promising意为“有希望的;有前途的”;unforgiving意为“不原谅人的;不宽容的”;encouraging意为“鼓舞人

    10、心的”。4What is the authors purpose in writing the text?ATo explore the future of journalism.BTo analyze the cause of print decline.CTo explain the bright future of a journalist.DTo introduce a successful blog post about print.A解析:写作意图题。通读全文可知,本文从不同角度探讨了新闻业的未来走向,这也是本文的写作目的。故选A项。*语法填空。Nobel Prizewinning

    11、 novelist Gabriel Garcia Mrquez was praised as the most popular Spanishlanguage writer since Cervantes, creator of Don Quixote. He died _1_ April 17 in Mexico City at the age of 87, which people consider _2_ great loss to the world of literature.Garcia Mrquez was born in Colombia but lived in Mexico

    12、 _3_ more than 30 years. He is best known for his 1967 masterpiece, the epic novel One Hundred Years of Solitude, about the trials and _4_ (suffer) of one family over several generations. Widely taught in college, it _5_ (sell) about 50 million copies in more than 25 languages._6_ are worth mentioni

    13、ng are two other novels including The Autumn of the Patriarch (1975), about a cruel Caribbean ruler, and Love in the Time of Cholera (1985), about two lovers forced to separate in their youth _7_ find each other again when they are close to 80. _8_ Garcia Mrquez was awarded the Nobel Prize in 1982,

    14、the Swedish judges praised both his novels and short stories “in which the fantastic and the _9_ (reality) are combined in a richly composed world of imagination, _10_ (reflect) a continents life and conflict” .1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍已故诺贝尔文学奖获得者Gabriel Garcia Mrque

    15、z的作品及小说上的成就。1on 考查介词。空后是具体日期,所以用on。2a 考查冠词。a great loss “一个巨大的损失”,作此意讲时常用单数,a在此处表泛指。3for 考查介词。more than 30 years是个时间段,所以用for。4suffering(s) 考查词性转换。由空前并列的名词“trials”可知,此空需要填suffer的名词形式,作“苦难”讲时,既可认为是可数,也可认为是不可数名词。5has sold 考查动词的时态。根据上下文的意思,此处表示已经卖出约五千万本,作此义讲时,物作主语,无被动形式,故用现在完成时。6What 考查主语从句的连接词。空处引导了一个主

    16、语从句,且在主语从句中作主语,表示“的事情”,所以用what。7who/that 考查定语从句的引导词。空处引导一个定语从句,且替代先行词two lovers,在从句中作主语,故用who/that。8When 考查连词。空处引导个时间状语从句,且表示“当时候”,故用when。9realistic 考查词性转换。此处需要一个形容词,与前面的“fantastic”并列。10reflecting 考查非谓语动词。此空为现在分词作伴随状语。*完形填空。When your child is supposed to be doing homework, are they chatting with the

    17、ir friends on Facebook or playing games? Many studies have shown that multitasking doesnt _1_, _2_ you child is probably proudly claiming they can do ten things _3_! Many people believe that they can _4_ two or more tasks at the same time, but Dr. Edward Hallowell says this is _5_. The reality is th

    18、at multitasking _6_ poor job performance.New handhelp _7_ such as smartphones, iPads, games and social networking sites make it very easy to multitask and _8_ attention leading to difficulty focusing on the task _9_, such as listening in the classroom or doing homework. “_10_, the brain actually _11

    19、_ kids for multitasking even though your childs performance on every task gets worse and worse. Kids dont know that they are doing _12_ because they feel better when they multitask,” says Dr. Edward Hallowell._13_ the appearance of handheld devices and social networking sites, teachers have noticed

    20、a difference in _14_ performance, critical thinking skills and how information is _15_. “Multitasking prevents people from gaining a deep understanding of the information they are trying to learn,” says Dr. Edward Hallowell. Kids have a difficult time sticking with a “difficult to understand” topic

    21、and _16_ to allow themselves to be distracted (注意力分散的), to tune out and switch _17_ to Facebook or using their cell phones _18_ working harder at understanding a difficult subject or problem. In the long _19_, multitasking affects grades. One study shows that kids that use the Internet while in clas

    22、s do _20_ on tests, resulting in lower grades.1A.play BunderstandCuse Dwork2A.only if Beven thoughCso that Dno wonder3A.at once Bright awayCin no time Dat random4A.advocate BdealCperform Dprefer5A.impossible BimportantCimpatient Dimpolite6A.results in Bresults fromCexists in Dexists from7A.designs B

    23、discoveriesCequipment Devidence8A.attract BdrawCpay Dshare9A.at hand Bon timeCon schedule Dat times10A.Uncertainly BUnfortunatelyCUniversally DUndoubtedly11A.remains BrewardsCregards Dreflects12A.better BwellCbad Dworse13A.Since BBeforeCWhen DWhile14A.accidental BaccurateCaccessible Dacademic15A.pro

    24、duced BprocessedCpossessed Dpromoted16A.tend BattendCintend Dpretend17A.out BonCoff Dover18A.except for Brather thanCmore than Dapart from19A.run BwalkCjourney Ddistance20A.hardly BsuccessfullyCpoorly Dmildly【解题导语】本文主要讲述了孩子们同时做多项任务对学业所造成的负面影响。1D根据下文中的“The reality is that multitasking _6_ poor job pe

    25、rformance”可推知,一次做很多事情并没有什么效果,work“奏效,起作用”。2B根据语境可知,空处上下句之间存在逻辑上的转折关系,even though“即使,尽管”,符合语境。3A根据下文中的“Many people believe that they can _4_ two or more tasks at the same time”可知,孩子们会声称能同时做十件事情。at once“一起,同时”。4C根据语境可知,许多人相信他们可以同时做两件或是更多事情。perform“做,执行,履行”。5A根据下文中的“poor job performance”可知,Dr. Edward H

    26、allowell认为同时做多个任务是不可能的。故A项正确。6A根据语境尤其是“poor job performance”可推知,同时做多项任务的结果很不好。result in“导致,造成”。7C根据空后的“smartphones, iPads”可知,此处表示新的便携式装备,故C项正确。下文13空后的“handheld devices”也是信息提示。8D根据下文中的“leading to difficulty focusing on the task”可推知,多任务容易分散注意力。share“共享,共用”。9A根据空后的“such as listening in the classroom or

    27、 doing homework”可知,这些都是手头要做的事。at hand“在手边”。10B根据第一段最后两句可知,Dr. Edward Hallowell并不赞成多任务行为,因此当大脑给这种行为以肯定或鼓励时,他认为是不幸的。11B根据空后的“even though”可知,空处与worse形成对比,由此可推知大脑反而鼓励这种多任务行为。reward“奖赏,报答”。12D根据上文中的“gets worse and worse”和空后的“because they feel better when they multitask”可知,孩子们并不知道自己变得更糟糕。13A结合空后现在完成时的运用可知

    28、,此处应用连词since“自从之后”引导状语从句。14D根据上文的“teachers”可推知,老师们注意到学生们在学业上的差异。academic“学术的”。15B根据下文中的“Multitasking prevents people from gaining a deep understanding of the information they are trying to learn”可知,这些便携式工具的出现改变了学生处理信息的方式。process“处理”。16A根据空前的“Kids have a difficult time sticking with a difficult to un

    29、derstand topic”可知,孩子们很难坚持一个理解起来有困难的话题,他们的注意力往往会分散。tend to do sth.“往往会做某事”。17D根据语境可知,既然注意力分散了,孩子们就有可能转而关注学习之外的东西。switch over to“转向”。18B根据语境可知,孩子们去玩手机或Facebook,而不是更努力地学习。rather than“而不是”。19Ain the long run为固定短语,意为“从长远来看”,符合语境。20C根据空后的“resulting in lower grades”可知,在课堂上上网的孩子考试成绩差。*短文改错。Nowadays many peo

    30、ple cross the streets without watching traffic light. So traffic accidents often happen to those dont obey the traffic rules. It has been the serious problem. Why dont they obey the rules? Because some of them lack of traffic rule awareness. And most of them are busy go to work. But what can we solv

    31、e the problem? First of all, we must obey the traffic rules. Secondly, whoever break the traffic rules should be punished. At last they should teach kids how to cross the streets safely. Unless we do like that, we will have fewer and fewer traffic accidents. And we would live a happier life.答案:Nowad

    32、ays many people cross the streets without watching traffic . So traffic accidents often happen to those dont obey the traffic rules. It has been serious problem. Why dont they obey the rules? Because some of them lack traffic rule awareness. And most of them are busy to work. But can we solve the pr

    33、oblem? First of all, we must obey the traffic rules. Secondly, whoever the traffic rules should be punished. At last should teach kids how to cross the streets safely. we do like that, we will have fewer and fewer traffic accidents. And we live a happier life.难项分析:第二处:those后加who 考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,those作先行词且指人,故用who引导定语从句,修饰those,意为“不遵守交通规则的人们”,且关系代词在句中作主语,不能省略。第六处:whathow 考查疑问词。分析句子结构可知,动词solve之后有宾语,因此不用what,需用表示方式的副词how引导该疑问句。第七处:breakbreaks 考查主谓一致。whoever相当于anyone who,在句中作主语时谓语动词应用单数形式。*

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit4Sharing含解析新人教版选修7.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429546.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1